Wanneer je je eerste app downloadt, wordt de Adobe Creative Cloud desktop-app (waarmee je toekomstige downloads gaat beheren) tegelijkertijd geïnstalleerd.

Downloaden en installeren

Je eerste gekochte app downloaden

1. Meld je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID en wachtwoord.

2. Klik in de catalogus met Creative Cloud-apps op de knop Downloaden voor de app die je wilt downloaden. De app wordt gedownload.

3. Op de desktop dubbelklik je op het gedownloade bestand om het installatieprogramma te starten.

Op een Mac:
    De naam van het gedownloade bestand is _Installer.dmg.

Op een Windows-pc:
    De naam van het gedownloade bestand is _Set-Up.exe.

4. Wanneer het installatieprogramma wordt geopend, meld je je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID en wachtwoord als je nog niet bent aangemeld.

5. Vul de korte vragenlijst in die op het scherm wordt weergegeven en klik op Doorgaan.

6. Klik op Installatie starten om de app te installeren.

Nadat de app is geïnstalleerd, wordt deze automatisch gestart.

Opmerking:

Als je mobiele apps wilt downloaden, ga je naar de catalogus met mobiele apps.

Een proefversie downloaden

Zie Een proefversie van Creative Cloud downloaden en installeren als je een proefversie wilt downloaden.

Meer apps downloaden met de Creative Cloud desktop-app

1. Als je de Creative Cloud-desktop-app wilt openen, klik je op het Creative Cloud-pictogram op de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (macOS).

2. Klik op de tab Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

De geïnstalleerde app wordt weergegeven, samen met een lijst met andere apps die je kunt bekijken en installeren.

3. Blader in de sectie Alle apps om de app te zoeken die je wilt installeren.

4. Klik op Installeren, waarna de app wordt gedownload.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de systeemvereisten voor mijn app?

Zie Systeemvereisten | Creative Cloud voor de volledige systeemvereisten voor je Creative Cloud-app.

Waar download ik de Creative Cloud desktop-app?

Je kunt de Creative Cloud desktop-app downloaden via Adobe.com en via rechtstreekse downloadkoppelingen. Zie Creative Cloud desktop-app downloaden voor meer informatie.

Waarom zie ik een bericht dat meldt dat ik de proefversie gebruik, ook al heb ik een Creative Cloud-lidmaatschap gekocht?

Als je wilt voorkomen dat je foutberichten ziet die melden dat je nog steeds de proefversie gebruikt of dat je proefversie is verlopen, lees je Zorgen dat Creative Cloud na aanschaf niet meer aangeeft dat je de proefversie gebruikt

De nieuwste versie van Creative Cloud-apps ondersteunt sommige oudere versies van Windows en Mac niet. Meer informatie.