Perusteet

Mikä Adobe Acrobat Reader DC on?

Adobe Acrobat Reader DC -ohjelmisto on ilmainen ja luotettu kansainvälinen standardi PDF-dokumenttien katseluun, tulostukseen, allekirjoitukseen, jakamiseen ja merkintään. Se on ainoa PDF-lukuohjelma, jolla voi avata ja käsitellä kaikentyyppistä PDF-sisältöä – myös lomakkeita ja multimediaa. Se on nyt yhteydessä Adobe Document Cloudiin, joten voit käyttää PDF-dokumentteja sekä tietokoneissa että mobiililaitteissa.

Acrobat Reader DC:llä voit käyttää myös maksullisia toimintoja ja käsitellä PDF-tiedostoja entistä monipuolisemmin hankkimalla esimerkiksi Adobe PDF Pack-, Adobe Export PDF- tai Adobe Sign -tilauksen.

Onko Acrobat Reader DC maksuton?

Kyllä. Acrobat Reader DC on ilmainen tietokoneohjelmisto, joka on saatavissa Readerin lataussivulta tai missä tahansa verkossa Hanki Adobe Acrobat Reader -kuvakkeesta.

Miksi minun pitäisi päivittää Acrobat Reader DC -versioon?

Acrobat Reader DC toimii Adobe Document Cloud -palvelujen kanssa nostaakseen maailman parhaan PDF-lukuohjelman jälleen uudelle tasolle. Intuitiivisen ja kosketuksella toimivan käyttöliittymän ansiosta Acrobat Reader DC:ssä on uusia tehokkaita toimintoja, joiden avulla saat tehtyä työsi missä tahansa. Laajennetussa Koti-näkymässä voit entistä helpommin käyttää ja hallita dokumentteja, seurata muiden kanssa jakamaasi dokumenttia ja saada yleiskuvan kanssasi tarkastelemista, tarkistamista tai allekirjoittamista varten jaetuista dokumenteista yhdessä tehtävää koskevien yksityiskohtaisten tietojen kanssa.

Tee enemmän ilmaisilla sovelluksilla:

• Käytä PDF-tiedostoja missä tahansa uudella Acrobat Reader -mobiilisovelluksella, joka on saatavissa Android- ja iOS-laitteisiin. Tärkeimmät toiminnot ovat saatavissa myös Windows Phoneen.
  • Täytä PDF-lomakkeet automaattisesti Readerin tietokoneversion nopealla ja älykkäällä Täytä ja allekirjoita -työkalulla. Lataa maksuton Adobe Fill & Sign -mobiilisovellus saadaksesi tämän ominaisuuden myös iPadiin tai Android-tablettiin.

Rekisteröidy maksuttomiin Adobe Document Cloud -palveluihin, jonka jälkeen voit

• tallentaa tiedostoja Adobe Document Cloudin ilmaiseen 2 Gt:n tallennustilaan.
  • välittömästi käyttää viimeksi käytettyjä tiedostoja tietokoneessa, verkossa ja mobiililaitteissa.
  • synkronoida Täytä ja allekirjoita -tietojesi kokoelman tietokoneissa, verkossa ja iPadeissa.

Osta Adobe PDF Pack -tilaus ottaaksesi käyttöön Readerin premium-ominaisuudet tietokoneessa, Acrobat Reader -mobiilisovelluksessa ja selaimessa.

• Muunna dokumentteja ja kuvia PDF-tiedostoiksi.
  • Muunna mobiililaitteella paperiasiakirjasta tai -lomakkeesta ottamasi valokuva PDF-muotoon.
  • Muunna PDF-dokumentit muokattaviksi Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- tai RTF-tiedostoiksi.
  • Yhdistä useita tiedostoja yhteen PDF-dokumenttiin (vain verkkoversiossa).
  • Hanki toisten allekirjoitukset täydellisen sähköisen allekirjoituksen palvelun avulla.
  • Käynnistä, seuraa ja vahvista dokumenttien sähköisiä toimituksia sen sijaan, että käyttäisit faksia tai pikalähettipalvelua. (Seuranta ei ole saatavilla mobiiliversiossa.)
  • Tallenna tiedostosi 20 Gt:n ilmaiseen tallennustilaan ja käytä niitä missä tahansa.

Voit käyttää yksittäisiä työkaluja ostamalla Adobe Export PDF -tilauksen.

