Yleistä

Creative Cloud -jäsenyyteen sisältyy pilvipohjainen tallennustila, jonka avulla voit käyttää pilvipalveluun tallennettuja tiedostoja millä tahansa tietokoneella verkkoselaimen avulla. Pilvitallennustila koostuu kolmesta eri alueesta: Creative Cloud, Lightroom ja Document Cloud. Tallennettua sisältöä voi käyttää verkossa seuraavasti.

Seuraavassa on vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, jotka liittyvät tallennustilan käyttöön ja hallintaan.

Kuinka paljon tallennustilaa minulla on?

Jos olet hankkinut Adobe Creative Cloud -täysjäsenyyden tai yksittäisen sovelluksen kattavan jäsenyyden, käytettävissäsi on 100 Gt tallennustilaa. Jos olet hankkinut Creative Cloud -valokuvausjäsenyyden, käytettävissäsi on 20 Gt tai 1 Tt tallennustilaa. Jos sinulla on kokeilutuote tai maksuton jäsenyys, käytettävissäsi on 2 Gt tallennustilaa. Ryhmien Creative Cloud ja Creative Cloudin yritysversio käsittävät 100 Gt tallennustilaa laitetta kohden.

Mistä tietää, kuinka paljon tallennustilaa on jo käytetty?

Voit tarkistaa käyttämäsi tallennustilan määrän muutamasta paikasta.

Creative Cloud -verkkosivusto

Voit tarkastella tallennustilan käyttöäsi Creative Cloud -verkkosivustolla:

1. Siirry osoitteeseen https://assets.adobe.com.

2. Näet käytettävissä olevan tallennustilan sivun vasemmasta alakulmasta. Kun pidät hiirtä alakulman päällä, näet käytettävissä olevan pilvitallennustilan kokonaismäärän.

Käytettävissä oleva tila

Creative Cloud -työpöytäsovellus

Lisäksi voit tarkistaa käyttämäsi tallennustilan määrän Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta. Avaa sovellus tehtäväpalkista (Windows) tai valikkoriviltä (macOS). Näet tallennustiedot napsauttamalla Tiedostot.

Voit myös tarkistaa tiedot napsauttamalla valikkoa.

Tallennustilan tarkistaminen Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa
Tallennustilan tarkistaminen Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa

Mitä tapahtuu, jos tallennuskiintiö ylittyy?

Creative Cloud -työpöytäsovellus synkronoi enintään 1 Gt:n ylityksen mistä tahansa laitteesta. Suuremman ylityksen jälkeen synkronointiohjelma lopettaa uusien tiedostojen synkronoinnin ja ilmoittaa tallennuskiintiön ylityksestä. Tiedostot, joiden lataaminen ei onnistu, merkitään punaisella huutomerkillä. Tiedostoja voi kuitenkin edelleen liikutella, nimetä uudelleen ja poistaa. Jos haluat jatkaa tiedostojen synkronointia, vapauta levytilaa poistamalla tarpeettomia tiedostoja lopullisesti.

Miten päivitän Creative Cloud -tallennustilaukseni?

Jos tarvitset lisää tallennustilaa, voit ostaa lisätallennustilauksen Adobe ID -tilisi kautta (Tilaukset ja tuotteet > Tilausten hallinta > Vaihda tilausta). Tarkat ohjeet ovat kohdassa Creative Cloud -tallennustilauksesi päivittäminen.

Vaihtoehtoisesti voit myös valita Creative Cloud -sivuston Omat työt -osion vasemmasta alakulmasta Päivitä tallennustila.

Jos olet Premiere Rush -käyttäjä ja haluat enemmän tallennustilaa, tutustu artikkeliin Adobe Premiere Rushin tiedostotallennuksen vaatimukset ja päivitykset.

Miten tiedostoja poistetaan ja tallennustilaa vapautetaan?

Voit vapauttaa tallennustilaa poistamalla tiedostoja Creative Cloudin tiedostokansiosta, Lightroom-verkkosivustolta ja Document Cloudista.

Ilmainen Creative Cloud -kansiotallennus

Kun tiedostoja poistetaan Creative Cloud -tiedostokansiosta tai Creative Cloud -tiedostosivulta, ne siirretään roskakoriin, joka on nimeltään Poistettu. Poistettu-roskakorista ne voidaan poistaa pysyvästi seuraavasti:

Huomautus:

Jos tiedosto on poistettu vahingossa, sen voi palauttaa Poistettu-kansiosta. Pysyvästi poistettuja tiedostoja ei kuitenkaan voi palauttaa.

1. Napsauta sivunavigaatiossa kohtaa Poistettu.

Tiedostojen arkistoiminen
    Poistettu-vaihtoehto vasemmalla
  2. Valitse poistettavat tiedostot ja napsauta Poista pysyvästi -kuvaketta ().

Vaihtoehtoisesti voit valita pikavalikosta Poista pysyvästi.

Useiden tietojen arkistoiminen
    Tiedostojen poistaminen pysyvästi
  3. Valitse avautuvasta vahvistusikkunasta Poista pysyvästi.

Valitse Poista pysyvästi
    Poista tiedosto pysyvästi -valintaikkuna

Ilmainen Lightroom-tallennus

Jos haluat poistaa valokuvia valokuvakirjastostasi, valitse ne ja valitse näkyvistä vaihtoehdoista Poista. Poista kuvat valitsemalla näkyviin tulevasta vahvistusruudusta Poista valokuvat.

Lightroom-valokuvien poistaminen
Lightroom-valokuvien poistaminen

Huomautus:

Poistetut valokuvat poistetaan pilvestä ja kaikista synkronoiduista laitteista. Kuvat kannattaa siis kopioida Lightroomista muuhun sijaintiin ennen kuin ne poistetaan Lightroomista.

Ilmainen Document Cloud -tallennus

Jos haluat poistaa tiedostoja Document Cloudista, valitse ne ja valitse oikealla näkyvistä vaihtoehdoista Poista. Poista tiedostot valitsemalla näkyviin tulevasta vahvistusruudusta Jatka.

Document Cloud -tiedostojen poistaminen
Document Cloud -tiedostojen poistaminen

Huomautus:

Yhteistyön aikana jaetut tiedostot, resurssit ja sisällöt kuluttavat jokaisen yhteistyökumppanin tallennuskiintiötä.