Adobe Reader X:n asennus on kaksivaiheinen prosessi. Ensin ladataan asennuspaketti ja sitten Reader asennetaan tästä paketista. Readerin vanhaa versiota ei tarvitse poistaa ennen Reader X:n asentamista.

Mac OS (Firefox)

1. Tulosta nämä ohjeet. Kun olet valinnut seuraavassa vaiheessa Lataukset-linkin, Adobe.comin verkkosivu näytetään näiden ohjeiden tilalla.
  2. Siirry Adobe Readerin Lataukset-sivulle.
  3. Valitse lataussivulta painike Lataa nyt.

Huomautus: Reader 10.1 edellyttää vähintään Mac OS 10.5.8 -käyttöjärjestelmää. Jos käyttöjärjestelmäsi ei tue Reader 10.1 -versiota, valitse linkki ”Onko käytössäsi jokin toinen kieli tai käyttöjärjestelmä?” ja valitse Readerin aiempi versio.

Adobe Reader X (10.1)
  4. Kun sinulta kysytään, avataanko vai tallennetaanko .dmg-tiedosto, valitse Tallenna tiedosto ja sitten OK.

Tärkeää: Jos valintaikkunaa ei näy, toinen ikkuna saattaa olla sen edessä. Kokeile siirtää toiset ikkunat pois tieltä.

Tallenna .dmg-tiedosto.

5. Kaksoisosoita .dmg-tiedostoa. Jos Lataukset-ikkunaa ei näy, valitse Työkalut > Tiedostohaut.

Lataukset-ikkuna
  6. Jos ladattu paketti ei näy tiedostohakuikkunassa ja Kiitos-ikkuna jää näkyviin, valitse Kiitos-ikkunasta latauslinkki.

Napsauta Kiitos-näytön latauslinkkiä.
  7. Käynnistä asennus kaksoisosoittamalla Adobe Reader X Installer.pkg -tiedostoa.

Kaksoisosoita Adobe Reader X Installer.pkg -tiedostoa
  8. Jos saat kehotteen sulkea Reader, sulje Reader ja valitse OK.

9. Kun Adobe Reader X:n asennusikkuna avautuu, valitse Jatka. Asenna Reader X noudattamalla näytölle tulevia ohjeita.

Jatka Adobe Reader X:n asentamista -valintaikkuna

Mac OS (Safari)

1. Tulosta nämä ohjeet. Kun olet valinnut seuraavassa vaiheessa Lataukset-linkin, Adobe.comin verkkosivu näytetään näiden ohjeiden tilalla.
  2. Siirry Adobe Readerin Lataukset-sivulle.
  3. Valitse lataussivulta painike Lataa nyt.

Huomautus: Reader 10.1 edellyttää vähintään Mac OS 10.5.8 -käyttöjärjestelmää. Jos käyttöjärjestelmäsi ei tue Reader 10.1 -versiota, valitse linkki ”Onko käytössäsi jokin toinen kieli tai käyttöjärjestelmä?” ja valitse Readerin aiempi versio.

Adobe Reader X (10.1) -lataus

Näytölle avautuu lataussivu, jossa näkyy latauksen etenemistä kuvaava palkki.

Lataukset-ikkuna

4. Jos saat kehotteen sulkea Reader, sulje Reader ja valitse OK.

5. Kun Adobe Reader X:n asennusikkuna avautuu, valitse Jatka. Asenna Reader X noudattamalla näytölle tulevia ohjeita.

Jatka Adobe Reader X:n asentamista -valintaikkuna
  6. Kun saat ilmoituksen, että asennus on valmis, valitse Valmis.

Tarvitsetko apua?

Jos Reader-sovelluksen lataamisessa on edelleen ongelmia, vaikka tässä TechNotessa esitetyt vaiheet on suoritettu, kokeile ladata Readerin asennusohjelma suoraan napsauttamalla seuraavaa linkkiä: get.adobe.com/reader/direct. Valitse oikea käyttöjärjestelmä, kieli ja versio ja napsauta Lataa nyt. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja suorita lataaminen loppuun.

Selvitä, onko muilla käyttäjillä samankaltaisia lataus- ja asennusongelmia käymällä Readerin käyttäjäfoorumeilla tai Deployment & Installation -foorumeilla AcrobatUsers.com-sivustossa. Kokeile vuorovaikutteista vianmääritystä postittamalla ongelma foorumeille. Kun kirjoitat foorumeille, kerro käytössä oleva käyttöjärjestelmä ja tuotteen versionumero.