Uusia ja parannettuja toimintoja julkaistaan yleensä neljännesvuosittain. Voit katsoa uudet ominaisuudet lukemalla Acrobat Reader DC:n Uudet ja muuttuneet ominaisuudet -artikkelin.

Miten lataan maksuttoman Acrobat Reader -tietokone- ja mobiilisovellukset?

Voit helposti ladata maksuttomat Adobe Acrobat Reader -sovellukset useisiin käyttöjärjestelmiin ja laiteisiin:

Tarvitsenko maksuttoman Acrobat Reader DC:n käyttämiseksi Acrobat Pron tai Acrobat Standardin?

Et. Acrobat Reader DC on maksuton ja itsenäinen sovellus, jota voit käyttää PDF-tiedostojen katseluun, allekirjoittamiseen, tulostamiseen, merkintään, hakuun ja jakamiseen. Acrobat Pro DC ja Acrobat Standard DC ovat samaan tuoteperheeseen kuuluvia maksullisia sovelluksia. Tutustu Acrobat DC:n tuotevertailuun nähdäksesi sovellusten eroavuudet.

Tietokone- ja mobiilisovellusten tuki

Mitä käyttöjärjestelmiä Acrobat Reader DC tukee?

Acrobat Reader DC toimii sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmissä. Lataa Readerin tietokonesovellus nyt tai tutustu järjestelmävaatimuksiin.

Mitä kieliä Acrobat Reader DC tukee?

Löydät tiedot tuetuista kielistä järjestelmävaatimukset-sivulta.

Onko Acrobat Reader saatavissa mobiililaitteisiin?

Kuten Readerin tietokoneversio, myös Acrobat Reader DC -mobiilisovellus on maksuton ja tarjoaa edelleen alan luotettavimman PDF-tiedostojen katselu- ja käyttökokemuksen mobiililaitteissa. Adobe Document Cloudin ansiosta voit nyt ottaa käyttöön myös premium-ominaisuudet, joiden avulla voit käsitellä PDF-dokumentteja monipuolisemmin. Saat nämä ominaisuudet käyttöösi ostamalla Adobe PDF Pack- tai Adobe Export PDF -tilauksen. Premium-ominaisuudet ovat käytössäsi myös hankkiessasi Adobe Acrobat Pro DC:n.

Google Playstä tai iTunes App Storesta saat vastaavasti Android- tai iOS-version. Voit myös ladata mobiilisovelluksen uusimman version Windows Phone -laitteeseen.

Toiminnot

Mitä kommentointityökaluja Acrobat Reader DC:ssä on?

Readerin avulla teet helposti merkintöjä PDF-dokumentteihin. Tietokoneen Reader-sovelluksessa voit tehdä merkintöjä PDF-dokumentteihin tarralappujen avulla; kirjoittaa tekstiä suoraan sivulle; korostaa, alleviivata tai käyttää yliviivaustyökaluja; ja piirtää näytölle vapaapiirtotyökalulla. Samat kommentointityökalut ovat käytettävissä myös Acrobat Reader -mobiilisovelluksessa.

Voiko Acrobat Reader DC:ssä täyttää ja tallentaa lomakkeita?

Kyllä. Uusi sovellukseen sisältyvä Täytä ja allekirjoita -työkalu tunnistaa automaattisesti, onko PDF-dokumentissa täytettäviä lomakekenttiä vai ei. Adobe Sensei -pohjainen Täytä ja allekirjoita -työkalu tarjoaa intuitiivisen lomakkeiden täyttötavan, jolla saat tehtävät suoritettua nopeasti ja helposti. Täytettävissä lomakkeissa on helppo kirjoittaa vastaukset tai valita ne avattavista luetteloista ja sitten tallentaa täytetty lomake. Kun muokataan yksinkertaisia PDF-dokumentteja, joita ei ole optimoitu lomakekenttien avulla, voit napsauttaa mitä kohtaa tahansa ja kirjoittaa vastauksen suoraan lomakkeeseen – tai hyväksyä automaattisen täydennyksen kokoelman ehdottamat tiedot. Kun olet valmis, voit tallentaa muutokset ja lähettää täytetyn lomakkeen toisille.

