Creative Cloud -jäsenyyteen sisältyy pilvipohjainen tallennustila, jonka avulla voit käyttää pilvipalveluun tallennettuja tiedostoja millä tahansa tietokoneella verkkoselaimen tai tiedostojen synkronointitoiminnon avulla. Seuraavassa on vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, jotka liittyvät tallennustilan käyttöön ja hallintaan.

Kuinka monta gigatavua tallennustilaa on käytettävissä?

Jos olet hankkinut Adobe Creative Cloud -täysjäsenyyden tai yksittäisen sovelluksen kattavan jäsenyyden, käytettävissäsi oleva tallennustila on 100 Gt. Jos olet hankkinut Creative Cloud -valokuvausjäsenyyden, käytettävissäsi oleva tallennuskiintiö on 20 Gt. Jos sinulla on kokeilutuote tai maksuton jäsenyys, käytössäsi on 2 Gt:n tallennustila. Ryhmien Creative Cloud ja Creative Cloudin yritysversio käsittävät 100 Gt tallennustilaa laitetta kohden.

Mistä tietää, kuinka paljon tallennustilaa on jo käytetty?

Voit tarkistaa käyttämäsi tallennustilan määrän muutamasta paikasta.

Creative Cloud -verkkosivusto

Voit tarkastella tallennustilan käyttöäsi Creative Cloud -verkkosivustolla:

1. Siirry osoitteeseen https://assets.adobe.com.

2. Näet käytettävissä olevan tallennustilan sivun vasemmasta alakulmasta. Kun pidät hiirtä alakulman päällä, näet käytettävissä olevan pilvitallennustilan kokonaismäärän.

Käytettävissä oleva tila

Creative Cloud -työpöytäsovellus

Lisäksi voit tarkistaa käyttämäsi tallennustilan määrän Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta. Avaa sovellus tehtäväpalkista (Windows) tai valikkoriviltä (macOS). Näet tallennustiedot napsauttamalla Resurssit.

Voit myös tarkistaa tiedot napsauttamalla valikkoa.

Tarkista työpöytäsovelluksen tallennustila

Mitä tapahtuu, jos tallennuskiintiö ylittyy?

Creative Cloud -työpöytäsovellus synkronoi enintään 1 Gt:n ylityksen mistä tahansa laitteesta. Suuremman ylityksen jälkeen synkronointiohjelma lopettaa uusien tiedostojen synkronoinnin ja ilmoittaa tallennuskiintiön ylityksestä. Tiedostot, joiden lataaminen ei onnistu, merkitään punaisella huutomerkillä. Tiedostoja voi kuitenkin edelleen liikutella, nimetä uudelleen ja poistaa. Jatka tiedostojen synkronointia toimimalla seuraavasti:

Miten päivitän Creative Cloud -tallennustilaukseni?

Jos tarvitset lisää tallennustilaa, voit ostaa lisätallennustilauksen Adobe ID -tilisi kautta (Tilaukset ja tuotteet > Tilausten hallinta > Vaihda tilausta). Tarkat ohjeet ovat kohdassa Creative Cloud -tallennustilauksesi päivittäminen.

Vaihtoehtoisesti voit myös valita Creative Cloud sivuston Omat työt -osion vasemmasta alakulmasta Päivitä tallennustila.

Jos olet Premiere Rush CC -käyttäjä ja haluat enemmän tallennustilaa, tutustu artikkeliin Adobe Premiere Rush CC:n tiedostotallennuksen vaatimukset ja päivitykset.

Miten tiedostoja poistetaan ja tallennustilaa vapautetaan?

Jos poistat tiedoston vahingossa, voit palauttaa sen pilvestä.

Voit poistaa tiedostoja Creative Cloud -tiedostokansiosta tai Creative Cloud -tiedostosivulle, josta ne siirtyvät roskakoriin, joka on nimeltään Poistettu.

Tiedostojen poistaminen Poistettu-kansiosta on pysyvä toimenpide ja vapauttaa tiedostojen tallentamiseen käytetyn tilan lopullisesti. Jos haluat poistaa tiedostot pysyvästi, noudata seuraavia ohjeita:

1. Napsauta sivunavigaatiossa kohtaa Poistettu.

2. Valitse poistettavat tiedostot ja napsauta Poista pysyvästi -kuvaketta ().

Vaihtoehtoisesti voit valita pikavalikosta Poista pysyvästi.

3. Valitse avautuvasta vahvistusviestistä Poista pysyvästi.