Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Hoe kom ik aan Adobe Comp CC?

Comp voor iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaten en Chromebook is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

Comp CC is beschikbaar in het Braziliaans Portugees, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Russisch, Spaans, Traditioneel Chinees, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Ga naar de pagina van Adobe Comp in de iTunes App Store of in Google Play voor de actuele systeemvereisten.

Moet ik een Creative Cloud-account hebben om Comp te gebruiken?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Waar vind ik meer informatie over Comp?

Ga naar de volgende webpagina’s voor meer informatie over Comp:

• Bezoek de productpagina van Adobe Comp.

• Bezoek de informatiepagina van Adobe Comp.

• Bezoek de iTunes-pagina van Adobe Comp.

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Comp?

Bekijk een zelfstudie, lees de veelgestelde vragen of ga naar de Adobe Comp-forums.

comp_appicon_128

Gebruik Adobe Comp CC op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook om snel composities te ontwerpen voor uw mobiele, print- of webprojecten. Voeg middelen (afbeeldingen, kleuren, vormen en tekst) uit uw Creative Cloud-bibliotheken of lettertypen uit Typekit toe om snel aantrekkelijke lay-outs te maken. Comp is ook compatibel met fotobewerkingsapps zoals Photoshop Mix en Photoshop Fix. Daardoor kunt u uw afbeeldingen probleemloos bewerken in verschillende apps als onderdeel van een vloeiende end-to-end-workflow. Stuur uw ontwerp dan met één tik van uw vinger naar Photoshop CC, Illustrator CC, Adobe Muse CC of InDesign CC voor bewerking en productie.

Algemene informatie

Adobe Comp CC gebruiken

Hoe leer ik werken met Adobe Comp CC?

U kunt ook de studielessen in de app bekijken:

1. Meld u aan met uw Adobe ID bij Comp CC.
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het scherm op het Comp-pictogram.
  3. Selecteer Studielessen weergeven.

U kunt ook feedback geven en vragen stellen vanuit Comp:

1. Meld u aan met uw Adobe ID bij Comp CC.
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het scherm op het Comp-pictogram.
  3. Selecteer Geef ons feedback.

Hoe werken gekoppelde middelen in Comp?

Afbeeldingen die u vanuit uw bibliotheken en CC-bestanden plaatst, behouden nu hun links wanneer u ze naar desktopapps verstuurt.

Dat betekent dat geplaatste afbeeldingen nu worden weergegeven als gekoppelde bestanden in Illustrator, Muse en InDesign, en als gekoppelde SmartObjects in Photoshop.

Wanneer u bijvoorbeeld een middel uit een CC-bibliotheek in Comp plaatst, wordt de link door Comp bewaard en doorgestuurd naar uw desktop wanneer u Verzenden naar kiest.

Zodra het bibliotheekmateriaal is bijgewerkt, verschijnen de veranderingen in het gekoppelde middel in uw desktopapp.

Hoe bewerk ik afbeeldingen met Photoshop Mix in Comp?

U kunt de kracht van Mix gebruiken om geplaatste afbeeldingen te bewerken in Comp via één naadloze workflow binnen Comp:

1. Tik op het Creative Cloud-logo om het scherm Bewerken in verschillende apps te openen.
  2. Selecteer Photoshop Mix en tik daarna op Doorgaan.
  3. Tik op het vinkje in Photoshop Mix om uw bewerkingen te bevestigen.
  4. Tik op Terugkeren naar Comp.

Raadpleeg de Comp-forums voor meer informatie.

Hoe bewerk ik afbeeldingen met Photoshop Fix in Comp?

U kunt de kracht van Photoshop Fix gebruiken om geplaatste afbeeldingen te bewerken in Comp via één naadloze workflow binnen Comp:

1. Tik op het Creative Cloud-logo om het scherm Bewerken in verschillende apps te openen.
  2. Selecteer Photoshop Fix en tik daarna op Doorgaan.
  3. Tik op het vinkje in Photoshop Mix om uw bewerkingen te bevestigen.
  4. Tik op Terugkeren naar Comp.

Raadpleeg de Comp-forums voor meer informatie.

Hoe open ik de tekenmodus in Comp?

We hebben de tekenmodus en de bewerkingsmodus samengevoegd zodat gebruikers niet langer tussen meerdere schermen hoeven te wisselen.

Hoe wijzig ik de grootte van het tekengebied nadat ik een project in Comp heb gemaakt?

1. Tik in een project op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van uw scherm om het menu Instellingen te openen
  2. Tik op IndelingenMijn indelingen > Nieuwe indeling.
  3. Geef de breedte en hoogte op om de grootte van het tekengebied te wijzigen.

Zijn er zelfstudievideo's beschikbaar om Comp te leren gebruiken?

Bekijk deze video's eens:

• 7 dagen lang mobiele workflows voor creatievelingen -Dag 7 Adobe Comp CC
  • Leer hoe u een flyer maakt terwijl u onderweg bent.
  • Leer hoe u een responsieve lay-out maakt.
  • Nieuwe functies in Adobe Comp CC Comp 1.1
  • U kunt ook studielessen bekijken in Comp door in de linkerbovenhoek van het scherm op het Comp-pictogram te tikken en Studielessen weergeven te selecteren.
  • Bovendien kunt u in de app op de moersleutel tikken om de instellingen te openen en Hulp bij bewegingen te selecteren om een studieles over bewegingen te bekijken.

Hoe open ik rasters en hulplijnen?

Rasters en hulplijnen openen:

1. Tik op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van uw scherm om het menu Instellingen te openen.
  2. Selecteer Toevoegen naast de menuoptie Raster en hulplijnen.
  3. Schuif de optieknop naar links of rechts om slimme hulplijnen aan of uit te zetten.

Hoe open ik Adobe Stock?

Adobe Stock openen in Comp:

1. Plaats een grafisch vak op het canvas.
  2. Klik ergens in het grafische vak om het menu Afbeeldingen te openen.
  3. Selecteer Adobe Stock uit de opties in het menu Afbeeldingen.

Of

1. Tik op het afbeeldingspictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm om het menu Instellingen te openen.
  2. Kies Adobe Stock.

Hoe exporteer ik een document als PDF-bestand?

Een document als PDF-bestand exporteren:

1. Tik op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek van uw scherm om het menu Delen te openen.
  2. Selecteer Pdf delen.

Hoe stuur ik een project naar de desktop?

Indien nodig kunt u een project verzenden naar InDesign CC, Photoshop CC, Illustrator CC of Muse CC voor verdere bewerking of afwerking.

1. Tik in een project op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek van uw scherm om het menu Delen te openen.
  2. Kies een van de volgende opties:
  • Verzenden naar InDesign CC
  • Naar Photoshop CC verzenden
  • Naar Illustrator CC verzenden
  • Naar Muse CC verzenden

Hoe kan ik via Comp CC met andere gebruikers samenwerken?

U kunt samenwerken met andere gebruikers en uw project delen vanuit Adobe Comp.

1. Tik in een project op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek van uw scherm om het menu Delen te openen.
  2. Selecteer Link delen.

Uw bijdragers kunnen de link in een browser openen en het project opslaan. Een kopie van het project is beschikbaar voor hen om aan te werken.