Creative Cloud meldt u af of vraagt u herhaaldelijk u aan te melden | 2019 en latere versies

Hier ziet u wat u moet doen als u zich niet kunt aanmelden bij Creative Cloud-apps, als u onverwacht bent afgemeld bij Creative Cloud of u zich meerdere keren moet aanmelden.

Opmerking:

De Creative Cloud-desktopapp is essentieel om met Adobe-apps te werken. Als u echter problemen ervaart bij het installeren van de app omdat het programma beschadigd is, moet u het verwijderen en opnieuw installeren om het probleem op te lossen.

1. Verwijder de Creative Cloud-desktopapp via het verwijderingsprogramma van de Creative Cloud-desktopapp.

Adobe-apps moeten licentie-informatie op uw computer opslaan en ophalen. Af en toe kan een app deze informatie niet opslaan of ophalen vanwege problemen in de licentieopslag op uw computer.
Volg deze stappen om dit probleem te verhelpen.

macOS

1. Ga naar Programma's > Hulpprogramma's > Sleutelhangertoegang.

2. Selecteer in de linkerbovenhoek onder Sleutelhangers het item Login.

3. Verwijder de volgende vermeldingen: Klik met de rechtermuisknop en selecteer Verwijderen om ze te verwijderen.
    • Profielgegevens Adobe-gebruiker
    • Informatie over besturinssysteem van Adobe-gebruiker
    Sleutelhangertoegang

4. Start de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Windows

1. Open Services beheer (klik op de knop Start en typ Services).

2. Klik in de lijst met Services met de rechtermuisknop op Referentiebeheer.

3. Selecteer Opnieuw starten.

Opnieuw opstarten

4. Start de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Als u Internet Explorer op een Windows-systeem gebruikt, kunt u een netwerkprobleem hebben. Dit kan mogelijk worden opgelost door automatische detectie van LAN-instellingen te activeren.

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp.

2. Kies Instellingen en vervolgens Internetopties in Internet Explorer.

3. Selecteer in het venster Verbinding het item LAN-instellingen.

LAN-instellingen

4. Selecteer de optie Instellingen automatisch detecteren en schakel de opties Automatisch configuratiescript gebruiken en Een proxyserver voor het  LAN-netwerk gebruiken uit. Selecteer OK.

5. Start uw computer opnieuw en herhaal stap 1 t/m 4 om er zeker van te zijn dat de wijzigingen van uw LAN-instellingen behouden blijven.

6. Start de Creative Cloud-desktopapp en meld u aan bij uw Adobe-account.

De Creative Cloud-desktopapp beheert uw accountinformatie door middel van de WMI-service (Windows Management Instrumentation). Indien deze service niet wordt uitgevoerd, worden uw aanmeldgegevens na verloop van tijd ongeldig. Als de WinMgmt-service actief is, zullen uw aanmeldgegevens voor de desktopapp geldig blijven.

Zie de volgende Microsoft-documentatie voor meer informatie over het starten van de WMI-service: De WMI-service starten en stoppen