Hier ziet u wat u moet doen als u zich niet kunt aanmelden bij Creative Cloud-apps, als u onverwacht bent afgemeld bij Creative Cloud of u zich meerdere keren moet aanmelden.

Controleren op updates voor Creative Cloud-desktopapp

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

2. Klik in het menu Profiel op Afmelden.

Afmelden
  3. Als u zich opnieuw wilt aanmelden, voert u uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord in en klikt u op Aanmelden.

4. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

Controleren op app-updates
  5. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. U kunt ook op Ctrl + Alt + R (Windows) of Command + Option + R (Mac OS) drukken om de Creative Cloud-desktopapp te vernieuwen en te controleren op updates.

6. Als u niet de recentste versie van de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, wordt u gevraagd deze bij te werken. Klik op Bijwerken.

Windows-gebruikers kunnen het volgende proberen:

Als u Internet Explorer op een Windows-systeem gebruikt, kunt u een netwerkprobleem hebben. Dit kan mogelijk worden opgelost door automatische detectie van LAN-instellingen te activeren.

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp.

2. Kies Instellingen en vervolgens Internetopties in Internet Explorer.

3. Klik in het deelvenster Verbinding op LAN-instellingen.

LAN-instellingen
  4. Selecteer de optie Automatisch instellingen detecteren en schakel de opties Automatisch configuratiescript gebruiken en Een proxyserver voor uw LAN gebruiken uit. Klik op OK.

Automatische configuratie van LAN
  5. Start uw computer opnieuw en herhaal stap 1 t/m 4 om er zeker van te zijn dat de wijzigingen van uw LAN-instellingen behouden blijven.

6. Meld u aan bij uw Adobe-account via de Creative Cloud-desktopapp of webaanmelding met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen als u aanmeldingsproblemen hebt.

De Creative Cloud-desktopapp verwijderen en opnieuw installeren

De Creative Cloud-desktopapp is essentieel voor het werken met Adobe-apps maar als u problemen hebt met het installeren van apps omdat de app beschadigd is, moet u de app verwijderen en opnieuw installeren om het probleem op te lossen.

Op een Windows-pc

1. Download het gecomprimeerde bestand dat het verwijderingsprogramma bevat (.exe).

2. Pak Creative Cloud Uninstaller.zip uit.

3. Voer het bestand (Creative Cloud Uninstaller.exe) uit.

4. Het programma vraagt u om te bevestigen dat u de Creative Cloud-desktopapp wilt verwijderen. Controleer het bericht en klik op Verwijderen.

5. Het verwijderingsprogramma verwijdert de app van uw computer en geeft een bevestigingsbericht weer. Klik op Sluiten.

6. Download en installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Krijg hulp bij deze stap als u vragen over het download- en installatieproces hebt.

Op een Mac

1. Download het gecomprimeerde bestand en activeer het DMG-bestand.

2. Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen kunt u een waarschuwing ontvangen wanneer u het verwijderingsprogramma vanuit het geactiveerde DMG-bestand opent. Klik op Open om verder te gaan.

3. Het programma vraagt u om te bevestigen dat u de Creative Cloud-desktopapp wilt verwijderen. Controleer het bericht en klik op Verwijder.

4. Het verwijderingsprogramma verwijdert de app van uw computer en geeft een bevestigingsbericht weer. Klik op Sluit.

5. Download en installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Krijg hulp bij deze stap als u vragen over het download- en installatieproces hebt.