Adobe Fill & Sign -mobiilisovelluksen avulla voit tehdä samat toiminnot myös iOS- tai Android-laitteissa. Voit ladata Täytä ja allekirjoita -sovelluksen Google Playstä tai iTunes App Storesta.

Voinko allekirjoittaa dokumentit ja lomakkeet sähköisesti Acrobat Reader DC:ssä?

Kyllä. Uusi sovellukseen sisältyvä Täytä ja allekirjoita -työkalu tekee dokumenttien ja lomakkeiden allekirjoituksen helpoksi. Avaa vain mikä tahansa PDF-tiedosto ja allekirjoita näppäimistöllä, käsin piirrostoiminnolla tai kuvaa käyttäen.

Adobe Fill & Sign -mobiilisovelluksen avulla voit tehdä samat toiminnot myös iOS- tai Android-laitteissa. Voit ladata Täytä ja allekirjoita -sovelluksen maksutta Google Playstä tai iTunes App Storesta. Voit myös täyttää ja allekirjoittaa lomakkeet verkkoselaimessa.

Voinko kerätä allekirjoitukset muilta henkilöiltä ja hallinnoida allekirjoitettuja dokumentteja Acrobat Reader DC:ssä?

Kyllä. Kun ostat Adobe PDF Pack -käyttöoikeuden, voit pyytää toisilta allekirjoitukset sekä seurata ja hallinnoida vastauksia valitsemalla Readerin Työkalukeskuksessa Adobe Sign.

Adobe Sign -mobiilisovelluksen avulla voit tehdä samat toiminnot Android- tai iOS-laitteessa. Voit ladata sovelluksen maksutta Google Playstä tai iTunes App Storesta. Voit lähettää tiedostot allekirjoitettaviksi myös verkkoselaimessa.

Voinko luoda PDF-tiedostoja Acrobat Reader DC:ssä?

Kyllä. Kun ostat Adobe PDF Packin, voit muuntaa tiedostot PDF-muotoon valitsemalla Readerin Työkalukeskuksessa Luo PDF. Voit luoda PDF-dokumentteja myös Acrobat Reader -mobiilisovelluksessa tai verkkoselaimessa.

Voiko Acrobat Reader DC:ssä viedä PDF-tiedostot muokattaviksi Office-tiedostoiksi?

Kyllä. Kun ostat Adobe Export PDF -käyttöoikeuden, voit muuntaa Microsoft Word-, Excel- tai RTF-tiedostot valitsemalla Readerin Työkalukeskuksessa Vie PDF. Kun ostat Adobe PDF Packin, voit muuntaa PDF-tiedostot myös PowerPoint-muotoon. Voit viedä PDF-dokumentteja myös Acrobat Reader -mobiilisovelluksessa tai verkkoselaimessa.

Voinko seurata lähetettyjä tiedostoja Acrobat Reader DC:ssä?

Kyllä. Kun tilaat Adobe PDF Packin, voit lähettää ja seurata dokumentteja sähköisesti valitsemalla Readerin Työkalukeskuksessa Jaa. Kun käytät Adoben jakotyökaluja, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että vastaanottajien sähköpostiohjelmat eivät aina voi ottaa vastaan suuria liitetiedostoja. Voit myös seurata lähettämiäsi dokumentteja sen sijaan, että käyttäisit pikalähettipalvelun seurantaa – tai sähköpostipalveluasi – tallennusjärjestelmänä. Voit lähettää tiedostoja myös Acrobat Reader -mobiilisovelluksesta tai lähettää ja seurata niitä verkkoselaimessa.

Voiko Acrobat Readerilla muokata PDF-tiedostoja?

Ei. Acrobat Readerilla ei voi tehdä pysyviä muutoksia PDF-tiedostojen teksteihin tai kuviin. Voit muokata PDF-tiedostoja ostamalla Adobe Acrobat DC -ohjelmiston.

Minulla on käytössä Adobe PDF Pack. Onko jokin muuttunut Adobe Document Cloudin julkistuksen jälkeen?

Kyllä. Adobe Document Cloudin julkistus mahdollisti uusien tehokkaiden toimintojen lisäämisen Adobe PDF Packiin – samaan kohtuulliseen hintaan.

