Perusteet

Mikä InDesign on ja kenelle se on tarkoitettu?

Adobe InDesign on ammattikäyttöön tarkoitettu sivuntaitto-ohjelmisto paino- ja digitaalijulkaisuihin. Voit käyttää sitä laajasti erilaisen sisällön suunnitteluun, painokelpoisuuden tarkistukseen ja julkaisuun painettuna, verkossa sekä tablet-sovelluksissa. Se tuo käyttöön tarkan typografian hallinnan, sisäisiä luovia työkaluja, intuitiivisen suunnitteluympäristön sekä tiiviin integroinnin Adobe Photoshopin, Illustratorin, Acrobatin ja Adobe Animaten kanssa.

InDesign on kehitetty suunnittelijoille, prepress- ja tuotantoammattilaisille sekä tulostuspalveluiden toimittajille, jotka tekevät töitä aikakauslehdille, muotoiluyrityksille, mainostoimistoille, sanomalehdille, kirjojen kustantajille, vähittäisliikkeille tai suoramyyntiyrityksille tai jotka työskentelevät yritysten suunnittelun, kaupallisten painotöiden ja muissa edistyksellisissä julkaisuympäristöissä. Lue lisää InDesignista.

Koska InDesign kuuluu Adobe Creative Cloudiin, saat käyttöösi kaikki uusimmat päivitykset ja tulevat versiot heti, kun ne ovat saatavana. Creative Cloud – Kaikki sovellukset -jäsenyydessä pääset käyttämään InDesignista myös Adobe Digital Publishing Suite, Single Editionia*, jonka ansiosta voit suunnitella ja paketoida rajoittamattoman määrän iPad-sovelluksia toimitettaviksi Apple App Storeen. Lue lisää Creative Cloudista.

Mistä saan lisätietoja uusista ominaisuuksista?

Lisätietoja saat Uudet ominaisuudet -sivulta.

Kuinka InDesign eroaa aikaisemmista versioista?

Perehdy InDesignin versioiden vertailuun.

Kuinka InDesign integroituu muihin Adoben tuotteisiin?

InDesign integroituu tiiviisti Photoshop-, Illustrator-, Acrobat DC Pro-, InCopy- ja Flash Professional ‑sovelluksiin. InDesignissa on sama käyttöliittymä, komennot, paneelit ja työkalut kuin Photoshopissa, Illustratorissa, Flash Professionalissa ja InCopyssa. Voit siirtyä tehokkaasti ohjelmistojen välillä, koska opittuasi tietyn toiminnon yhdessä ohjelmistossa voit soveltaa sitä sujuvasti toiseen. Koska voit tuoda alkuperäisiä Photoshop- ja Illustrator-tiedostoja, grafiikan taitto, parannus ja päivitys käyvät kätevämmin. PDF-tiedostojen natiivin tuen ansiosta tulostat luotettavasti ja yhtenäisesti, kun julkaiset sisältöä painettuna, web-sivuilla tai laitteissa. Vahva integraatio InDesignin ja Flash Professionalin välillä tarkoittaa, että voit toimittaa erittäin tarkkoja sivuntaittoja ja säilyttää dokumentteihin sijoitetut animaatio-, ääni- ja videotiedostot. Lisäksi InDesign ja InCopy toimivat yhdessä ja luovat vankan toimituksellisen työnkulun hallinnan pienille luoville työryhmille.

Toimiiko InDesign Adobe Experience Manager Mobilen (aikaisemmalta nimeltään Digital Publishing Solution) kanssa?

Kyllä, voit käyttää, luoda ja lähettää kiinteään taittoon perustuvia sisältöjä InDesignista Experience Manager Mobileen. AEM Mobilen avulla suunnittelusta vastaavat ja luovat työryhmät voivat helposti luoda kauniita mobiilisovelluksia koodia kirjoittamatta. Tämä yritysratkaisu on saatavana erillisellä tilauksella. Lue lisää Adobe Experience Manager Mobilesta.

Mikä on InDesign-tuoteperhe?

