Logbestanden maken en verzenden voor Creative Cloud

Lees hoe je de Adobe Log Collector Tool gebruikt om problemen met je Creative Cloud-apps op te lossen.

Wat is Log Collector Tool ?

De Adobe Log Collector is een algemene tool die wordt gebruikt om logbestanden van computers van gebruikers te verzamelen en naar de Adobe-servers te uploaden. De verzamelde loggegevens worden door Adobe gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren, kritieke problemen op te lossen en problemen van klanten aan te pakken.

De Log Collector Tool downloaden en gebruiken

 1. Download de Log Collector Tool via een van de volgende koppelingen:

 2. Doe het volgende:

  • Windows: Dubbelklik op het bestand LogCollectorTool.exe. Geef de locatie op waarnaar je het bestand wilt uitpakken en klik op Volgende.
  • macOS: Dubbelklik op het bestand LogCollectorTool.dmg. Dubbelklik vervolgens op het pictogram van Log Collector Tool om Log Collector Tool te openen.
 3. Nadat je de Log Collector Tool toestemming hebt gegeven je logbestanden te verzamelen, verzamelt de tool de vereiste bestanden op je computer en slaat deze als een ZXP-bestand op je desktop op. Klik op Uploaden (Windows) of Ga door (macOS) om de logbestanden te delen met Adobe.

  Opmerking:

  Wanneer het bestand is geüpload, ontvang je een bevestigingsmail op je geregistreerde e-mailadres.

Wat staat er in het ZXP-bestand?

De Log Collector Tool genereert een ondertekend ZXP-bestand. Je kunt dit bestand op elk moment openen om de verzamelde informatie te bekijken. Adobe gebruikt de informatie in het ZXP-bestand om fouten op te sporen en Creative Cloud-apps te verbeteren. 

Het door de Log Collector Tool gemaakte ZXP-bestand kan je versleutelde, unieke gebruikers-ID van Adobe bevatten, het serienummer van je product en informatie over foutopsporing en installatielogbestanden.

Veelgestelde vragen

De tool ondersteunt alle bekende Adobe-producten en -services die via Creative Cloud worden geïnstalleerd.

Opmerking: De Log Collector Tool verzamelt geen installatielogbestanden voor Acrobat. Ontdek hier hoe je logbestanden kunt verzamelen wanneer Acrobat/Reader crasht of vastloopt.

De logbestanden worden verzonden met het standaard TLS (Transport Layer Security) 1.2-protocol met HTTPS en worden versleuteld met SHA-256-versleuteling.

Eenmaal in het interne netwerk van Adobe worden de logbestanden opgeslagen in een netwerkbestandssysteem dat zich achter de firewall van Adobe bevindt en voldoen ze aan de volgende best practices van Adobe:

 • Norm voor het veilig verwijderen van gegevens
 • Netwerkbeveiligingsnorm
 • Norm voor gegevensclassificatie en -verwerking

Alle servers die betrokken zijn bij de opslag van en toegang tot logbestanden, worden intern gehost in Adobe-datacenters en niets wordt opgeslagen of geopend in een externe cloud.

Momenteel worden de logbestanden bewaard voor een periode van 30 dagen vanaf de uploaddatum. Na 30 dagen worden ze verwijderd uit alle systemen volgens de AVG en andere wettelijke richtlijnen.

Toegang tot deze logbestanden is beperkt tot geselecteerde medewerkers van de klantenondersteuning van Adobe en het LogCollectorTool-ontwikkelteam. Voor extra veiligheid melden Adobe-medewerkers die toegang hebben tot de logbestanden, zich aan via een interne webportal met meervoudige verificatie.

De verzamelde logbestanden bevatten beperkte persoonlijke gegevens van de gebruiker, zoals apparaat-ID, Adobe ID en IP-adres.

Bovendien worden deze logbestanden slechts 30 dagen vanaf de uploaddatum bewaard en zijn ze toegankelijk voor geselecteerde medewerkers van de Adobe-klantenondersteuning en het LogCollectorTool-ontwikkelteam. Ze worden alleen gebruikt om mogelijke problemen met producten op jouw verzoek te helpen onderzoeken.

Een kopie van de verzamelde logbestanden wordt op je desktop opgeslagen. De logbestanden worden in één archiefbestand opgeslagen als platte tekst zonder versleuteling. Je kunt de logbestanden eenvoudig openen en bekijken op je apparaat.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?