Algemene informatie

Welke platforms en apparaten worden ondersteund door de mobiele apps van Adobe?

De algemene systeemvereisten voor het gebruik van mobiele apps van Adobe zijn:

iOS

Mobiele apps van Adobe ondersteunen iOS 9 en hoger op iPad Pro, iPad 2 en hoger, iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6, 6S, 6 Plus, 6S Plus, 7, 7 Plus en iPod Touch 5e generatie.

Android

Mobiele apps van Adobe ondersteunen telefoons waarop Android 4.1.x en hoger wordt uitgevoerd.

Zorg ervoor dat de Android-telefoon waarop je mobiele apps van Adobe wilt installeren, voldoet aan de volgende systeemvereisten:

Minimale systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 1,5 GHz en ARMv7-architectuur
  • RAM: 1 GB
  • Interne opslag: 8 GB
  • Android OS-versie: 4.1.x en hoger

Aanbevolen systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 2,2 GHz en hoger en ARMv7-architectuur
  • RAM: 2 GB
  • Interne opslag: 8 GB en hoger
  • Android OS-versie: 4.1.x en hoger

Enkele uitzonderingen

Enkele mobiele apps van Adobe ondersteunen iets andere apparaten en platformen dan de standaardvereisten hierboven:

Adobe mobiele app Compatibiliteit met Android OS
Photoshop Fix

Hiervoor is een telefoon met Android OS-versie 5.1.x en hoger vereist.

Tablets waarop Android OS wordt uitgevoerd, worden niet ondersteund.

Premiere Clip

Tablets waarop Android OS wordt uitgevoerd, worden niet ondersteund

Wat is Adobe CreativeSync?

Met CreativeSync kun je in één workflow naadloos schakelen tussen verschillende apps op je mobiele apparaat. Hier is een voorbeeld:

Je bent een ontwerper die een lay-out maakt met Adobe Comp CC. Je hebt een afbeelding in de lay-out geplaatst, maar die afbeelding moet nog worden aangepast: je wilt bijvoorbeeld de achtergrond verwijderen uit de foto. Je tikt op de foto en Adobe Photoshop Mix wordt automatisch op je apparaat gestart, waarbij de afbeelding wordt geladen. (Als Mix niet is geïnstalleerd, wordt er gevraagd of je het wilt installeren.) Je verwijdert de achtergrond en past de compositie aan totdat alles naar wens is. Je sluit Mix en CreativeSync zorgt er vervolgens voor dat de nieuwe versie van de afbeelding automatisch in je lay-out in Comp wordt geplaatst.

Terwijl ik een functie in een mobiele app gebruikte, zag ik het bericht 'Dit wordt een betaalde functie. Deze is tijdelijk gratis beschikbaar.' Wat betekent dit?

De functie die je gebruikt, is tijdens de introductieperiode gratis. Waarschijnlijk is hiervoor in de toekomst wel betaling of een betaald Adobe Creative Cloud-lidmaatschap vereist. Nadat een betaalde versie wordt geïntroduceerd, blijft werk dat je tijdens de gratis periode hebt opgeslagen met deze functie, gewoon beschikbaar. Je raakt geen werk kwijt.

Waarom zie ik dit bericht in mobiele apps die niet van Adobe zijn?

Veel van de nieuwe functies die je in mobiele apps van Adobe aantreft, worden door Adobe beschikbaar gesteld voor geselecteerde apps van andere bedrijven via de Adobe Creative SDK. Voor sommige van deze functies is mogelijk in de toekomst betaling of een betaald Creative Cloud-lidmaatschap vereist om deze in de app te kunnen gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

Hoe kom ik aan de mobiele apps van Adobe?

Bezoek de Apple App Store of Google Play om de beschikbaarheid te controleren.

In welke talen zijn de mobiele apps van Adobe beschikbaar?

Bezoek de Apple App Store of Google Play om de beschikbaarheid in specifieke talen te controleren.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Creative Cloud in combinatie met de mobiele apps van Adobe?

De verbinding tussen de mobiele apps van Adobe en Creative Cloud (voor het synchroniseren, opslaan en delen van bestanden) vereist een betaald of gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. De mobiele apps van Adobe moeten afzonderlijk worden gedownload.

Adobe Capture CC

Hoe kan ik Adobe Capture CC gebruiken?

Adobe Capture CC voor iOS en Android kan gratis worden gedownload via de iTunes App Store en Google Play.

Adobe Capture is momenteel beschikbaar in de volgende talen: Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Traditioneel Chinees, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Ga naar de pagina van Adobe Capture CC in de iTunes App Store of in Google Play voor de meest actuele systeemvereisten.

Moet ik een Creative Cloud-account hebben om Capture te gebruiken?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Waar vind ik meer informatie over Capture?

Je vindt meer informatie over Capture op de volgende webpagina's:

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Capture?

Bekijk een zelfstudie om aan de slag te gaan of bezoek de Adobe Capture-forums.

Adobe Comp CC

Hoe kom ik aan Adobe Comp CC?

