Lue, miten voit suorittaa lisävianmäärityksen yhteysongelmille.

Onko sisäänkirjautumisessa, aktivoinnissa tai käynnistyksessä virheitä?

• ”[product name] -tuotetta ei voida aktivoida. Tämän tuotteen käyttäminen edellyttää tuoteaktivointia..."
  • ”Muodosta yhteys Internetiin ja yritä uudelleen.”
  • ”Joko tietokoneesi on yhteydettömässä tilassa tai tietokoneen kellon asetukset on määritetty virheellisesti aiheuttaen yhteysvirheen. Internet-yhteyden on oltava käytössä. Muodosta verkkoyhteys tai säädä kellon asetuksia ja yritä sen jälkeen uudelleen.”
  • ”Käyttöoikeutesi Adoben sovelluksiin ja palveluihin saattaa olla rajoitettu.”

Tietokoneellasi saattaa olla hankaluuksia muodostaa yhteyttä Adoben aktivointipalvelimille. Noudata alla olevia ohjeita näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Yleisiä aktivointi- ja kirjautumisongelmia koskevia ohjeita löydät kohdasta Creative Cloudin aktivoinnin vianmääritys tai Aktivointi ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.

Yhteysongelmien vianmääritys

Tee yhteysongelmien vianmääritys noudattamalla näitä ohjeita annetussa järjestyksessä.

1. Testaa yhteytesi Adoben aktivointipalvelimiin.

1. Voit selvittää, onko sinulla on pääsy Adobe aktivointipalvelimiin napsauttamalla tätä linkkiä.

Jos näkyviin tulee kaksi Adoben logoa, aktivointipalvelimet ovat käytettävissä. Yritä aktivoida ohjelmistosi. Jos tarvitset apua tilin aktivoinnissa, katso Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.

Adobe-symboli

Onko sinulla vielä ongelmia? Siirry seuraavaan vaiheeseen.

2. Käynnistä Internet-selain ja avaa jokin seuraavista linkeistä tuotteesi version mukaan:

Jos näkyviin tulee testin onnistumisesta kertova viesti (katso alla olevat kuvat), aktivointipalvelimet ovat käytettävissä. Kokeile aktivoida tai käynnistää ohjelmisto.

Testi suoritettu
    Creative Cloud ja CS6: Testi suoritettu

Testi suoritettu - CS5 ja CS5.5
    CS5 ja CS5.5: Testi suoritettu

Huomautus:

Saatat saada "Käyttö estetty" -viestin, kun napsautat CS5- tai CS5.5-linkkiä. Tämä on edelleen vahvistus siitä, että voit käyttää aktivointi- palvelimia. Kokeile aktivoida tai käynnistää ohjelmisto. Jos tarvitset aktivointikoodia koskevaa apua, katso Lunastuskoodia koskevat ohjeet.

Onko sinulla vielä ongelmia? Jatka kohtaan ”isäntätiedostosi nollaaminen".

2. Hosts-tiedostosi nollaaminen.

Isäntätiedostoja käytetään käyttöjärjestelmässä, kun isäntänimiä kohdistetaan IP-osoitteisiin. Virheellisesti määritetty isäntätiedosto saattaa vaikuttaa tietokoneen kykyyn muodostaa yhteys Adoben aktivointipalvelimille.

Huomautus:

Creative Cloudin käyttäjät:isännätpalauttaminen saattaa myös ratkaista joitakin virheitä, esimerkiksi ”Creative Cloud -sovellukset ovat käytettävissä kokeilutilassa” tai ”Kokeilu päättyy”.

1. Lataa Adoben rajoitetun käyttöoikeuden korjaustyökalu ( Limited Access Repair Tool):

2. Pura ladattu tiedosto ja suorita rajoitetun käyttöoikeuden korjaustyökalu (Limited Access Repair Tool) järjestelmänvalvojan tilassa.

