Värit

Opi värittämään Adobe Frescossa.

Värit ovat vain napsautuksen päässä, kun ryhdyt piirtämään ja maalaamaan Adobe Frescolla. Värin valitseminen piirtoalueelta tai väriympyrästä on kuin kastaisit oikean siveltimen väripalettiin.

Tämän lisäksi saat käyttöösi vain digitaalisen työkalun tarjoamia etuja, kuten viimeksi käytettyjen värien (värihistorian) nopean käyttömahdollisuuden.

Avaa Väri-paneeli Väripaletti-kuvakkeella ja valitse haluamasi väri.
Adobe Fresco tarjoaa sinulle työkalut, joilla voit luoda taianomaisen värivaikutelman!

Värityökalut

Adobe Frescon värityökalut ovat Väripaletti  ja Pipetti . Nämä molemmat työkalut ovat Adobe Frescon työkalupalkissa.

Väripaletti-kuvaketta napautettaessa näyttöön avautuu Väri-paneeli, ja löydät väriympyrän, jonka avulla voit leikkiä muun muassa sävyllä, kylläisyydellä ja peittävyydellä.

Väripaneelissa on kolme keskeistä säädintä: väriympyrä, HSB-liukusäätimet ja viimeksi käytetyt värit.
A: Valitse väri väriympyrästä B. Säädä sävyä, kylläisyyttä ja kirkkautta C. Valitse viimeksi käytetty väri

Miten värit valitaan

1. Avaa Väri-paneeli napauttamalla Väripaletti-kuvaketta.
  2. Valitse väri siirtämällä väriympyrässä olevaa väripysäytintä.
  3. Säädä sävyä, kylläisyyttä ja kirkkautta HSB-liukusäätimillä. RGB-liukusäätimillä voit vastaavasti hienosäätää valitsemaasi väriä.
  4. Valitse sivellin tai Täyttö  -työkalu käyttääksesi väriä taideteoksessasi.

Väritä täyttötyökalulla uudelleen

Täyttötyökalulla voit nyt värittää taideteokset entistä nopeammin ja tarkemmin uudelleen, mutta säilyttää samalla alkuperäisen taideteoksen kohdennetun värikuvion.

väritä täyttötyökalulla uudelleen
Väritä täyttötyökalulla uudelleen

Uudelleenväritystäyttö käyttää olemassa olevaa täyttötapaa väritoleranssiarvolla ja ottaa läpinäkyvyyden lukituksen käyttöön täyttötoimintoa varten.

Täyttöasetukset-kohdassa voit Säilytä läpinäkyvyys ‑vaihtopainiketta napauttamalla ottaa läpinäkyvyyden käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

• Jos otat täyttötoiminnon käyttöön, se ottaa läpinäkyvyyden lukituksen käyttöön.
  • Jos poistat toiminnon käytöstä ja värität taideteoksen uudelleen, läpinäkyvyyden nykyinen tila säilyy.

Haluatko valita värin piirtoalueelta?

Aktivoi Pipetti-työkalu painamalla mitä tahansa piirtoalueen kohtaa sormellasi pitkään ja valitse nopeasti mikä tahansa väri.

Pipettityökalun piirtoalueella avaava pitkän painalluksen ele on oletusarvoisesti käytössä.

Voit muuttaa pipettityökalun avaamiseen tarvittavan pitkään painalluksen eleen kestoa tai poistaa toiminnon käytöstä. Valitse Sovellusasetukset > Syöte > Kosketus:

• Eleen poistaminen käytöstä: laita Paina pipettiä varten pitkään ‑vaihtokytkin pois päältä.
  • Pitkän painalluksen eleen keston muuttaminen: käytä Kesto-liukusäädintä.

Missä ovat edusta- ja taustavärit?

Adobe Frescossa sinun ei tarvitse huolehtia edusta- ja taustavärien hallinnasta. Näet viimeksi käytetyn värin ja sen peittävyyden painamalla Väripaletti-kuvaketta.

Monivärisen värimallin luonti

Haluatko lisätä siveltimeesi useita värejä? Käytä moniväristä värimallia, jos haluat maalata useilla väreillä käyttämällä yhtä sivellinvetoa.

Ota värinäytteitä pipetin ja värinäytetyökalun avulla.
Ota värinäytteitä pipetin ja värinäytetyökalun avulla

1. Napauta työkalupalkin Pipetti-työkalua ja sitten värinäytetyökalun kuvaketta.
  2. Liikuta Pipettiä piirtoalueen monivärisen alueen päällä, kunnes näet väripaletissa monivärisen värimallin. Varmista, että taideteoksesi sisältää värit, jotka ovat riittävän lähellä näytteenottoa varten.
  3. Valitse pikseli tai reaaliaikainen sivellin ja ryhdy maalaamaan.

Kokeile erilaisia värimuunnelmia HSB-liukusäätimillä. Voit muuttaa minkä tahansa värimallin värisävyä, kylläisyyttä ja kirkkautta.

Toimiiko monivärinen värimalli kaiken tyyppisten siveltimien kanssa?

Kaikki reaaliaikaiset siveltimet ja useimmat pikselisiveltimet (paitsi luonnostelu- ja merkintäsiveltimet) tukevat monivärisiä värimalleja. Vektorisiveltimet eivät tue monivärisiä värimalleja.

Lue lisää

”Monivärinen valinta on Adobe Frescon tehokas toiminto, joka tarjoaa taiteilijoille lukemattomia mahdollisuuksia. Voit ottaa värinäytteitä millä tahansa pikseli- tai vesivärisiveltimellä käytännössä mistä tahansa piirtoalueen kohdasta ja luoda uuden monivärisen värimallin.”

Katso tämä video ja ota selvää, miten voit luoda monivärisen maalaustehosteen.

Katseluaika: 3 minuuttia

Hyödynnä moniväristä värimallia entistä paremmin

multicolor -sampler-outcome
Kokeile moniväristä värimallia eri siveltimien kanssa

Nyt kun olet perehtynyt monivärisen värimallin tarjoamiin mahdollisuuksiin, katso tämä aiheeseen liittyvä Adobe Fresco ‑yhteisön keskustelu, jossa kerrotaan, miten voit käyttää moniväristä värimallia Frescon uusilla sekoitussiveltimillä.

Creative Cloud ‑kirjastojen värien käyttäminen

Adobe Fresco helpottaa väripaneeliin automaattisesti ilmestyvien Creative Cloud ‑kirjastojen väriteemojen ja värimallien hallintaa. Lisätietoja on artikkelissa Creative Cloud -kirjastojen käyttäminen Frescossa.

Onko sinulla kysymys tai idea?

Autamme sinua aloittamaan värien käytön Adobe Frescossa. Adobe Frescon käyttöliittymä on intuitiivinen, joten toivomme, että värien, siveltimien ja muiden toimintojen avulla voit helposti päästää luovuutesi valloilleen.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat jakaa idean, osallistu Adobe Fresco ‑yhteisön toimintaan. Odotamme yhteydenottoasi ja haluamme nähdä luomuksesi.