Basisbeginselen van overgangen

Hoe werken overgangen?

Met overgangen kunt u de ene clip met een overgangseffect vervagen terwijl u de volgende clip geleidelijk weergeeft, of u kunt het begin of het einde van één clip stileren. Een overgang kan subtiel zijn, zoals een cross-fade, of krachtiger, zoals een pagina die wordt omgeslagen of een draaiend molentje. Overgangen worden meestal op een cut tussen twee clips geplaatst, zodat een dubbelzijdige overgang ontstaat. U kunt een overgang echter ook alleen toepassen op het begin of het einde van een clip, zodat een eenzijdige overgang ontstaat, zoals een vervaging naar zwart.

Overgangen van het type Pagina wegtrekken tussen twee clips (links) en Gekruist verspreiden aan het einde van een clip (rechts)

Wanneer een overgang wordt verschoven van de ene clip naar de volgende, overlapt de overgang frames uit beide clips. De frames die worden overlapt, zijn de frames die eerder zijn bijgesneden uit de clips (frames vlak voorbij het in- of uitpunt van de cut) of bestaande frames die aan weerszijden van de cut worden herhaald. Het is belangrijk om te onthouden dat u geen frames verwijdert wanneer u een clip bijsnijdt. De resulterende in- en uitpunten vormen in plaats daarvan een venster boven de oorspronkelijke clip. Bij een overgang wordt gebruikgemaakt van de bijgesneden frames om het overgangseffect te creëren. Als de clips niet over bijgesneden frames beschikken, worden de frames herhaald door de overgang.

Bij de overgang wordt gebruikgemaakt van bijgesneden frames om over te gaan naar de volgende scène.

A. Eerste clip met bijgesneden frames aan het einde B. Film die beide clips en een overgang bevat C. Tweede clip met bijgesneden frames aan het begin 

Overgang waarin frames worden herhaald voor clips zonder bijgesneden frames. 

A. Eerste clip waarbij het laatste frame wordt herhaald B. Film die beide clips en een overgang bevat C. Tweede clip waarbij het laatste frame wordt herhaald 

Opmerking:

Als u wilt weten of er sprake is van een een- of tweezijdige overgang en of de overgang herhaalde frames heeft, dubbelklikt u op de overgang in de tijdlijn van de Snelle weergave of in de tijdlijn van de Professionele weergave. Vervolgens bekijkt u de eigenschappen met het contextuele besturingselement voor overgangen.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account