• Windows: Napsauta työkalua hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
    • Mac OS: Kaksoisosoita työkalua ja jatka antamalla järjestelmänvalvojan tunnukset.

Lisätietoja rajoitetutun käyttöoikeuden korjaustyökalusta on ohjeessa Rajoitetut käyttöoikeudet -virhe Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa.

Huomautus:

Jos ongelma ei poistu Limited Access Repair -työkalun suorittamisella, palauta isäntätiedosto manuaalisesti.

Palauta isäntätiedosto manuaalisesti

Jos ongelma ei poistu Limited Access Repair -työkalun ajamisella, nollaa isäntätiedosto manuaalisesti:

Isäntätiedoston palauttaminen Windowsissa

Palauta isännätWindowsissa seuraavasti:

1. Siirry kohtaan C:\WINDOWS\System32\drivers\etc.

2. Avaa isäntätiedosto Notepadissa tai jossakin muussa tekstieditorissa.

3. Tarkista, onko isäntätiedostossa Adobea koskevia kirjauksia.

Isäntätiedoston palauttaminen Windowsissa

Jos isäntätiedostossa ei ole Adobea koskevia kirjauksia, lisävianmääritystä ei tarvita.

Jos isäntätiedostossa on Adobea koskevia kirjauksia, siirry seuraavaan vaiheeseen.

4. Jos isännät on Adobea koskevia kirjauksia, siirrä tiedosto työpöydälle esimerkiksi vetämällä.

5. Poista Adobea koskevat kirjaukset isännät tiedosto.

Varmista, ettet poista muita kirjauksia.

6. Tallenna edellisessä vaiheessa muokkaamasi isäntätiedosto.

Päivitetyssä isäntätiedostossa ei pitäisi olla Adobea koskevia kirjauksia.

7. Siirrä tiedosto työpöydältä alkuperäiseen sijaintiin:

C:\WINDOWS\System32\drivers\etc

Kun siirrät tiedoston, valitse vaihtoehto Korvaa.

Siivottu isäntätiedosto

Isäntätiedoston palauttaminen macOS-käyttöjärjestelmässä

Palauta isäntätiedosto macOS-käyttöjärjestelmässä seuraavasti:

1. Etsi isäntätiedosto avaamalla Finder ja valitsemalla Siirry > Siirry kansioon. Kirjoita seuraava sijainti ruutuun ja paina Return:

/private/etc/hosts

Siirry kansioon -ikkuna

Jos et löydä tiedostoa, se tarkoittaa, että isäntätiedosto on piilotettu. Tuo tiedosto näkyviin kirjoittamalla Päätteeseen seuraava komento ja toista sitten vaihe 1 uudelleen.

chflags nohidden /etc/hosts

2. Avaa isäntätiedosto TeXturissa tai jossakin muussa tekstieditorissa.

3. Tarkista, onko isäntätiedostossa Adobea koskevia kirjauksia.

isäntätiedosto

Jos isäntätiedostossa ei ole Adobea koskevia kirjauksia, lisävianmääritystä ei tarvita.

Jos isäntätiedostossa on Adobea koskevia kirjauksia, siirry seuraavaan vaiheeseen.

4. Jos isäntätiedostossaon Adobea koskevia kirjauksia, siirrä tiedosto työpöydälle esimerkiksi vetämällä.

5. Poista Adobea koskevat kirjaukset isäntätiedostosta.

Varmista, ettet poista muita kirjauksia.

6. Tallenna edellisessä vaiheessa muokkaamasi isäntätiedosto.

7. Siirrä tiedosto työpöydältä alkuperäiseen sijaintiin:

/private/etc/hosts

Kun siirrät tiedoston, valitse vaihtoehto Korvaa.

-Päivitetyssä isäntätiedostossa ei pitäisi olla Adobea koskevia kirjauksia.

Siivottu isäntätiedosto

3. Tarkista, että suojattujen sivustojen avaaminen onnistuu.

Adoben aktivointipalvelimet ovat suojatuilla sivustoilla (HTTPS), joten tietokoneen on pystyttävä avaamaan tämäntyyppiset sivustot.

