Veelgestelde vragen over Adobe Photoshop Sketch

Antwoorden op veelgestelde vragen over Adobe Photoshop Sketch.

Belangrijk

Belangrijk:

Vanaf 19 juli 2021 kan Adobe Photoshop Sketch niet meer worden gedownload via Google Play Store en de App Store. Als je de app al hebt geïnstalleerd, kun je deze blijven gebruiken tot 10 januari 2022. Probeer, om te genieten van een ononderbroken ervaring met vergelijkbare en verbeterde functies, Adobe Fresco gratis. Je Sketch-assets worden automatisch gemigreerd wanneer je je voor het eerst aanmeldt bij Fresco.

Zie voor meer informatie End of Life (EOL) voor Adobe Photoshop Sketch en Illustrator Draw.

sketch_appicon_128

Adobe Photoshop Sketch brengt inspiratie, expressief tekenen en je creatieve community op één plek samen op je iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook. Verander je ideeën in schetsen en deel ze op Behance om onmiddellijk feedback te krijgen. Sketch geeft je de vrijheid om inspiratie te vinden, ideeën uit te werken en feedback te krijgen van vakgenoten die je vertrouwt, waar je ook bent.

Algemene informatie

Sketch voor iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaten en Chromebook is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

Sketch is momenteel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans, Italiaans, Spaans, Russisch, Koreaans, Portugees (Braziliaans) en Pools.

Ga naar de pagina van Sketch in de iTunes App Store of op Google Play voor de actuele systeemvereisten.

Nee. Sketch is gemaakt om samen te werken met Ink en Slide, maar je hoeft deze hardware niet te hebben om Adobe Sketch te gebruiken. Je kunt in Sketch werken met je vinger, een pen of de ingebouwde digitale liniaal.

Ja. Naast ondersteuning voor Ink biedt Sketch ook ondersteuning voor de nieuwste drukgevoelige pennen van Wacom, Pencil van FiftyThree en Apple Pencil.

Apple Pencil is de enige pen die Sketch op de iPad Pro ondersteunt.

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lidmaatschap hebt, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Je vindt meer informatie over Sketch via de volgende bronnen:

Gebruik een of meer van de volgende nuttige bronnen:

1. Meld je aan bij Sketch.

2. Tik op het pictogram  linksboven in het scherm.

3. Selecteer View Tutorials.

Je kunt ook feedback en vragen verzenden vanuit de mobiele app:

1. Meld je aan bij Sketch.

2. Klik op het pictogram  linksboven in het scherm.

3. Selecteer Send Feedback.

Adobe Photoshop Sketch gebruiken

Ja. Tekeningen die je hebt gemaakt in Illustrator Line, zijn allemaal beschikbaar in Sketch. Je kunt ze importeren door te tikken op Settings > Import Projects.

Je kunt schetsen in projecten groeperen. Je kunt de schetsen binnen het project opnieuw ordenen of het project een andere naam geven.

• Tik op het pictogram + op de linkerbalk om een nieuw project toe te voegen. Er verschijnt een nieuw leeg project.
Tik op het pictogram Bewerken op de projectbalk om een project te bewerken.
  • Tik op de namen om het project een andere naam te geven.
  • Versleep de handgrepen om de tekeningen binnen het project opnieuw te ordenen.

Waterverfpenselen zijn beschikbaar op de volgende apparaten:

• iPad Pro
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2

Waterverfpenselen zijn niet beschikbaar in Sketch op de iPad 2, iPad 3 of iPad 4.

1. Tik op het pictogram Edit in een project.

2. Tik op een schets om deze te selecteren. Je kunt ook meerdere schetsen selecteren.

3. Klik op het pictogram Delete.

1. Klik op het pictogram Share in de projectbanner.

2. Klik op Continue to Share om tekeningen van het huidige project weer te geven.

3. Tik op Edit om tekeningen toe te voegen of te verwijderen. Je kunt ook andere bestanden uit Creative Cloud of de Filmrol toevoegen, en zelfs een foto nemen met de camera. Tik op Continue.

4. Selecteer een omslagafbeelding en tik op Continue.

5. Voer de informatie in en tik op Publish.

Nu kun je in Sketch perspectief- en grafiekrasters uit Line gebruiken.

1. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op het pictogram Shapes.

