De website van Adobe Stock gebruiken

Lees hoe je de website van Adobe Stock gebruikt om assets te verkennen en er een licentie voor te kopen.

Adobe Stock is een service die ontwerpers en bedrijven toegang geeft tot miljoenen beheerde en royaltyvrije foto's, video's, illustraties, vectorafbeeldingen, 3D-assets en sjablonen van hoge kwaliteit voor gebruik in al hun creatieve projecten. Je kunt Adobe Stock kopen als lidmaatschap voor meerdere assets. Er zijn verschillende lidmaatschappen beschikbaar.

Je kunt assets verkennen, voorvertonen en er een licentie voor kopen via de website van Adobe Stock of vanuit de Creative Cloud-apps die zijn geïntegreerd met Adobe Stock.

Opmerking:

Adobe Stock is nauw geïntegreerd met verschillende Creative Cloud-apps zoals Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, Dreamweaver en After Effects. Zie Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps voor informatie over het gebruik van Adobe Stock in deze apps.

Stockassets verkennen en een licentie kopen

 1. Meld je op de website van Stock aan met je Adobe ID.

 2. (Optioneel) Als je wilt zoeken naar een bepaald type Adobe Stock-asset, kies je een van de volgende tabbladen: Afbeeldingen, Video's, Sjablonen, 3D, Premium of Redactioneel.

  Een assettype kiezen

 3. Zoek stockassets die geschikt zijn voor je project. Schakel zo nodig op de pagina met resultaten tussen de zoekresultaten voor Alles, Afbeeldingen, Video's, Sjablonen en 3D via de vervolgkeuzelijst links op de zoekbalk.

  Vervolgkeuzelijst

 4. Je kunt de zoekresultaten desgewenst filteren. Je kunt de resultaten filteren op prijs, subcategorie, aanwezigheid van personen, richting van afbeelding, kleur enzovoort. Er zijn verschillende filterparameters beschikbaar voor de verschillende typen assets. Je kunt bijvoorbeeld afbeeldingen filteren door esthetische filters toe te passen, zoals scherptediepte en levendige kleuren. De zoekresultaten worden weergegeven zodra je de filterparameters hebt aangepast.

  Filter

 5. Wanneer je een interessant stockasset hebt gevonden, download je de versie waarvoor je een licentie wilt kopen naar je computer.

  Opmerking:

  Met Stock kun je assets automatisch opslaan in een bibliotheek naar keuze, en ze automatisch naar je computer downloaden. Beide mogelijkheden zijn standaard ingeschakeld.

  Je kunt als volgt een licentie voor een asset kopen en downloaden:

  a. Klik op het gewenste asset om een pagina met een gedetailleerde beschrijving te openen.

  b. Klik op Licentie kopen naast het asset.

  Opmerking:

  Als je geen Adobe Stock-lidmaatschap hebt en geen pakketten met tegoeden hebt gekocht, zie je een venster om voor het asset te betalen. Volg de aanwijzingen op het scherm om de transactie te voltooien.

  Stock downloaden
  Een licentie voor Adobe Stock-assets kopen

  c. Klik op Licentie kopen in het pop-upvenster dat verschijnt. Het asset wordt toegevoegd aan de standaard Stock-bibliotheek en wordt naar je computer gedownload.

  Melding

  Licentie gekocht

  Als je de standaard Stock-bibliotheek wilt wijzigen, klik je op Beheren in de melding Licentie voor asset gekocht rechtsboven in het venster. Kies de gewenste bibliotheek of maak een nieuwe bibliotheek. Alle toekomstige assets worden opgeslagen in deze bibliotheek. 

  Je kunt ook de functies voor automatisch opslaan en automatisch downloaden uitschakelen. Als je automatisch opslaan hebt uitgeschakeld en een licentie voor een asset koopt, wordt dit toegevoegd aan de bibliotheek Downloads.

  Automatisch opslaan uitschakelen

 6. Importeer het gedownloade stockasset in je ontwerp-app.

Opmerkingen:

 • Je kunt verschillende stockassets met watermerk bekijken op de website van Adobe Stock voordat je de meest geschikte versie met licentie downloadt voor je project.
 • In plaats van de versie met licentie van het asset te downloaden, kun je ook alleen een voorvertoning naar je apparaat downloaden. Klik daarvoor in Stap 5 hierboven op het pictogram Voorvertoning downloaden.

Assets openen in een ondersteunde app

Wanneer je assets bekijkt op de Stock-website, kun je de assets rechtstreeks openen in ondersteunde Creative Cloud-apps. Illustrator, InDesign, Photoshop, Premiere Pro en After Effects bieden momenteel ondersteuning voor deze functionaliteit.

 1. Meld je op de website van Stock aan met je Adobe ID.

 2. (Optioneel) Als je wilt zoeken naar een bepaald type Adobe Stock-asset, kies je een van de volgende tabbladen: Afbeeldingen, Video's, Sjablonen, 3D, Premium of Redactioneel.

