Perusteet

Adobe Acrobat Reader DC -ohjelmisto on ilmainen ja luotettu kansainvälinen standardi PDF-dokumenttien katseluun, tulostukseen, allekirjoitukseen, jakamiseen ja merkintään. Se on ainoa PDF-lukuohjelma, jolla voi avata ja käsitellä kaikentyyppistä PDF-sisältöä – myös lomakkeita ja multimediaa. Nyt se on yhdistetty Adobe Document Cloud -palveluihin, minkä ansiosta voit käsitellä PDF-tiedostoja millä tahansa laitteella paikkaan katsomatta.

Acrobat Reader DC:llä voit käyttää myös maksullisia toimintoja ja käsitellä PDF-tiedostoja entistä monipuolisemmin hankkimalla esimerkiksi Adobe PDF Pack-, Adobe Export PDF- tai Adobe Sign -tilauksen.

Kyllä. Acrobat Reader DC on ilmainen tietokoneohjelmisto, joka on saatavissa Readerin lataussivulta tai missä tahansa verkossa Hanki Adobe Acrobat Reader -kuvakkeesta.

Acrobat Reader DC toimii Adobe Document Cloud -palvelujen kanssa nostaakseen maailman parhaan PDF-lukuohjelman jälleen uudelle tasolle. Intuitiivisen käyttöliittymän ansiosta Acrobat Reader DC:ssä on uusia tehokkaita toimintoja, joiden avulla saat tehtyä työsi millä tahansa laitteella paikkaan katsomatta. Laajennetussa Koti-näkymässä voit entistä helpommin käyttää ja hallita dokumentteja, seurata muiden kanssa jakamaasi dokumenttia ja saada yleiskuvan kanssasi tarkastelemista, tarkistamista tai allekirjoittamista varten jaetuista dokumenteista yhdessä tehtävää koskevien yksityiskohtaisten tietojen kanssa.

Tee Adobe Acrobat -mobiilisovelluksilla entistä enemmän:

• Käsittele PDF-tiedostoja entistä monipuolisemmin missä tahansa Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen Android- tai iOS-versiolla.
  • Adobe Scanin tekoälyn ja automaattisen tekstintunnistuksen avulla voit tallentaa ja muuntaa papereita ja luonnoslehtiöitä laadukkaiksi PDF-tiedostoiksi. Saatavana iOS:ään ja Androidiin.
  • Täytä PDF-lomakkeet automaattisesti Readerin tietokoneversion nopealla ja älykkäällä Täytä ja allekirjoita -työkalulla.

Rekisteröidy maksuttomiin Adobe Document Cloud -palveluihin, jonka jälkeen voit

• tallentaa tiedostoja Adobe Document Cloudin ilmaiseen 2 Gt:n tallennustilaan.
  • välittömästi käyttää viimeksi käytettyjä tiedostoja tietokoneessa, verkossa ja mobiililaitteissa.
  • synkronoida Täytä ja allekirjoita -tietojesi kokoelman tietokoneissa, verkossa ja iPadeissa.
  • lähettää ja seurata tiedostoa reaaliaikaisilla ilmoituksilla Vastaanota tietoa siitä, kun dokumenttisi avataan, ladataan tai jaetaan.

Osta Adobe PDF Pack -tilaus ottaaksesi käyttöön Readerin maksulliset ominaisuudet tietokoneessa, Acrobat Reader -mobiilisovelluksessa ja selaimessa.