Suojattu sivusto Firefoxissa

Tarkista, että suojattujen sivustojen avaaminen onnistuu, noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Käynnistä internet-selain, esimerkiksi Firefox tai Internet Explorer.

2.  Kirjoita osoitekenttään https://www.adobe.com ja paina sitten Enter.

Eikö suojattujen sivustojen avaaminen onnistu?

Tarkista tietokoneen kello.

Tarkista, että tietokoneen kello on asetettu oikeaan aikaan ja oikealle aikavyöhykkeelle.

Poista todennusvälityspalvelimet käytöstä.

Jos tietokone käyttää todennusvälityspalvelinta, poista se käytöstä. Jos tarvitset tukea, ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan tai tutustu välityspalvelimen käyttöohjeeseen.

Tarkista palomuuriasetukset.

Jos tietokoneessa on palomuuri, tarkista, että palomuuri ei estä aktivointipalvelimen käyttöä porttien 80 ja 443 kautta.

Jos haluat ohjeet aktivointipalvelimen käytön sallimiseen, ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan tai tutustu kotiverkon palomuurin käyttöohjeeseen.

Huomautus:

Jos palomuuri edellyttää suoritettavaa tiedostoa, määritä PDApp.exe, jonka sijainti on seuraava:

• Windows: Program Files\Common Files\Adobe\OOBE\PDApp\core
  • Mac OS: Ohjelmat > Lisäohjelmat > Adobe Application Manager > core > PDApp

4. Tarkista GlobalSign Root CA -varmenne.

Adoben sisäänkirjautumisprosessi (Creative Cloud) ja aktivointiprosessi (Creative Suite) edellyttävät GlobalSign Root CA -varmennetta.

Tarkista, että GlobalSign Root CA -varmenne on asennettu ja otettu käyttöön, noudattamalla näitä ohjeita.

Windows

1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja kirjoita certmgr.msc.

2. Siirry kohtaan Nykyinen käyttäjä > Luotetut varmenteiden päämyöntäjät > Varmenteet.

3. Napsauta GlobalSign Root CA -varmennetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet

GlobalSign Root CA -ominaisuudet
    GlobalSign Root CA -varmenne Windows-käyttöjärjestelmässä

Huomautus:

Jos varmennetta ei ole saatavilla, katso Hälytystä "Tämän sivuston varmenteen myöntäjä on epäluotettava", jossa on ohjeet varmenteen asentamiseksi.

4. Varmista, että varmenne on käytössä palvelimen todentamiseksi.

Varmista, että varmenne on käytössä
    Varmenteen ominaisuudet (Windows)

Mac OS

1. Avaa Ohjelmat/Lisäohjelmat/Avainnipun käyttö.

2. Paikanna GlobalSign Root CA -varmenne. Varmenteen paikantamiseksi sinun täytyy ehkä valita Kaikki kohteet -luokka ja etsiä sitten Globaali.

Keychain Access -ikkuna
    GlobalSign Root CA -varmenne Mac OS -käyttöjärjestelmässä

Huomautus:

Jos varmennetta ei ole saatavilla, katso Hälytystä "Tämän sivuston varmenteen myöntäjä on epäluotettava", jossa on ohjeet varmenteen asentamiseksi.

3. Osoita varmennetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse valitseNäytä tiedot.

4. Varmista, että varmenne on käytössä.

Varmista, että varmenne on käytössä
    Varmenteen ominaisuudet (Mac OS)

Haluatko käyttää ohjelmistoa uudessa tietokoneessa?

Jos haluat käyttää tilaustasi toisella tietokoneella tai laitteella, katso kohta Kuinka monessa tietokoneessa Creative Cloud -tilausta voi käyttää?

Ota yhteyttä Adoben tukeen

Jos et edelleenkään pysty ratkaisemaan yhteysongelmia, ota yhteyttä Asiakaspalveluun.