Verbindingsproblemen oplossen voor Adobe-apps

Kun je Adobe-apps niet downloaden vanwege problemen met de internetverbinding, zoals geen verbinding, beperkte verbinding of geen toegang tot netwerkstations? Ontdek hoe je dergelijke problemen oplost.

Je ziet mogelijk een fout die aangeeft dat je verbindings- of stabiliteitsproblemen hebt wanneer je Adobe-apps downloadt of installeert. Probeer de volgende oplossingen in de aangegeven volgorde om deze problemen op te lossen.

Je moet een internetverbinding hebben om apps te downloaden en bij te werken. Controleer of je verbonden bent met internet en klik op Opnieuw.

Softwarefirewalls beperken toegang tot je computer. Sommige softwarefirewalls tonen een melding wanneer een programma toegang tot internet probeert te krijgen. Gebruikers hebben gevallen vermeld waarbij instellingen van software- of hardwarefirewalls tot downloadfouten leidden. De meest gangbare fout die met dit probleem is gekoppeld, is fout 205. Andere fouten kunnen door de configuratie van de firewall worden veroorzaakt.

• Als je daarom wordt gevraagd, geef je de Creative Cloud desktop-app toegang tot internet.
  • Als je daar niet om wordt gevraagd, schakel je softwarefirewalls tijdelijk uit om te bepalen of deze de toegang tot internet belemmeren. Raadpleeg de documentatie van de firewallsoftware voor hulp.

Schakel de antivirussoftware tijdelijk uit. Raadpleeg de antivirusdocumentatie voor meer informatie over het tijdelijk uitschakelen van de antiviruscontrole.

Veel bedrijven gebruiken een hardwarefirewall en proxyserver die kan voorkomen dat software toegang krijgt tot een externe server. Een hardware-oplossing is van toepassing op alle computers binnen het bedrijfsnetwerk. De meeste thuisnetwerken maken geen gebruik van hardwarefirewalls of proxytechnologie.

• Neem contact op met de IT-afdeling van je bedrijf voor informatie over de firewall of proxy.
  • Configureer de browser met proxy- of firewallgegevens.
  • Configureer de bedrijfsfirewall om de servers te omzeilen. De volgende servers worden opgeroepen:
    • ccmdl.adobe.com:80
    • swupmf.adobe.com:80
    • swupdl.adobe.com:80

Probeer een bekabelde verbinding als je via wifi bent verbonden. Probeer een andere kabel als je via een bekabelde aansluiting bent verbonden.

In sommige gevallen kunnen er problemen met de netwerkverbinding optreden als gevolg van verborgen proxy-instellingen op Windows-computers. Volg de onderstaande stappen om te controleren op verborgen proxy's en deze te verwijderen:

Controleren op verborgen proxy's

Als je wilt controleren of er verborgen proxy-instellingen op je computer zijn geconfigureerd, voer je de onderstaande opdracht uit om geconfigureerde proxy-instellingen weer te geven.

1. Typ Opdrachtprompt in de zoekbalk van Windows.

2. Klik met rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.

3. Typ netsh winhttp show proxy in het vensteer Opdrachtprompt en druk op Enter.

De proxy-instellingen herstellen met behulp van de opdrachtprompt (beheerdersmachtigingen vereist)

Als je de gedetecteerde proxy-instellingen op je computer opnieuw wilt instellen, voer je de onderstaande opdracht uit om de normale netwerkfunctionaliteit te herstellen.

1. Typ Opdrachtprompt in de zoekbalk van Windows.

2. Klik met rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.

3. Typ netsh winhttp reset proxy in het venster Opdrachtprompt en druk op Enter.

4. Start de computer opnieuw op.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online