Ota selvää, miten voit tehdä yhteistyötä kansioiden ja kirjastojen parissa muiden käyttäjien kanssa Adobe Creative Cloud ‑tililtäsi.

Voit tehdä yhteistyötä muiden käyttäjien kanssa ja jakaa Creative Cloud -tililläsi olevan yksityisen kansion tiettyjen käyttäjien kanssa. Kaikki kutsutut käyttäjät voivat sen jälkeen työskennellä jaetussa yksityisessä kansiossa olevien vain luku ‑muotoisten (lukittujen) resurssien parissa. Avustajat voivat tarkastella, muokata, nimetä uudelleen, siirtää tai poistaa jaetun kansion sisältöä, jos heille on myönnetty siihen tarvittavat oikeudet.

Jos haluat jakaa tiedostojen ja kansioiden julkisia linkkejä muiden kanssa (jakaa resursseja antamalla niihin vain lukuoikeudet), perehdy artikkeliin Tiedostojen ja kansioiden jakaminen.

Lisätietoja Creative Cloudin kirjastoista on artikkelissa Creative Cloud ‑kirjastot.

Yhteistyö Creative Cloud ‑kirjastojen parissa

Voit jakaa kirjastoja kumppaneiden kanssa Creative Cloud ‑sivustossa sekä Creative Cloud ‑tietokone- ja ‑mobiilisovelluksilla.

Kirjastoja tällä hetkellä tukevien Creative Cloud ‑sovellusten luettelon löydät artikkelista Creative Cloud ‑kirjastot.

Huomautus:

• Kumppanit tarvitsevat Adobe ID:n. Jos heillä ei ole Adobe ID:tä ennestään, he voivat luoda sen, kun he hyväksyvät kutsun.

Kirjastojen jakaminen tietokonesovelluksella

Toimi seuraavasti, jos haluat jakaa kirjaston Creative Cloud -kirjastoja tukevasta tietokonesovelluksesta:

1. Siirry kohtaan Ikkuna > Kirjastot. Valitse Kirjastot-paneelin ponnahdusvalikosta kirjasto.

2. Avaa avattava luettelo ja valitse Hae linkki.

Tee yhteistyötä kirjastojen parissa
    Tee yhteistyötä kirjastojen parissa Creative Cloud ‑sovelluksesta.
  3. Anna näyttöön tulevassa selainikkunassa sähköpostiosoitteet ja kirjoita valinnainen viesti yhdelle tai useammalle kumppanille, joiden kanssa haluat jakaa kirjaston.

4. Valitse, haluatko myöntää kumppaneille muokkausoikeudet (Voi muokata) vai tarkasteluoikeudet (Voi tarkastella). Nämä oikeudet koskevat kaikkia kumppaneita, joiden sähköpostiosoitteet olet antanut.

5. Lähetä yhteistyökutsut valitsemalla Kutsu.

Kumppanit saavat sähköpostiviestin, jossa heidät kutsutaan liittymään yhteistyöhön. Nykyiset Creative Cloud ‑jäsenet saavat ilmoituksen myös Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja sivuston kautta.

Kirjastojen jakaminen Creative Cloud ‑sivustossa

Jos haluat jakaa kirjastoja Creative Cloud ‑sivustossa, kirjaudu Creative Cloud ‑sivuston Työsi-osaan.

1. Valitse sivulla olevasta siirtymisvalikosta Kirjastot. Omistamasi kirjastot löytyvät Omasi-välilehdestä.

2. Valitse kirjasto, jonka haluat jakaa. Näyttöön tulee tilannekohtainen valikko, joka sisältää Jaa-vaihtoehdon. Valitse Jaa.

collaborate-folder
  3. Anna näyttöön tulevassa Kutsu kohteeseen ‑valintaikkunassa sähköpostiosoitteet ja kirjoita valinnainen viesti yhdelle tai useammalle kumppanille, joiden kanssa haluat jakaa kirjaston.

4. Valitse, haluatko myöntää kumppaneille muokkausoikeudet (Voi muokata) vai tarkasteluoikeudet (Voi tarkastella). Nämä oikeudet koskevat kaikkia kumppaneita, joiden sähköpostiosoitteet olet antanut.

Voi muokata

Kumppanit voivat muokata, nimetä uudelleen, siirtää ja poistaa kirjaston sisältöä.

Voi tarkastella

Kumppanit voivat ainoastaan tarkastella kirjaston sisältöä ja kommentoida sitä.

5. Kutsu kumppanit, joiden kanssa haluat tehdä yhteistyötä, valitsemalla Kutsu.

Jaa kirjasto ja kutsu kumppaneita
    Jaa kirjasto ja kutsu kumppaneita
  6. Creative Cloud lähettää yhteistyökutsut.

Kumppanit saavat sähköpostiviestin, jossa heidät kutsutaan liittymään yhteistyöhön ja jossa ilmoitetaan, onko heillä muokkaus- vai tarkasteluoikeudet. Nykyiset Creative Cloud ‑jäsenet saavat ilmoituksen myös Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja sivuston kautta.

Creative Cloud ‑kirjastojen yhteistyökutsu
    Kumppanit saavat tämän sähköpostiviestin, jossa heidät kutsutaan liittymään yhteistyöhön..

