Ota selvää, miten voit käyttää InDesignin tilannekohtaisia säätimiä Ominaisuudet-paneelista.

Esitelty InDesign CC:n lokakuun 2018 julkaisuversiossa (versio 14.0)

InDesignin Ominaisuudet-paneelissa voit tarkastella asetuksia ja säätimiä käynnissä olevan tehtäväsi tai työnkulkusi kontekstissa. Tämä uusi paneeli on suunniteltu helppokäyttöisyyttä ajatellen, mikä varmistaa, että oikeat säätimet ovat käytettävissäsi, kun tarvitset niitä.

Ominaisuudet-paneeli on oletusarvoisesti käytettävissä Essentials-työtilassa. Voit käyttää sitä myös valitsemalla Ikkuna > Ominaisuudet.

Ominaisuudet-paneelin kunkin alueen usein käytetyt säätimet ovat selvästi näkyvissä. Voit käyttää muita säätimiä napsauttamalla alueen oikeassa alakulmassa olevaa kolmea pistettä tai alleviivattua vaihtoehtoa.

Ominaisuudet-paneeli
Ominaisuudet-paneeli

Ei valintaa

Kun asiakirjasta ei ole valittu mitään objekteja ja valintatyökalu on valittuna, Ominaisuudet-paneelissa näkyvät sivuun, viivaimeen, ruudukkoihin, apuviivoihin, kiinnitykseen ja joihinkin usein käytettyihin asetuksiin liittyvät säätimet. Tässä tilassa Ominaisuudet-paneelissa näkyy pikatoimintopainike, jolla voit lisätä kuvan dokumenttiin.

Ei valintaa

Valitut objektit

Minkä tahansa valinnan tapauksessa Ominaisuudet-paneelissa näkyy kaksi säätimien sarjaa:

• Muunnokseen ja ulkoasuun liittyvät säätimet: Leveys, Korkeus, Täyttö, Viiva, Peittävyys jne.
  • Dynaamiset säätimet: Valintasi sisällön mukaan käytettävissä saattaa olla myös muita säätimiä. Voit esimerkiksi säätää tekstiobjektien merkki- ja kappalemääritteitä. Kuvaobjektien tapauksessa Ominaisuudet-paneelissa näkyvät muodonmuunnokseen, järjestelyyn, kuvankorvaamiseen, upotukseen tai upotuksen poistamiseen, muokkaukseen ja Resurssienhallinnassa näyttämiseen liittyvät säätimet.
properties-panel-selected-objects
Ominaisuudet-paneelissa käytettävissä olevat tilannekohtaiset asetukset

A. Muiden asetusten näyttäminen B. Tekstiobjektia varten käytettävissä olevat säätimet C. Suorakulmaista objektia varten käytettävissä olevat säätimet D. Linkitettyä tiedostoa varten käytettävissä olevat säätimet