Belangrijk: als u al een afsluitcode heeft, gaat u verder naar stap 3.

Stap 1: (scherm installatieprogramma) klik op de koppeling voor het foutoverzicht

Photoshop Elements 13 scherm installatie mislukt
Scherm installatie mislukt - klik op foutoverzicht

Een HTML-pagina wordt in uw standaardbrowser geopend. Deze pagina bevat informatie over de fout.

Stap 2: noteer de afsluitcode of de foutcode

Zoek op de HTML-pagina de afsluitcode, foutcode en fouttekst. Deze informatie helpt bij het bepalen van de oorzaak van de fout.

Photoshop Elements 13 foutoverzicht in de browser
Foutoverzicht in een browser

Controleer het installatielogbestand (als het foutenoverzicht niet beschikbaar is)

Als het bestand “summary.htm” niet in uw browser wordt geopend, kunt u de installatiefoutcode of afsluitcode in het installatielogbestand controleren.

1. Ga als volgt te werk:

• Voor Windows gaat u naar C:\Programmabestanden(x86)\Algemene bestanden\Adobe\Installatieprogramma's\ (C:\Program Files(x86)\Common Files\Adobe\Installers\)
    • Voor Mac OS gaat u naar //Bibliotheken/Logbestanden/Adobe/Installatieprogramma's (//Library/Logs/Adobe/Installers/)
  2. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Zoek het bestand “install.log”.
    • Als u het bestand “install.log” niet kunt vinden, zoekt u het bestand dat de productnaam en de installatiedatum bevat, gevolgd door “.log.gz”. Bijvoorbeeld: "Adobe Photoshop Elements 15 15.0 01-12-2017.log.gz".

Opmerking:

De extensie .gz geeft een gecomprimeerde bestandsindeling aan.

Open het gecomprimeerde bestand en pak het logbestand uit. Een voorbeeld van het logbestand is "Adobe Photoshop Elements 15 15.0 01-12-2017.log".

3. Open het logbestand in een teksteditor en ga naar het einde van het bestand.

4. Als u de afsluitcode wilt vinden, zoekt u naar “Afsluitcode” (“Exit Code:”) in het logbestand.

De waarde na “Afsluitcode:“ (“Exit Code:”) is de afsluitcode die u zoekt.

5. Ga naar stap 3.

Stap 3: selecteer een afsluitcode

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Afsluitcode: (Exit Code:) 6 of 7

Beperkingen in het besturingssysteem of de hardware kunnen de fouten 6 en 7 veroorzaken.

Zie Installatiefouten | Afsluitcode: (Exit Code:) 6 en 7, subfouten om het probleem vast te stellen en op te lossen.

• Afsluitcode: (Exit Code:) 15

Zie Installatiefouten | Afsluitcode: (Exit Code:) 15 voor oplossingen.