Veelgestelde vragen over Adobe Comp CC

Adobe Comp voor iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaten en Chromebook is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

Adobe Comp is beschikbaar in het Braziliaans Portugees, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Russisch, Spaans, Traditioneel Chinees, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Ga naar de pagina van Adobe Comp in de iTunes App Store of op Google Play voor de actuele systeemvereisten.

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lidmaatschap hebt, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Ga naar de volgende webpagina’s voor meer informatie over Comp:

• Ga naar de productpagina van Adobe Comp.

• Ga naar de informatiepagina van Adobe Comp.

• Ga naar de iTunes-pagina van Adobe Comp.

Bekijk een zelfstudie, lees de veelgestelde vragen of ga naar de Adobe Comp-forums.

Gebruik Adobe Comp CC op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook om snel composities te ontwerpen voor uw mobiele, print- of webprojecten. Voeg middelen (afbeeldingen, kleuren, vormen en tekst) uit uw Creative Cloud-bibliotheken of lettertypen uit Typekit toe om snel aantrekkelijke lay-outs te maken. Comp is ook compatibel met fotobewerkingsapps zoals Photoshop Mix en Photoshop Fix. Daardoor kunt u uw afbeeldingen probleemloos bewerken in verschillende apps als onderdeel van een vloeiende end-to-end-workflow. Stuur je ontwerp daarna met één tik van je vinger naar Photoshop CC, Illustrator CC, Adobe Muse CC of InDesign CC voor bewerking en eindproductie.

Algemene informatie

Adobe Comp CC gebruiken

Je kunt ook de zelfstudies in de app bekijken:

1. Meld je met je Adobe ID aan bij Comp CC.
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het scherm op het Comp-pictogram.
  3. Selecteer Zelfstudies weergeven.

Je kunt ook feedback geven en vragen stellen vanuit Comp:

1. Meld je met je Adobe ID aan bij Comp CC.
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het scherm op het Comp-pictogram.
  3. Selecteer Feedback geven.

Afbeeldingen die je vanuit je bibliotheken en CC-bestanden plaatst, behouden nu hun koppelingen wanneer je ze naar desktop-apps verzendt.

Dat betekent dat geplaatste afbeeldingen nu worden weergegeven als gekoppelde bestanden in Illustrator, Muse en InDesign, en als gekoppelde SmartObjects in Photoshop.

Wanneer je bijvoorbeeld een middel uit een CC-bibliotheek in Comp plaatst, wordt de koppeling door Comp bewaard en doorgestuurd naar je desktop wanneer je Verzenden naar kiest.

Zodra het bibliotheekmiddel is bijgewerkt, verschijnen de wijzigingen in het gekoppelde middel in de desktop-app.

Je kunt de kracht van Mix gebruiken om geplaatste afbeeldingen te bewerken in Comp via één naadloze workflow binnen Comp:

1. Tik op het Creative Cloud-logo om het scherm Bewerken in verschillende apps te openen.
  2. Selecteer Photoshop Mix en tik daarna op Doorgaan.
  3. Tik op het vinkje in Photoshop Mix om je bewerkingen te bevestigen.
  4. Tik op Terug naar Comp.

Bezoek de Comp-forums voor meer informatie.

Je kunt de kracht van Photoshop Fix gebruiken om geplaatste afbeeldingen te bewerken in Comp via één naadloze workflow binnen Comp:

1. Tik op het Creative Cloud-logo om het scherm Bewerken in verschillende apps te openen.
  2. Selecteer Photoshop Fix en tik daarna op Doorgaan.
  3. Tik op het vinkje in Photoshop Mix om je bewerkingen te bevestigen.
  4. Tik op Terug naar Comp.

Bezoek de Comp-forums voor meer informatie.

We hebben de tekenmodus en de bewerkingsmodus samengevoegd, zodat gebruikers niet langer tussen meerdere schermen hoeven te wisselen.

1. Tik in een project op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu Instellingen te openen.
  2. Tik op IndelingenMijn indelingen > Nieuwe indeling.
  3. Geef de breedte en hoogte op om de grootte van het tekengebied te wijzigen.

Bekijk deze video's eens:

• 7 Days of Mobile Workflows for Creatives - Day 7 Adobe Comp CC
  • Leer hoe je een flyer maakt terwijl je onderweg bent.
  • Lees hoe je een responsieve lay-out maakt.
  • Nieuwe functies in Adobe Comp CC Comp 1.1
  • Je kunt ook zelfstudies bekijken in Comp door in de linkerbovenhoek van het scherm op het Comp-pictogram te tikken en Zelfstudies weergeven te selecteren.
  • Bovendien kun je in de app op de moersleutel tikken om de instellingen te openen en Help bij bewegingen te selecteren om een zelfstudie over bewegingen te bekijken.

Toegang krijgen tot rasters en hulplijnen:

1. Tik op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu Instellingen te openen.
  2. Selecteer Toevoegen naast de menuoptie Raster en hulplijnen.
  3. Schuif de optieknop naar links of rechts om slimme hulplijnen aan of uit te zetten.

Toegang krijgen tot Adobe Stock in Comp:

1. Plaats een afbeeldingsvak op het canvas.
  2. Klik ergens in het afbeeldingsvak om het menu Afbeeldingen te openen.
  3. Selecteer Adobe Stock uit de opties in het menu Afbeeldingen.

Of

1. Tik op het afbeeldingspictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu Instellingen te openen.
  2. Kies Adobe Stock.

Een document als PDF-bestand exporteren:

1. Tik op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu Delen te openen.
  2. Selecteer PDF delen.

Zo nodig kunt u een project verzenden naar InDesign CC, Photoshop CC, Illustrator CC of Muse CC voor verdere bewerking of afwerking.

1. Tik in een project op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu Delen te openen.
  2. Kies een van de volgende opties:
  • Naar InDesign CC verzenden
  • Naar Photoshop CC verzenden
  • Naar Illustrator CC verzenden
  • Naar Muse CC verzenden

Je kunt samenwerken met andere gebruikers en je project delen vanuit Adobe Comp.

1. Tik in een project op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu Delen te openen.
  2. Selecteer Koppeling delen.

Medewerkers kunnen de koppeling in een browser openen en het project opslaan. Een kopie van het project is beschikbaar voor hen om aan te werken.