Saatko virheilmoituksen ”Tiedostojen synkronointi ei onnistu”, kun yrität synkronoida tiedostoja Creative Cloudin tiedostojen synkronointitoiminnolla? Yritä ratkaista virhe ja välttää tulevat ongelmat seuraavan taulukon ratkaisujen mukaisesti.

Tarkista ensin, että tietokoneen internet-yhteys on käytössä ja että olet kirjautuneena Creative Cloud -tilillesi.

Huomaa, että hyväksyttävät tiedostonimet vaihtelevat käyttöjärjestelmän mukaan, ja se saattaa aiheuttaa synkronointiongelmia niiden välillä. Creative Cloud -työpöytäsovellus pystyy ratkaisemaan itse useita yhteensopivuusongelmia, mutta jos se ei onnistu, saattaa siinä ilmetä virhe. Jos sovelluksessa ilmenee virhe, näytölle tulee virheilmoitus ja muut tiedostot synkronoituvat edelleen.

Huomautus:

Vianmäärityksessä kannattaa ensin poistaa tiedostojen synkronointi käytöstä ja ottaa se sitten uudelleen käyttöön. Valitse hammasratasvalikosta Asetukset ja Tiedostot-välilehdeltä Synkronointi käytössä / ei käytössä. Tällä tavalla voi ratkaista useita synkronointiongelmia.

Nro Virheviesti Ratkaisu
1. Tiedostoa <tiedoston_nimi> ei voida synkronoida, koska se on lukittu. Sulje tiedosto kaikissa avoimissa sovelluksissa ja varmista, että sinulla on kirjoitusoikeudet tiedostoon. Katso Sulje käytössä olevat tiedostot.
2. Tiedostoa <tiedoston_nimi> ei voida synkronoida, koska tiedoston nimi on virheellinen. Tiedostojen nimissä ei saa käyttää merkkejä |, “, ?, <, >, /, \, * ja :. Katso Vältä Windowsille varattuja merkkejä ja tiedostojen nimiä.
3. Tiedostossa <tiedoston_nimi> on havaittu virus. Tätä tiedostoa ei päivitetä.
4. <Tiedoston_nimi> on liian isokokoinen, eikä sitä ladata palvelimelle. Katso Huomaa, että isokokoisten tiedostojen synkronointi voi kestää kauan.
5. Creative Cloud -tilisi resurssi- ja kokoelmamäärä on liian suuri. Tyhjennä arkistokansio ja poista tarpeettomat resurssit.
6. <Kansion_nimi> sisältää liian monta tiedostoa. Synkronoinnin suorituskyky voi heiketä, ellet pienennä tiedostojen määrää kansiossa.
7. Tiedostoa <tiedoston_nimi> ei voida synkronoida, koska kansion <kansion_nimi> omistajan tallennuskiintiö on ylittynyt. Ota yhteyttä kansion <kansion_nimi> omistajaan.
8. Tiedostoja ei voida synkronoida, koska järjestelmän kellonaikaa ei ole asetettu oikein. Aseta laitteen aika oikeaksi, jotta tiedostojen synkronointia voi jatkaa. Aseta järjestelmän aika oikeaksi ja yritä uudelleen.
9. Kansiota <kansion_nimi> ei voida synkronoida, koska osa sen tiedostoista on avoinna. Sulje kaikki kansion tiedostot, jotka ovat avoinna. Katso Sulje käytössä olevat tiedostot.
10. Tiedostoa <tiedoston_nimi> ei voida synkronoida, koska tiedoston polku on liian pitkä. Nimeä tämä tiedosto uudelleen tai muokkaa sen polkua lyhyemmäksi. Katso Käytä lyhyitä tiedosto- ja kansionimiä.
11. Tiedostoa <tiedoston_nimi> ei voida synkronoida. Sinulla ei ole kirjoitusoikeuksia kohdekansioon. Tarkista kansio-oikeudet, jos ongelma toistuu. Tarkista oikeudet ja yritä uudelleen.
12. Sisältösi ei ole enää käytettävissä, koska tilisi salausavain on poistettu käytöstä. Ota yhteyttä IT-järjestelmänvalvojaan. Ota yhteyttä IT-järjestelmänvalvojaan.
13. Tiedostoa <tiedoston_nimi> ei voida synkronoida, koska se on vain tarkasteltavaksi annetussa yhteiskäytössä. Vain tarkasteltavaksi annetussa yhteiskäytössä olevaa tiedostoa ei voi muokata tai nimetä uudelleen eikä siihen voi luoda tiedostoja. Jos haluat synkronoida tämän tiedoston, siirrä se sellaiseen Creative Cloud -tiedostokansioon, johon sinulla on kirjoitus- ja lukuoikeudet. Lisätietoja on artikkelissa Yhteistyö Creative Cloud Librariesin ja kansioiden parissa.
14. Tiedostoja ei voida synkronoida. Kiintolevy on täynnä. Riittämätön levytila. Vapauta tilaa. Synkronointi jatkuu automaattisesti.
15. Tallennustilasi on loppunut.

