Perusteet

Mikä InDesign on CC ja kenelle se on tarkoitettu?

Adobe InDesign CC on ammattikäyttöön tarkoitettu sivuntaitto-ohjelmisto paino- ja digitaalijulkaisuihin. Voit käyttää sitä laajasti erilaisen sisällön suunnitteluun, painokelpoisuuden tarkistukseen ja julkaisuun painettuna, verkossa sekä tablet-sovelluksissa. Se tuo käyttöön tarkan typografian hallinnan, sisäisiä luovia työkaluja, intuitiivisen suunnitteluympäristön sekä tiiviin integroinnin Adobe Photoshopin, Illustratorin, Acrobatin ja Adobe Animaten kanssa.

InDesign CC on kehitetty suunnittelijoille, prepress- ja tuotantoammattilaisille sekä tulostuspalveluiden toimittajille, jotka tekevät töitä aikakauslehdille, muotoiluyrityksille, mainostoimistoille, sanomalehdille, kirjojen kustantajille, vähittäisliikkeille tai suoramyyntiyrityksille tai jotka työskentelevät yritysten suunnittelun, kaupallisten painotöiden ja muissa edistyksellisissä julkaisuympäristöissä. Lue lisää InDesignista.

Koska InDesign CC kuuluu Adobe Creative Cloudiin, saat käyttöösi kaikki uusimmat päivitykset ja tulevat versiot heti, kun ne ovat saatavana. Creative Cloud – Kaikki sovellukset -jäsenyydessä pääset käyttämään InDesignista myös Adobe Digital Publishing Suite, Single Editionia*, jonka ansiosta voit suunnitella ja paketoida rajoittamattoman määrän iPad-sovelluksia toimitettaviksi Apple App Storeen. Lue lisää Creative Cloudista.

Mistä saan lisätietoja uusista ominaisuuksista?

Lisätietoja saat Uudet ominaisuudet -sivulta.

Kuinka InDesign CC eroaa aikaisemmista versioista?

Perehdy InDesignin versioiden vertailuun.

Kuinka InDesign CC integroituu muihin Adobe-sovelluksiin?

InDesign CC integroituu tiiviisti Photoshop CC-, Illustrator CC-, Acrobat DC Pro-, InCopy CC- ja Flash Professional CC ‑sovelluksiin. InDesign CC:ssä on sama käyttöliittymä, komennot, paneelit ja työkalut kuin Photoshopissa, Illustratorissa, Flash Professionalissa ja InCopyssa. Voit siirtyä tehokkaasti ohjelmistojen välillä, koska opittuasi tietyn toiminnon yhdessä ohjelmistossa voit soveltaa sitä sujuvasti toiseen. Koska voit tuoda alkuperäisiä Photoshop- ja Illustrator-tiedostoja, grafiikan taitto, parannus ja päivitys käyvät kätevämmin. PDF-tiedostojen natiivin tuen ansiosta tulostat luotettavasti ja yhtenäisesti, kun julkaiset sisältöä painettuna, web-sivuilla tai laitteissa. Vahva integraatio InDesignin ja Flash Professionalin välillä tarkoittaa, että voit toimittaa erittäin tarkkoja sivuntaittoja ja säilyttää dokumentteihin sijoitetut animaatio-, ääni- ja videotiedostot. Lisäksi InDesign ja InCopy toimivat yhdessä ja luovat vankan toimituksellisen työnkulun hallinnan pienille luoville työryhmille.

Toimiiko InDesign CC Adobe Experience Manager Mobilen (aikaisemmalta nimeltään Digital Publishing Solution) kanssa?

Kyllä, voit käyttää, luoda ja lähettää kiinteään taittoon perustuvia sisältöjä InDesign CC:stä Experience Manager Mobileen. AEM Mobilen avulla suunnittelusta vastaavat ja luovat työryhmät voivat helposti luoda kauniita mobiilisovelluksia koodia kirjoittamatta. Tämä yritysratkaisu on saatavana erillisellä tilauksella. Lue lisää Adobe Experience Manager Mobilesta.

Mikä on InDesign-tuoteperhe?

