De Creative Cloud-desktopapp en Adobe CC 2019 en latere apps slaan gebruikers- en licentie-informatie op in de macOS Sleutelhanger en Windows Referentiebeheer.

Dit artikel behandelt verschillende oplossingen voor problemen die uw app ondervindt bij het opslaan of ophalen van gebruikers- en/of licentie-informatie in Sleutelhanger of Referentiebeheer.

Probleem bij het ophalen of opslaan van licentiegegevens

Adobe-apps moeten licentie-informatie op uw computer opslaan en ophalen. Af en toe kan een app deze informatie niet opslaan of ophalen vanwege problemen in de licentieopslag op uw computer.
Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen

macOS

1. Ga naar Programma's > Hulpprogramma's > Sleutelhangertoegang.

2. Klik in de linkerbovenhoek onder Sleutelhangers op Inloggen.

Sleutelhanger-lijst
  3. Als de sleutelhanger is vergrendeld, klikt u op het pictogram om de sleutelhanger te ontgrendelen.

Als de sleutelhanger is ontgrendeld, klikt u op het pictogram om de sleutelhanger te vergrendelen en nogmaals om te ontgrendelen.

4. Als u hierom gevraagd wordt, voert u uw wachtwoord in om de sleutelhanger te vergrendelen of ontgrendelen.

Vraag sleutelhangerwachtwoord
Als het probleem met de bovenstaande stappen niet wordt opgelost, meldt u zich af bij uw computer en meldt u zich weer aan.

Windows

1. Open Servicebeheer (klik op de Start knop en typ Services).

2. Klik in de lijst met services met de rechtermuisknop op Referentiebeheer.

Referentiebeheer
  3. Klik op Opnieuw opstarten.

Als het probleem niet wordt opgelost aan de hand van de bovenstaande stappen, start u uw computer opnieuw op.

Adobe Intermediate CA- en Adobe Content-certificaten verwijderen

Adobe-apps downloaden door Adobe uitgegeven certificaten op uw computer. Deze certificaten zijn vereist voor het uitvoeren van Adobe-apps. Als deze certificaten ongeldig zijn, moet u Adobe-certificaten verwijderen die zijn gedownload op uw computer.
Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen

Windows

1. Open Windows Certificaatbeheerder.

Typ in het Windows-dialoogvenster Uitvoeren de tekenreeks certmgr.msc en druk op Enter.

2. Selecteer en verwijder in Certificaatbeheer certificaten die met Adobe Intermediate CA en Adobe Content beginnen.

Certificaten verwijderen
  3. Start de app opnieuw op.

macOS

1. Open Sleutelhangertoegang (Finder > Ga > Hulpprogramma's > Sleutelhangertoegang).

2. Klik in het linkerdeelvenster op inloggen onder Sleutelhangers en Certificaten onder Categorie.

3. Verwijder alle certificaten die met Adobe Intermediate CA en Adobe Content beginnen.

Certificaten verwijderen
  4. Start de app opnieuw op.

Adobe User- en Adobe-appcertificaten verwijderen

Adobe-apps downloaden door Adobe uitgegeven certificaten op uw computer. Deze certificaten zijn vereist voor het uitvoeren van Adobe-apps. Als deze certificaten ongeldig zijn, moet u Adobe-certificaten verwijderen die zijn gedownload op uw computer.
Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen

Windows

1. Open Referentiebeheer (selecteer de Startknop en typ Referentiebeheer) en ga naar Windows-referenties.

2. Verwijder alle certificaten die beginnen met Adobe User en Adobe App.

Certificaten verwijderen
  3. Start de app opnieuw op.

macOS

1. Open Sleutelhangertoegang (Finder > Ga > Hulpprogramma's > Sleutelhangertoegang).

2. Klik in het linkerdeelvenster op inloggen onder Sleutelhangers en Beveiligde notities onder Categorie.

3. Verwijder alle certificaten die beginnen met Adobe User en Adobe App.

Certificaten verwijderen
  4. Start de app opnieuw op.