Yksinkertaisia ratkaisuja yleisiin aktivoinnin ja aktivoinnin poiston ongelmiin.

Aktivointiongelmat

Mitä aktivoiminen tarkoittaa?

Aktivointi liittää sovelluksen tai palvelun kelvolliseen käyttäjän käyttöoikeuteen.

Useimmissa sovelluksissa tämä on suoraa ja tapahtuu automaattisesti sisäänkirjauduttaessa. Virheitä voi kuitenkin joskus tapahtua – jos esimerkiksi et saa yhteyttä aktivointipalvelimeen, käyttöoikeus ei ole aktiivinen tai yrität asentaa sovellusta useampaan kuin kahteen tietokoneeseen.

Tässä on ratkaisuja joihinkin tavallisiin aktivointiongelmiin muissa kuin Creative Cloud -tuotteissa:

Huomautus:

Onko sinulla Creative Cloud -sovelluksen tai -palvelun aktivointiongelma? Katso Creative Cloudin aktivoinnin vianmääritys

Onko tietokoneesi päivämäärä ja kellonaika oikein?

Jos tietokoneen järjestelmän kello on väärässä, tästä voi aiheutua aktivointiongelmia. Nollasitko tietokoneesi päivämäärän ja kellonajan äskettäin? Tarkista, että tietokoneen järjestelmän kelloon on määritetty oikea päivämäärä ja aika.

Onko tietokoneellasi internet-yhteys?

Tarkista ennen aktivoinnin yrittämistä, että internet-yhteys on käytössä. Jos verkkoyhteys on käytössä, mutta saat silti yhteysvirheilmoituksia, kokeile kohdan Yhteyden lisävianmääritys ratkaisuja. Tai ota yhteyttä ja pyydä meiltä apua. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.

Onko sovellus asennettu liian moneen tietokoneeseen?

Jos olet ostanut yksittäisen Adobe-ohjelmiston käyttöoikeuden, voit asentaa sovelluksen kahteen tietokoneeseen. Voit kuitenkin käyttää sitä vain yhdellä tietokoneella kerrallaan. Jos haluat asentaa sovelluksen kolmanteen tietokoneeseen, sinun on poistettava sovelluksen aktivointi jommastakummasta ensimmäisestä tietokoneesta.

Varmista, että Internet-yhteys on käytössä, käynnistä sovellus, jonka aktivoinnin haluat poistaa, ja
valitse Ohje > Poista aktivointi. Tarkemmat ohjeet ovat kohdassa Adobe-tuotteiden aktivoiminen ja aktivoinnin poistaminen.

Jos haluat käyttää sovellusta yhtä aikaa useissa tietokoneissa, osta toinen lisenssi Adobe Store -kaupasta.

Etkö voi enää käyttää aiempaa tietokonettasi?

Jos et voi käyttää aiempaa tietokonetta, johon asensit sovelluksen – olipa se varastettu, hukkunut, kaatunut tai lukittu – ota meihin yhteyttä verkkojuttelulla tai puhelimella. Asia voidaan ratkaista nopeasti, jos sinulla on ostokseen liittyvät tiedot valmiiksi esillä.

Onko sinun aktivoitava ilman verkkoyhteyttä?

Verkkoaktivointi on pakollinen Creative Cloud-, Acrobat DC- ja tilausjäsenyyksille. Katso Sisäänkirjautuminen Creative Cloudiin ja sen aktivointi.

Tuotteet CS6, CS5.5 ja CS5 voi aktivoida ilman verkkoyhteyttä, jos tietokoneelta, jolle ohjelmisto on asennettu, ei voida muodostaa yhteyttä internetiin tai Adoben aktivointipalvelimille. Katso ohjeet kohdasta Aktivointi ilman verkkoyhteyttä.

Aktivointivirhekoodit

Seuraavassa on joitakin yleisiä aktivointivirhekoodeja ja niiden ratkaisuja.

Virhekoodi Virheviesti Ratkaisu

”Aktivointiraja saavutettu tuotteelle [tuote]. Tämä sarjanumero on jo aktivoitu kahdella tietokoneella.”

-tai-

”Aktivointiyritysten enimmäismäärä on ylitetty.”

Katso ”Aktivointiraja saavutettu”- tai ”Kirjautuminen epäonnistui” -virhe.
  ”Aktivointi – Ei verkkoyhteyttä” Katso Aktivointi- tai yhteysvirhe | CS3, Acrobat 8.
  ”Aktivointi epäonnistui, koska aktivointipalvelin ei ole tällä hetkellä käytettävissä.” Katso Virhe: ”Aktivointipalvelin ei ole käytettävissä” | CS2, Acrobat 7, Audition 3.
159:41

”Verkkoyhteyttä ei havaittu”

-tai-

”Emme valitettavasti pysty aktivoimaan tuotetta [product name]. Tämän tuotteen käyttäminen edellyttää tuoteaktivointia...”