2. Selecteer het pictogram Settings door op de moersleutel te klikken.

3. Tik in het menu Instellingen op Rasters inschakelen.

4. Tik op de pijl naar links om het menu Settings te sluiten.

5. Tik ergens op het scherm om het menu Shape te sluiten.

6. Tik op het raster in de linkerbenedenhoek van het scherm om Two Point Perspective of Graph Grids te selecteren.

Je kunt kleurthema's die zijn gemaakt met de app Adobe Color, gebruiken om de kleur voor elk tekengereedschap op te geven.

1. Tik op een penseel op de werkbalk.

2. Klik op de kleurcirkel om het deelvenster Kleurthema's te openen.

3. Selecteer Mijn bibliotheek om de kleurthema's die je hebt gemaakt en in je Creative Cloud-bibliotheken hebt opgeslagen weer te geven.

4. Tik op Bibliotheek wijzigen om een specifieke Creative Cloud-bibliotheek te selecteren.

Met de mobiele app Adobe Capture kun je Photoshop-penselen aan Creative Cloud Libraries toevoegen of nieuwe penselen maken. Je kunt deze penselen gebruiken in Adobe Photoshop Sketch.

1. Houd een penseel op de werkbalk ingedrukt om de lijst met beschikbare penselen in Sketch te openen.

2. Selecteer Mijn bibliotheek in de menuopties om de lijst met aangepaste penselen die je hebt gemaakt en in je Creative Cloud-bibliotheken hebt opgeslagen te bekijken.

3. Klik op Bibliotheek wijzigen om een andere Creative Cloud-bibliotheek te selecteren.

4. Zodra je het gewenste penseel hebt gevonden, klik je erop om het op de werkbalk te zetten.

Photoshop-penselen in Sketch zijn compatibel met de volgende apparaten: iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 en iPad Pro.

Je kunt een middel van Creative Cloud Market downloaden, aan een bibliotheek toevoegen en in je tekening plaatsen.

1. Tik op het pictogram Add Image.

2. Kies Market.

3. Blader naar een middel en klik vervolgens op Download.

4. Kies een Creative Cloud-bibliotheek. Je kunt ook een bibliotheek maken.

5. Klik op Open. Het middel wordt in je tekening geplaatst.

Je kunt de dekking van de laag aanpassen met de dekkingsregelaars op de lagen.

Een project/tekening naar Creative Cloud verzenden:

1. Klik op het pictogram Share bovenaan het scherm.

2. Klik op Send to Creative Cloud.

Het bestand wordt naar je Creative Cloud-bibliotheken geüpload.

Je kunt een tekening zo nodig naar Photoshop of Illustrator verzenden voor verdere bewerking of afwerking.

1. Klik op Share.

2. Klik op Send to Photoshop of Send to Illustrator.

Photoshop of Illustrator wordt gestart en de tekening wordt geopend. Je moet zijn aangemeld bij Creative Cloud voor de desktop en de toepasselijke app moet op je computer zijn geïnstalleerd.

1. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op het pictogram Sketch om het menu Settings te openen.

2. Selecteer Settings > Preferences.

3. Selecteer in het menu Preferences de werkbalklocatie (links of rechts) om de positie van de tekenwerkbalk in te stellen.

1. Tik in de linkerbovenhoek van het scherm op het Sketch-pictogram om het menu Settings te openen.

2. Selecteer View Tutorials.

Een object selecteren, verplaatsen of de afmetingen ervan wijzigen in iOS of Android:

1. Selecteer de laag met het object dat je wilt roteren of verplaatsen of waarvan je de afmetingen wilt wijzigen.

2. Zodra het object blauw is omlijnd, tik je er nogmaals op om het menu Lagen te openen.

3. Klik op Transform en roteer, verplaats, spiegel of schaal het object op die laag.

4. Zodra je de transformatie hebt toegepast, doe je het volgende:

• (iOS) Klik op Done.
    • (Android) Klik op het vinkje.

Een foto toevoegen aan je Sketch-illustratie:

1. Open een illustratie en tik op het pictogram + rechts op het scherm. Je ziet vervolgens een schetslaag en een afbeeldingslaag.

2. Tik op de afbeeldingslaag en selecteer een van de volgende importopties:

• On my iPad
    • Take a Photo
    • My CC Files
    • From Market
    • From Adobe Stock
    • Paste Image
    Opmerking:

De importopties verschillen in Sketch voor Android.

3. Zodra je de foto hebt geïmporteerd, tik je opnieuw op het pictogram + en maak je een schetslaag bovenop de afbeeldingslaag. Als je de volgorde van de lagen wilt veranderen, versleep je de laag die je wilt verplaatsen.