Veelvoorkomende licentiefouten

Als u tijdens het gebruik van CC 2019-apps een van deze veelvoorkomende fouten tegenkomt, leest u verder voor meer informatie en oplossingen.

Problemen met Sleutelhanger of Aanmeldingsgegevensbeheer

Als u op macOS een dialoogvenster van Adobe-licentieverlening ziet met betrekking tot een poging om toegang te krijgen tot Sleutelhanger, raadpleegt u dit document.

Als u een foutmelding krijgt dat Adobe-licentiecertificaten die in de sleutelhanger of het certificaatarchief zijn geïnstalleerd, als niet-vertrouwd worden weergegeven, raadpleegt u dit document.

Gastaccounts van besturingssysteem worden niet ondersteund

Het installeren en gebruiken van Adobe Creative Cloud-apps op gastaccounts wordt niet aanbevolen of ondersteund. Lees Gastaccounts van besturingssysteem worden niet ondersteund | CC 2019 voor meer informatie

Taalinstellingen voor abonnement en app komen niet overeen

Aan sommige abonnementen zijn specifieke taalbeperkingen verbonden. Zie dit document voor meer informatie.

Lightroom Classic CC vraagt ​​u zich aan te melden na de update

Als de vorige installatie van Lightroom Classic CC door de IT-beheerders is gelicentieerd en geïmplementeerd met een bedrijfsserienummer, moeten de eindgebruikers de nieuwste versie van Lightroom Classic niet bijwerken. Klik hier voor meer informatie over het herstellen van een eerdere versie om opnieuw toegang te krijgen.

Verbindingsproblemen

Als uw computer geen verbinding kan maken met de activeringsservers van Adobe, volgt u de onderstaande stappen in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.

Uw netwerkverbinding controleren

• Het besturingssysteem gebruikt hostbestanden om hostnamen toe te wijzen aan IP-adressen. Een verkeerd geconfigureerd hostbestand kan ervoor zorgen dat uw computer geen verbinding kan maken met de servers van Adobe. Raadpleeg dit document om uw hostbestand te controleren en verifiëren.

Proxyondersteuning

Voor informatie over verschillende ondersteuningsniveaus voor proxyomgevingen in Creative Cloud-toepassingen en -services, leest u Proxyondersteuning in Creative Cloud-producten.

Op macOS vragen Adobe-apps soms om proxyreferenties, ook als deze al verstrekt zijn in de Creative Cloud-desktopapp. Lees deze pagina voor meer informatie.

Activeringsproblemen

Met activering wordt een app of service met een geldige gebruikerslicentie verbonden. Voor de meeste apps is het proces eenvoudig en gebeurt alles automatisch wanneer u zich aanmeldt. Soms kunnen er echter fouten optreden, bijvoorbeeld als u geen verbinding kunt maken met de activeringsserver, uw licentie niet actief is of als u een app op meer dan twee computers probeert te installeren.

Hier vindt u oplossingen voor bepaalde algemene activeringsproblemen voor.

We kunnen uw abonnement niet verifiëren

Controleer of uw creditcard- of betaalpasnummer, vervaldatum, factuuradres en telefoonnummer goed zijn ingevoerd, zonder spaties of streepjes. Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken.

Als u een kaart van uw bedrijf gebruikt, zorg dan dat u de naam en het factuuradres van de kaarthouder gebruikt, niet die van u. Vraag de naam en het factuuradres na bij de kaarthouder of uw boekhoudafdeling om te controleren of deze juist zijn.

Zorg dat uw geboortedatum juist is.

Een ontbrekende of ongeldige geboortedatum kan ervoor zorgen dat u niet in aanmerking komt om Creative Cloud te gebruiken. Zie Fout: U bent niet gemachtigd om Creative Cloud te gebruiken voor meer informatie.

Adobe-licentiecertificaten worden als niet vertrouwd weergegeven

Als u merkt dat de Adobe-licentiecertificaten die in de sleutelhanger of het certificaatarchief zijn geïnstalleerd, als niet-vertrouwd worden weergegeven, leest u deze pagina.

Hulp bij specifieke foutcodes

Als u een fout tegenkomt met een specifieke foutcode, raadpleegt u Licentiefouten | CC 2019.