-tai-

”Joko tietokoneesi on yhteydettömässä tilassa tai tietokoneen kellon asetukset on määritetty virheellisesti aiheuttaen yhteysvirheen. Internet-yhteyden on oltava käytössä. Muodosta verkkoyhteys tai säädä kellon asetuksia ja yritä sen jälkeen uudelleen.”

-tai-

”Muodosta yhteys Internetiin ja yritä uudelleen.”

Acrobat 8 ja Acrobat 3D -versio 8: katso Aktivointi- tai yhteysvirhe | CS3, Acrobat 8.

Muut tuotteet: katso Yhteyden lisävianmääritys.
  ”Tuotetta ei voida aktivoida | Macromedia-tuotteet.” Katso Virhe: Tuotetta ei voida aktivoida | Macromedia-tuotteet.
  E_ADEPT_REQUEST_EXPIRED Yrität aktivoida Adobe Digital Editions 1.x -versiota tai lukea EPUB-tiedostoja. Katso Ratkaise E_ADEPT_REQUEST_EXPIRED-virhe Digital Editions -ohjelmassa.
  E_AUTH_NOT_READY Yrität käynnistää Adobe Digital Editions 2.0 -ohjelmistoa. Katso Adobe Digital Editions -ohjelmiston aktivointivirheet.
24:24 Aktivointipalvelin ei käytettävissä. Aktivointi epäonnistui. Yrität aktivoida CS2-sovelluksen, Acrobat 7:n tai Audition 3:n. Katso Virhe: ”Aktivointipalvelin ei ole käytettävissä” | CS2, Acrobat 7, Audition 3.
93:-1 Activation denied (Aktivointi kielletty) Ota yhteyttä. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.
93:-3 Sarjanumero on peruttu. Ota yhteyttä. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.
93:-4 Virheellinen aktivointinumero Ota yhteyttä. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.
93:-5 Tuote ei tue aktivointipalvelinta. Ota yhteyttä. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.
93:-8 Väärä sarjanumero. Ota yhteyttä. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.

93:-9

93:-10

An internal server component is unavailable. (Sisäinen palvelinkomponentti ei ole saatavilla.) Yritä aktivointia vuorokauden kuluttua. Ota yhteyttä. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.
93:-13 Activation denied (Aktivointi kielletty). Ota yhteyttä. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.
93:12 Activation unsuccessful (Aktivointi epäonnistui). Yrität aktivoida Creative Suite 2 (CS2) Standard tai Premium tai Creative Suite Production 1 -ohjelmistoa Internetissä. Myös manuaalinen aktivointi epäonnistuu. Katso Aktivointipalvelin ei ole käytettävissä | CS2, Acrobat 7, Audition 3
101:12037 ERROR_INTERNET_SEC_CERT_DATE_INVALID Tietokoneen kello on väärässä ajassa. Aseta tietokoneen kelloon oikea päivämäärä ja aika.

12001

12002

12004

12005

ERROR_INTERNET_<...> Verkkoyhteyttä ei havaittu. Syynä saattaa olla palomuuriasetusten aiheuttama yhteyden aikakatkaisu tai se, ettei isännän nimeä voitu selvittää välityspalvelinasetusten vuoksi. Tarkista palomuuri- tai välityspalvelinasetukset ja yritä uudelleen. Ohjeet saat kohdasta Yhteyden lisävianmääritys.
129:17   Yrität käynnistää CS5.5-tuotteen Mac OS -käyttöjärjestelmässä Uudessa-Seelannissa. Katso Virhe #129:17 | Launch Creative Suite 5.5 product in New Zealand.
194:01 Yritetään poistaa aktivoimattoman laitteen aktivointia Yrität poistaa tuotteen aktivointia, vaikka tuotetta ei ole vielä aktivoitu. Katso Adobe-tuotteiden aktivoiminen ja aktivoinnin poistaminen.
194:6 Aktivointi epäonnistui Katso Aktivointi epäonnistui | Virhe 194:6.
194:110 Aktivointi epäonnistui Olet jo käynnistänyt aktivointien poistoprosessin viimeisen 72 tunnin aikana. Voit yrittää uudelleen, kun 72 tunnin jakso on päättynyt. Voit myös ottaa meihin yhteyttä. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.
194:112 Client clock out of sync (Ohjelman kellonaika on virheellinen) Tietokoneen kello on väärässä ajassa. Aseta tietokoneen kelloon oikea päivämäärä ja aika.

208:1

208:2

208:3

Error_NetworkFailure Verkkoyhteyttä ei havaittu. Syynä saattaa olla palomuuriasetusten aiheuttama yhteyden aikakatkaisu tai se, ettei isännän nimeä voitu selvittää välityspalvelinasetusten vuoksi. Tarkista palomuuri- tai välityspalvelinasetukset ja yritä uudelleen. Ohjeet saat kohdasta Yhteyden lisävianmääritys.