• Muunna dokumentit ja kuvat laadukkaiksi Adobe PDF -tiedostoiksi.
  • Järjestä sivut uudelleen tai yhdistä PDF-tiedostot yhdeksi tiedostoksi, jossa on helppo liikkua.
  • Muunna PDF-dokumentit muokattaviksi Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- tai RTF-tiedostoiksi.
  • Yhdistä useita tiedostoja yhteen PDF-dokumenttiin.
  • Hanki toisten allekirjoitukset täydellisen sähköisen allekirjoituksen palvelun avulla.
  • Lähetä PDF-tiedostoja reaaliaikaista tarkistusta ja yhteistyötä varten muille, myös sellaisille ihmisille, joilla ei ole Acrobatia. Pidä kaikki ajan tasalla asetetuilla määräajoilla ja muistutuksilla.
  • Lähetä ja seuraa dokumentteja sekä vahvista niiden toimitus sähköisesti sen sijaan, että käyttäisit faksia tai pikalähettipalvelua.
  • Seuranta on käytettävissä mobiililaitteilla. Lähetä ja seuraa tiedostoa reaaliaikaisilla ilmoituksilla. Vastaanota tietoa siitä, kun dokumenttisi avataan, ladataan tai jaetaan.
  • Tallenna tiedostosi 20 Gt:n ilmaiseen tallennustilaan ja käytä niitä missä tahansa.

Voit käyttää yksittäisiä työkaluja ostamalla Adobe Export PDF -tilauksen.

Uusia ja parannettuja toimintoja julkaistaan yleensä neljännesvuosittain. Voit katsoa uudet ominaisuudet lukemalla Acrobat Reader DC:n Uudet ja muuttuneet ominaisuudet -artikkelin.

Voit helposti ladata maksuttomat Adobe Acrobat Reader -sovellukset useisiin käyttöjärjestelmiin ja laiteisiin:

Et. Acrobat Reader DC on maksuton ja itsenäinen sovellus, jota voit käyttää PDF-tiedostojen katseluun, allekirjoittamiseen, tulostamiseen, merkintään, hakuun ja jakamiseen. Acrobat Pro DC ja Acrobat Standard DC ovat samaan tuoteperheeseen kuuluvia maksullisia sovelluksia. Tutustu Acrobat DC:n tuotevertailuun nähdäksesi sovellusten eroavuudet.

Tietokone- ja mobiilisovellusten tuki

Acrobat Reader DC toimii sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmissä. Lataa Readerin tietokonesovellus nyt tai tutustu järjestelmävaatimuksiin.

Löydät tiedot tuetuista kielistä järjestelmävaatimukset-sivulta.

Kuten Readerin tietokoneversio, myös Acrobat Reader DC -mobiilisovellus on maksuton ja tarjoaa edelleen alan luotettavimman PDF-tiedostojen katselu- ja käyttökokemuksen mobiililaitteissa. Adobe Document Cloud -palveluiden ansiosta voit nyt ottaa käyttöön myös maksulliset ominaisuudet, joiden avulla voit käsitellä PDF-dokumentteja entistä monipuolisemmin. Saat nämä ominaisuudet käyttöösi ostamalla Adobe PDF Pack- tai Adobe Export PDF -tilauksen. Maksulliset ominaisuudet ovat käytettävissäsi myös hankkiessasi Adobe Acrobat Pro DC:n.

Google Playstä tai iTunes App Storesta saat vastaavasti Android- tai iOS-version. Voit myös ladata mobiilisovelluksen uusimman version Windows Phone -laitteisiin.

Toiminnot

Readerin avulla teet helposti merkintöjä PDF-dokumentteihin. Tietokoneen Reader-sovelluksessa voit tehdä merkintöjä PDF-dokumentteihin tarralappujen avulla; kirjoittaa tekstiä suoraan sivulle; korostaa, alleviivata tai käyttää yliviivaustyökaluja; ja piirtää näytölle vapaapiirtotyökalulla. Samat kommentointityökalut ovat käytettävissä myös Acrobat Reader -mobiilisovelluksessa.

Kyllä. Täytä ja allekirjoita -työkalu tunnistaa automaattisesti, onko PDF-dokumentissa täytettäviä lomakekenttiä vai ei. Adobe Sensei -pohjainen Täytä ja allekirjoita -työkalu tarjoaa intuitiivisen lomakkeiden täyttötavan, jolla saat tehtävät suoritettua nopeasti ja helposti. Täytettävissä lomakkeissa on helppo kirjoittaa vastaukset tai valita ne avattavista luetteloista ja sitten tallentaa täytetty lomake. Kun muokataan yksinkertaisia PDF-dokumentteja, joita ei ole optimoitu lomakekenttien avulla, voit napsauttaa mitä kohtaa tahansa ja kirjoittaa vastauksen suoraan lomakkeeseen – tai hyväksyä automaattisen täydennyksen kokoelman ehdottamat tiedot. Kun olet valmis, voit tallentaa muutokset ja lähettää täytetyn lomakkeen toisille.

Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen avulla voit tehdä samat toiminnot myös iOS- tai Android-laitteissa. Voit ladata Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen Google Playstä tai iTunes App Storesta.

Kyllä. Adobe Signiin perustuva Täytä ja allekirjoita -työkalu helpottaa dokumenttien ja lomakkeiden allekirjoittamista. Avaa vain mikä tahansa PDF-tiedosto ja allekirjoita näppäimistöllä, käsin piirrostoiminnolla tai kuvaa käyttäen.

Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen avulla voit tehdä samat toiminnot myös iOS- tai Android-laitteissa. Voit ladata Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen Google Playstä tai iTunes App Storesta. Voit myös täyttää ja allekirjoittaa lomakkeet verkkoselaimessa.

Kyllä. Acrobat Reader DC tarjoaa rajoitetun määrän allekirjoituksia, joita voit pyytää Täytä ja allekirjoita -työkalulla Acrobat Pro-, PDF Pack- tai Adobe Sign -tilausta ostamatta. Jos ylität maksuttomien allekirjoitustapahtumien kiintiön, voit tilata jonkin Document Cloud -ratkaisun ja pyytää lisää allekirjoituksia.

Nykyiset Adobe Sign -asiakkaat voivat tehdä Adobe Sign -mobiilisovelluksella Androidissa ja iOS:ssä samat asiat. Voit ladata sovelluksen maksutta Google Playstä tai iTunes App Storesta. Voit lähettää tiedostot allekirjoitettaviksi myös verkkoselaimessa.

Kyllä. Kun ostat Adobe PDF Packin, voit muuntaa tiedostot PDF-muotoon valitsemalla Readerin Työkalukeskuksessa Luo PDF. Voit luoda PDF-dokumentteja myös Acrobat Reader -mobiilisovelluksessa tai verkkoselaimessa.

Adobe Scanin automaattisen tekstintunnistuksen avulla voit myös luoda laadukkaita PDF-tiedostoja paperimuotoisista dokumenteista ja luonnoslehtiöistä. Adobe Sensein tekoälyyn perustuva Adobe Scan parantelee skannauksia, korjaa perspektiivivirheet, tunnistaa reunat ja automatisoi työnkulut automaattisesti, jotta saat matkalla entistä enemmän aikaan.

Kyllä. Kun ostat Adobe Export PDF -käyttöoikeuden, voit muuntaa Microsoft Word-, Excel- tai RTF-tiedostot valitsemalla Readerin Työkalukeskuksessa Vie PDF. Kun ostat Adobe PDF Packin, voit muuntaa PDF-tiedostot myös PowerPoint-muotoon. Tämän lisäksi voit viedä PDF-dokumentteja myös Acrobat Reader -mobiilisovelluksessa tai verkkoselaimessa.

Kyllä. Kun tilaat Adobe PDF Packin, voit lähettää ja seurata dokumentteja sähköisesti valitsemalla Readerin Työkalukeskuksessa Jaa. Kun käytät Adoben jakotyökaluja, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että vastaanottajien sähköpostiohjelmat eivät aina voi ottaa vastaan suuria liitetiedostoja. Voit myös seurata lähettämiäsi dokumentteja sen sijaan, että käyttäisit pikalähettipalvelun seurantaa – tai sähköpostipalveluasi – tallennusjärjestelmänä. Voit myös lähettää ja seurata tiedostoja Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksella sekä vastaanottaa reaaliaikaisia ilmoituksia, kun dokumenttisi avataan, jaetaan tai ladataan.

Ei. Acrobat Readerilla ei voi tehdä pysyviä muutoksia PDF-tiedostojen teksteihin tai kuviin. Voit muokata PDF-tiedostoja ostamalla Adobe Acrobat DC -ohjelmiston. Jos sinulla on Adobe Acrobat DC -tilaus, voit myös muokata PDF-tiedostoja Adobe Acrobat Reader -tablettisovelluksella.

