Lees hoe je proefversies van Creative Cloud-apps downloadt, installeert en start.

Je eerste proefversie van een app downloaden

Welkom bij Creative Cloud. Ga aan de slag door eenvoudig je eerste proefversie van een app te downloaden van de website van Adobe.

De Adobe Creative Cloud desktop-app, waarmee je toekomstige appdownloads gaat beheren, wordt tegelijkertijd geïnstalleerd. De proefperiode begint op de dag waarop elke app wordt geïnstalleerd.

1. Ga naar de catalogus met Creative Cloud-apps. Zoek een app die je wilt downloaden, bijvoorbeeld Photoshop, en klik op Proefversie downloaden.

Klik op Proefversie downloaden

Opmerking:

Gebruik de volgende suggesties voordat je een proefversie van een app downloadt om ervoor te zorgen dat de download correct wordt uitgevoerd:

• Zorg dat je beheerdersbevoegdheden hebt voor het account dat je gebruikt (Windows | Mac OS).
    • Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer (Windows), Firefox (Windows of Mac OS), Chrome (Windows of Mac OS) of Safari (Mac OS).
    • Schakel de pop-upblokkering in de browser uit. Raadpleeg de Help van de browser voor instructies.
    • Schakel de firewall en andere beveiligingssoftware van derden uit als deze een conflict veroorzaken met de download (Windows | Mac OS).

Opmerking:

Raadpleeg de download- en installatie-instructies voor Creative Cloud als je een betaald lidmaatschap voor Creative Cloud hebt.
    Heb je nog geen Creative Cloud-lidmaatschap of -proefversie? Zie Aan de slag met Creative Cloud.

2. Er wordt een scherm weergegeven met een aantal vragen over de wijze waarop je de proefversie gaat gebruiken. Volg de aanwijzingen op het scherm en klik op Aanmelden.

Als je geen Adobe ID hebt, klik je op Registreren voor een Adobe ID en volg je de aanwijzingen om een Adobe ID te maken.

Vragen over het gebruik van proefversies

Opmerking:

Zie Hulp bij Adobe ID, aanmelden en account voor meer informatie over de Adobe ID.

3. De app wordt gedownload. Tegelijkertijd wordt de Creative Cloud desktop-app weergegeven waarmee de rest van het installatieproces wordt beheerd. Je kunt de voortgang van de download controleren in de statusbalk, naast de naam van de app.

Opmerking:

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

4. De app wordt automatisch geïnstalleerd en gestart. De proefperiode begint tegelijkertijd.

Je kunt de nieuwe app ook op dezelfde manier starten als elke andere app op je computer. De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Opmerking:

Heb je problemen met je eerste download? Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen.

Opmerking:

Wanneer je een nieuwe Creative Cloud-app installeert, worden de vorige versies van de app standaard van je computer verwijderd. Als je de vorige geïnstalleerde versies wilt behouden, klik je op Geavanceerde opties en schakel je in het bevestigingsvenster voor de update het selectievakje Oude versies verwijderen uit.

Je kunt ervoor kiezen om meerdere versies van dezelfde app tegelijk uit te voeren op je computer, met uitzondering van Adobe Acrobat. Tijdens de installatie van Adobe Acrobat XI of Acrobat DC wordt elke vorige versie van Acrobat verwijderd.

5. Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een proefversie wilt omzetten in een volledig lidmaatschap.

De knop Nu kopen wordt weergegeven naast de naam van het product in de Creative Cloud desktop-app. Klik op Nu kopen en volg de aanwijzingen op het scherm om een Creative Cloud-lidmaatschap aan te schaffen.

Meer proefversies van apps downloaden

Nadat je de eerste app hebt gedownload, kun je de Creative Cloud desktop-app gebruiken om eenvoudig Creative Cloud-apps of -services te zoeken, te installeren, te starten en te beheren.

1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op de tab Apps bovenaan in het venster als dit tabblad nog niet is geselecteerd.

De geïnstalleerde proefversie van de app wordt weergegeven, samen met een lijst met andere apps die je kunt bekijken en uitproberen.

Opmerking:

Als het Creative Cloud-pictogram niet wordt weergegeven, heb je de Creative Cloud desktop-applicatie mogelijk gesloten. Je kunt de app als volgt opnieuw starten:

• Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Opmerking:

Als je de Creative Cloud desktop-app handmatig wilt downloaden, ga je naar de pagina van de Creative Cloud desktop-app.

2. Blader in het deelvenster Alle apps naar het gedeelte PROEFVERSIES en zoek de app die je wilt installeren.

Proefversies
  3. Klik op Uitproberen.

De app wordt gedownload. Je kunt de voortgang van de download controleren in de statusbalk, naast de naam van de app.

Opmerking:

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

4. Als je de nieuwe app wilt starten, klik je in het deelvenster Apps op de knop Proefversie van de applicatie.

Je kunt de nieuwe app ook op dezelfde manier starten als elke andere app op je computer. De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Klik op Proefversie

Opmerking:

Wanneer je een nieuwe Creative Cloud-app installeert, worden de vorige versies van de app standaard van je computer verwijderd. Als je de vorige geïnstalleerde versies wilt behouden, klik je op Geavanceerde opties en schakel je in het bevestigingsvenster voor de update het selectievakje Oude versies verwijderen uit.

Je kunt ervoor kiezen om meerdere versies van dezelfde app tegelijk uit te voeren op je computer, met uitzondering van Adobe Acrobat. Tijdens de installatie van Adobe Acrobat XI of Acrobat DC wordt elke vorige versie van Adobe Acrobat verwijderd.

5. Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een proefversie wilt omzetten in een volledig lidmaatschap.

De knop Nu kopen wordt weergegeven naast de naam van het product in de Creative Cloud desktop-app. Klik op Nu kopen en volg de aanwijzingen op het scherm om een Creative Cloud-lidmaatschap aan te schaffen.

Klik op Nu kopen