Probleemoplossing en hulp

Aanschaf

Adobe Creative Cloud voor teams biedt schaalbare producten, services en samenwerkingsfuncties die de productiviteit verbeteren tegen lagere kosten vergeleken met wanneer u individuele software koopt. Zie Bedrijfslidmaatschappen voor Creative Cloud voor meer informatie. Zie Speciale aanbiedingen voor informatie over de beste deals.

Betaling per creditcard is een algemeen geaccepteerde betaalmethode voor Creative Cloud-lidmaatschappen in alle ondersteunde landen. Betaling via PayPal wordt in een beperkt aantal ondersteunde landen geaccepteerd. Zie Betalingsopties.

Zie Value Incentive Plan voor meer informatie over betere kortingen en aanbiedingen voor bedrijven.

Voor lidmaatschapsproducten (Adobe Creative Cloud, Acrobat DC) vindt u uw bestelnummer online onder Overzicht van orders. U moet zich aanmelden met uw Adobe ID en wachtwoord om toegang te krijgen tot uw orderoverzicht.

Voor producten zonder lidmaatschap vindt u uw bestelnummer in de bevestigingsmail van uw bestelling. U vindt het bestelnummer ook online onder Overzicht van orders. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om toegang te krijgen tot uw orderoverzicht.

In sommige landen worden bestelgegevens opgeslagen op een andere locatie. Als bij Overzicht van orders wordt aangegeven dat u geen bestellingen hebt, klikt u op de koppeling op de pagina Overzicht van orders en kiest u Transactiegeschiedenis weergeven.

Als u Adobe-producten hebt gekocht als onderdeel van het VIP-programma, kunt u uw bestellingen weergeven via de pagina Rapporten op de licentiewebsite van Adobe.

Voor een licentie geldt een verplichting van één jaar of naar rato van de resterende tijd tot de verlengingsdatum. Daarom moet u het toegezegde aantal licenties behouden tot aan de verlengingsdatum. Als u uw teamlidmaatschap rechtstreeks bij Adobe.com hebt gekocht, kunt u licenties verwijderen. In dit geval worden annuleringskosten in rekening gebracht. Neem contact op met de klantenondersteuning voor meer informatie.

Meer informatie hierover vindt u in Veelgestelde vragen over Creative Cloud voor teams.

Teambeheer

U kunt een productlicentie aan een gebruiker toewijzen rechtstreeks vanaf de overzichtspagina in de Admin Console waar uw gekochte licenties worden weergegeven. Klik op de koppeling Gebruikers toewijzen onder de gewenste Creative Cloud-app en voeg de gebruiker toe. U kunt ook productlicenties toewijzen vanaf de pagina Producten. Als u een licentie wilt toewijzen, selecteert u het gewenste product en klikt u op Gebruiker toevoegen.

Als u een beheerder bent, kunt u gebruikersbeheertaken, zoals gebruikersaccounts toevoegen en verwijderen, uitvoeren via de pagina Gebruikers in de Admin Console. Deze gebruikersaccounts geven de eindgebruikers in uw organisatie recht op Adobe-producten en -services.

Als u het eigendom van uw teamaccount wilt wijzigen, moet de bestaande contracteigenaar (primaire beheerder) de rechten overdragen aan een secundaire beheerder van het account. De optie voor het wijzigen van de contracteigenaar wordt alleen in de Admin Console weergegeven als u de huidige primaire beheerder van het account bent. Als u een secundaire beheerder van het teamaccount bent en de primaire beheerder niet beschikbaar is om de wijziging aan te brengen, neemt u contact op met de ondersteuning.

Zie De contracteigenaar wijzigen voor meer informatie.

Ja. Adobe beveelt aan ten minste één secundaire beheerder aan het account toewijzen, zodat het beheer en de distributie voor het team altijd snel kunnen worden uitgevoerd.

Teambeheerders kunnen de naam van het team wijzigen als u het teamlidmaatschap rechtstreeks bij Adobe hebt gekocht. Zie Console-instellingen voor meer informatie. De optie om teamnaam te wijzigen is niet beschikbaar voor het VIP-programma.

Als u het teamlidmaatschap koopt op de Adobe-website, kunt u op elk moment meer licenties kopen. Extra licenties worden gefactureerd tijdens de volgende factureringscyclus.