InDesign muodostaa integroidun julkaisuympäristön, johon kuuluvat myös InCopy ja InDesign Server. InCopy on ammattikäyttöön soveltuva kirjoitus- ja muokkausohjelmisto, joka integroituu InDesigniin ja mahdollistaa yhteistyötä edistävät toimitukselliset työnkulut suunnittelijoille, kirjoittajille ja toimittajille. Se sisältyy myös Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyyteen. InDesign Server luo laadukkaan sommittelun ja taiton palvelinympäristön. Se tuo automaation uusia ulottuvuuksia toimituksellisiin työnkulkuihin, markkinointimateriaalien luontiin, datalähtöiseen yksilöityyn julkaisuun ja mallipohjaisiin web-to-print-ratkaisuihin.

Onko InDesign ratkaisu laajoihin julkaisuympäristöihin?

Kyllä. Jos tarvitset mukautetun ratkaisun, joka on luotu InDesign-perusteknologian pohjalta, järjestelmäintegraattorit eri puolilla maailmaa voivat toimittaa InCopy- ja InDesign -yhteensopivia julkaisujärjestelmiä. Lue lisätietoja mukautetuista toimituksellisista julkaisuratkaisuista.

Onko QuarkXPress-käyttäjien syytä siirtyä InDesignin käyttöön?

Kyllä. Julkaisuyritykset eri puolilla maailmaa pienistä suunnittelutoimistoista merkittäviin julkaisuorganisaatioihin ovat ottaneet käyttöön InDesignin. InDesignin kehitystä tukee vilkas yhteistyökumppanien taustajoukko ja sitä kehittää käyttäjien inspiroimana alan johtava toimittaja, minkä vuoksi se on oikea valinta nopeatempoisiin julkaisuympäristöihin.

Millä kielillä InDesign-tiedostoja voidaan luoda ja jakaa?

Kaikissa InDesign-versioissa on sama tiedostomuoto, joten voit avata ja muokata intialaisia, japanilaisia, Lähi-idän kielten, kiinalaisia ja korealaisia taittoja InDesignin länsimaisilla ja intialaisilla versioilla. Voit avata ja muokata länsimaisia ja intialaisia tiedostoja japanilaisilla, kiinalaisilla, korealaisilla ja Lähi-idän kielten versioilla. InDesignin länsimaisissa versioissa ei ole kuitenkaan typografisia, taittoruudukon tai kehysruudukon työkaluja, joita tarvitaan Lähi-idän tai Aasian kielillä laaditun tekstin muokkaukseen ja jotka ovat käytettävissä japanin-, kiinan- ja koreankielisissä sekä Lähi-idän kielten versioissa.

Mikä on InDesign Server?

InDesign Server on vankka, erittäin joustava ja muuntuva taitto- ja sommittelutyökalu. Sen avulla voidaan automatisoida InDesignin suunnittelu-, taitto- ja typografiset toiminnot. Se perustuu samaan koodikantaan kuin InDesign, ja sen pohjalta voi luoda monia erilaisia julkaisuratkaisuja, kuten web-to-print, VDP ja toimituksellisen työnkulun ratkaisut. Sen avulla saadaan samat laadukkaat tulokset kuin InDesignilla. Monissa InDesign Serveriin perustuvissa ratkaisuissa käytetään malleja, jotka suunnittelijat ovat luoneet InDesignin tietokoneversion avulla.

Miten InDesign eroaa InDesign Serveristä?

Vaikka InDesign Serverillä on sama koodikanta kuin InDesignin tietokoneversiolla, siinä on monia oleellisia eroja:

• InDesign Server on moduuli, jota käytetään laajojen julkaisuratkaisujen automatisointiin.
  • InDesign Server on sovellus, jossa ei ole valmista käyttöliittymää. Asiakas tai ratkaisuyhteistyökumppani suunnittelee käyttöliittymän, joka on räätälöity kyseisen InDesign Serverin tukemaan automatisoituun julkaisuratkaisuun.
  • InDesign Serveriä voi käyttää komentosarjoilla tai C++ -laajennusten kautta, kuten InDesignia. Sitä voidaan käyttää myös SOAP-rajapinnan tai Java API -rajapintojen kautta. Lisäksi Flex-kehystä ja Adobe Flash Builder ‑ohjelmistoa (saatavina erikseen) voidaan käyttää mielenkiintoisten monipuolisten internetsovellusten (RIA) luontiin. Ne toimivat web-selaimissa tai erillisinä asiakassovelluksina käyttämällä Adobe AIR runtimea InDesign Serverin toimiessa skaalattavana ja vankkana palvelinpuolen komponenttina.
  • InDesign Server -pohjaiset automatisoidut julkaisuratkaisut skaalautuvat vaatimusten mukaan, ja niissä on monien prosessorien useiden esiintymien tuki.
  • InDesign Server on testattu huolellisesti, jotta voidaan varmistaa, että se toimii pitkiä aikoja ongelmitta.
  • InDesign Server on suunniteltu ja testattu toimimaan Windows- ja Mac OS -käyttöjärjestelmien palvelinversioiden kanssa, mukaan lukien Microsoft Windows Server 2008 R2.
  • InDesign Server ei sisälly Creative Cloudiin, ja se on hankittava erikseen.

