capture_app_RGB_128px

Adobe Capture ‑sovelluksella voit luoda tuotantovalmiita väriteemoja, vektoripohjaisia muotoja, 3D-materiaaleja, kirjasimia ja mukautettuja siveltimiä yhdestä valokuvasta. Olitpa matkalla tai työskentelitpä studiolla, voit kerätä inspiraatiota ympäröivästä maailmasta kirjastoihin, minkä jälkeen voit jakaa ja käyttää resursseja Adoben tietokone- tai mobiilisovelluksissa, joista pidät.

Tietoja Adobe Capture -sovelluksesta

Miten voin hankkia Adobe Capturen?

Voit ladata Adobe Capturen iOS- ja Android-versiot ilmaiseksi iTunes App Storesta ja Google Play Kaupasta.

Adobe Capture on tällä hetkellä saatavilla seuraavilla kielillä: englanti, norja, tšekki, tanska, hollanti, suomi, ranska, saksa, italia, japani, korea, puola, portugali, venäjä, espanja, ruotsi, perinteinen kiina ja turkki.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play Kaupan Adobe Capture -sivulta.

Tarvitsenko Creative Cloud -tilin Adobe Capturen käyttöä varten?

Tarvitset maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud -jäsenyyden. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud ‑jäsenyyttä varten.

Mikä laitteet toimivat Adobe Capturen kanssa?

iPhone, iPad, iPad Pro ja Android-puhelimet, Android-tabletit ja Chromebookit.

Mistä löydän lisätietoja Adobe Capturesta?

Voit lukea lisää Capturesta seuraavilta verkkosivuilta:

Mistä saan apua ja tukea Adobe Capturen käyttöön?

Adobe Capturen käyttö

Mitä ovat resurssit?

Resurssit ovat Creative Cloudin luovien projektien rakennuselementtejä. Capturella voit luoda kuusi erityyppistä resurssia: värejä, malleja, muotoja, materiaaleja, kirjasimia ja siveltimiä.

Resurssin tyypistä riippuen resurssit ovat käytettävissä yhteensopivien Adoben tietokone- ja ‑mobiilisovellusten Kirjastot-paneelissa. Capture-resursseja tukevat Adoben sovellukset on lueteltu artikkelissa Capture-resurssien tuki muissa Adoben sovelluksissa.

Miten yleistä kameraa käytetään?

Tarvitset vain tuetun laitteen ja kuvan, jonka haluat ottaa ja luoda.

1. Avaa Adobe Capture -sovellus.
  2. Jos kamera ei käynnisty automaattisesti, ota kuva kameralla napauttamalla kameran kuvaketta.
  3. Valitse resurssin tyyppi näytön alaosassa olevalla Moduuli-liukusäätimellä.
  4. Zoomaa ja panoroi kahdella sormella tai napauta näyttöä, jos haluat jäädyttää kuvan.
  5. Määritä asetukset, käytä tehosteita tai tee kuviin säätöjä napauttamalla näytön yläosassa olevia kuvakkeita.
  6. Palauta kaikki kameran asetukset napauttamalla näytön vasemmassa alakulmassa olevaa X-kuvaketta. Sulje kamera kaksoisnapauttamalla X-kuvaketta.
  7. Napauttamalla näytön alaosassa olevia muita kuvakkeita voit sytyttää taskulampun, kääntää kameran tai valita olemassa olevan kuvan Kameran rullastaLightroom-luettelosta, Adobe Stockista tai Creative Cloudista
  8. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla laukaisinta.

Miten voin poistaa Kamerakeskeisen kokemuksen käytöstä?

1.   Käynnistä Adobe Capture ‑sovellus.
  2.   Napauta Galleria-näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa käyttäjäprofiilin kuvaketta ja valitse valikosta Oletusarvot.
  3.   Poista Käynnistä kameratila -asetus käytöstä.

Miten voin käyttää säätöjä ja tehosteita?

Capturessa on kaksi suodattimien sarjaa resurssien kehittämistä varten.

