Ota selvää, miten voit tehdä yhteistyötä kansioiden ja kirjastojen parissa muiden käyttäjien kanssa Adobe Creative Cloud ‑tililtäsi.

Voit tehdä yhteistyötä muiden käyttäjien kanssa ja jakaa Creative Cloud -tililläsi olevan yksityisen kansion tiettyjen käyttäjien kanssa. Kaikki kutsutut käyttäjät voivat sen jälkeen työskennellä jaetussa yksityisessä kansiossa olevien vain luku ‑muotoisten (lukittujen) resurssien parissa. Avustajat voivat tarkastella, muokata, nimetä uudelleen, siirtää tai poistaa jaetun kansion sisältöä, jos heille on myönnetty siihen tarvittavat oikeudet.

Jos haluat jakaa tiedostojen ja kansioiden julkisia linkkejä muiden kanssa (jakaa resursseja antamalla niihin vain lukuoikeudet), perehdy artikkeliin Tiedostojen ja kansioiden jakaminen.

Lisätietoja Creative Cloudin kirjastoista on artikkelissa Creative Cloud ‑kirjastot.

Yhteistyö Creative Cloud ‑kirjastojen parissa

Voit jakaa kirjastoja kumppaneiden kanssa Creative Cloud ‑sivustossa tai Creative Cloud ‑tietokone- ja ‑mobiilisovelluksilla.

Kirjastoja tällä hetkellä tukevien Creative Cloud ‑sovellusten luettelon löydät artikkelista Creative Cloud ‑kirjastot.

Huomautus:

• Kumppanit tarvitsevat Adobe ID:n. Jos heillä ei ole Adobe ID:tä ennestään, he voivat luoda sen, kun he hyväksyvät kutsun.
  • Creative Cloud ‑kirjastot ei vielä käytä Työsi-osaaCreativeCloud ‑verkkokäyttöliittymästä.

Kirjastojen jakaminen tietokonesovelluksella

Jos haluat jakaa kirjaston Creative Cloud -kirjastoja tukevasta tietokonesovelluksesta, toimi seuraavasti:

1. Valitse Kirjastot-paneelin ponnahdusvalikosta kirjasto.

2. Avaa avattava luettelo ja valitse Yhteistyö.

3. Anna näyttöön tulevassa selainikkunassa sähköpostiosoitteet ja kirjoita valinnainen viesti yhdelle tai useammalle kumppanille, joiden kanssa haluat jakaa kirjaston.

4. Valitse, haluatko myöntää kumppaneille muokkausoikeudet (Voi muokata) vai tarkasteluoikeudet (Voi tarkastella). Nämä oikeudet koskevat kaikkia kumppaneita, joiden sähköpostiosoitteet olet antanut.

5. Lähetä yhteistyökutsut valitsemalla Kutsu.

Tee yhteistyötä kirjastojen parissa
    Tee yhteistyötä kirjastojen parissa Creative Cloud ‑sovelluksesta.

Kumppanit saavat sähköpostiviestin, jossa heidät kutsutaan liittymään yhteistyöhön. Nykyiset Creative Cloud ‑jäsenet saavat ilmoituksen myös Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja sivuston kautta.

Kirjastojen jakaminen Creative Cloud ‑sivustossa

1. Valitse sivulla olevasta siirtymisvalikosta Kirjastot ja sitten Siirry kirjastoihin.

2. Valitse kirjastokansion valikosta Yhteistyö.

Jaa kirjastoja
    Valitse kirjastokansion valikosta Yhteistyö.
  3. Kirjoita Kutsu kumppaneita ‑valintaikkunaan yhden tai useamman kumppanin sähköpostiosoite.

4. Valitse, haluatko myöntää kumppaneille muokkausoikeudet (Voi muokata) vai tarkasteluoikeudet (Voi tarkastella). Nämä oikeudet koskevat kaikkia kumppaneita, joiden sähköpostiosoitteet olet antanut.

Voi muokata

Kumppanit voivat muokata, nimetä uudelleen, siirtää ja poistaa kirjaston sisältöä.

Voi tarkastella

Kumppanit voivat ainoastaan tarkastella kirjaston sisältöä ja kommentoida sitä.

Jaa kirjasto ja kutsu kumppaneita
    Jaa kirjasto ja kutsu kumppaneita

Huomautus:

Oikeuksia koskevia hyödyllisiä seikkoja:

• Voi muokata: Kumppanit, joilla on Voi muokata ‑oikeudet, voivat muuttaa muiden kumppaneiden oikeuksia. Kumppanit, joilla on vain tarkasteluoikeudet, näkevät omistajan ja kumppanit, mutta he eivät voi tehdä muutoksia heidän yhteistyöoikeuksiinsa.
    • Voi tarkastella: Kumppanit, joilla on vain tarkasteluoikeudet, voivat kopioida jaetun kansion sisällön uuteen kansioon ja tehdä niihin muutoksia yksityisesti.
    • Toimittajat ja katsojat voivat lähteä yhteistyöstä milloin tahansa.