Comp voor iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaten en Chromebook is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

Comp CC is beschikbaar in het Braziliaans Portugees, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Russisch, Spaans, Traditioneel Chinees, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Ga naar de pagina van Adobe Comp in de iTunes App Store of in Google Play voor de actuele systeemvereisten.

Moet ik een Creative Cloud-account hebben om Comp te gebruiken?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Waar vind ik meer informatie over Comp?

Ga naar de volgende webpagina’s voor meer informatie over Comp:

• Bezoek de productpagina van Adobe Comp.

• Bezoek de informatiepagina van Adobe Comp.

• Bezoek de iTunes-pagina van Adobe Comp.

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Comp?

Bekijk een zelfstudie, lees de veelgestelde vragen of ga naar de Adobe Comp-forums.

Adobe Illustrator Draw

Hoe kom ik aan Adobe Illustrator Draw?

Draw voor mobiele telefoons, tablets en Chromebook kan gratis worden gedownload via de iTunes App Store en Google Play.

Draw is momenteel beschikbaar in het Braziliaans, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Traditioneel Chinees, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Bezoek de pagina over Adobe Illustrator Draw in de iTunes App Store of Google Play voor actuele systeemvereisten.

Moet ik Adobe Ink en Slide hebben om Draw te kunnen gebruiken?

Nee. Draw is gemaakt om samen te werken met Ink en Slide, maar je hoeft deze hardware niet te hebben om Draw te gebruiken. Je kunt in Draw werken met je vinger, een pen of de ingebouwde digitale liniaal.

Ondersteunt Draw andere drukgevoelige pennen?

Ja. Draw ondersteunt de volgende drukgevoelige pennen: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch met Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil door FiftyThree en Apple Pencil.

Houd er rekening mee dat Apple Pencil alleen wordt ondersteund op de iPad Pro.

Draw ondersteunt ook de functie voor onderdrukking van handpalminvoer van Adonit Jot Script.

Moet ik een Creative Cloud-account hebben om Draw te gebruiken?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Waar vind ik meer informatie over Draw?

Je vindt meer informatie over Draw op de volgende webpagina's:

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Draw?

Bekijk een zelfstudie, lees de veelgestelde vragen of ga naar het ondersteuningsforum.

Adobe Photoshop Fix

Wat is Adobe Photoshop Fix?

Voor professionals en alle anderen die van foto's houden is er Photoshop Fix, een mobiele retoucheer-app van Adobe voor iPhone, iPad en Android-apparaten, gemaakt met de Adobe Creative SDK. Fix brengt functies die tot nu toe alleen beschikbaar waren in Photoshop naar mobiele apparaten. Fix is gebruiksvriendelijk en draait niet alleen om retoucheren, maar ook om connectiviteit. Fix werkt naadloos met Photoshop Mix, de mobiele app van Adobe waarmee je naadloos foto's kunt uitsnijden en combineren. Met beide apps kun je bestanden verzenden naar Photoshop en opslaan in je Lightroom-verzamelingen.

Hoe kom ik aan Photoshop Fix?

Photoshop Fix voor iPhone- en iPad-gebruikers kan gratis worden gedownload via de iTunes App Store. Android-gebruikers kunnen de gratis app downloaden via de Google Play Store.

Ga naar de iTunes App Store of Google Play Store voor de meest actuele systeemvereisten.

Opmerking:

• Voor iOS is Photoshop Fix momenteel beschikbaar in de volgende talen: Engels, Frans, Duits en Japans.
  • Voor Android is de Photoshop Fix-app momenteel niet beschikbaar voor Android-tablets en Chromebooks.

Hoe maakt Photoshop Fix gebruik van Adobe CreativeSync?

Met CreativeSync kun je in één workflow naadloos schakelen tussen verschillende apps op je mobiele apparaat.

Je kunt naadloos schakelen van Photoshop Mix, Lightroom for mobile en Photoshop Express naar Fix en weer terug. Fix is ook compatibel met Adobe Photoshop CC, Adobe Spark Video en Adobe Spark Page.

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Photoshop Fix?

Bekijk een zelfstudie om aan de slag te gaan of bezoek het ondersteuningsforum.

Adobe Photoshop Mix

Hoe is Adobe Photoshop Touch te vergelijken met Photoshop Mix?

Adobe Photoshop Touch is oorspronkelijk ontwikkeld om een subset met Photoshop-tools te leveren in een zelfstandige applicatie met beperkte functionaliteit. Photoshop Mix is uitsluitend bedoeld voor het remixen van afbeeldingen. De mogelijkheden van de app kunnen worden uitgebreid via de Adobe Creative SDK-cloudservices en integratie met applicaties als Photoshop CC en Lightroom CC, zodat je nog creatiever te werk kunt gaan.

Mix is gebouwd met de Creative SDK en biedt functies en functionaliteit voor mobiele apparaten die tot nu toe alleen beschikbaar waren in onze professionele desktopproducten, in een gebruikvriendelijke app die niet alleen om bewerken draait, maar ook om connectiviteit.

Hoe kom ik aan Photoshop Mix?