InDesign CC muodostaa integroidun julkaisuympäristön, johon kuuluvat myös InCopy CC ja InDesign CC Server. InCopy CC on ammattikäyttöön soveltuva kirjoitus- ja muokkausohjelmisto, joka integroituu InDesign CC:hen ja mahdollistaa yhteistyötä edistävät toimitukselliset työnkulut suunnittelijoille, kirjoittajille ja toimittajille. Se sisältyy myös Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyyteen. InDesign Server luo laadukkaan sommittelun ja taiton palvelinympäristön. Se tuo automaation uusia ulottuvuuksia toimituksellisiin työnkulkuihin, markkinointimateriaalien luontiin, datalähtöiseen yksilöityyn julkaisuun ja mallipohjaisiin web-to-print-ratkaisuihin.

Onko InDesign CC ratkaisu laajoihin julkaisuympäristöihin?

Kyllä. Jos tarvitset mukautetun ratkaisun, joka on luotu InDesign-perusteknologian pohjalta, järjestelmäintegraattorit eri puolilla maailmaa voivat toimittaa InCopy CC- ja InDesign CC -yhteensopivia julkaisujärjestelmiä. Lue lisätietoja mukautetuista toimituksellisista julkaisuratkaisuista.

Onko QuarkXPress-käyttäjien syytä siirtyä InDesign CC:n käyttöön?

Kyllä. Julkaisuyritykset eri puolilla maailmaa pienistä suunnittelutoimistoista merkittäviin julkaisuorganisaatioihin ovat ottaneet käyttöön InDesignin. InDesign CC:n kehitystä tukee vilkas yhteistyökumppanien taustajoukko ja sitä kehittää käyttäjien inspiroimana alan johtava toimittaja, minkä vuoksi se on oikea valinta nopeatempoisiin julkaisuympäristöihin.

Millä kielillä InDesign-tiedostoja voidaan luoda ja jakaa?

Kaikissa InDesign CC -versioissa on sama tiedostomuoto, joten voit avata ja muokata intialaisia, japanilaisia, Lähi-idän, kiinalaisia ja korealaisia taittoja InDesign CC:n länsimaisilla ja intialaisilla versioilla. Voit avata ja muokata länsimaisia ja intialaisia tiedostoja japanilaisilla, Lähi-idän, kiinalaisilla ja korealaisilla versioilla. InDesign CC:n länsimaisissa versioissa ei ole kuitenkaan typografisia, taittoruudukon tai kehysruudukon työkaluja, joita tarvitaan Lähi-Idän tai Aasian kielillä laaditun tekstin muokkaukseen ja jotka ovat käytettävissä japanin-, kiinan- ja koreankielisissä sekä Lähi-Idän kielten versioissa.

Mikä on InDesign Server?

InDesign Server on vankka, erittäin joustava ja muuntuva taitto- ja sommittelutyökalu. Sen avulla voidaan automatisoida InDesign CC:n suunnittelu-, taitto- ja typografiset toiminnot. Se perustuu samaan koodikantaan kuin InDesign, ja sen pohjalta voi luoda monia erilaisia julkaisuratkaisuja, kuten web-to-print, VDP ja toimituksellisen työnkulun ratkaisut. Sen avulla saadaan samat laadukkaat tulokset kuin InDesignilla. Monissa InDesign Serveriin perustuvissa ratkaisuissa käytetään malleja, jotka suunnittelijat ovat luoneet InDesignin tietokoneversion avulla.

Miten InDesign eroaa InDesign Serveristä?

Vaikka InDesign Serverillä on sama koodikanta kuin InDesignin tietokoneversiolla, siinä on monia oleellisia eroja:

• InDesign Server on moduuli, jota käytetään laajojen julkaisuratkaisujen automatisointiin.
  • InDesign Server on sovellus, jossa ei ole valmista käyttöliittymää. Asiakas tai ratkaisuyhteistyökumppani suunnittelee käyttöliittymän, joka on räätälöity kyseisen InDesign Serverin tukemaan automatisoituun julkaisuratkaisuun.
  • InDesign Serveriä voi käyttää komentosarjoilla tai C++ -laajennusten kautta, kuten InDesignia. Sitä voidaan käyttää myös SOAP-rajapinnan tai Java API -rajapintojen kautta. Lisäksi Flex-kehystä ja Adobe Flash Builder ‑ohjelmistoa (saatavina erikseen) voidaan käyttää mielenkiintoisten monipuolisten internetsovellusten (RIA) luontiin. Ne toimivat web-selaimissa tai erillisinä asiakassovelluksina käyttämällä Adobe AIR runtimea InDesign Serverin toimiessa skaalattavana ja vankkana palvelinpuolen komponenttina.
  • InDesign Server -pohjaiset automatisoidut julkaisuratkaisut skaalautuvat vaatimusten mukaan, ja niissä on monien prosessorien useiden esiintymien tuki.
  • InDesign Server on testattu huolellisesti, jotta voidaan varmistaa, että se toimii pitkiä aikoja ongelmitta.
  • InDesign Server on suunniteltu ja testattu toimimaan Windows- ja Mac OS -käyttöjärjestelmien palvelinversioiden kanssa, mukaan lukien Microsoft Windows Server 2008 R2.
  • InDesign Server ei sisälly Creative Cloudiin, ja se on hankittava erikseen.