Valokuvien säätöjen, kuten kontrastin, värikylläisyyden ja valotuksen, avulla voit tallentaa resurssin tarkemmin näkemälläsi tavalla.

Tehosteet, kuten Pikselöi, Sarjakuva ja Tee julisteeksi, saavat tallentamasi resurssit näyttämään yksilöllisiltä.

Napauta kamerassa suodattimen kuvaketta, joka on puhelimessa näytön oikeassa yläkulmassa ja tabletissa näytön oikeassa alakulmassa.  Säädöt ovat ensimmäisessä filminauhakokoelmassa, tehosteet taas toisessa. Valitse haluamasi vaihtoehto ja hienosäädä sitä liukusäätimellä. Voit käyttää sieppauksessa useita suodattimia.

Mitä ovat kuviot?

Luo ainutlaatuisia kuvioita jakamalla maailmasi kameralla prisman tapaan. Capture pystyy luomaan kuvistasi erilaisia kaleidoskooppitehosteita. Luo toistuvia ruutuja sumentamalla reunat. Tallenna kuviot rasterina tai luo kuvastasi vektoreita, joiden kokoa voi muuttaa. Lähetä sitten kuviosi Photoshopiin tai Illustratoriin, jossa voit hienosäätää niitä, käyttää niitä täytteinä ja tehdä muita valintoja.

Miten voin luoda kuvion?

Tarvitset kuvioiden taltiointiin ja luontiin vain iPhonen, iPadin tai Android-puhelimen ja kuvan.

1. Avaa Adobe Capture -sovellus.

2. Jos kamera ei käynnisty automaattisesti, napauta kameran kuvaketta, jos haluat ottaa kuvan kameralla, tai kuvan kuvaketta, jos haluat valita olemassa olevan kuvan Kameran rullastaLightroom-luettelosta, Adobe Stockista tai Creative Cloudista.

3. Valitse Kuviot näytön alaosassa olevalla Moduuli-liukusäätimellä.

4. Valitse kuvion tyyppi, rasteri tai vektori, käytä tehosteita ja tee kuviin säätöjä napauttamalla näytön yläosassa olevia kuvakkeita ja valitsemalla yhden tai useita käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

5. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla laukaisinta.

6. Hienosäädä tallentamaasi kuviota Muokkaa-paneelin rajaustoiminnolla.

7. Napauta Tallenna (->) oikeassa yläkulmassa.

Miten kuvioita käytetään?

Kuvioita voidaan käyttää Adobe Illustratorissa ja Adobe Photoshopissa. Löydät kuviot Kirjastot-paneelista, Capturen tallennukseen käytetyn kirjaston alta.

Mitä ovat värit?

Käytä maailmankaikkeutta värilaatikkona. Suuntaa objektiivi ympärilläsi oleviin kohteisiin ja anna Capturen värien harmonisointimoduulin etsiä ympäristöstäsi sopivat paletit. Tallenna värimallit, niin ne ovat välittömästi käytettävissä lähes kaikissa sovelluksissa. Jatka palettien mukautusta ja jaa ne Adobe Colorilla.

Miten voin luoda väriteeman?

Tarvitset väriteemojen taltiointiin ja luontiin iPhonen, iPadin tai Android-puhelimen sekä kuvan.

1. Avaa Adobe Capture -sovellus.

2. Jos kamera ei käynnisty automaattisesti, napauta kameran kuvaketta, jos haluat ottaa kuvan kameralla, tai kuvan kuvaketta, jos haluat valita olemassa olevan kuvan Kameran rullastaLightroom-luettelosta, Adobe Stockista tai Creative Cloudista.

3. Valitse Värit näytön alaosassa olevalla Moduuli-liukusäätimellä.

4. Sovellus automaattisesti määrittää ja näyttää viisi kuvassa olevaa harmonisoitua väriä.

5. Napauta kuvan yläosassa olevaa suodattimen kuvaketta ja tee kuviin säätöjä, jotta sieppauksesta tulee mahdollisimman tarkka.

6. Jäädytä kuva napauttamalla näyttöä ja valitse uudet värit vetämällä osoittimia.

7. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla laukaisinta.

