Lees hoe je de website van Adobe Stock gebruikt om assets te verkennen en er een licentie voor te kopen.
st_app_RGB

Adobe Stock is een service die ontwerpers en bedrijven toegang geeft tot miljoenen beheerde en royaltyvrije foto's, video's, illustraties, vectorafbeeldingen, 3D-assets en sjablonen van hoge kwaliteit voor gebruik in al hun creatieve projecten. Je kunt Adobe Stock kopen als lidmaatschap voor meerdere assets. Er zijn verschillende lidmaatschappen beschikbaar.

Je kunt assets verkennen, voorvertonen en er een licentie voor kopen via de website van Adobe Stock of vanuit de Creative Cloud-apps die zijn geïntegreerd met Adobe Stock.

Opmerking:

Adobe Stock is nauw geïntegreerd met verschillende Creative Cloud-apps zoals Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, Dreamweaver en After Effects. Zie Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps voor informatie over het gebruik van Adobe Stock in deze apps.

Stockassets verkennen en een licentie kopen

Adobe Stock_updated_w2_2x

Op de website van Adobe Stock kun je verschillende typen assets verkennen en er een licentie voor kopen. Volg deze stappen:

1. Meld je op de website van Adobe Stock aan met je Adobe ID.

2. (Optioneel) Als je wilt zoeken naar een bepaald type Adobe Stock-asset, kies je een van de volgende tabbladen: Afbeeldingen, Video's, Sjablonen, 3D, Premium of Redactioneel.

Zoeken naar een bepaald type Adobe Stock-asset via de tabbladen boven aan de pagina

3. Zoek stockassets die geschikt zijn voor je project. Schakel indien nodig op de pagina met resultaten tussen de zoekresultaten voor Alles, Afbeeldingen, Video's, Sjablonen en 3D via de vervolgkeuzelijst links op de zoekbalk.

Using-Adobe-Stock-website_refine-search3
    Kies de gewenste optie om je zoekresultaten te verfijnen

4. Je kunt de zoekresultaten desgewenst filteren. Je kunt de resultaten filteren op prijs, subcategorie, aanwezigheid van personen, richting van afbeelding, kleur enzovoort. Er zijn verschillende filterparameters beschikbaar voor de verschillende typen assets. Je kunt bijvoorbeeld afbeeldingen filteren door esthetische filters toe te passen, zoals scherptediepte en levendige kleuren. De zoekresultaten worden weergegeven zodra je de filterparameters hebt aangepast.

Stock-filters
    Zoekresultaten filteren

5. Wanneer je een interessant stockasset hebt gevonden, download je de gelicentieerde versie naar je computer. Doe het volgende:

1. Plaats de muis op het asset op de resultatenpagina. Er worden pictogrammen weergegeven waarmee je snel handelingen met de afbeelding kunt uitvoeren.
    2. Plaats de muis op het pictogram Licentie kopen en opslaan in Mijn bibliotheek ().
    3. Klik in het dialoogvenster dat wordt weergegeven, in het gedeelte Opslaan op computer, op Downloaden.
    License-an-asset
    Een licentie voor Adobe Stock-assets kopen

6. Kies de gewenste aanschafoptie. Er zijn verschillende aanschafopties beschikbaar voor individuen, teams en ondernemingen.

7. Importeer het gedownloade stockasset in je ontwerp-app.

Opmerkingen:

• Je kunt verschillende stockassets met watermerk bekijken op de website van Adobe Stock voordat je de meest geschikte versie met licentie downloadt voor je project.
  • In plaats van de gelicentieerde versie van het asset te downloaden, kun je ook alleen een voorvertoning naar je apparaat downloaden. Als je dat wilt doen, klik je in stap 5 hierboven op het pictogram Voorvertoning opslaan in Mijn bibliotheek ().

Assets openen in een ondersteunde app

Apps_supporting_open_in

Wanneer je asset verkent op de website van Adobe Stock, kun je de assets rechtstreeks openen in ondersteunde Creative Cloud-apps. Illustrator CC, InDesign CC, Photoshop CC, Premiere Pro CC en After Effects CC bieden momenteel ondersteuning voor deze functionaliteit.