 3. Zoek stockassets die geschikt zijn voor je project. Schakel zo nodig op de pagina met resultaten tussen de zoekresultaten voor Alles, Afbeeldingen, Video's, Sjablonen en 3D via de vervolgkeuzelijst links op de zoekbalk.

 4. Wanneer je een interessant stockasset hebt gevonden, kun je dit rechtstreeks openen in de gewenste Creative Cloud desktop-app. Volg daarvoor deze stappen:

  Klik op het asset. Klik op Openen in app rechts van het asset.

  Adobe Stock opent het asset in de gekozen Creative Cloud desktop-app. Voordat het asset wordt geopend, plaatst Adobe Stock het in een bibliotheek genaamd Downloads.

  Openen in een app

Vergelijkbare afbeeldingen zoeken op inhoud, kleur, compositie of alle kenmerken

Met de functie voor visueel zoeken op de Stock-website kun je snel stockafbeeldingen zoeken die vergelijkbaar zijn met een andere afbeelding. Zie Visueel zoeken gebruiken om vergelijkbare assets te vinden om te kijken hoe je visueel zoeken gebruikt.

Bibliotheekitems op Stock-website

Bibliotheken op de Stock-website geven alleen je Stock-assets weer. Het aantal items dat binnen elke bibliotheek wordt getoond, geeft het aantal Stock-assets aan van het totale aantal bibliotheekitems. Om alle Creative Cloud-assets te zien, inclusief je Stock-assets, ga je naar Jouw werk.

Bibliotheken in de rechterbovenhoek van de Stock-website

Als je bijvoorbeeld in totaal tien items in een bibliotheek hebt en twee daarvan zijn Stock-assets, kun je die twee assets alleen zien op de Stock-website. Ga naar de Jouw werk-website om alle tien items te bekijken.

Bibliotheek op de Stock-website die alleen Stock-assets toont
Twee Stock-items van het totaal van tien bibliotheekitems getoond op de Adobe Stock-website

Jouw werk-website met al je bibliotheekitems
Alle bibliotheekitems getoond op de Jouw werk-website, inclusief de twee Stock-assets

Adobe Stock-assets beheren die aan je bibliotheken zijn toegevoegd

Je kunt Adobe Stock-assets die je aan je bibliotheken hebt toegevoegd, weergeven en beheren.

Klik op Bibliotheken en kies de gewenste bibliotheek in de vervolgkeuzelijst. Als je al je bibliotheken wilt weergeven, kies je Alles weergeven.

Weergave bibliotheken

De naam van een bibliotheek wijzigen

 1. Klik op de bibliotheek waarvan je de naam wit wijzigen.

 2. Klik op  in de rechterbenedenhoek van de bibliotheek en kies Bibliotheeknaam wijzigen.

  Naam van bibliotheek wijzigen

 3. Typ een naam in het tekstvak.

  Naam van bibliotheek bewerken

 4. Klik op .

Een bibliotheek verwijderen

 1. Klik op  in de rechterbenedenhoek van de bibliotheek en  kies vervolgens Bibliotheek verwijderen.

  Bibliotheek verwijderen

 2. Klik in het pop-upvenster op Verwijderen.

Een bibliotheek maken

 1. Klik op Bibliotheken rechtsboven op het scherm en selecteer Alles weergeven.

 2. Geef in het lege vak een naam op voor de nieuwe bibliotheek.

  Nieuwe bibliotheek maken

 3. Klik op  om de bibliotheek te maken.

Assets beheren die aan je bibliotheek zijn toegevoegd

Open je bibliotheek en plaats de muis op een asset om de beschikbare opties weer te geven. Je kunt het volgende doen op de website van Adobe Stock:

 • Licentie kopen voor het asset
 • Een voorvertoning van het gewenste asset opslaan
 • Een voorvertoning van het asset downloaden
 • Vergelijkbare Adobe Stock-assets zoeken
 • Het asset verwijderen
Assetbibliotheek beheren

De koppeling naar een bibliotheek verzenden

 1. Klik op  in de rechterbenedenhoek van de bibliotheek en kies Koppeling verzenden.
  .

 2. Deel de bibliotheek via de workflow van Koppeling verzenden. Zie Bibliotheken delen voor meer informatie.

Je licentiegeschiedenis weergeven

Op de pagina Licentiegeschiedenis van de website van Adobe Stock kun je een lijst bekijken van de assets waarvoor je een licentie hebt en zie je hoeveel afbeeldingen er nog beschikbaar zijn in je lidmaatschap.

Opmerking:

Als je eenmaal een licentie hebt voor een afbeelding, kun je de afbeelding opnieuw downloaden zonder een nieuwe licentie aan te schaffen. Klik in de licentiegeschiedenis op de bestands-ID en sla het asset op je computer op.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?