8. Valitse väritila oikeassa alakulmassa. Valitse Muokkaa ja muuta väriteemoja käyttämällä liukusäätimiä ja väriympyrää tai muokkaa suoraan lähdekuvaa.

9. Napauta Tallenna (->) oikeassa yläkulmassa.

Miten voin käyttää värejä?

Värejä voidaan käyttää Photoshopissa, Adobe Illustratorissa, Adobe InDesignissa, Adobe After Effectsissä, Adobe Dreamweaverissä, Adobe Musessa, Adobe Animatessa, Adobe Illustrator Draw’ssa, Adobe Photoshop Sketchissä ja Adobe Compissa.

Jos haluat käyttää värejä tietokonesovelluksessa, etsi väriteema Kirjastot-paneelista, Capturen tallennukseen käytetyn kirjaston alta.

Jos haluat käyttää värejä mobiilisovelluksessa, valitse Kirjasto-välilehti värimuokkaimesta ja siirry sitten Capturen tallennukseen käytettyyn kirjastoon.

Huomautus:

Adobe Colorissa julkaistuja teemoja ei poisteta, kun väriteema poistetaan Capturessa. Poista nämä teemat tililtäsi manuaalisesti osoitteessa color.adobe.com/

Mitä ovat muodot?

Olipa kyse käsin piirretyistä muodoista tai suurikontrastisista valokuvista, voit muuntaa minkä tahansa kuvan siistiksi vektorimuodoksi. Poista häiriötekijät, puhdista taustat tai tasoita viivat hienosäätötyökalujen avulla. Lähetä muodot suoraan Photoshopiin tai Illustratoriin tai etsi ne Kirjastot-paneelista missä tahansa tuetussa sovelluksessa.

Miten voin luoda kuvion?

Tarvitset muotojen taltiointiin ja luontiin iPhonen, iPhonen tai Android-puhelimen tai jonkin aiemmin luodun kuvan.

1. Avaa Adobe Capture -sovellus.

2. Jos kamera ei käynnisty automaattisesti, napauta kameran kuvaketta, jos haluat ottaa kuvan kameralla, tai kuvan kuvaketta, jos haluat valita olemassa olevan kuvan Kameran rullastaLightroom-luettelosta, Adobe Stockista tai Creative Cloudista.

3. Valitse Muodot näytön alaosassa olevalla Moduuli-liukusäätimellä.

4. Sovellus näyttää hallitsevat ääriviivat. Säädä muotoa liukusäätimellä optimaalisen tuloksen varmistamiseksi.

5. Käännä muoto, suorita automaattinen puhdistustoiminto, käytä tehosteita ja/tai tee kuviin säätöjä napauttamalla näytön yläosassa olevia kuvakkeita ja valitsemalla yhden tai useita käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

6. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla laukaisinta.

7. Muokkaa muotoa käyttämällä Muokkaa-välilehden vaihtoehtoja, esimerkiksi rajausta, hienosäätöä tai pehmennystä.

8. Napauta Tallenna (->) oikeassa yläkulmassa.

9. Napsauta nimeä ja tallenna kuviosi kirjastoon.

Miten voin käyttää muotoja?

Muotoja voidaan käyttää Photoshop-, Illustrator-, InDesign-, After Effects-, Animate-, Illustrator Draw- ja Comp-sovelluksissa.

Jos haluat käyttää muotoja tietokonesovelluksessa, avaa Kirjastot-paneeli ja etsi muoto Capturen tallennukseen käytetystä kirjastosta.

Jos haluat käyttää muotoja mobiilisovelluksessa, valitse Kirjasto-välilehti muodon muokkaintyökalusta ja siirry sitten Capturen tallennukseen käytettyyn kirjastoon.

Lisätietoja muodoista on tässä opastusohjelmassa.

Mitä ovat siveltimet?

Maailma on kirjaimellisesti siveltimesi. Luo laadukkaita mukautettuja siveltimiä suoraan valokuvista.  Valitse siveltimen tyyli, suunta, juoksutus ja toimintatapa. Tee tekstuurisiveltimiä suoraan tekstuureista ja luo sujuvasti toimivia nauhasiveltimiä. Maalaa niillä Animatessa, Illustratorissa, Photoshopissa ja Photoshop Sketchissä.