• Käytä Täytä ja allekirjoita -työkalun nopeaa ja älykästä automaattista täyttötoimintoa kaikkien PDF-lomakkeiden täyttämiseen.
  • Käytä uutta Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalun täydellistä sähköisten allekirjoitusten hallintapalvelua allekirjoitettujen dokumenttien lähettämiseen, seurantaan, hallintaan ja tallentamiseen.
  • Käytä uutta Jaa-työkalua dokumenttien toimituksen käynnistämiseen, seurantaan ja vahvistamiseen sen sijaan, että käyttäisit faksia tai pikalähettipalvelua.
  • Muunna mobiililaitteella paperiasiakirjasta tai -lomakkeesta ottamasi valokuva PDF-muotoon.

Millaisia esteettömyystoimintoja Acrobat Reader DC tarjoaa toimintarajoitteisille henkilöille?

Acrobat Reader DC tarjoaa myös toimintarajoitteisille henkilöille – esimerkiksi henkilöille, joilla on rajoittunut näkökyky tai liikuntarajoitteita – mahdollisuuden käyttää PDF-dokumentteja ja -lomakkeita. Sovellus itsessään tarjoaa esteettömyystoimintoja, ja sen lisäksi se tukee avustavien ohjelmien käyttäjiä. Lisäksi Adobe Acrobat Pro DC tarjoaa dokumenttien laatijoille täydellisen työkalupaketin esteettömien PDF-tiedostojen luomiseen ja optimointiin.

Acrobat Reader DC:n Windows-käyttäjät voivat

• mukauttaa esteettömyysasetukset helppokäyttöisellä ohjatulla toiminnolla
  • käyttää näytönsuurentamistoimintoja
  • luettaa PDF-dokumentit ääneen sovelluksen sisäisillä toiminnoilla tai erikoistuneilla näytönlukuohjelmilla
  • määrittää suurikontrastisia värejä luettavuuden parantamiseksi
  • UUTTA: lukea tekstin helpommin suurikontrastisessa tilassa dynaamisen taustasäädön avulla
  • ottaa käyttöön suurikokoisen näytön määrittämällä sivujen uudelleenjuoksutuksen.

Acrobat Reader DC:n Mac-käyttäjät voivat

• UUTTA: käyttää VoiceOver-näytönlukijaa Mac OS X -tietokoneissa
  • käyttää näytönsuurentamistoimintoja
  • määrittää suurikontrastisia värejä luettavuuden parantamiseksi
  • UUTTA: lukea tekstin helpommin suurikontrastisessa tilassa dynaamisen taustasäädön avulla
  • ottaa käyttöön suurikokoisen näytön määrittämällä sivujen uudelleenjuoksutuksen.

Lisätietoja esteettömyydestä löytyy Adoben esteettömyyssivustosta.

Suojaus ja vaatimustenmukaisuus

Mikä suojattu tila on?

Jotta voisit suojata itsesi ja organisaatiosi haitalliselta koodilta, joka käyttää PDF-muotoa tietokoneen tiedostojärjestelmään kirjoittamiseen tai siitä lukemiseen, Adobe tarjoaa tietojen eristämisen ratkaisun, jota kutsutaan suojatuksi tilaksi. Suojattu tila, joka on oletuksena käytössä Acrobat Reader DC:ssä, suojaa hyökkäyksiltä, joiden tarkoituksena on asentaa haittaohjelmia tietokoneellesi, ja estää asiattomia henkilöitä käyttämästä tietokoneessasi tai organisaation tietoverkossa olevia arkaluontoisia tietoja.

Miten voin hallita arkaluonteisten tietojen käyttöä?

Suojausasetuksia ja käyttöoikeuksia ei voi määrittää Readerissa, mutta ne voidaan määrittää Adobe Acrobat -sovelluksessa. Dokumenttien tekijät voivat suojausasetusten avulla määrittää, ketkä voivat avata, katsella, tulostaa, kopioida tai muokata dokumentteja. Näiden määritysten avulla organisaatiot voivat suojata arkaluonteisia tietoja. Käyttöoikeuksien avulla dokumenttien tekijät voivat määrittää salasanan, joka tarvitaan dokumentin avaamiseen. He voivat käyttää myös varmennetunnistetta dokumentin salaamiseen, jolloin valittujen vastaanottajien on annettava oma yksilöllinen varmennetunniste avatakseen dokumentin.

Onko Adobe Document Cloud turvallinen?

