Antwoorden op veelgestelde vragen over Adobe Photoshop Sketch.
sketch_appicon_128

Adobe Photoshop Sketch brengt inspiratie, expressief tekenen en uw creatieve community op één plek samen op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook. Verander uw ideeën in schetsen en deel ze op Behance om onmiddellijk feedback te krijgen. Sketch geeft u de vrijheid om inspiratie te vinden, ideeën uit te werken en feedback te krijgen van vakgenoten die u vertrouwt, waar u ook bent.

Algemene informatie

Hoe kom ik aan Adobe Photoshop Sketch?

Sketch voor iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaten en Chromebook is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

Sketch is momenteel beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees (Braziliaans), Russisch en Spaans.

Ga naar de pagina van Sketch in de iTunes App Store of in Google Play voor de actuele systeemvereisten.

Moet ik Adobe Ink en Slide hebben om Sketch te kunnen gebruiken?

Nee. Sketch is gemaakt om samen te werken met Ink en Slide, maar je hoeft deze hardware niet te hebben om Adobe Sketch te gebruiken. Je kunt in Sketch werken met je vinger, een pen of de ingebouwde digitale liniaal.

Ondersteunt Sketch andere drukgevoelige pennen?

Ja. Naast ondersteuning voor Ink biedt Sketch ook ondersteuning voor de nieuwste drukgevoelige pennen van Wacom, Pencil van FiftyThree en Apple Pencil.

Apple Pencil is de enige pen die Sketch op de iPad Pro ondersteunt.

Moet ik een Creative Cloud-account hebben om Sketch te gebruiken?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Waar vind ik meer informatie over Sketch?

Je vindt meer informatie over Sketch via de volgende bronnen:

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Sketch?

Gebruik een of meer van de volgende nuttige bronnen:

1. Meld je aan bij Sketch.

2. Tik op het pictogram  linksboven in het scherm.

3. Selecteer Zelfstudies weergeven.

Screenshot_tutorials

Je kunt ook feedback en vragen verzenden vanuit de mobiele app:

1. Meld je aan bij Sketch.

2. Klik op het pictogram  linksboven in het scherm.

3. Selecteer Feedback verzenden.

send feedback

Adobe Photoshop Sketch gebruiken

Heb ik in Sketch toegang tot Line-illustraties?

Ja. Tekeningen die u hebt gemaakt in Illustrator Line, zijn allemaal beschikbaar in Sketch. U kunt ze importeren door op Instellingen > Projecten importeren te tikken.

Hoe kan ik een project toevoegen of bewerken?

U kunt schetsen in projecten groeperen. U kunt de schetsen binnen het project opnieuw ordenen of het project een andere naam geven.

• Tik op het pictogram + op de linkerbalk om een nieuw project toe te voegen. Een nieuw project met vijf lege
Tik op het pictogram Bewerken boven aan de projectbalk om een project te bewerken.
  • Tik op de namen om het project een andere naam te geven.
  • Versleep de handgrepen om de tekeningen binnen het project opnieuw te ordenen.

Op welke apparaten kan ik waterverfpenselen gebruiken?

Waterverfpenselen zijn beschikbaar op de volgende apparaten:

• iPad Pro
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2

Waterverfpenselen zijn niet beschikbaar in Sketch op de iPad 2, iPad 3 of iPad 4.

Hoe verwijder ik schetsen uit een project?

1. Tik op het pictogram Bewerken in een project.

2. Tik op een schets om deze te selecteren. U kunt ook meerdere schetsen selecteren.

3. Klik op het pictogram Verwijderen.

Hoe deel ik een project op Behance?

1. Klik op het pictogram Delen in de projectbanner.

2. Klik op Doorgaan met delen om tekeningen van het huidige project weer te geven.

3. Tik op Bewerken om tekeningen toe te voegen of te verwijderen. U kunt ook andere bestanden van Creative Cloud of Filmrol toevoegen, en zelfs een foto nemen met de camera. Tik op Doorgaan.

4. Selecteer een omslagafbeelding en tik op Doorgaan.

5. Voer de informatie in en tik op Publiceren.

Hoe gebruik ik perspectiefrasters in Sketch?

Nu kunt u in Sketch perspectief- en grafiekrasters uit Line gebruiken.

1. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op het pictogram Vormen.

2. Selecteer het pictogram Instellingen door op de moersleutel te klikken.

3. Tik in het menu Instellingen op Rasters inschakelen.

4. Tik op de pijl naar links om het menu Instellingente sluiten.

5. Tik ergens in het scherm om het menu Vorm te sluiten.

6. Tik op het raster in de linkerbenedenhoek van het scherm om Tweepuntsperspectief of Grafiekrasters te selecteren.

Hoe voeg ik mijn kleurthema's van Creative Cloud Libraries toe?

U kunt kleurthema's gebruiken die gemaakt zijn met de Adobe Color-app om de kleur voor elk tekengereedschap op te geven.