1. Meld je op de website van Adobe Stock aan met je Adobe ID.

2. (Optioneel) Als je wilt zoeken naar een bepaald type Adobe Stock-asset, kies je een van de volgende tabbladen: Afbeeldingen, Video's, Sjablonen, 3D, Premium of Redactioneel.

3. Zoek stockassets die geschikt zijn voor je project. Schakel indien nodig op de pagina met resultaten tussen de zoekresultaten voor Alles, Afbeeldingen, Video's, Sjablonen en 3D via de vervolgkeuzelijst links op de zoekbalk.

4. Wanneer je een interessant stockasset hebt gevonden, kun je dit rechtstreeks openen in de gewenste Creative Cloud desktop-app. Volg deze stappen:

• Plaats de muis op het asset op de resultatenpagina. Er worden pictogrammen weergegeven waarmee je snel handelingen met de afbeelding kunt uitvoeren.
    • Plaats de muis op een van deze pictogrammen: Licentie kopen en opslaan in Mijn bibliotheek () of Voorvertoning opslaan in Mijn bibliotheek ().
    • In het dialoogvenster dat wordt weergegeven klik je in het vak Openen in op het pictogram van je Creative Cloud-app. Klik bijvoorbeeld op het pictogram .

Adobe Stock opent het middel in de gekozen Creative Cloud desktop-app. Voordat het asset wordt geopend, plaatst Adobe Stock het in een bibliotheek genaamd Downloads.

Using-Adobe-Stock-website
    Website van Adobe Stock: de stockassets openen in een ondersteunde Creative Cloud-app

Using-Adobe-Stock-website_template
    Een sjabloon openen in de bijbehorende Creative Cloud-app (Illustrator, InDesign of Photoshop)

Vergelijkbare afbeeldingen zoeken op inhoud, kleur, compositie of alle kenmerken

Met de functie voor visuele zoekopdrachten op de website van Adobe Stock kun je snel stockafbeeldingen zoeken die lijken op een andere afbeelding. Ga als volgt te werk op de website van Adobe Stock:

1. Klik op het camerapictogram op de zoekbalk.

Visueel zoeken
    Een visuele zoekopdracht starten
  2. Sleep een afbeelding naar het dialoogvenster Zoeken met een afbeelding. Je kunt ook op Bladeren klikken en een afbeelding uploaden vanaf je computer. Voor visuele zoekopdrachten worden JPEG- en PNG-afbeeldingen ondersteund.

Search_within_an_image
    Het dialoogvenster Zoeken met een afbeelding

Adobe Stock geeft assets weer die vergelijkbaar zijn met de afbeelding die je hebt geüpload.

Opmerking:

Je kunt ook gewoon een afbeelding waarmee je wilt zoeken naar de zoekbalk slepen. Adobe Stock geeft assets vervolgens weer die vergelijkbaar zijn met die afbeelding.

3. Op de pagina met zoekresultaten kun je desgewenst een trefwoord invoeren op de zoekbalk om de zoekopdracht te verfijnen. Als je bijvoorbeeld een afbeelding van kat gebruikt om te zoeken, kun je bruin invoeren om alleen afbeeldingen van bruine katten weer te geven.

Using-Adobe-Stock-website_refine-visual-search-keywords
    Visuele zoekopdrachten verfijnen met trefwoorden

Opmerking:

Visuele zoekopdrachten werken het beste met afbeeldingen van 1000 px x 1000 px en hoger.

Afbeeldingen die vergelijkbaar zijn met een andere stockafbeelding zoeken op inhoud, kleur of compositie

Wanneer je door zoekresultaten bladert, kun je een miniatuur van een stockafbeelding naar de zoekbalk slepen. Adobe Stock verfijnt de resultaten dan en toont meer vergelijkbare stockafbeeldingen.

Je kunt ook de muis op het gewenste asset plaatsen, klikken op het pictogram Vergelijkbare items zoeken () en zoeken naar gelijkenis qua Inhoud, Kleur of Compositie (BETA).