Miten voin luoda mukautetun siveltimen?

Tarvitset muotojen taltiointiin ja luontiin vain iPhonen, iPhonen tai Android-puhelimen tai jonkin aiemmin luodun kuvan.

1. Avaa Adobe Capture -sovellus.

2. Jos kamera ei käynnisty automaattisesti, napauta kameran kuvaketta, jos haluat ottaa kuvan kameralla, tai kuvan kuvaketta, jos haluat valita olemassa olevan kuvan Kameran rullastaLightroom-luettelosta, Adobe Stockista tai Creative Cloudista.

3. Valitse Siveltimet näytön alaosassa olevalla Moduuli-liukusäätimellä.

4. Napauta näytön yläosassa olevia kuvakkeita, jos haluat poistaa tietyn värin valinnasta, tehdä kuviin säätöjä ja/tai käyttää tehosteita.

5. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla laukaisinta.

6. Muokkaa sivellintä käyttämällä Muokkaa-välilehden vaihtoehtoja, esimerkiksi rajausta, tyylejä, esiasetuksia tai hienosäätöä.

7. Napauta Tallenna (->) oikeassa yläkulmassa.

8. Nimeä ja Tallenna kuviosi kirjastoon.

Miten voin käyttää siveltimiä?

Siveltimiä voidaan käyttää Photoshopissa, Illustratorissa, Animatessa ja Photoshop Sketchissä.

Jos haluat käyttää siveltimiä tietokonesovelluksessa, avaa Kirjastot-paneeli ja etsi sivellin Capturen tallennukseen käytetystä kirjastosta.  Illustrator ja Animate pystyvät käyttämään vain Illustrator‑tyylisiä siveltimiä. Photoshop pystyy käyttämään vain Photoshop‑tyylisiä siveltimiä.

Jos haluat käyttää Photoshop Sketchin siveltimiä, paina korvattavaa sivellintä pitkään, palaa takaisin sivellinkokoelmiisi ja valitse Capturen tallennukseen käytetty kirjasto. Photoshop Sketch pystyy käyttämään kaikkia sivellintyyppejä.

Lisätietoja siveltimistä on tässä opastusohjelmassa.

Mikä on kirjasin?

Ota valokuva sinua inspiroivasta kirjasimesta. Capture analysoi tekstisi muodot Adobe Sensein avulla ja ehdottaa vastaavia kirjasimia, jotka voidaan tallentaa merkkityyleinä. Kun tallennat kirjasimen Captureen, se aktivoidaan automaattisesti Adobe Fontsissa. Kirjasimet ovat välittömästi käytettävissä Photoshopin, InDesignin, Illustratorin tai XD:n tekstityökaluissa.

Miten voin luoda tyypin?

Tarvitset muotojen taltiointiin ja luontiin iPhonen, iPhonen tai Android-puhelimen tai jonkin aiemmin luodun kuvan.

Luo merkkityylit tekstikuvista muutamalla napsautuksella.

1. Avaa Adobe Capture -sovellus.

2. Jos kamera ei käynnisty automaattisesti, napauta kameran kuvaketta, jos haluat ottaa kuvan kameralla, tai kuvan kuvaketta, jos haluat valita olemassa olevan kuvan Kameran rullastaLightroom-luettelosta, Adobe Stockista tai Creative Cloudista.

3. Valitse Kirjasin näytön alaosassa olevalla Moduuli-liukusäätimellä.

4. Kohdista teksti muokkausalueella.

5. Jäädytä kuva painamalla laukaisinta ja valitse tyypin valinta napauttamalla. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla laukaisinta uudelleen.

6. Valitse yksi löydetyistä tuloksista ja muokkaa tyylivaihtoehtoja tarvittaessa Muokkaa-välilehdessä.

7. Napauta Tallenna (->) oikeassa yläkulmassa.

8. Nimeä ja tallenna kuviosi kirjastoon.

Miten kirjasinta käytetään?

