Kom godt i gang med brugergrænsefladen

Lær om brugergrænsefladen, bevægelser, touch-genveje, indstillinger, og hvordan man kommer i gang med Adobe Fresco.

Hvis du har Adobe Fresco på iPad og tablets, kan du downloade Adobe Fresco, starte appen og se videoen, mens du prøver de forskellige værktøjer til at tegne og male.

Sørg for at have denne artikel i nærheden. Du finder også korte, nyttige videoer til værktøjerne direkte i appen. Du finder også oplysninger om kernearbejdsforløbet, arbejdsrummet og indstillingerne.

Bemærk:

Vil du gerne lære mere om Fresco-brugergrænsefladen på iPhone?

Læs Adobe Fresco på iPhone

Opret et dokument

Hver tegning er et dokument i Adobe Fresco. Tryk på Opret ny på din startskærm for at begynde at tegne på et tomt lærred.

Adobe Fresco giver dig også mange forskellige udskriftsmuligheder og digitale layout at vælge mellem. Du kan også angive og gemme din egen brugerdefinerede størrelse og retning.

Importér og åbn et dokument

Gå til startskærmen, og tryk på Importér og åbn for at arbejde på et eksisterende PSD-dokument eller projekt, der er oprettet med Adobe Sketch eller Adobe Draw. Du kan importere store Photoshop-filer (.PSB) til Fresco.

Lær dokumentarbejdsrummet at kende

Når du åbner et dokument, får du alle dine tegne- og maleværktøjer og andre nyttige kontrolelementer i arbejdsrummet.

Adobe Fresco-arbejdsrum på iPad
Lær Fresco-dokumentarbejdsrummet at kende: A) Ikoner til ofte anvendte handlinger på titellinjen B) værktøjslinjen og C) proceslinjen

Ikoner på titellinjen

Brug disse ikoner til hurtigt at gå til startskærmen, fortryde, få hjælp til at åbne arbejdsrummet Del, få adgang til dokument- og appindstillinger og få vist dit lærred på fuld skærm.

Værktøjslinje

Få adgang til alle dine pensler, markeringsværktøjer og farveværktøjer fra værktøjslinjen. Du kan også finde værktøjet Transformér og værktøjet Viskelæder her. Se pixelpensler, live-pensler og vektorpensler.

Proceslinje

Proceslinjen har alle kontrolelementerne til at arbejde med lag. Tryk på ikoner øverst på proceslinjen for at åbne panelet Lag og finde laghandlingerne. Se lag og lagmasker.

Se denne video for at finde ud af, hvordan du kan bruge de forskellige Adobe Fresco-værktøjer og knapper til at ændre dele af en tegning.

Transformeringsværktøj Når du bruger dette værktøj, kan du også opnå meget små eller præcise transformationer af lag eller markeringer.

Brug Skub i transformeringsværktøjet til at opnå præcision i dine illustrationer
Brug Skub i transformeringsværktøjet til at opnå præcision i dine illustrationer

Du kan bruge Skub på lærredet ved at trykke på det i en hvilken som helst retning og flytte objektet én pixel ad gangen. Flyt den valgte transformering i otte retninger, for eksempel fra side til side, op og ned og diagonalt.

Når du holder touch-genvejen nede og flytter, flytter transformationsboksen sig ti pixel i den ønskede retning.

Touch-genvej

Den lille cirkel nederst til venstre på skærmen er touch-genvejen. Tryk og hold på cirklen for hurtigt at få adgang til de primære og sekundære handlinger for nogle af værktøjerne.

Når du for eksempel bruger en pixel- eller vektorpensel, kan du aktivere den primære tilstand for midlertidigt at ændre din pensel til et viskelæder. Tryk og hold blot på touch-genvejen med den ene hånd, indtil du vil bruge viskelæderet.

Du låser genvejen til den primære tilstand ved at dobbeltklikke. Bemærk, at den midterste cirkel ændres til blå, når den er låst.
Det er let at ramme låsetilstanden, da du ikke behøver at holde en finger trykket ned på ét sted, mens du bruger den alternative version af et værktøj.