Kyllä. Adobe Document Cloud -palveluiden julkistus mahdollisti uusien tehokkaiden toimintojen lisäämisen Adobe PDF Packiin – samaan kohtuulliseen hintaan.

• Käytä Täytä ja allekirjoita -työkalun nopeaa ja älykästä automaattista täyttötoimintoa kaikkien PDF-lomakkeiden täyttämiseen.
  • Käytä uutta Lähetäallekirjoitettavaksi-työkalun täydellistä sähköisten allekirjoitusten hallintapalvelua allekirjoitettujen dokumenttien lähettämiseen, seurantaan, hallintaan ja tallentamiseen.
  • Käytä uutta Jaa-työkalua dokumenttien toimituksen käynnistämiseen, seurantaan ja vahvistamiseen sen sijaan, että käyttäisit faksia tai pikalähettipalvelua.

Acrobat Reader DC tarjoaa myös toimintarajoitteisille henkilöille – esimerkiksi henkilöille, joilla on rajoittunut näkökyky tai liikuntarajoitteita – mahdollisuuden käyttää PDF-dokumentteja ja -lomakkeita. Sovellus itsessään tarjoaa esteettömyystoimintoja, ja sen lisäksi se tukee avustavien ohjelmien käyttäjiä. Lisäksi Adobe Acrobat Pro DC tarjoaa dokumenttien laatijoille täydellisen työkalupaketin esteettömien PDF-tiedostojen luomiseen ja optimointiin.

Acrobat Reader DC:n Windows-käyttäjät voivat

• mukauttaa esteettömyysasetukset helppokäyttöisellä ohjatulla toiminnolla
  • käyttää näytönsuurentamistoimintoja
  • luettaa PDF-dokumentit ääneen sovelluksen sisäisillä toiminnoilla tai erikoistuneilla näytönlukuohjelmilla
  • määrittää suurikontrastisia värejä luettavuuden parantamiseksi
  • UUTTA: lukea tekstin helpommin suurikontrastisessa tilassa dynaamisen taustasäädön avulla
  • ottaa käyttöön suurikokoisen näytön määrittämällä sivujen uudelleenjuoksutuksen.

Acrobat Reader DC:n Mac-käyttäjät voivat

• UUTTA: käyttää VoiceOver-näytönlukijaa Mac OS X -tietokoneissa
  • käyttää näytönsuurentamistoimintoja
  • määrittää suurikontrastisia värejä luettavuuden parantamiseksi
  • UUTTA: lukea tekstin helpommin suurikontrastisessa tilassa dynaamisen taustasäädön avulla
  • ottaa käyttöön suurikokoisen näytön määrittämällä sivujen uudelleenjuoksutuksen.

Lisätietoja esteettömyydestä löytyy Adoben esteettömyyssivustosta.

Suojaus ja vaatimustenmukaisuus

Jotta voisit suojata itsesi ja organisaatiosi haitalliselta koodilta, joka käyttää PDF-muotoa tietokoneen tiedostojärjestelmään kirjoittamiseen tai siitä lukemiseen, Adobe tarjoaa tietojen eristämisen ratkaisun, jota kutsutaan suojatuksi tilaksi. Suojattu tila, joka on oletuksena käytössä Acrobat Reader DC:ssä, suojaa hyökkäyksiltä, joiden tarkoituksena on asentaa haittaohjelmia tietokoneellesi, ja estää asiattomia henkilöitä käyttämästä tietokoneessasi tai organisaation tietoverkossa olevia arkaluontoisia tietoja.

Suojausasetuksia ja käyttöoikeuksia ei voi määrittää Readerissa, mutta ne voidaan määrittää Adobe Acrobat -sovelluksessa. Dokumenttien tekijät voivat suojausasetusten avulla määrittää, ketkä voivat avata, katsella, tulostaa, kopioida tai muokata dokumentteja. Näiden määritysten avulla organisaatiot voivat suojata arkaluonteisia tietoja. Käyttöoikeuksien avulla dokumenttien tekijät voivat määrittää salasanan, joka tarvitaan dokumentin avaamiseen. He voivat käyttää myös varmennetunnistetta dokumentin salaamiseen, jolloin valittujen vastaanottajien on annettava oma yksilöllinen varmennetunniste avatakseen dokumentin.