Jos tarvitset ohjeita arvioidessasi, onko InDesign Serverin teknologia tarpeisiisi sopiva, soita Adoben myyntiin numeroon xxx tai lataa kokeiluversio napsauttamalla Kokeile-linkkiä Adobe.com-sivuston InDesign Server -tuotesivujen oikeassa reunassa.

Teknisiä kysymyksiä

Mitkä ovat InDesign CC:n käyttöön tarvittavat järjestelmän vähimmäisvaatimukset?

Lisätietoja on järjestelmävaatimuksissa.

Onko InDesign CC laajennettavissa?

Kyllä. Kehittäjät voivat laajentaa ja automatisoida InDesign CC:n käyttämällä tavallisia ohjelmointitekniikoita, kuten ActionScript, C++, JavaScript, AppleScript ja VBScript. Kehittäjät voivat myös jaella laajennuksia koko Creative Cloud -asennuskantaan käyttämällä Adobe Exchange -palvelua, joka on integroitu InDesign CC:hen.

InDesign CC -ohjelmistokehityspaketissa (SDK) on dokumentointi, työkalut ja esimerkkikoodit InDesign-laajennusten mukautukseen ja kehitykseen. Lisätietoja on InDesign-kehittäjäkeskuksessa. Katso lisätietoja komentosarjaresurssien avulla tapahtuvasta julkaisutehtävien automatisoinnista InDesignissa.

Voinko muuttaa InDesign CC:n käyttöliittymän tummanharmaasta vaaleanharmaaksi?

InDesign CC:n tummempi käyttöliittymä on asetettu vastaamaan Adoben muita ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita, kuten Photoshop, Illustrator ja Adobe Premiere Pro. Voit muuttaa kirkkautta kätevästi Asetukset-valintaikkunassa: Valitse Muokkaa > Asetukset > Käyttöliittymä (Windows) tai InDesign > Asetukset > Käyttöliittymä (Mac OS).

Onko InDesign CC yhteensopiva Windows 8.1:n kanssa?

Onko InDesign CC yhteensopiva Mac OS X Mavericksin (v10.9) kanssa?

Maksuttomat kokeiluversiot

Mistä saan InDesign CC:n kokeiluversion?

Maksuttomalla Creative Cloud ‑jäsenyydellä voit ladata InDesign CC:n ja muiden Creative Cloudiin sisältyvien sovellusten kokeiluversion. Kun päivität Kaikki sovellukset -jäsenyyteen, pystyt lataamaan jokaisen Creative Cloud -sovelluksen täyden version.

Voinko muuntaa kokeiluversion maksulliseksi jäsenyydeksi?

Kyllä. Voit muuntaa kokeiluversion Creative Cloudin Kaikki sovellukset- tai Yksittäisen sovelluksen jäsenyydeksi hankkimalla sen Creative Cloud -sivustosta. Kun olet hankkinut jäsenyyden, tietokonesovelluksen kokeiluversio lisensoidaan automaattisesti, kun se käynnistetään uudelleen.

Hankintavaihtoehdot

Miten voin ostaa InDesign CC:n?

Lisätietoja hankintavaihtoehdoista on Creative Cloudin tilaussivulla.

Perehtyminen InDesignin käyttöön

Miten voin aloittaa InDesign CC:n käytön?

Perehdy InDesignin Opettelu & tuki -sivustoon, josta löydät kaikki, mitä tarvitset käytön aloittamiseen: videoita, vaiheittaisia opastusohjelmia sekä tuotteisiin liittyvää monipuolista tukea Adobelta ja asiantuntevalta yhteisöltämme.

Mistä löydän oppaan?

Löydät InDesign CC:n oppaan verkko- ja PDF-versiot InDesignin apu -sivulta.