Kirjasinta voidaan käyttää InDesignissa, Illustratorissa, Photoshopissa, Compissa ja Adobe XD:ssä.

Jos haluat käyttää kirjasinta tietokonesovelluksessa, avaa Kirjastot-paneeli ja etsi kirjasin Capturen tallennukseen käytetystä kirjastosta. Ota kirjasin käyttöön nykyisessä sovelluksessa napauttamalla pilven kuvaketta. Valitse mallista teksti, jota haluat muuttaa. Ota kirjasin käyttöön napauttamalla kirjasinta Kirjasto-paneelissa.

Jos haluat käyttää kirjasinta mobiilisovelluksissa, valitse kirjasinvalikko ja siirry Capturen tallennukseen käytettyyn kirjastoon. Synkronoi kirjasin nykyisen sovelluksen kanssa napauttamalla pilven kuvaketta ja napauta sitten kirjasinta, jota haluat käyttää. Näyttöön tulee uusi tekstiruutu tekstin lisäämistä varten.

Huomautus:

Adobe Fontsissa käyttöön otettuja kirjasimia ei poisteta käytöstä, kun kirjasin poistetaan Capturessa. Poista nämä kirjasimet käytöstä manuaalisesti osoitteessa fonts.adobe.com.

Mitä ovat materiaalit?

Ympärilläsi on tekstuureja, ja Capturen avulla voit valita niistä itsellesi sopivimmat. Käytä puhelintasi tekstuurigeneraattorina ja luo laadukkaita PBR-materiaaleja muutamalla napsautuksella.  Esikatsele sieppauksesi välittömästi määrittämällä materiaalit suoraan erilaisiin hahmonnettuihin muotoihin. Capturen 3D-materiaaleja voidaan käyttää suoraan Adobe Dimensionissa tai viedä ne MDL-tiedostomuodossa muihin käyttötarkoituksiin.

Miten voin luoda 3D-materiaalia?

1. Avaa Adobe Capture -sovellus.

2. Jos kamera ei käynnisty automaattisesti, napauta kameran kuvaketta, jos haluat ottaa kuvan kameralla, tai kuvan kuvaketta, jos haluat valita olemassa olevan kuvan Kameran rullastaLightroom-luettelosta, Adobe Stockista tai Creative Cloudista.

3. Valitse Materiaalit näytön alaosassa olevalla Moduuli-liukusäätimellä.

4. Poista mallin muoto tai muuta sitä, käytä tehosteita ja/tai tee kuviin säätöjä napauttamalla näytön yläosassa olevia kuvakkeita ja valitsemalla yhden tai useita käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

5. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla laukaisinta.

6. Muokkaa sivellintä käyttämällä Muokkaa-välilehden vaihtoehtoja, esimerkiksi hienosäätöä tai rajaamista.

7. Napauta Tallenna (->) oikeassa yläkulmassa.

8. Nimeä ja tallenna kuviosi kirjastoon.

Miten materiaaleja käytetään?

Materiaaleja voidaan käyttää Adobe Dimensionissa.

Avaa Kirjastot-paneeli ja etsi materiaali Capturen tallennukseen käytetystä kirjastosta. Vedä materiaali malliin, jota haluat tyylitellä.

Mitä ovat ilmeet?

Tallenna ympärilläsi oleva valo ja värisävyt tai tallenna nämä tiedot tuoduista kuvista, ja käytä niitä yhtenäisten väriprofiilien luontiin. Voit hyödyntää ilmeitä kuvissa ja videoleikkeissä useissa eri Adobe-sovelluksissa.

Miten voin luoda ilmeen?

Tarvitset vain iOS- tai Android-laitteen ilmeen taltioimiseksi ja luomiseksi.

1. Avaa Adobe Capture -sovellus.

2. Jos kamera ei käynnisty automaattisesti, napauta kameran kuvaketta, jos haluat ottaa kuvan kameralla, tai kuvan kuvaketta, jos haluat valita olemassa olevan kuvan Kameran rullasta, Lightroom-luettelosta, Adobe Stockista tai Creative Cloudista.