Jos tarvitset ohjeita arvioidessasi, onko InDesign Serverin teknologia tarpeisiisi sopiva, soita Adoben myyntiin numeroon xxx tai lataa kokeiluversio napsauttamalla Kokeile-linkkiä Adobe.com-sivuston InDesign Server -tuotesivujen oikeassa reunassa.

Teknisiä kysymyksiä

Mitkä ovat InDesignin käyttöön tarvittavat järjestelmän vähimmäisvaatimukset?

Lisätietoja on järjestelmävaatimuksissa.

Onko InDesign laajennettavissa?

Kyllä. Kehittäjät voivat laajentaa ja automatisoida InDesignin käyttämällä tavallisia ohjelmointitekniikoita, kuten ActionScript, C++, JavaScript, AppleScript ja VBScript. Kehittäjät voivat myös jaella laajennuksia koko Creative Cloud -asennuskantaan käyttämällä Adobe Exchange -palvelua, joka on integroitu InDesigniin.

InDesign -ohjelmistokehityspaketissa (SDK) on dokumentointi, työkalut ja esimerkkikoodit InDesign-laajennusten mukautukseen ja kehitykseen. Lisätietoja on InDesign-kehittäjäkeskuksessa. Katso lisätietoja komentosarjaresurssien avulla tapahtuvasta julkaisutehtävien automatisoinnista InDesignissa.

Voinko muuttaa InDesignin käyttöliittymän tummanharmaasta vaaleanharmaaksi?

InDesignin tummempi käyttöliittymä on asetettu vastaamaan Adoben muita ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita, kuten Photoshop, Illustrator ja Adobe Premiere Pro. Voit muuttaa kirkkautta kätevästi Asetukset-valintaikkunassa: Valitse Muokkaa > Asetukset > Käyttöliittymä (Windows) tai InDesign > Asetukset > Käyttöliittymä (Mac OS).

Onko InDesign yhteensopiva Windows 8.1:n kanssa?

Lisätietoja on järjestelmävaatimuksissa.

Onko InDesign yhteensopiva Mac OS X Mavericksin (v10.9) kanssa?

Lisätietoja on järjestelmävaatimuksissa.

Maksuttomat kokeiluversiot

Mistä saan InDesignin kokeiluversion?

Maksuttomalla Creative Cloud ‑jäsenyydellä voit ladata InDesignin ja muiden Creative Cloudiin sisältyvien sovellusten kokeiluversion. Kun päivität Kaikki sovellukset -jäsenyyteen, pystyt lataamaan jokaisen Creative Cloud -sovelluksen täyden version.

Voinko muuntaa kokeiluversion maksulliseksi jäsenyydeksi?

Jos sinua kehotetaan antamaan maksutiedot ennen InDesignin lataamista, kokeiluversio muuttuu kokeilujakson päättyessä automaattisesti maksulliseksi sopimukseksi. Muussa tapauksessa voit ostaa sopimuksen suoraan Creative Cloud ‑sivustosta.

Hankintavaihtoehdot

Miten voin ostaa InDesignin?

Lisätietoja hankintavaihtoehdoista on Creative Cloudin tilaussivulla.

Perehtyminen InDesignin käyttöön

Miten voin aloittaa InDesignin käytön?

Perehdy InDesignin Opettelu & tuki -sivustoon, josta löydät kaikki, mitä tarvitset käytön aloittamiseen: videoita, vaiheittaisia opastusohjelmia sekä tuotteisiin liittyvää monipuolista tukea Adobelta ja asiantuntevalta yhteisöltämme.

Mistä löydän oppaan?

Löydät InDesignin oppaan verkko- ja PDF-versiot InDesignin apu -sivulta.