1. Tik op een penseel in de werkbalk.

2. Klik op de kleurcirkel om het deelvenster Kleurthema's te openen.

3. Selecteer Mijn bibliotheek om de kleurthema's die u hebt gemaakt en in uw Creative Cloud-bibliotheken hebt opgeslagen weer te geven.

4. Tik op Bibliotheek wijzigen om een specifieke Creative Cloud-bibliotheek te selecteren.

Hoe gebruik ik penselen uit Creative Cloud-bibliotheken?

Met de mobiele Adobe Capture CC-app kunt u Photoshop-penselen aan Creative Cloud Libraries toevoegen of nieuwe penselen maken. U kunt deze penselen gebruiken in Adobe Photoshop Sketch.

1. Houd een penseel in de werkbalk ingedrukt om de lijst met beschikbare penselen in Sketch te openen.

2. Selecteer Mijn bibliotheek in de menuopties om de lijst met aangepaste penselen die u hebt gemaakt en in uw Creative Cloud-bibliotheken hebt opgeslagen te bekijken.

3. Klik op Bibliotheek wijzigen om een andere Creative Cloud-bibliotheek te selecteren.

4. Zodra u het gewenste penseel hebt gevonden, klikt u erop om het op uw werkbalk te zetten.

Photoshop-penselen in Sketch zijn compatibel met de volgende apparaten: iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 en iPad Pro.

Hoe voeg ik middelen uit Creative Cloud Market toe?

U kunt een element uit Creative Cloud Market downloaden, aan een bibliotheek toevoegen en in uw tekening plaatsen.

1. Tik op het pictogram Add Image (Afbeelding toevoegen).

2. Kies Market.

3. Blader naar een element en klik vervolgens op Downloaden.

4. Kies een Creative Cloud Library. U kunt ook een bibliotheek maken.

5. Klik op Openen. Het element wordt in uw tekening geplaatst.

U kunt de dekking van de laag aanpassen met de dekkingsregelaars op de lagen.

Hoe upload ik een project/tekening naar Creative Cloud?

Een project/tekening naar Creative Cloud verzenden:

1. Klik op het pictogram Delen bovenaan het scherm.

2. Klik op Verzenden naar Creative Cloud.

Het bestand wordt naar uw Creative Cloud-bibliotheken geüpload.

Hoe stuur ik een tekening naar de desktop?

U kunt een tekening indien nodig naar Photoshop CC of Illustrator CC sturen voor verdere bewerking of afwerking.

1. Klik op Delen.

2. Klik op Naar Photoshop verzenden of Naar Illustrator verzenden.

Photoshop of Illustrator wordt gestart en de tekening wordt geopend. U moet aangemeld zijn bij Creative Cloud voor desktop en de toepasselijke app moet op uw computer geïnstalleerd zijn.

Hoe verander ik de plaats van de werkbalk?

1. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op het pictogram Sketch om het menu Instellingen te openen.

2. Selecteer Instellingen > Voorkeuren.

3. Selecteer in het menu Voorkeuren de werkbalklocatie - links of rechts - om de positie van de tekenwerkbalk in te stellen.

Hoe leer ik werken met Adobe Photoshop Sketch?

1. Tik in de linkerbovenhoek van het scherm op het Sketch-pictogram om het menu Instellingen te openen.

2. Selecteer Zelfstudies weergeven.

Hoe selecteer en transformeer ik een object in een laag?

Een object selecteren, verplaatsen of de afmetingen ervan wijzigen in iOS of Android:

1. Selecteer de laag met het object dat u wilt roteren, verplaatsen, of waarvan u de afmetingen wilt wijzigen.

2. Zodra het blauw omlijnd is, tikt u er nogmaals op om het menu Lagen te openen.

3. Klik op Transformeren en roteer, verplaats, spiegel of schaal het object in die laag.

4. Zodra u de transformatie hebt toegepast, doet u het volgende:

• (iOS) Klik op Gereed.
    • (Android) Klik op het vinkje.

Hoe kan ik een foto openen, een laag toevoegen en de foto ontwerpen?

Een foto toevoegen aan uw Sketch-illustratie:

1. Open een illustratie en tik op het pictogram + rechts op het scherm. U kunt vervolgens de schetslaag en afbeeldingslaag zien.

2. Tik op Afbeeldingslaag en selecteer een van de volgende importopties:

• Op mijn iPad
    • Foto nemen
    • Mijn CC-bestanden
    • Van Market
    • Van Adobe Stock
    • Afbeelding plakken

Opmerking:

De opties voor importeren verschillen in Sketch voor Android.

3. Zodra u de foto hebt geïmporteerd, tikt u opnieuw op het pictogram + en maakt u een schetslaag bovenop de afbeeldingslaag. Als u de volgorde van de lagen wilt veranderen, versleept u de laag die u wilt verplaatsen.