3. Valitse Ilmeet näytön alaosassa olevalla Moduuli-liukusäätimellä.

4. Tee kuvaan säätöjä napauttamalla näytön yläosassa olevaa kuvaketta ja valitsemalla yhden tai useita käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

5. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla laukaisinta.

6. Valitse ilme, jota haluat esikatsella.

7. Vaihda esikatselumallia pyyhkäisemällä oikealle tai lataa oma mallisi.

8. Napauta Tallenna (->) oikeassa yläkulmassa.

9. Nimeä ja tallenna kuviosi kirjastoon.

Miten voin käyttää ilmeitä?

Ilmeitä voidaan käyttää kuvissa tai videoleikkeissä Adobe Photoshopissa, Adobe Premiere Prossa ja Adobe After Effectsissä. Avaa Kirjastot-paneeli ja valitse Capturessa tallennukseen käytetty kirjasto. Jos käsittelet videokuvaa, vedä ilme sen videoleikkeen päälle, jonka värimäärittelyä haluat muuttaa. Kaksoisnapsauta ilmettä Adobe Photoshopissa, kun haluat käyttää sitä värihakukerroksena nykyisen valitun kerroksen päällä.

Miten voin tallentaa Capture-resurssit?

Resurssit tallennetaan automaattisesti Creative Cloud ‑kirjastoihisi. Kirjasto, jota tällä hetkellä käytät ja johon olet tallentamassa resursseja, näkyy Galleria-näkymässä näytön yläosassa. Jos haluat vaihtaa käytettävää kirjastoa, napauta kirjaston nimeä, jolloin Oma kirjasto ‑valikko tulee näkyviin. Voit valita olemassa olevan kirjaston yksittäisten resurssien tallennusta varten tai luoda uuden kirjaston.

Voit siirtää resursseja kirjastojen välillä napauttamalla -valikkoa Galleria-näkymässä minkä tahansa resurssin vieressä ja valitsemalla Siirrä kohteeseen….

Kuinka voin muokata Capturessa tekemiäni resursseja?

Capturessa voit muokata resursseja napauttamalla kynäkuvaketta tai miksaamalla lähdekuvan uudeksi resurssiksi napauttamalla miksauskuvaketta, kun tarkastelet resurssin tietoja. Voit myös tuoda resurssin suoraan yhteensopivaan tietokone- tai mobiilisovellukseen muokkauksen jatkamista varten.

1. Käynnistä yhden sivun näkymä napauttamalla resurssia Galleriassa.

2. Napauta resurssin oikeassa alakulmassa olevaa kynäkuvaketta ja muokkaa resurssia.

Miten voin poistaa Capture-resursseja?

1. Valitse poistettava resurssi.

2. Napauta ...-valikkoa.

3. Napauta lisäasetusvalikossa Poista, jos haluat poistaa resurssin laitteesta ja Creative Cloudista pysyvästi.

Huomautus:

Adobe Fontsissa käyttöön otettuja kirjasimia ei poisteta. Poista nämä kirjasimet käytöstä manuaalisesti osoitteessa fonts.adobe.com.

Adobe Colorissa julkaistuja teemoja ei poisteta, kun väriteema poistetaan Capturessa. Poista nämä teemat tililtäsi osoitteessa color.adobe.com.

Miten voin hallita Capture-resursseja?

Monista resurssit valitsemalla resurssi, napauttamalla -valikkoa ja valitsemalla Monista tai nimeä resurssit uudelleen valitsemalla Nimeä uudelleen.

Voit hallita kirjastoja, muun muassa jakaa kirjaston toisen henkilön kanssa, kirjautumalla selaimella Creative Cloud -tilillesi ja valitsemalla Omat resurssit > Kirjastot.

Jaa resurssisi valitsemalla näytön vasemmasta alakulmasta jakokuvake resurssiasi tarkasteltaessa. Resurssit voidaan jakaa pienoiskuvana tai Creative Cloud ‑linkkinä. Resurssin tyypistä riippuen voit viedä resurssin myös kuvana tai muissa käyttökelpoisissa muodoissa.

