Kom te weten hoe u een inwisselcode gebruikt om uw app te activeren.

Als u uw Adobe-product bij een winkel of wederverkoper hebt aangeschaft of deze hebt ontvangen via een cadeaubon, moet u een inwisselcode inleveren voordat u het product kunt gebruiken.

Waar vindt u uw inwisselcode?

U vindt uw inwisselcode van 24 cijfers onder het zilveren kraslabel op productkaarten, op de bijlage van een verpakt product, of in de inhoud van een e-mail als u geen fysiek product hebt gekocht. Afhankelijk van hoe u uw product hebt aangeschaft, hebt u mogelijk een serienummer nodig om het te activeren.

Wat hebt u?   Waar staat uw code of serienummer?
Een prepaidkaart Uw inwisselcode staat onder het kraslaagje op de achterkant van de kaart.
Een productdoos

Serienummer

Zoek uw serienummer op de hoes van de schijf of op de productdoos. Het serienummer is een code van 24 cijfers.

Opmerking: U vindt het serienummer van Elements-producten op de Windows-dvd-hoes.

Inwisselcode

Zoek de inwisselcode op een bijgevoegde kaart in de doos. De inwisselcode is een alfanumerieke code van 24 cijfers.

Een e-mail van een wederverkoper Zoek uw inwisselcode of serienummer op in de e-mail.

Hoe wisselt u uw code in?

1. Meld u aan of maak een Adobe ID.

2. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking:

Als u het invoeren van creditcardgegevens wilt overslaan voor producten met een abonnement, klikt u op Herinner me er later aan. Door creditcardgegevens in te voeren, wordt verlenging van uw abonnement gegarandeerd.

Ik heb een actief abonnement. Hoe gebruik ik een inwisselcode?

Als u al een actief abonnement hebt dat aan een Adobe ID is gekoppeld, kunt u nog steeds een inwisselcode gebruiken.

Afhankelijk van of u een code inwisselt met dezelfde of een andere Adobe ID, wordt uw inwisselcode op verschillende manieren aangepast.

Kies de optie die op u van toepassing is:

Als u al hetzelfde plan of product hebt en de code inwisselt met dezelfde Adobe ID:

• Als uw betalingsplan een jaarlidmaatschap is, waarbij u maandelijks betaalt, stopt Adobe met het afschrijven van het maandelijkse bedrag van uw creditcard nadat u de code hebt ingewisseld. Nadat de abonnementsperiode van de inwisselcode is verlopen, begint Adobe weer met het afschrijven van het maandelijkse bedrag van uw creditcard.
  • Als uw betalingsplan een vooruitbetaald jaarlidmaatschap is, wordt de periode van de inwisselcode toegevoegd aan het einde van de betaalde abonnementsperiode.

Als u een ander abonnement inwisselt met dezelfde Adobe ID:

• Uw abonnement loopt parallel met uw bestaande betaalde abonnement. Denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij u een bestaand abonnement op het Creative Cloud Photography-plan hebt met 20 GB aan opslagruimte. U hebt echter al een inwisselcode voor het Creative Cloud All Apps-plan. Als u in dit geval de inwisselcode gebruikt, wordt uw abonnement op Creative Cloud All Apps gelijktijdig uitgevoerd met het bestaande Creative Cloud Photography-plan.

Als u een inwisselcode gebruikt met hetzelfde Adobe ID voor hetzelfde of een ander plan of product, loopt uw ​​abonnement parallel met uw bestaande betaalde abonnement.

U kunt uw abonnement kopen bij elke wederverkoper die Adobe-producten distribueert via inwisselingscodes. In dit geval werkt uw inwisseling op dezelfde manier als het abonnement dat u van de Adobe-website hebt gekocht, behalve als uw betalingsplan een jaarlidmaatschap is, waarbij maandelijks wordt betaald. Dit plan wordt niet verkocht via wederverkopers.

In sommige landen worden Adobe-klanten bediend door Digital River, een geautoriseerde Adobe-wederverkoper. Hier is een lijst met landen waarin Digital River werkzaam is.

Als u uw bestaande abonnement via de website van Adobe hebt gekocht, ontvangt u de foutmelding 'ONGELDIGE CODE' wanneer u uw code probeert in te wisselen. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Neem contact op met de Klantenservice van Adobe om het bestaande betaalde abonnement vóór de datum van automatische verlenging te annuleren. Wissel de inwisselcode 24 (vierentwintig) uur na annulering in met dezelfde Adobe ID.
  • Wissel de inwisselcode in met een ander Adobe ID.In dit geval wordt uw bestaande betaalde abonnement steeds automatisch verlengd en parallel met het nieuwe abonnement uitgevoerd onder een ander Adobe ID.

Als u uw bestaand abonnement bij een wederverkoper hebt gekocht (niet op de Adobe-website) en u een inwisselcode hebt ontvangen in een land waar u ook rechtstreeks via de Adobe-website kunt kopen:

• Als u al hetzelfde product hebt en inwisselt met hetzelfde Adobe ID wordt uw abonnement verlengd.

Opmerking:

U kunt geen Jaarabonnement (maandelijks betaald) aanschaffen bij een wederverkoper. Dit abonnement wordt niet verkocht via wederverkopers.

Als u een jaarabonnement (vooraf betaald) hebt, wordt de periode van de inwisselcode toegevoegd aan het einde van de betaalde abonnementsperiode.

• Als u een inwisselcode gebruikt met hetzelfde Adobe ID voor een ander product, loopt uw ​​abonnement parallel met uw bestaande betaalde abonnement.
  • Als u een inwisselcode gebruikt met een ander Adobe ID voor hetzelfde product of een ander product, loopt uw ​​abonnement parallel met uw bestaande betaalde abonnement.

Veelgestelde vragen

Op zoek naar snelle antwoorden? Hier volgen enkele veelgestelde vragen en oplossingen.

Probeer deze oplossingen:

• Zorg ervoor dat de code die u invoert een inwisselcode is (een alfanumerieke code van 24 tekens).
  • Zorg dat u de juiste code hebt getypt. De inwisselcodes bevatten zowel letters als cijfers. Bepaalde nummers en letters zijn gemakkelijk te verwarren, zoals nul en één met de letters '0' en 'I'.
  • Zorg ervoor dat u de code op de juiste inwisselsite invoert. Zorg ervoor dat u de code invoert op de inwisselsite die op uw bijlage, kaart of e-mail wordt vermeld. Ga naar Een inwisselcode invoeren voor retailproducten met een abonnement of Uw aankoop inwisselen voor retailproducten zonder abonnement.
  • Probeer de code via een andere browser in te wisselen.
  • Toegang tot uw accountgegevens. Mogelijk is uw abonnement of product beschikbaar en geregistreerd in uw Adobe-account. Zie Uw Adobe ID-account beheren voor meer informatie.