Olet käyttänyt koko Creative Cloud -tallennuskiintiösi. Jatka tiedostojen synkronointia toimimalla seuraavasti:

16. Tiedostoa <tiedoston_nimi> ei voida synkronoida palvelinvirheen takia. Yritä uudelleen hetken kuluttua.
17. Tiedostoa <tiedoston_nimi> ei voida synkronoida tiedoston käyttöoikeuksien takia. Tarkista oikeudet ja yritä uudelleen.

Vältä Windowsin omaan käyttöönsä varaamia erikoismerkkejä ja tiedostonimiä

• < (pienempi kuin)
  • > (suurempi kuin)
  • : (kaksoispiste)
  • " tai ” (lainausmerkit)
  • / (vinoviiva, numeronäppäimistö)
  • \ (kenoviiva)
  • | (pystyviiva eli putkimerkki)
  • ? (kysymysmerkki)
  • * (asteriski)

Vältä seuraavia tiedostonimiä, jotka Windows-käyttöjärjestelmä on varannut omaan käyttöönsä: CON, PRN, AUX, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8 ja LPT9.

Lisätietoja yhteensopimattomista merkeistä ja tiedostonimistä saat kohdasta Tiedostojen nimeäminen, tiedostopolut ja nimitilat

Käytä lyhyitä tiedosto- ja kansionimiä

Windows sallii vain sellaiset tiedostojen ja kansioiden nimet, jotka ovat korkeintaan 260 merkkiä pitkiä. Lyhennä sitä pidemmät tiedostojen ja kansioiden nimet, jotta voit synkronoida Windows-laitteiden kanssa.

Huomautus:

Creative Cloud -työpöytäsovellus ei voi synkronoida tiedostoja, joiden oletusarvoinen kansiosijainti on vaihdettu kansioon, jonka nimessä on High ASCII- tai kyrillisiä merkkejä, kuten ä, è, й, Ç, tai ӯ. Ratkaise ongelma joko käynnistämällä Creative Cloud -työpöytäsovellus uudelleen tai poistamalla synkronointi käytöstä ja ottamalla se uudelleen käyttöön.

Poista merkit nimen lopusta

Pisteeseen (.) tai välilyöntiin päättyvät tiedostojen tai kansioiden nimet aiheuttavat ongelmia synkronoitaessa käyttöjärjestelmien välillä.

Tiedostonimet, jotka päättyvät välilyöntiin tai pisteeseen, eivät synkronoidu oikein Windowsiin, mutta ne voi synkronoida Mac-koneelta pilveen. Vaikka yhden tiedoston synkronointi epäonnistuisi, muut tiedostot jatkavat synkronoitumista. Virheilmoitus ei katoa ennen kuin tiedosto joko korjataan tai poistetaan.

Jos Windows antaa virheilmoituksen puuttuvasta tiedostosta tai kansiosta, etsi tiedosto Creative Cloud -verkkosovelluksen kautta. Poista ongelmallinen merkki nimeämällä tiedosto uudelleen.

Vältä resurssihaaroja (aliaksia ja oikoteitä)

Vältä sellaisten tiedostojen synkronointia, joissa on metatietoa (resurssihaaroja), kuten Mac OS -käyttöjärjestelmän aliaksia tai Windowsin oikoteitä. Yleensä tällaiset tiedostot toimivat ainoastaan siinä käyttöjärjestelmässä, jossa ne luotiin.

