Als Adobe Photoshop Lightroom niet consistent foto's neemt tijdens fotograferen via tethering, is de verbinding met de camera in de toepassing mogelijk verloren gegaan. Voer de volgende stappen in de weergegeven volgorde uit om weer te fotograferen via tethering.

Als de verbinding met uw camera geregeld wordt verbroken, leest u Verbinding met camera wordt verbroken tijdens tethering.

Opmerking:

Als u Lightroom 6 doorlopend op een Windows-computer uitvoert, ziet u mogelijk een foutbericht wanneer u voor het eerst probeert te fotograferen via tethering. Als tussenoplossing start u Lightroom opnieuw en start u tethering.

Opmerking:

Als u in Lightroom 2015/Lightroom 6 problemen ondervindt met het tetheren van Nikon-camera's op macOS 10.11 en later, leest u de volgende artikelen voor details en oplossingen:

1. Zorg ervoor dat u de meest recente versie van Lightroom gebruikt.

Kies Help > Controleren op updates in Lightroom:

2. Zorg dat uw camera wordt ondersteund.

Zie Ondersteuning voor aangesloten camera's in Lightroom voor een lijst met camera's die Lightroom ondersteunt voor fotograferen via tethering. Zorg dat uw camera wordt ondersteund in de versie van Lightroom die u gebruikt en op het besturingssysteem dat u uitvoert.

3. Zet de camera uit en weer aan.

Als u weet dat u de nieuwste versie van Lightroom uitvoert en dat uw camera wordt ondersteund, zet u de camera uit. Zet de camera vervolgens weer aan en probeer opnieuw te fotograferen via tethering.

4. Zet de camera en de computer uit.

Als dit niet werkt, kunt u de camera volledig van de computer ontkoppelen. Zet de computer uit en weer aan, en probeer opnieuw te fotograferen via tethering:

1. Zet de camera uit.
  2. Ontkoppel de camera van de computer.
  3. Sluit Lightroom en start de computer opnieuw op.
  4. Open Lightroom.
  5. Sluit de camera opnieuw aan.
  6. Zet de camera aan en probeer opnieuw te fotograferen via tethering.

5. Plaats een lege geheugenkaart in de camera, vooral als u een Nikon-camera gebruikt.

6. Gebruik een andere USB-kabel en USB-poort.

Als u een lange USB-kabel of een USB-extensiesnoer gebruikt, kunt u een kortere USB-kabel gebruiken, de USB-extensie verwijderen of een USB-hub met eigen voeding gebruiken.

Opmerking: Adobe raadt het gebruik van USB 2.0 aan voor fotograferen via tethering.

7. Controleer uw harde schijf.

Zorg dat er voldoende ruimte op uw vaste schijf is voor alle geïmporteerde foto's.

8. Stel Lightroom-voorkeuren opnieuw in.

Sluit Lightroom en verwijder uw Lightroom-voorkeurenbestand. Start Lightroom opnieuw op, sluit de camera aan, zet de camera aan en probeer opnieuw te fotograferen via tethering.

1. Navigeer naar een van de volgende locaties, afhankelijk van uw besturingssysteem:
  • Windows: Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom\Preferences\
  • macOS: /Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/

OPMERKING:

• Windows: De AppData-map is standaard verborgen. Raadpleeg Verborgen bestanden en mappen weergeven in Windows voor instructies om de map zichtbaar te maken.
  • macOS: De bibliotheekmap van de gebruiker is standaard verborgen in macOS. Als u de map niet ziet in Finder, drukt u op Option, klikt u op het menu Ga en kiest u Bibliotheek in de vervolgkeuzelijst.
2. Verwijder een van de volgende bestanden, afhankelijk van uw versie van Lightroom:
  • Windows:  Lightroom 6 Preferences.agprefs
  • Mac OS: com.adobe.com.Lightroom6.plist

9. Zorg dat de firmware van uw camera up-to-date is.

Neem contact op met de fabrikant van uw camera voor meer informatie.

10. Sluit toepassingen die een conflict kunnen veroorzaken.

Zorg dat de vastleggings- of bewerkingssoftware van uw camerafabrikant niet is geopend. Deze probeert mogelijk uw camera te bedienen. Probeer daarna opnieuw te fotograferen via tethering.

11. Controleer of de overdrachtsmodus in de camera goed is ingesteld.

Raadpleeg de documentatie van uw camera voor meer informatie.

12. (Windows) Zorg dat de functie Automatisch afspelen in het Configuratiescherm niet is ingesteld om bestanden weer te geven of te verwerken.

1. Open het Configuratiescherm in Windows.
  2. Kies Automatisch afspelen.
  3. Kies in de sectie Cameraopslag de optie Geen actie ondernemen in het pop-upmenu Geheugenkaart.
  4. Klik op Opslaan en sluit het Configuratiescherm.

Er zijn problemen bekend met Nikon-camera's wanneer deze instelling in het Configuratiescherm is geconfigureerd om bestanden weer te geven of afbeeldingen te verwerken.

13. Zoek in de Adobe Community Help naar een ondersteuningsdocument voor uw camera.

Voer in het zoekvakje bovenaan de pagina in de Adobe Community Help het merk en model van uw camera in, en druk op Enter (Windows) of Return (macOS) om te zien of er problemen of bugs bekend zijn met uw camera en fotograferen via tethering. Volg instructies in het document of advies van communityleden.

14. Probeer te fotograferen via tethering in een andere toepassing.

Probeer indien mogelijk een andere toepassing, zoals de software van uw camerafabrikant, om foto's te nemen met uw aangesloten camera. Als het probleem wordt opgelost door een andere toepassing te gebruiken, neemt u contact op met de technische ondersteuning van Adobe en verstrekt u de volgende informatie:

• Informatie over uw besturingssysteem. Kies hiervoor Help > Systeeminfo in Lightroom.
  • De versie van Lightroom die u gebruikt.
  • Het merk en model van de camera:
  • De firmwareversie van de camera.
  • De locatie op uw harde schijf waar Lightroom, uw catalogus en de afbeeldingen die u importeert via tethering-fotografie, worden opgeslagen.