Kyllä. Adobella tietoturvakäytännöt on integroitu yrityskulttuuriin, ohjelmistokehitykseen ja palvelutoimintoprosesseihin. Olipa kyse käyttäjätietojen hallinnasta, tietojen luottamuksellisuudesta tai dokumenttien eheydestä, Adobe Document Cloud suojaa dokumenttejasi, tietojasi ja henkilötietojasi parhaalla mahdollisella tavalla huippuluokan tietoturvakäytäntöjen avulla. Lisätietoja yrityksemme tietoturvakäytännöistä, Adoben tuotteiden turvallisesta elinkaaresta tai Adobe Document Cloud -ratkaisun suojauksesta Adoben tietoturvasivuilta osoitteesta adobe.com.

Tukeeko Acrobat Reader DC helppokäyttötoimintoihin liittyviä määräyksiä, kuten Yhdysvaltain Section 508 -määräystä?

Adobe on sitoutunut tukemaan helppokäyttötoimintoja ja pyrkii ottamaan ne tuotteissaan ja palveluissaan huomioon. Yhdysvaltain Section 508 -määräyksen tarkoituksena on poistaa tietotekniikan alueella olevat esteet, luoda toimintarajoitteisille ihmisille uusia mahdollisuuksia ja edistää näiden tavoitteiden saavuttamista edesauttavien tekniikoiden kehittämistä. Adobe Acrobat Reader DC:n toimintarajoitteisia ihmisiä tukevien helppokäyttötoimintojen ominaisuudet on esitelty artikkelissa Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).

Tukeeko Acrobat Reader -mobiilisovellus yritysten liikkuvuuden hallintaa (EMM)?

Kyllä. Adobe on sitoutunut auttamaan yritysasiakkaita vastaamaan liikkuvaan käyttöön tarkoitettuja yritysten tuottavuuden parantamisratkaisuja kohtaan asetettuun kysyntään sekä lisäämään samalla yrityksen suojausta ja vaatimustenmukaisuutta. Acrobat Reader -mobiilisovellus tukee Android for Work -EMM-ympäristöä, ja Adobe Acrobat Reader for Microsoft Intune on saatavana iOS- ja Android-laitteisiin.

Käyttöönotto yrityksissä

Voiko Acrobat Reader DC:n jakaa organisaationi kaikille käyttäjille?

Kyllä. Voit helposti hakea käyttölupaa Readerin jakamiseen suurelle määrälle käyttäjiä.

Mitä työkaluja yrityksille on tarjolla Acrobat Readerin käyttöönottoon, mukautukseen ja päivitykseen?

Acrobat Readerin käyttöönotto, mukauttaminen ja päivittäminen on helppoa myös organisaatioissa. Voit hallita yrityksen laajuista käyttöönottoa – ja pienentää IT-kustannuksia – käyttämällä useita työkaluja ja tapoja, kuten Adobe Customization Wizardia tai Microsoft System Center Configuration Manageria (SCCM). Lisätietoja käyttöönotosta yrityksissä löydät IT-resurssit-sivulta.

Mikä ero on Acrobat Reader DC:n tietokoneversion jatkuvalla ja perinteisellä päivitystavalla?

Acrobat Reader DC -tietokoneohjelmiston päivitys on saatavissa sekä ”jatkuvalla” että ”perinteisellä” tavalla.

Kaikki osoitteesta http://get.adobe.com/fi/reader ladattavat Reader-versiot käyttävät jatkuvaa päivitystapaa, joka lataa päivitykset säännöllisesti taustalla uusien ominaisuuksien, suojausten ja alustaparannusten käyttöön ottamiseksi. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa automaattiset päivitykset käytöstä testatakseen uuden version, ennen kuin he ottavat sen työntekijöillä käyttöön. Ladattavissa on vain uusin versio. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa maksuttomat Adobe Document Cloud -palvelut käytöstä, jotta työntekijät eivät näe niiden toimintoja käytön aikana.

Mikä Acrobat Reader DC MUI -versio on?

Adobe Acrobat Reader MUI (Multilingual User Interface) on Adobe Readerin monikielinen versio, jonka avulla voit ottaa käyttöön saman Reader-ohjelmiston käyttöön kaikkialla maailmassa yhden asennusohjelman avulla. Paikalliset käyttäjät voivat valita käyttöliittymän kielen tai se voidaan määrittää yritystason käytännön mukaan jokaiselle organisaatioyksikölle erikseen.