Sulje käytössä olevat tiedostot

Creative Cloud -työpöytäsovellus antaa ”Tiedostojen synkronointi ei onnistunut” -virheilmoituksen, kun yrität synkronoida käytössä olevaa tai toisen sovelluksen lukitsemaa tiedostoa.

Joillakin sovelluksilla on lukitusmenetelmiä, joiden ansiosta tiedoston avaaminen eri sijainneista ei aiheuta ristiriitoja. Esimerkiksi Adobe InDesign luo avatun *.indd-tiedoston rinnalle *.idlk-tiedoston.

Ratkaise synkronointivirhe tallentamalla ja sulkemalla tiedoston, kun olet lopettanut sen muokkaamisen.

Poikkeavien versioiden ymmärtäminen

Saman tiedoston muuttaminen tai synkronoiminen useilta laitteilta samanaikaisesti johtaa siihen, että tiedoston ensimmäiseksi ladannut laite niin sanotusti voittaa. Creative Cloud -työpöytäsovellus ei yhdistele muutoksia puolestasi. Sen sijaan ensimmäiseksi latautuneen eli ”voittaneen” tiedoston jälkeen tehdyt muutokset synkronoidaan tiedoston poikkeavina versiona. Tiedoston alkuperäiseen nimeen lisätään teksti ”conflicted copy”. Lisäksi tiedostonimeen lisätään käytetyn laitteen nimi sekä poikkeavan version päivämäärä. Kaikki muutokset siis säilyvät, ja eri versiot eivät pyyhi edellistä pois.

Huomaa, että suurten tiedostojen synkronointi saattaa kestää pitkään

Saatat saada virheilmoituksen, jos yrität synkronoida suuria tiedostoja Creative Cloud -tiedostokansion avulla.

Jos kopioit suuren tiedoston Creative Cloud -tiedostokansioon, tiedostoa ei synkronoida ennen kuin se on kopioitu kansioon kokonaan. Kun tiedostoa kopioidaan, tiedosto merkitään ja Creative Cloud -työpöytäsovellus antaa virheilmoituksen ”Tiedostojen synkronointi ei onnistu”. Kun kopiointi on suoritettu, synkronointi Creative Cloudiin alkaa.

Synkronointiongelmien vianmääritys näppäinyhdistelmien avulla

Pikavalikon Näytä verkkosivulla -vaihtoehto tarjoaa erityistoimintoja, kun painat samalla tiettyjä näppäimiä. Näppäinyhdistelmät korvaavat alkuperäisen Näytä verkkosivustolla -toiminnon erityistoiminnoilla, jotka auttavat synkronointiongelmien ratkaisemisessa.

Näppäinyhdistelmät synkronointiongelmien vianmääritykseen
Kun käytät samalla tiettyjä näppäinyhdistelmiä, saat erityistoimintoja Näytä verkkosivustolla -vaihtoehdosta.

Ctrl+[Näytä verkkosivustolla]

Aloittaa synkronoinnin uudelleen.

Vaihto+[Näytä verkkosivustolla]

Aloittaa synkronoinnin uudelleen ja tyhjentää laitteen tietokannan. Tämä vaihtoehto on hyödyllinen, jos havaitset useita synkronointivirheitä, jotka koskevat resursseja, joita ei ole tietokoneellasi tai Creative Cloud -verkkosivustolla.

Ctrl+Vaihto+[Näytä verkkosivustolla]

Tämä vaihtoehto suorittaa seuraavat toimenpiteet:

• Aloittaa synkronoinnin uudelleen
  • Varmuuskopioi paikallisen Creative Cloud -tiedostokansion sisällön
  • Lataa resurssit uudelleen paikalliseen Creative Cloud -tiedostokansioon Creative Cloud -verkkosivustolta
  • Tyhjentää paikallisen tietokannan
Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat ladata laitteellesi uudelleen kaikki Creative Cloud -verkkosivustolla olevat resurssit. Tämän vaihtoehdon pitäisi ratkaista kaikki kokemasi synkronointiongelmat, ellei jokin Creative Cloud -verkkosivustolla ollut resurssi ole virheellinen.