Ongelma: Desimaalierottimien (. ja ,) virheellinen muuntaminen tiedostomuodon vaihtuessa PDF-muodosta Excel-muotoon Acrobat DC:ssä

Kun viet PDF-muotoisen tiedoston Excel-laskentataulukoksi, solujen pilkkuja ja pisteitä ei tunnisteta oikein.

Esimerkki: Jos PDF-tiedostossa on numeroita, kuten 71.328,57 (jossa "." on tuhansien erotin ja "," on desimaalierotin), ja se tallennetaan Excel-laskentataulukkomuotoon, numero tallennetaan muodossa 71.32857

Ratkaisu:

Desimaalierottimen toiminta vaihtelee käyttöjärjestelmän kieliversion mukaan.

Esimerkki: Jos tiedosto viedään ranskankielisessä käyttöjärjestelmässä ranskankielisellä Acrobat-versiolla, viety Excel-tiedosto näyttää hyvältä MS Excel -ohjelmassa.

Jos käytössä on englanninkielinen tuoteversio, tulos on erinäköinen.

Tätä voidaan hallita määrittämällä sekä Acrobatissa että Excelissä asetus, jonka mukaan pilkkua käsitellään desimaalierottimena.

Acrobat:

PDF;n vieminen mihin tahansa tiedostomuotoon Acrobatissa

Excel: Siirry kohtaan Tiedosto > Asetukset > Lisäasetukset ja poista valinta kohdasta Käytä järjestelmän erottimia. Määritä sitten desimaalierottimeksi , ja tuhansien erottimeksi .

PDF;n vieminen mihin tahansa tiedostomuotoon Excelissä

Nyt jos muunnat tiedoston Acrobat DC:ssä Excel-laskentataulukoksi, muunnos sujuu halutulla tavalla.