Sekundær tilstand i touch-genvej

Touch-genvejen har en sekundær tilstand.  Når den sekundære tilstand er aktiv, kan du trimme vektorlag. Hvis du vil aktivere den sekundære tilstand af touch-genvejen, skal du trykke længe på den og trække til dens ydre kant.

For at låse genvejen til den sekundære tilstand skal du dobbelttrykke på den for at låse den i den primære tilstand og trykke på den en gang til. Bemærk, at den ydre cirkel ændres til blå, når den sekundære tilstand er låst. Dobbelttryk på genvejen for at komme ud af den låste tilstand.

Låsning af touch-genvejen i sekundær tilstand
Låsning af touch-genvejen i sekundær tilstand

Touch-genvejskort

Touch-genvejskort
Touch-genvejsmenu

Touch-genvejskortet hjælper dig med let at forstå de mange funktioner, du kan gøre med alle de nævnte værktøjer.

Åbn et dokument, og tryk på ikonet Hjælp  i øverste højre hjørne af Adobe Fresco-arbejdsrummet, og vælg Touch-genvej

I Touch-genvejspanelet:

• Kolonnen Værktøj viser de aktive værktøjer, f.eks. Pixelpensel, Live-pensel osv.
  • Den primære kolonne viser den primære funktion af touch-genvejen, når den er aktiveret, f.eks. Slet med pensel, Mal med klar farve osv.
  • Den sekundære kolonne viser den sekundære tilstand for touch-genvejen, når den er aktiveret, f.eks. Beskær strøg osv.
Touch-genvejskort
Værktøjer på touch-genvejskort med primær og sekundær tilstand og deres funktion

Tastaturgenveje

Fresco understøtter tastaturgenveje. Brug almindelige og konsistente tastaturgenveje på tværs af Fresco og Photoshop på iPad.

Du kan få adgang til listen over tastaturgenveje ved hjælp af ét af følgende trin:

• Åbn et dokument, og tryk på Hjælp-ikonet i øverste højre hjørne af Adobe Fresco-arbejdsrummet, og vælg Tastaturgenveje
  • Åbn et dokument og tryk på fanen Indstillinger  Appindstillinger. I dialogboksen Appindstillinger skal du trykke på Hjælp > Tastaturgenveje. I artiklen Tastaturgenveje finder du den fulde liste.
Tastaturgenveje
Tastaturgenveje

Redigering af profilnavn og avatar i appen er ikke tilgængelig i Adobe Fresco 1.1 på Windows.

Du kan få yderligere oplysninger i Adobe Fresco på Windows.

Gem et dokument

Hvis du trykker på ikonet Hjem, mens du arbejder i editoren, gemmes og synkroniseres Fresco-dokumentet i din Creative Cloud-konto. Cloud-ikonet i øverste højre hjørne af arbejdsrummet angiver, om du er tilsluttet.

Tryk på fanen Dit arbejde i venstre navigationssektion på startskærmen for at få vist og administrere dine Fresco-dokumenter.

Ikonet i hvert dokumentminiaturebillede viser synkroniseringsstatussen for dokumentet, eller om dokumentet er offline.

Adobe Fresco-dokumenter med forskellige ikoner, der viser synkroniseret, synkronisering i gang og offline. Skærmen viser også pop op-menuen med indstillinger for dokumentstyring som f.eks. Gør tilgængelig offline
Ikoner angiver: A. Cloud-dokument er i Creative Cloud, men er ikke downloadet til din enhed. B. Cloud-dokument er opdateret. C. Cloud-dokument synkroniseres med Creative Cloud. D. Indstillinger til at administrere dit cloud-dokument

Gå til pop op-vinduet Flere indstillinger for hvert dokument, du kan udføre dokumentstyringshandlinger på, f.eks. omdøbe, eksportere, duplikere, slette og dele link. Du kan gøre et dokument tilgængeligt offline, hvis du gerne til have adgang til det altid.

Adobe Fresco beholder dine slettede dokumenter i 30 dage.

Tilpas dokumentindstillinger

Åbn et dokument, og tryk på ikonet Indstillinger  for at få vist og tilpasse dokumentindstillingerne.

• Tryk på dokumentnavnet i panelet Indstillinger for at omdøbe dokumentet.
  • Ret drejningen for rotationsfastgørelse.
  • Vend eller roter lærredet.
  • Deaktiver eller aktivér touch-genvejen.