Photoshop Mix voor iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaten en Chromebook is gratis te downloaden via de appstores iTunes en Google Play.

Photoshop Mix voor iOS is momenteel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans, Italiaans, Spaans, Braziliaans Portugees, Pools, Russisch, Koreaans, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Zweeds, Turks, Deens, Nederlands, Fins, Noors en Tsjechisch.

Voor Android is de app momenteel verkrijgbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans.

Bezoek de pagina over Photoshop Mix in de iTunes App Store en Google Play voor actuele systeemvereisten.

Hoe maakt Photoshop Mix gebruik van Adobe CreativeSync?

Met CreativeSync kun je in één workflow naadloos schakelen tussen verschillende apps op je mobiele apparaat.

In Photoshop Mix kun je naadloos werk van en naar de nieuwe Photoshop Fix-app, Lightroom for mobile, Comp en Sketch verplaatsen. Mix is ook compatibel met Adobe Spark Video en Adobe Spark Page.

Waar vind ik meer informatie over Photoshop Mix?

Ga voor meer informatie over Photoshop Mix naar de productpagina van Adobe Photoshop Mix.

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Photoshop Mix?

Bekijk een zelfstudie om aan de slag te gaan of bezoek het ondersteuningsforum.

Hoe krijg ik meer informatie over Photoshop Mix?

Bekijk een uitgebreide zelfstudie om aan de slag te gaan met Photoshop Mix.

Adobe Photoshop Sketch

Hoe kom ik aan Adobe Photoshop Sketch?

Sketch voor iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaten en Chromebook is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

Sketch is momenteel beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees (Braziliaans), Russisch en Spaans.

Ga naar de pagina van Sketch in de iTunes App Store of in Google Play voor de actuele systeemvereisten.

Moet ik Adobe Ink en Slide hebben om Sketch te kunnen gebruiken?

Nee. Sketch is gemaakt om samen te werken met Ink en Slide, maar je hoeft deze hardware niet te hebben om Adobe Sketch te gebruiken. Je kunt in Sketch werken met je vinger, een pen of de ingebouwde digitale liniaal.

Ondersteunt Sketch andere drukgevoelige pennen?

Ja. Naast ondersteuning voor Ink biedt Sketch ook ondersteuning voor de nieuwste drukgevoelige pennen van Wacom, Pencil van FiftyThree en Apple Pencil.

Apple Pencil is de enige pen die Sketch op de iPad Pro ondersteunt.

Moet ik een Creative Cloud-account hebben om Sketch te gebruiken?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Waar vind ik meer informatie over Sketch?

Je vindt meer informatie over Sketch via de volgende bronnen:

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Sketch?

Gebruik een of meer van de volgende nuttige bronnen:

1. Meld je aan bij Sketch.

2. Tik op het pictogram  linksboven in het scherm.

3. Selecteer Zelfstudies weergeven.

Je kunt ook feedback en vragen verzenden vanuit de mobiele app:

1. Meld je aan bij Sketch.

2. Klik op het pictogram  linksboven in het scherm.

3. Selecteer Feedback verzenden.

Adobe Premiere Clip

Hoe kom ik aan Adobe Premiere Clip?

Premiere Clip voor iPhone, iPad en Android-telefoons kan gratis worden gedownload via de iTunes App Store en Google Play Store.

Premiere Clip is momenteel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans, Koreaans, Italiaans, Russisch, Portugees (Braziliaans), Nederlands, Zweeds, Traditioneel Chinees en Spaans.

Ga naar de pagina van Premiere Clip in de iTunes App Store of de Google Play Store voor de meest actuele systeemvereisten.

Moet ik een Creative Cloud-account hebben om Premiere Clip te gebruiken?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap.

Kan ik mijn Premiere Clip-project openen in Adobe Premiere Pro?

Ja. Wanneer je klaar bent om je project naar Premiere Pro te exporteren, tik je op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek van je scherm. Tik vervolgens op Bewerken in Premiere Pro. Je project en media worden binnen enkele minuten naar je map voor Creative Cloud gestuurd. Open Premiere Pro op je computer en selecteer via de menubalk Bestand > Premiere Clip-project converteren. Alle bewerkingen, markeringen voor muziek en aangepaste Looks die zijn toegepast in Premiere Clip, worden naadloos weergegeven op je tijdlijn.

Waar vind ik meer informatie over Premiere Clip?

Je vindt meer informatie over Premiere Clip op de volgende webpagina's:

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Adobe Premiere Clip?

Bekijk een zelfstudie, lees de veelgestelde vragen of ga naar het ondersteuningsforum.

Opmerking:

1 Internetverbinding vereist. De onlineservices van Adobe zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder en vereisen instemming met aanvullende voorwaarden en het privacybeleid van Adobe. Voor mobiele en tabletapplicaties is een afzonderlijke download en akkoordverklaring met aanvullende voorwaarden vereist. Deze applicaties zijn wellicht niet beschikbaar in alle landen of talen en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Mogelijk worden aanvullende kosten of lidmaatschapskosten in rekening gebracht.