Leren en ondersteuning voor Substance 3D Painter

Tips voor het oplossen van problemen en Help

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met een Adobe ID en -wachtwoord om een proefversie te downloaden. Zie Een Creative Cloud-proefversie downloaden en installeren voor gedetailleerde instructies.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt Substance Painter en andere Creative Cloud-apps op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u deze eerst op een van de andere computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Meld u aan bij uw Adobe-account. Klik vervolgens op Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm. Bent u uw wachtwoord vergeten? Kom te weten hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructie om uw abonnement bij te werken en te starten.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot Creative cloud-lidmaatschap gratis voordelen en eventuele bestanden die u aan uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Substance 3D Painter heeft alle tools die u nodig hebt om uw 3D-assets van textuur te voorzien, van geavanceerde penselen tot Smart Materials die zich automatisch aanpassen aan uw model.

Substance 3D Painter is ontworpen om het tekenen en structureren van 3D-modellen snel en gemakkelijk te maken, terwijl Photoshop is gericht op het maken van 2D-afbeeldingen. 

U kunt beginnen met het raadplegen van de documentatie. Als u daar geen antwoord op uw vraag vindt, kunt u het aan de community en het team vragen in het Painter-communityforum.

In Substance 3D Painter vindt u een aantal assets waarmee u kunt beginnen, zodat u snel met de software aan het werk kunt.  U kunt veel assets vinden op het platform met Substance 3D-assets, maar ook enkele assets gemaakt door de community op het platform met Substance 3D Community-assets.

U kunt ook uw eigen 3D-onderdelen maken in andere software en deze importeren in Painter.

Substance 3D Painter heeft een krachtig systeem nodig om op zijn best te werken. Controleer de documentatie met technische vereisten om er zeker van te zijn dat uw systeem compatibel is.

Leer meer over wat bakken is en hoe u uw maps kunt bakken in Substance 3D Painter in dit artikel.

Lees meer over het exporteren van uw bestanden voor gebruik in andere 3D-software in dit artikel.

U kunt meerdere instanties van Substance 3D Painter openen als dat nodig is.