Als u licenties aanschaft via een leverancier, kunt u op elk moment licenties toevoegen. U moet echter wel binnen 30 dagen vanaf de verlengingsdatum voor facturering een order bij uw leverancier plaatsen om de transactie te voltooien. Als u de order niet binnen 30 dagen plaatst, kunt u geen licenties meer toevoegen en worden niet-betaalde licenties gedeactiveerd. Alle extra licenties lopen tegelijk af op de oorspronkelijke verlengingsdatum. Zie Producten en licenties toevoegen beheren voor meer informatie.

Facturering

Als u uw creditcardgegevens niet kunt bijwerken of als u geen optie ziet om de gegevens bij te werken, controleert u het volgende:

• Uw browser is niet compatibel met de accountpagina.
  • U probeert de creditcardgegevens bij te werken op de verlengings- of factuurdatum.
  • De betaling is meer dan 30 dagen achterstallig.
  • Controleer of het betalingstype PayPal/Aankooporder of VIP is.
  • Controleer of u bent aangemeld als de contracteigenaar.

U kunt uw betaalmethode alleen wijzigen van creditcard in PayPal of omgekeerd via de pagina Lidmaatschappen in de Admin Console. U kunt ook uw factuuradres en dergelijke wijzigen. Zie Je creditcard- en factureringsgegevens bijwerken voor meer informatie.

Als u de contracteigenaar bent en het teamlidmaatschap hebt aangeschaft via Adobe.com, kunt u oude facturen bekijken via de Admin Console. Zie Oude facturen weergeven voor meer informatie.

Download/installatie

Met de Creative Cloud desktop-applicatie kunt u uw Creative Cloud-apps downloaden, installeren en bijwerken. Zie Creative Cloud desktop-app downloaden voor instructies.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de installatie van uw Creative Cloud-app vastloopt. De installatieprogramma's voor de Creative cloud-apps zijn mogelijk beschadigd of uw apparaat kan geen verbinding maken met de Adobe-server. Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen voor tips en stappen voor probleemoplossing.

Problemen met machtigingen doen zich voor wanneer u onjuiste of onvoldoende machtigingen hebt om een bewerking of taak uit te voeren. Zie Foutcodes tijdens de installatie en oplossingen om problemen met machtigingen op te lossen.

Als u netwerkproblemen ondervindt wanneer u een Creative Cloud-app downloadt of bijwerkt, kan dit verschillende oorzaken hebben, zoals een trage internetverbinding, beperkende firewalls, onjuiste routerconfiguratie of proxyconfiguratie enzovoort. Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen voor meer informatie. Zie Adobe Creative Cloud-netwerkeindpunten voor een overzicht van de verschillende netwerkeindpunten voor Adobe Creative Cloud.

Problemen met pakketten/distributie kennen over het algemeen verschillende oorzaken, zoals:

• Het installatiepakket is beschadigd.
  • Het installatieprogramma bevat niet het pakket dat moet worden geïnstalleerd.
  • Uw systeem voldoet niet aan de minimale systeemvereisten.
  • Er worden conflicterende processen uitgevoerd op uw systeem.

Zie Foutcodes tijdens de installatie en oplossingen voor informatie over het oplossen van problemen.

Zie Pakketten maken voor meer informatie over het maken van pakketten.

Voor specifieke instellingen bij het maken van pakketen voegt u het AUSST-override-bestand, aangepaste installatiepaden en dergelijke toe.

Activering

Uw Creative Cloud-app of -service wordt geactiveerd nadat Adobe-servers het hebben gekoppeld aan een geldige gebruikerslicentie. Dit verificatieproces gebeurt automatisch op de achtergrond wanneer u zich aanmeldt. Er kunnen echter fouten optreden als u geen verbinding kunt maken met de activeringsserver, als uw licentie niet actief is of als u een app op meerdere apparaten probeert te installeren. Zie Problemen met Creative Cloud-activering oplossen voor informatie over het oplossen van problemen.

Als u foutberichten ziet die melden dat u nog steeds de proefversie gebruikt, ook al hebt u een Creative Cloud-lidmaatschap aangeschaft, raadpleegt u Gekochte Creative Cloud-apps verschijnen als proefversie voor een oplossing.

In sommige situaties kunt u zich mogelijk niet aanmelden bij uw Creative Cloud-apps, wordt u onverwacht afgemeld of moet u zich meerdere keren aanmelden. Zie Creative Cloud meldt u af of vraagt u herhaaldelijk zich aan te melden om dergelijke problemen op te lossen.

Zie Aanmeldingsproblemen met Adobe ID-account oplossen voor eenvoudige oplossingen voor gangbare problemen met het aanmelden bij een Adobe ID-account.

Gemeenschap

Een forum voor beheerders van ondernemingen en teams.