Miten voin synkronoida resurssini Creative Cloudiin, jotta voin käyttää niitä muissa sovelluksissa?

Kun tallennat resurssin Capturessa, siirrät sen Creative Cloud -kirjastoon. Nämä kirjastot synkronoidaan automaattisesti, kun laitteesta muodostetaan langaton verkkoyhteys, ja tällöin resurssit tulevat esiin Adoben yhteensopivissa tietokone- ja mobiilisovelluksissa Kirjasto-paneeliin.

Miten voin käyttää Capture-resursseja tietokone- ja mobiilisovelluksissa?

Nyt kun olet luonut erilaisia väriteemoja, vektoripohjaisia muotoja ja mukautettuja siveltimiä, voit aloittaa niiden käytön lopullisessa taideteoksessa työpöytäsovelluksella tai perehtyä konsepteihin tarkemmin muissa mobiilisovelluksissa. Varmista, että resurssit on tallennettu Capturessa Creative Cloud ‑kirjastoon.

Valitse tietokonesovelluksen Kirjastot-paneelista kirjasto, johon tallensit resurssisi. Vedä käytettävät resurssit napsauttamalla ja vetämällä suunnittelupinnalle tai piirtoalueelle.

Löydät yhteensopivat Capture-resurssit Photoshop Sketchin Siveltimet-valikosta ja Illustrator Draw’n Muodot-valikosta. Mobiilisovelluksissa Väri-paletit ovat käytettävissä värimuokkaimen Kirjasto-välilehdessä ja kirjasintyylit Kirjasto-välilehden Kirjasin-valikossa.

Capture-resursseja tukevat Adoben sovellukset on lueteltu artikkelissa Capture-resurssien tuki muissa Adoben sovelluksissa.

Kuinka voin muokata Capturessa tekemiäni resursseja?

Capturessa voit muokata resursseja napauttamalla kynäkuvaketta tai miksaamalla lähdekuvan uudeksi resurssiksi napauttamalla miksauskuvaketta, kun tarkastelet resurssin tietoja. Voit myös tuoda resurssin suoraan yhteensopivaan tietokone- tai mobiilisovellukseen muokkauksen jatkamista varten.

Miten voin muuttaa käyttöjärjestelmän käyttöoikeusasetuksia?

Voit hallita Adobe Capturen käyttöjärjestelmän käyttöoikeusasetuksia, kuten kameran tai Gallerian käyttöoikeuksia, Chromebookin, mobiililaitteen tai tabletin Asetukset-sovelluksessa.

Miten voin käyttää Capturen palaute- ja tukitoimintoja?

Voit pyytää tukea ja antaa Adobe Capturesta palautetta tuoteryhmälle.

1. Käynnistä Adobe Capture.

2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa profiilikuvakettasi.

3. Napauta Lähetä palautetta.

Miten voin muuttaa sovelluksen käyttöoikeusasetuksia?

Voit hallita Adobe Capturen käyttöjärjestelmän käyttöoikeusasetuksia, kuten kameran tai Gallerian käyttöoikeuksia, Chromebookin, mobiililaitteen tai tabletin Asetukset-sovelluksessa.

Capture-resurssien tuki muissa Adoben sovelluksissa

Capture-resurssin tyyppi määrittää sen, missä mobiili- ja työpöytäsovelluksissa resurssia voi käyttää. Seuraava taulukko sisältää yhteenvedon sovelluksista, joissa Capture-resursseja voi käyttää:

Capture-resurssi Adoben sovellukset
Color-teemat Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Dreamweaver, Muse, Animate, Illustrator Draw, Photoshop Sketch ja Comp
Muodot Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Animate, Illustrator Draw, Photoshop Sketch ja Comp
Siveltimet Photoshop, Illustrator, Animate ja Photoshop Sketch
Tyyppi InDesign, Illustrator, Photoshop ja Adobe XD
3D-materiaalit  Dimension
Kuviot Photoshop, Illustrator
Ilmeet Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Adobe Photoshop