5. Valitse Kutsu. Creative Cloud lähettää yhteistyökutsut.

Kumppanit saavat sähköpostiviestin, jossa heidät kutsutaan liittymään yhteistyöhön ja jossa ilmoitetaan, onko heillä muokkaus- vai tarkasteluoikeudet. Nykyiset Creative Cloud ‑jäsenet saavat ilmoituksen myös Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja sivuston kautta.

Creative Cloud ‑kirjastojen yhteistyökutsu
    Kumppanit saavat tämän sähköpostiviestin, jossa heidät kutsutaan liittymään yhteistyöhön..

Kumppaneiden hallinta

Kumppanit-valintaikkunassa näkyy kutsujen tila. Kutsua vielä hyväksymättömien kumppaneiden nimen/sähköpostiosoitteen vieressä näkyy Kutsuttu. Kun kumppani on hyväksynyt kutsun, tätä tekstiä ei enää näy.

Jos haluat poistaa käyttäjän, napsauta käyttäjän vieressä olevaa X-kuvaketta ja valitse sitten Poista käyttöoikeus (jos kumppani on hyväksynyt kutsun) tai Poista kutsu (jos kumppani ei ole vielä hyväksynyt kutsua).

Yhteistyö kansioiden parissa

Kumppanien lisääminen

1. Voit jakaa kansion sivustosta tai tietokoneessasi olevasta Creative Cloud Files -kansiosta. Tee jokin seuraavista toimista:

• Sivusto
      Valitse kansio. Napsauta Jaa-kuvakettajavalitse sitten Kutsu kansioon.
    • Windows (tietokone)
      Valitse kansion pikavalikosta Creative Cloud > Tee yhteistyötä.
    Valitse kansion pikavalikosta Creative Cloud, Tee yhteistyötä
    • Mac
      Valitse kansion pikavalikosta Tee yhteistyötä.
    Valitse kansion pikavalikosta Tee yhteistyötä
  2. Kirjoita Kutsu kansioon ‑valintaikkunaan sähköpostiosoite. Jos haluat kutsua useita kumppaneita, anna pilkuilla tai puolipisteillä eroteltujen sähköpostiosoitteiden luettelo.

3. Valitse, haluatko myöntää kumppaneille muokkausoikeudet (Voi muokata) vai tarkasteluoikeudet (Voi tarkastella). Oikeudet koskevat kaikkia kumppaneita, joiden sähköpostiosoitteet olet antanut.

Voi muokata

Kumppanit voivat muokata, nimetä uudelleen, siirtää ja poistaa kansion sisältöä.

Voi tarkastella

Kumppanit voivat ainoastaan tarkastella kansion sisältöä ja kommentoida sitä.

Käyttöoikeuksien myöntäminen yhteistyökumppaneille
    Valitse kumppaneille myönnettävät oikeudet

Huomautus:

Oikeuksia koskevia hyödyllisiä seikkoja:

• Voi muokata: Kumppanit, joilla on Voi muokata ‑oikeudet, voivat muuttaa muiden kumppaneiden oikeuksia. Kumppanit, joilla on vain tarkasteluoikeudet, näkevät omistajan ja kumppanit, mutta he eivät voi tehdä muutoksia heidän yhteistyöoikeuksiinsa.
    • Voi tarkastella: Kumppanit, joilla on vain tarkasteluoikeudet, voivat kopioida jaetun kansion sisällön uuteen kansioon ja tehdä niihin muutoksia yksityisesti.
    • Toimittajat ja katsojat voivat lähteä yhteistyöstä milloin tahansa.

4. Valitse Lähetä kutsu.

Avustajat saavat sähköpostikutsun, jossa ilmoitetaan, onko heidät kutsuttu tarkastelemaan jaettua kansiota vai muokkaamaan sitä. Nykyiset Creative Cloud ‑jäsenet saavat ilmoituksen myös Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja Työsi-sivun kautta.

Huomautus:

Kumppanit tarvitsevat Adobe ID:n. Jos heillä ei ole sitä ennestään, he voivat luoda sen, kun he hyväksyvät kutsun.

Kumppaneiden hallinta

Voit helposti hallita jaetun kansion parissa työskenteleviä kumppaneita. Toimi Kutsu kansioon ‑ponnahdusikkunassa seuraavasti:

• Jos haluat kutsua toisen käyttäjän, anna sähköpostiosoite, valitse Voi muokata tai Voi tarkastella ja napsauta sitten Kutsu.
  • Jos haluat poistaa käyttäjän, napsauta käyttäjän vieressä olevaa X-kuvaketta ja valitse Tallenna.

Jaettujen resurssien kommentointi

Kumppanit voivat tarkastella jaettuja tiedostoja ja resursseja sekä kommentoida niitä.

1. Avaa resurssi Työsi-sivulta.

2.  Voit avata Kommentit-paneelin napsauttamalla -kuvakettasivun oikeassa yläkulmassa.

3. Lisää kommentti ja paina Enter-näppäintä. Voit muokata kommenttia, poistaa sen tai vastata siihen.

Kommentoi jaettuja resursseja
    Kommentoi jaettuja resursseja

A. Kommentin poistaminen B. Kommentin muokkaaminen C. Kommenttiin vastaaminen D. Kommentin julkaiseminen