Vergelijkbare afbeeldingen zoeken op inhoud, kleur of compositie

Vergelijkbare items zoeken op inhoud

Gebruik deze optie om afbeeldingen te zoeken waarvan het onderwerp vergelijkbaar is met de geselecteerde afbeelding.

Vergelijkbare afbeeldingen zoeken op inhoud
Gelijkenis qua inhoud

Vergelijkbare items zoeken op kleur

Gebruik deze optie om afbeeldingen te zoeken die overeenkomen met de overheersende kleur in de geselecteerde afbeelding.

Vergelijkbare afbeeldingen zoeken op kleur
Gelijkenis qua kleur

Vergelijkbare items zoeken op compositie

Gebruik deze optie om afbeeldingen te zoeken waarvan het onderwerp op dezelfde manier op het canvas is gerangschikt of ingedeeld als in de geselecteerde afbeelding.

Vergelijkbare afbeeldingen zoeken op compositie
Gelijkenis qua compositie

Afbeeldingen met tekstruimte zoeken

Op de Adobe Stock-website kun je zoekresultaten eenvoudig filteren om alleen afbeeldingen weer te geven met lege ruimte of tekstruimte. Wanneer je de zoekresultaten ziet, klik je op Filters weergeven in de linkerbovenhoek van de pagina en kies je het filter Afbeeldingen met tekstruimte.

Afbeeldingen met tekstruimte
Afbeeldingen met tekstruimte

Adobe Stock-assets beheren die aan je bibliotheken zijn toegevoegd

Je kunt Adobe Stock-assets die je aan je bibliotheken hebt toegevoegd, weergeven en beheren.

• Klik op Bibliotheken en kies de gewenste bibliotheek in de vervolgkeuzelijst. Als je al je bibliotheken wilt weergeven, kies je Alles weergeven.
Libraries

De naam van een bibliotheek wijzigen

1. Klik op  en kies Bibliotheeknaam wijzigen.

rename-library
  2. Typ een naam in het tekstvak.

rename-a-library
    Een naam voor je bibliotheek opgeven

A. Naam wijzigen tijdens het weergeven van de gewenste bibliotheek B. Naam wijzigen tijdens het weergeven van alle bibliotheken
  3. Klik op OK of op .

Een bibliotheek verwijderen

1. Klik op en kies Bibliotheek verwijderen.

delete-a-library
  2. Klik in het pop-upvenster op Verwijderen.

Een bibliotheek maken

1. Klik op Bibliotheken en kies Alles weergeven.

2. Geef in het lege vak een naam op voor de nieuwe bibliotheek.

create-a-library
    Een naam opgeven om een bibliotheek te maken
  3. Klik op omde bibliotheek te maken.

Assets beheren die aan je bibliotheek zijn toegevoegd

Open je bibliotheek en plaats de muis op een asset om de beschikbare opties weer te geven. Je kunt het volgende doen op de website van Adobe Stock:

• Een licentie voor het asset kopen en het asset opslaan op je computer
  • Een voorvertoning van het gewenste asset opslaan
  • Vergelijkbare Adobe Stock-assets zoeken
  • Het asset verwijderen
work-with-assets
Assets beheren die aan je bibliotheek zijn toegevoegd

De koppeling naar een bibliotheek verzenden

1. Klik op en kies Koppeling verzenden.

2. Deel de bibliotheek via de workflow van Koppeling verzenden. Zie Bibliotheken delen voor meer informatie.

Je licentiegeschiedenis weergeven

Op de pagina Licentiegeschiedenis van de website van Adobe Stock kun je een lijst bekijken van de assets waarvoor je een licentie hebt en zie je hoeveel afbeeldingen er nog beschikbaar zijn in je lidmaatschap.

Opmerking:

Als je eenmaal een licentie hebt voor een afbeelding, kun je de afbeelding opnieuw downloaden zonder een nieuwe licentie aan te schaffen. Klik in de licentiegeschiedenis op de bestands-id en sla het asset op je computer op.