Kumppaneiden hallinta

Kumppanit-valintaikkunassa näkyy kutsujen tila. Voit tarkastella tätä luetteloa avaamalla Kutsu kohteeseen ‑ponnahdusikkunan siirtymällä kohtaan Jaa > Kutsu. Kumppanit, jotka eivät ole vielä hyväksyneet kutsua, näkyvät Odottaa-välilehdessä. Kun kumppani on hyväksynyt kutsun, tätä tekstiä ei enää näy.

Jos haluat poistaa käyttäjän, valitse käyttäjän nimen vieressä oleva avattava luettelo. Valitse sitten Poista.

Jos haluat muuttaa käyttöoikeuksia, valitse käyttäjän nimen vieressä oleva avattava luettelo. Valitse sitten Voi tarkastella / Voi muokata vaatimustesi mukaan.

Kirjastojen jakaminen Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella

Voit käyttää kirjastojen jakamiseen myös Creative Cloud ‑tietokonesovellusta. Kutsu kumppaneita kirjastoosi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Avaa Creative Cloud ‑tietokonesovellus. (Valitse Windowsin työkalurivillä tai macOS:n valikkopalkissa oleva -kuvake.)

2. Siirry vasemmassa sivupalkissa olevaan Työsi-paneeliin.

Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Kirjastot-paneeli
  3. Valitse jaettava kirjasto.

4. Jaa kirjasto valitsemalla oikeasta yläkulmasta Jaa-kuvake

Resurssien jakaminen Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa
  5. Lisää kumppanin sähköpostiosoite ja valitse myönnettävä käyttöoikeustaso (Voi tarkastella ja Voi muokata) avattavasta luettelosta.

Voit lisätä kutsuun myös viestin.

6. Valitse Kutsu.

Kumppanit saavat sähköpostiviestin, jossa olevaa linkkiä napsauttamalla he voivat tarkastella ja muokata kirjastossasi olevia tiedostoja sekä tehdä yhteistyötä niiden parissa.

Yhteistyö kansioiden parissa

1. Voit jakaa kansion sivustosta tai tietokoneessasi olevasta Creative Cloud Files -kansiosta. Tee jokin seuraavista toimista:

• Sivusto
      Valitse kansio. Valitse Jaa-kuvake ja valitse sitten Kutsu.
    Jaa Creative Cloud ‑tiedostoja
  2. Kirjoita Kutsu kansioon ‑valintaikkunaan sähköpostiosoite. Jos haluat kutsua useita avustajia, anna pilkuilla tai puolipisteillä eroteltujen sähköpostiosoitteiden luettelo.

3. Valitse, haluatko myöntää avustajille muokkausoikeudet (Voi muokata) vai tarkasteluoikeudet (Voi tarkastella). Oikeudet koskevat kaikkia avustajia, joiden sähköpostiosoitteet olet antanut.

Voi muokata

Avustajat voivat muokata, nimetä uudelleen, siirtää ja poistaa kansion sisältöä.

Voi tarkastella

Avustajat voivat ainoastaan tarkastella kansion sisältöä ja kommentoida sitä.

4. Valitse Lähetä kutsu.

Avustajat saavat sähköpostikutsun, jossa ilmoitetaan, onko heidät kutsuttu tarkastelemaan jaettua kansiota vai muokkaamaan sitä. Nykyiset Creative Cloud ‑jäsenet saavat ilmoituksen myös Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja Työsi-sivun kautta.

Huomautus:

Avustajat tarvitsevat Adobe ID:n. Jos heillä ei ole sitä ennestään, he voivat luoda sen, kun he hyväksyvät kutsun.

Avustajien hallinta

Voit helposti hallita jaetun kansion parissa työskenteleviä avustajia. Toimi Kutsu kansioon ‑ponnahdusikkunassa seuraavasti:

• Jos haluat kutsua toisen käyttäjän, anna sähköpostiosoite, valitse Voi muokata tai Voi tarkastella ja valitse sitten Kutsu.
  • Jos haluat poistaa käyttäjän, valitse käyttäjän nimen vierestä Poista ja valitse Tallenna.

Kanssasi jaettujen prototyyppi- ja mallitietojen tarkasteleminen

Tarkistusta varten vastaanotetut prototyyppi- ja mallitiedot näkyvät Creative Cloud ‑sivuston Työsi-välilehden Jaettu kanssasi ‑osiossa.

Jaettu kanssasi

Huomautus:

Näet vain jaetut kansiot, jos kanssasi ei ole jaettu prototyyppi- tai mallitietoja.

Jos haluat tarkastella vain prototyyppitiedostoja, valitse avattava Näytä-luettelo ja valitse sitten Prototyypit ja tiedot.

Tarkastele kanssasi jaettuja prototyyppejä

Jaettujen resurssien kommentointi

Kumppanit voivat tarkastella jaettuja tiedostoja ja resursseja sekä kommentoida niitä.

1. Avaa resurssi Työsi-sivulta.

2.  Voit avata Kommentit-paneelin valitsemalla -kuvakkeenoikeasta yläkulmasta.

3. Lisää kommentti ja paina Enter-näppäintä. Voit muokata kommenttia, poistaa sen tai vastata siihen.

Kommentoi jaettuja resursseja
    Kommentoi jaettuja resursseja

A. Kommentin poistaminen B. Kommentin muokkaaminen C. Kommenttiin vastaaminen D. Kommentin julkaiseminen