Problemen met gebruikers- en licentiegegevens | CC 2019

De Creative Cloud desktop-app en Adobe Creative Cloud 2019-apps en latere apps slaan gebruikers- en licentiegegevens op in de Sleutelhanger van macOS en in Referentiebeheer van Windows.

In dit artikel komen verschillende oplossingen aan bod voor problemen die je app kan ondervinden bij het opslaan of ophalen van gebruikers- en/of licentiegegevens uit Sleutelhanger of Referentiebeheer.

Probleem bij het ophalen of opslaan van licentiegegevens

1. Open de app Services (klik op de knop Start en typ Services).

2. Klik in de lijst met services met de rechtermuisknop op Credential Manager.

3. Selecteer Opnieuw starten.

Als het probleem niet wordt opgelost aan de hand van de bovenstaande stappen, start je de computer opnieuw op.

1. Ga naar Programma's > Hulpprogramma's > Sleutelhangertoegang.

2. Selecteer Inloggen in de linkerbovenhoek.

Lijst in Sleutelhanger

3. Als de sleutelhanger is vergrendeld, selecteer je het pictogram om deze te ontgrendelen.

Als de sleutelhanger is ontgrendeld, selecteer je het pictogram om deze te vergrendelen en selecteer je het pictogram nogmaals om de sleutelhanger te ontgrendelen.

4. Als je daarom wordt gevraagd, voer je je wachtwoord in om de sleutelhanger te vergrendelen of te ontgrendelen.

Vraag over sleutelhangerwachtwoord

Als het probleem met de bovenstaande stappen niet wordt opgelost, meld je je af bij de computer en meld je je daarna weer aan.

Adobe Intermediate CA- en Adobe Content-certificaten verwijderen

1. Open Windows Certificaatbeheer.

Typ certmgr.msc in het Windows-dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter.

2. Selecteer en verwijder in Certificaatbeheer alle certificaten die beginnen met Adobe Intermediate CA en Adobe Content.

Certificaten verwijderen

3. Start de app opnieuw.

1. Ga naar Finder > Ga > Hulpprogramma's > Sleutelhangertoegang.

2. Selecteer in het linkerdeelvenster Inloggen en Certificaten.

3. Verwijder alle certificaten die beginnen met Adobe Intermediate CA en Adobe Content.

Certificaten annuleren

4. Start de app opnieuw.

Adobe User- en Adobe App-certificaten verwijderen

1. Open Referentiebeheer (selecteer de knop Start en typ Referentiebeheer) en ga naar Windows-referenties.

2. Verwijder alle certificaten die beginnen met Adobe User en Adobe App.

3. Start de app opnieuw.

1. Ga naar Finder > Ga > Hulpprogramma's > Sleutelhangertoegang.

2. Selecteer in het linkerdeelvenster Inloggen en Beveiligde notities.

3. Verwijder alle certificaten die beginnen met Adobe User en Adobe App.

Certificaten annuleren

4. Start de app opnieuw.