Kyllä. Adobella tietoturvakäytännöt on integroitu yrityskulttuuriin, ohjelmistokehitykseen ja palvelutoimintoprosesseihin. Olipa kyse käyttäjätietojen hallinnasta, tietojen luottamuksellisuudesta tai dokumenttien eheydestä, Adobe Document Cloud -palvelut suojaavat dokumenttejasi, tietojasi ja henkilötietojasi parhaalla mahdollisella tavalla huippuluokan tietoturvakäytäntöjen avulla. Lisätietoja yrityksemme tietoturvakäytännöistä, Adoben tuotteiden turvallisesta elinkaaresta tai Adobe Document Cloud -ratkaisun suojauksesta Adoben tietoturvasivuilta osoitteesta adobe.com.

Adobe on sitoutunut tukemaan helppokäyttötoimintoja ja pyrkii ottamaan ne tuotteissaan ja palveluissaan huomioon. Yhdysvaltain Section 508 -määräyksen tarkoituksena on poistaa tietotekniikan alueella olevat esteet, luoda toimintarajoitteisille ihmisille uusia mahdollisuuksia ja edistää näiden tavoitteiden saavuttamista edesauttavien tekniikoiden kehittämistä. Adobe Acrobat Reader DC:n toimintarajoitteisia ihmisiä tukevien helppokäyttötoimintojen ominaisuudet on esitelty artikkelissa Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).

Kyllä. Adobe on sitoutunut auttamaan yritysasiakkaita vastaamaan liikkuvaan käyttöön tarkoitettuja yritysten tuottavuuden parantamisratkaisuja kohtaan asetettuun kysyntään sekä lisäämään samalla yrityksen suojausta ja vaatimustenmukaisuutta. Acrobat Reader -mobiilisovellus tukee Android for Work -EMM-ympäristöä, ja Adobe Acrobat Reader for Microsoft Intune on saatavana iOS- ja Android-laitteisiin.

Käyttöönotto yrityksissä

Kyllä. Voit helposti hakea käyttölupaa Readerin jakamiseen suurelle määrälle käyttäjiä.

Acrobat Readerin käyttöönotto, mukauttaminen ja päivittäminen on helppoa myös organisaatioissa. Voit hallita yrityksen laajuista käyttöönottoa – ja pienentää IT-kustannuksia – käyttämällä useita työkaluja ja tapoja, kuten Adobe Customization Wizardia tai Microsoft System Center Configuration Manageria (SCCM). Lisätietoja käyttöönotosta yrityksissä löydät IT-resurssit-sivulta.

Acrobat Reader DC -tietokoneohjelmiston päivitys on saatavissa sekä ”jatkuvalla” että ”perinteisellä” tavalla.

Kaikki osoitteesta http://get.adobe.com/fi/reader ladattavat Reader-versiot käyttävät jatkuvaa päivitystapaa, joka lataa päivitykset säännöllisesti taustalla uusien ominaisuuksien, suojausten ja alustaparannusten käyttöön ottamiseksi. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa automaattiset päivitykset käytöstä testatakseen uuden version, ennen kuin he ottavat sen työntekijöillä käyttöön. Ladattavissa on vain uusin versio. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa maksuttomat Adobe Document Cloud -palvelut käytöstä, jotta työntekijät eivät näe niiden toimintoja käytön aikana.

Adobe Acrobat Reader MUI (Multilingual User Interface) on Adobe Readerin monikielinen versio, jonka avulla voit ottaa käyttöön saman Reader-ohjelmiston käyttöön kaikkialla maailmassa yhden asennusohjelman avulla. Paikalliset käyttäjät voivat valita käyttöliittymän kielen tai se voidaan määrittää yritystason käytännön mukaan jokaiselle organisaatioyksikölle erikseen.