Hier ziet u wat u moet doen als u zich niet kunt aanmelden bij Creative Cloud-apps, als u onverwacht bent afgemeld bij Creative Cloud of u zich meerdere keren moet aanmelden.

Controleren op updates voor Creative Cloud-desktopapp

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram in de taakbalk (Windows) of Apple-menubalk (macOS) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

2. Klik in het menu Profiel op Afmelden.

Afmelden
  3. Als u zich opnieuw wilt aanmelden, voert u uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord in en klikt u op Aanmelden.

4. Klik op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek.

Controleren op app-updates
  5. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. U kunt ook op Ctrl + Alt + R (Windows) of Command + Option + R (macOS) drukken om de Creative Cloud-desktopapp te vernieuwen en te controleren op updates.

6. Als u niet de recentste versie van de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, wordt u gevraagd deze bij te werken. Klik op Bijwerken.

Windows-gebruikers kunnen het volgende proberen:

Als u Internet Explorer op een Windows-systeem gebruikt, kunt u een netwerkprobleem hebben. Dit kan mogelijk worden opgelost door automatische detectie van LAN-instellingen te activeren.

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp.

2. Kies Instellingen en vervolgens Internetopties in Internet Explorer.

3. Klik in het deelvenster Verbinding op LAN-instellingen.

LAN-instellingen
  4. Selecteer de optie Automatisch instellingen detecteren en schakel de opties Automatisch configuratiescript gebruiken en Een proxyserver voor uw LAN gebruiken uit. Klik op OK.

Automatische configuratie van LAN
  5. Start uw computer opnieuw en herhaal stap 1 t/m 4 om er zeker van te zijn dat de wijzigingen van uw LAN-instellingen behouden blijven.

6. Meld u aan bij uw Adobe-account via de Creative Cloud-desktopapp of webaanmelding met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen als u aanmeldingsproblemen hebt.

Problemen bij het ophalen of opslaan van licentiegegevens verhelpen

Adobe-apps moeten licentie-informatie op uw computer opslaan en ophalen. Af en toe kan een app deze informatie niet opslaan of ophalen vanwege problemen in de licentieopslag op uw computer.
Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

macOS

1. Ga naar Programma's > Hulpprogramma's > Sleutelhangertoegang.

2. Klik in de linkerbovenhoek onder Sleutelhangers op Inloggen.

Sleutelhangertoegang
    • Is de sleutelhanger vergrendeld, ontgrendel deze dan.
    • Is de sleutelhanger ontgrendeld, vergrendel deze dan en ontgrendel hem vervolgens opnieuw.
    Als u hierom gevraagd wordt, voert u uw wachtwoord in om de sleutelhanger te vergrendelen of ontgrendelen.

Windows

1. Open Services beheer (klik op de knop Start en typ Services).

2. Klik in de lijst met services met de rechtermuisknop op Referentiebeheer.

3. Klik op Opnieuw opstarten.

credential-manager

De Creative Cloud-desktopapp verwijderen en opnieuw installeren

De Creative Cloud-desktopapp is essentieel voor het werken met Adobe-apps maar als u problemen hebt met het installeren van apps omdat de app beschadigd is, moet u de app verwijderen en opnieuw installeren om het probleem op te lossen.

Op een Windows-pc

1. Download het gecomprimeerde bestand dat het verwijderingsprogramma bevat (.exe).

2. Pak Creative Cloud Uninstaller.zip uit.

3. Voer het bestand (Creative Cloud Uninstaller.exe) uit.

4. Het programma vraagt u om te bevestigen dat u de Creative Cloud-desktopapp wilt verwijderen. Controleer het bericht en klik op Verwijder.

5. Het verwijderingsprogramma verwijdert de app van uw computer en geeft een bevestigingsbericht weer. Klik op Sluit.

6. Download en installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Download uw Creative Cloud-apps als u vragen hebt over het download- en installatieproces.

Op een Mac

1. Download het gecomprimeerde bestand en activeer het DMG-bestand.

2. Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen kunt u een waarschuwing ontvangen wanneer u het verwijderingsprogramma vanuit het geactiveerde DMG-bestand opent. Klik op Open om verder te gaan.

3. Het programma vraagt u om te bevestigen dat u de Creative Cloud-desktopapp wilt verwijderen. Controleer het bericht en klik op Verwijder.

4. Het verwijderingsprogramma verwijdert de app van uw computer en geeft een bevestigingsbericht weer. Klik op Sluit.

5. Download en installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Download uw Creative Cloud-apps, als u vragen hebt over het download- en installatieproces.