213:5

213:10

Nämä virheet johtuvat vain luku -muotoisesta SLStore-kansiosta. Katso Määritysvirhe | CC, CS.

Aktivoinnin poiston ongelmat

Mitä aktivoinnin poistaminen on?

Aktivoinnin poistaminen on sovelluksen tai palvelun irrottamista kelvollisesta käyttäjän käyttöoikeudesta. Voit poistaa sovelluksen aktivoinnin poistamatta sen asennusta tietokoneesta. Lisäksi voit aktivoida sen myöhemmin uudelleen.

Joskus aktivoinnin poistamisessa voi olla ongelmia – jos esimerkiksi et voi käyttää tietokonetta, johon asennetun sovelluksen aktivointia haluat poistaa.

Tässä on ratkaisuja joihinkin yleisiin aktivoinnin poistamisen ongelmiin.

Huomautus:

Onko sinulla vaikeuksia poistaa Creative Cloud -sovelluksen tai -palvelun aktivointi? Katso Creative Cloudin aktivoinnin vianmääritys

Poistitko sovellukset koneelta, mutta et poistanut niiden aktivointia?

Sovelluksen asennuksen poistaminen tietokoneesta ei poista sen käyttöoikeuden aktivointia. Jos haluat poistaa sovelluksen aktivoinnin, suorita tuotteessa seuraavat vaiheet. Jos olet poistanut sovelluksen asennuksen tietokoneesta, jota et voi käyttää, katso kohta Etkö voi enää käyttää aiempaa tietokonettasi?

Valitse tuote

Acrobat DC

Tarkista, että Internet-yhteys on käytössä. Asenna Acrobat Pro DC tai Acrobat Standard DC uudelleen samaan tietokoneeseen, johon se alun perin asennettiin.

Acrobat DC -tilaus (ostettu Creative Cloudin tai Document Cloudin osana)

Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Käynnistä sovellus ja kirjaudu kehotettaessa. Valitse sitten Ohje > Kirjaudu ulos [Adobe ID -tunnuksesi].
  • Kirjaudu ulos käyttäjätililtä. Katso lisätietoja ohjeesta Kirjautuminen ulos käyttäjätililtä

Acrobat DC (pysyvä lisenssi)

Käynnistä sovellus ja kirjaudu kehotettaessa. Valitse sitten Ohje > Kirjaudu ulos [Adobe ID -tunnuksesi].

CS6, CS5.5, CS5, CS4, Acrobat XI, Acrobat X tai Acrobat 9

Tarkista, että Internet-yhteys on käytössä. Asenna sovellus samaan tietokoneeseen, johon se alun perin asennettiin. Valitse sovelluksesta Ohje > Poista aktivointi.

CS2, CS3 tai Acrobat 7, 8, tai 3D

Aiempien Acrobat- ja Creative Suite (CS3) -sovellusversioiden vanhat aktivointipalvelimet on poistettu käytöstä. Ilman aktivointipalvelimia nämä sovellukset ilmoittavat yhteysvirheestä, kun käyttöoikeutta yritetään tarkistaa. Jos haluat asentaa version, joka ei vaadi aktivointia, katso Virhe: ”Aktivointipalvelin ei ole käytettävissä” | CS2, Acrobat 7, Audition 3 tai Aktivointi- tai yhteysvirhe | CS3, Acrobat 8.

Tämä koskee muun muassa seuraavia sovelluksia: Creative Suite 2- ja 3-sovellukset, Acrobat 7 ja 8 (Standard ja Professional) ja Acrobat 3D -versio 8.

Etkö voi enää käyttää aiempaa tietokonettasi?

Jos et voi käyttää aiempaa tietokonetta, johon asensit sovelluksen – olipa se varastettu, hukkunut, kaatunut tai lukittu – sinun on otettava yhteyttä Adobeen sovelluksen aktivoinnin poistamiseksi.

Jos olet päivittänyt tietokoneen laitteiston, vaihtanut kiintolevyn, päivittänyt käyttöjärjestelmän tai alustanut tietokoneen ennen ohjelmiston aktivoinnin poistamista, olet ehkä katkaissut aktivointiyhteyden.

Ota yhteyttä. Pidä sarjanumero tai Adobe ID lähettyvillä.

Aktivoinnin poistotoiminto ei ole käytössä tai puuttuu kokonaan?

Jos ohjelmisto, jonka aktivoinnin haluat poistaa on osa ohjelmistosarjaa, poista ohjelmistosarjan toisen sovelluksen aktivointi. Käynnistä ohjelmistosarjan mikä tahansa sovellus ja valitse Ohje > Poista aktivointi.

Jos yrityksesi on ostanut tuotteen volyymikäyttöoikeussopimuksella, aktivoinnin poistamiskomento ei ole saatavilla. Ota yhteyttä määrälisenssiäsi hallinnoivaan henkilöön ja pyydä tukea.