Administrer appindstillinger

Tryk på indstillingsikonet  i øverste højre hjørne af startskærmen. Vælg en af indstillingsgrupperne i dialogboksen Appindstillinger: Generelt, Input, KontoOm eller Hjælp

Inden for disse indstillingsgrupper kan du trykke for at udvide et afsnit og se de tilgængelige indstillinger og muligheder.

Fane Gruppe Beskrivelse
Generelt  Grænseflade
  • Værktøjslinje: Vælg Højre på værktøjslinjen for at flytte værktøjslinjen til højre for lærredet, hvis du er venstrehåndet.
  • Udseende: Vælg farvetemaet Mørk eller Lys til appgrænsefladen.
Indstillinger for hurtig eksport
  • Filformat: Vælg et billedformat, og del hurtigt et øjebliksbillede af dit dokument.
Gendan indstillinger
  • Tryk på Nulstil læringsindhold for at gendanne de indstillinger, der gjaldt, da du åbnede appen.
Input

Apple Pencil/

Surface Pen (på Windows)

• Indstil trykfølsomheden for din pen.
  • Indstil standardhandlingen for et dobbelttryk med din Apple Pencil/Pen.
Berør
  • Tilpas fingerindstillinger, Indstillinger for touch-genvej og Fastgør til streg.
Konto Administrer konto
  • Klik på Administrer konto for at omdirigere til din Adobe-kontoside på internettet.
Premium-funktioner
Om Nyheder
  • Nyheder: Læs om Fresco og oplysningerne om den installerede version. Find et link for at gå til siden Nyheder for Fresco.
  • Læs, hvad der snart kommer til Adobe Fresco, og se Premium-funktioner.
Følg og del
  • Følg Fresco på de sociale medier, se livestream fra professionelle kunstnere, eller anmod om livestreaming af din kreative proces på Behance.
Juridisk
  • Send nedbrudsrapporter: Du kan vælge at sende nedbrudsrapporter, der hjælper med at forbedre Fresco.
  • Find politik om beskyttelse af personlige oplysninger samt juridiske oplysninger og copyrightoplysninger.
Hjælp Lær
  • Find alle selvstudier og onlinehjælp, få adgang til listen over bevægelser, touch-genveje og tastaturgenveje.
Support
  • Rapportér en fejl: Tryk for at rapportere et problem. Send en e-mail med dine resultater til frescohelp@adobe.com.
  • Foreslå en funktion: Send din funktionsanmodning på Fresco Community, og gennemse og stem på funktioner, du kunne ønske dig på Fresco.
  • Gem supportlogfiler: Eksportér cloud-dokumentlogfiler til fejlfinding.

Gem cloud-dokumentlogfiler

Har du synkroniserings- eller nedbrudsproblemer i Fresco? Du kan gemme cloud-dokumentlogfiler på din enhed for at analysere og foretage fejlfinding af problemet. Tryk på ikonet Appindstillinger på skærmbilledet Hjem, og tryk på Hjælp > Support > Gem supportlogfiler. I delearket på din iPhone eller iPad skal du vælge den ønskede fildelingsmulighed for at gemme/dele log-zip-filen.

Hvis du har Fresco til Windows, skal du bruge værktøjet Creative Cloud Log Collector.

gem cloud-dokumentlogfiler
Analysér problemer med cloud-dokumenter på iPad og iPhone

Få inspiration fra Behance

Tryk på fanen Opdag på skærmen Hjem for at se en række forskellige illustrationer, der er oprettet med Adobe Fresco. Tryk på videoerne for at se streams, der er lavet af kunstnere, der viser deres arbejdsforløb i appen.

Du kan ikke vise Fresco-illustrationer på Behance i Fresco 1.1 på Windows. Du kan dog besøge Behance på nettet på: https://www.behance.net/live/adobe-fresco eller https://www.behance.net/galleries/Fresco. Få mere at vide under Understøttede funktioner på Windows

Har du et spørgsmål/en idé?

Hvis du har et spørgsmål eller en idé, du vil dele, så benyt dig af Adobe Fresco Community. Vi vil meget gerne høre fra dig og se dine kreationer.