Laitteesi on täytettävä alla esitetyt tekniset vaatimukset Adobe Frescon suorittamista ja käyttöä varten.

Koskee seuraavia:

Kesäkuun 2020 versio (versiot 1.7 ja 1.6)

Fresco on ensisijaisesti kosketustoimintoja ja piirtokyniä tukevia ympäristöjä, kuten Apple iPadia ja Penciliä, Wacom Mobile Studio Prota ja tiettyjä Microsoft Surface -laitteita, varten suunniteltu piirto- ja maalaussovellus.

iOS

Haluatko selvittää, mikä iPad-malli sinulla on? Lue tämä Apple-tuen sivu iPad-mallisi selvittämiseksi. Voit myös etsiä mallinumeron laitteen takaa tai valita iPadin näytössä Asetukset Yleiset Tietoja.

Vähimmäisvaatimus
Laitteet
Jokin seuraavista laitteista:
  • iPad Pro (kaikki mallit)
  • iPad Air (3. sukupolvi)
  • iPad (5. ja 6. sukupolvi)
  • iPad mini (5. sukupolvi)
Käyttöjärjestelmä  iOS 12.4 tai uudempi
RAM-muisti 4 Gt
Kiintolevytila 8 Gt käytettävissä olevaa kiintolevytilaa asennusta varten
Internet Ohjelmiston pakollinen aktivointi, tilausten tarkistaminen ja online-palveluiden käyttö edellyttävät Internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.
Piirtokynä  Apple Pencil, Apple Pencil (2. sukupolvi)

Windows

Vähimmäisvaatimus
Laitteet
Jokin seuraavista laitteista:
  • Microsoft Surface Pro 4
  • Microsoft Surface Pro 5
  • Microsoft Surface Pro 6
  • Microsoft Surface Pro 7
  • Microsoft Surface Book 1
  • Microsoft Surface Book 2
  • Microsoft Surface Book 3
  • Microsoft Surface Studio 1
  • Microsoft Surface Studio 2
  • Microsoft Surface Go
  • Microsoft Surface Go 2
  • Wacom Mobile Studio Pro
  • HP ZBook Studio x360 G5 (vuoden 2020 malli)
  • HP Spectre x360 Convertible 15-eb0xxx (vuoden 2020 malli)
  • HP ENVY x360 Convertible 15-ed0xxx (vuoden 2020 malli)
  • HP ENVY x360 Convertible 15m-ed0xxx (vuoden 2020 malli)
  • HP ZBook x2 G4 (vuoden 2020 malli: ota hybridigrafiikka käyttöön)
  • HP Pavilion x360 Convertible 14-dh1xxx (vuoden 2019 malli)
  • HP Pavilion x360 Convertible 14-dh2xxx (vuoden 2020 malli)
  • HP Pavilion x360 Convertible 14-dw0xxx (vuoden 2020 malli | Intel i7 ‑suoritin)
  • HP Pavilion x360 Convertible 14m-dw0xxx (vuoden 2020 malli | Intel i7 ‑suoritin)
  • Dell XPS 15 9500
  • Dell XPS 17 9700
  • Kaikki HP ZBook -työasemat, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
    • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 1809 tai uudempi.
    • Grafiikkasuoritin: Nvidia, jossa Direct X Feature Level 12.1.
    • RAM-muisti: vähintään 4 Gt.
    • Kiintolevytila: vähintään 5 Gt.

Huomautus: Kytke HP ZBook Studio x360 G5 optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi pistorasiaan. Fresco ei ole vielä käytettävissä Microsoft Surface Pro X ‑laitteissa.

Käyttöjärjestelmä Windows 10, versio 1809 tai uudempi
Grafiikkasuoritin Intel- tai Nvidia-suoritin, jossa Direct X Feature Level 12.1
Näytönohjain Windows 10:ssä on käytettävä uusinta näytönohjainta.
RAM-muisti 4 Gt
Kiintolevytila 5 Gt käytettävissä olevaa kiintolevytilaa asennusta varten
Internet Ohjelmiston pakollinen aktivointi, tilausten tarkistaminen ja online-palveluiden käyttö edellyttävät Internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.
Piirtokynä Surface-kynä, Wacom Pro Pen

Asenna uusin näytönohjain

Sinun on asennettava laitteeseen uusin näytönohjain, jotta voit käyttää reaaliaikaisia siveltimiä Windowsin Frescossa. Fresco tunnistaa laitteen näytönohjaimen yhteensopivuuden ja kehottaa sinua asentamaan ohjaimen uusimman version.

1. Lataa Windows 10:n näytönohjain Latauskeskuksesta.
  2. Asenna ohjain kaksoisnapsauttamalla <driverfilename>.exe-tiedostoa. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan ja käynnistä laite uudelleen, kun asennus on päättynyt.

Tarkista asennus:

1. Napsauta Windowsin Aloitus-kuvaketta ja sitten Laitehallintaa
  2. Napsauta Näyttösovitin-osassa hiiren kakkospainikkeella Intel-näytönohjaimen nimeä ja napsauta Ohjain-välilehteä.

Tarkista, ovatko ohjainversio ja ohjaimen päivämäärä samat kuin Latauskeskuksessa.

Hybridigrafiikkatilan ottaminen käyttöön HP ZBook x2 G4:ssä

Hybridigrafiikkatila on otettava käyttöön, jotta Fresco voidaan asentaa HP ZBook x2 G4:ään. Hybridigrafiikkatilaa ei oletusarvoisesti oteta käyttöön tässä laitteessa. Kun olet ottanut hybridigrafiikkatilan käyttöön, käynnistä laite uudelleen ja suorita Frescon asennusohjelma uudelleen.

Hybridigrafiikkatilan käyttöönoton vaiheet:

1. Sammuta laite, käynnistä se uudelleen ja avaa käynnistysvalikko painamalla toistuvasti näppäimistön Esc-näppäintä.
  2. Avaa BIOS-asennusapuohjelma painamalla käynnistysvalikon F10-näppäintä.
  3. Valitse Advanced > Device Configurations > Hybrid Graphics (Lisäasetukset > Laitekokoonpanot > Hybridigrafiikka) ja sitten Enable (Ota käyttöön).
  4. Valitse Save (Tallenna), valitse pyydettäessä Save changes (Tallenna muutokset) ja poistu BIOSista.

Voit käyttää myös HP Performance Advisoria:

1. Asenna ja käynnistä HP Performance Advisor.
  2. Napsauta sivupalkin Your Computer (Oma tietokone) ‑välilehteä ja valitse sitten BIOS Settings (BIOS-asetukset).
  3. Vieritä alas, kaksoisnapsauta Advanced (Lisäasetukset) ja kaksoisnapsauta GFX.
  4. Valitse avattavasta valikosta Hybrid Graphics (Hybridigrafiikka).
  5. Valitse OK näyttöön tulevasta valintaikkunasta, jossa sinua pyydetään käynnistämään laite uudelleen muutosten ottamiseksi käyttöön.

Frescoon saatavana olevat kieliversiot

Fresco on saatavana seuraavilla kielillä:

• englanti
  • ranska
  • saksa
  • japani
  • brasilianportugali
  • tanska
  • hollanti
  • suomi
  • italia
  • norja
  • espanja
  • ruotsi
  • korea
  • yksinkertaistettu kiina
  • perinteinen kiina
  • tšekki
  • puola
  • venäjä
  • turkki