Handboek Annuleren

Uw video's exporteren en delen

1. Handboek voor Adobe Premiere Elements
  2. Inleiding tot Adobe Premiere Elements
    1. Nieuw in Premiere Elements
    2. Systeemvereisten | Adobe Premiere Elements
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Modus met instructies
    5. Gebruik pan en zoom om een video-achtig effect te creëren
    6. GPU-versnelde rendering
  3. Werkruimte en workflow
    1. Het startscherm leren kennen
    2. Automatisch gemaakte collages, diavoorstellingen en meer bekijken en delen
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Voorkeuren
    5. Tools
    6. Sneltoetsen
    7. Audioweergave
    8. Wijzigingen ongedaan maken
    9. Sneltoetsen aanpassen
    10. Werkschijven gebruiken
  4. Werken met projecten
    1. Een project maken
    2. Instellingen en voorinstellingen voor projecten aanpassen
    3. Projecten opslaan en een reservekopie maken
    4. Films voorvertonen
    5. Een videocollage maken
    6. Highlight Reel maken
    7. Een videoverhaal maken
    8. Instant films maken
    9. Clipeigenschappen weergeven
    10. De bestanden van een project weergeven
    11. Projecten archiveren
    12. GPU-versnelde rendering
  5. Media importeren en toevoegen
    1. Media toevoegen
    2. Richtlijnen voor het toevoegen van bestanden
    3. De duur instellen voor geïmporteerde stilstaande beelden
    4. 5.1 audio importeren
    5. Werken met offline bestanden
    6. Bestanden delen tussen Adobe Premiere Elements en Adobe Photoshop Elements
    7. Speciale clips maken
    8. Werken met hoogte-breedteverhoudingen en velden
  6. Clips rangschikken
    1. Clips rangschikken in de tijdlijn van de Professionele weergave
    2. Clips groeperen, koppelen en uitschakelen
    3. Clips rangschikken op de tijdlijn van de Snelle weergave
    4. Werken met clip- en tijdlijnmarkeertekens
  7. Clips bewerken
    1. Ruis reduceren
    2. Object selecteren
    3. Spontane momenten
    4. Kleuren afstemmen
    5. Smart Trim
    6. De snelheid en duur van een clip wijzigen
    7. Clips splitsen
    8. Frames stilzetten en vasthouden
    9. Helderheid, contrast en kleur aanpassen - Bewerken met instructies
    10. Videobeelden stabiliseren met Shake Stabilizer
    11. Beeldmateriaal vervangen
    12. Werken met bronclips
    13. Ongewenste frames bijsnijden - Bewerken met instructies
    14. Clips bijsnijden
    15. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
    16. Artistieke effecten
  8. Overgangen toepassen
    1. Overgangen toepassen op clips
    2. Basisbeginselen van overgangen
    3. Overgangen aanpassen
    4. Overgangen toevoegen tussen videoclips - Bewerken met instructies
    5. Speciale overgangen maken
    6. Een Luma-overgangseffect met vervaging creëren - Bewerken met instructies
  9. Basisbeginselen speciale effecten
    1. Effectenreferentie
    2. Effecten toepassen en verwijderen
    3. Maak een zwart-witvideo met een opvallend kleuraccent - Bewerken met instructies
    4. Tijd opnieuw toewijzen - Bewerken met instructies
    5. Basis voor effecten
    6. Werken met voorinstellingen voor effecten
    7. Effecten vinden en rangschikken
    8. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
    9. Frame vullen - Bewerken met instructies
    10. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    11. Aanbevolen procedures voor het maken van een timelapsevideo
  10. Speciale effecten toepassen
    1. Video-effecten creëren met het gereedschap pannen en zoomen
    2. Transparantie en objecten op elkaar plaatsen
    3. Clips verplaatsen, schalen of roteren met het effect Beweging
    4. Een effectenmasker toepassen op uw video
    5. Temperatuur en tint aanpassen
    6. Een glaspaneeleffect creëren - Bewerking met instructies
    7. Een beeld-in-beeld-bedekking maken
    8. Effecten toepassen aan de hand van aanpassingslagen
    9. Titel toevoegen aan uw film
    10. Nevel verwijderen
    11. Een Beeld-in-beeld maken - Bewerken met instructies
    12. Een effect Vignettering maken
    13. Een effect Gesplitste tint toevoegen
    14. FilmLooks-effecten toevoegen
    15. Een HSL-tunereffect toevoegen
    16. Frame vullen - Bewerken met instructies
    17. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    18. Geanimeerde lucht - Bewerken met instructies
    19. Object selecteren
    20. Geanimeerde mattes - Bewerken met instructies
    21. Dubbele belichting - Bewerken met instructies
  11. Speciale audio-effecten
    1. Audio mixen en het volume aanpassen met Adobe Premiere Elements
    2. Audio-effecten
    3. Geluidseffecten toevoegen aan een video
    4. Muziek toevoegen aan videoclips
    5. Verhalen maken
    6. Soundtracks gebruiken
    7. Muziek remix
    8. Verhaal toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
    9. Muziek toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
  12. Filmtitels
    1. Titels maken
    2. Vormen en afbeeldingen aan titels toevoegen
    3. Kleuren en schaduwen toevoegen aan titels
    4. Tekst bewerken en opmaken
    5. Bewegingstitels
    6. Titels exporteren en importeren
    7. Objecten in titels rangschikken
    8. Titels voor televisie ontwerpen
    9. Stijlen toepassen op tekst en afbeeldingen
    10. Een video toevoegen in de titel
  13. Schijfmenu's
    1. Schijfmenu's maken
    2. Werken met menumarkeertekens
    3. Typen schijven en menuopties
    4. Menu's voorvertonen
  14. Uw films delen en exporteren
    1. Uw video's exporteren en delen
    2. Delen voor afspelen op een computer
    3. Basisprincipes compressie en gegevenssnelheden
    4. Gemeenschappelijke instellingen voor delen
Opmerking:

Het exporteren en delen van dvd's is beschikbaar voor Premiere Elements 2022 en eerdere versies.

U kunt uw creaties niet meer direct delen op Facebook, maar u kunt ze wel op de computer opslaan en ze vervolgens afzonderlijk delen. Zie Kan geen foto's en video's uploaden naar Facebook voor meer informatie over hoe u dit probleem kunt omzeilen.

Uw films delen is nu sneller en eenvoudiger dan ooit. Het paneel Exporteren & delen bevat alles wat u nodig hebt om uw voltooide project op te slaan en te delen U kunt uw project onder andere opslaan voor weergave op het web, een mobiele telefoon, een computer of een dvd.

De optie Exporteren en delen bevat alle beschikbare exportindelingen in één deelvenster. De afzonderlijke tabbladen op het deelvenster Exporteren en delen vertegenwoordigen de verschillende mediaopties die u kunt kiezen.

Exporteren en delen

• Bekijk instellingen voor meerdere indelingen in één deelvenster.

• Bekijk aanbevolen instellingen op basis van de indeling van uw bronclip en het gewenste uitvoertype.

• Bekijk een voorvertoning van uw video voordat u exporteert.

• Scan door instellingen voor elk mediatype in een eenvoudig weer te geven indeling.

Exporteren en delen

Kies uit Snelle export, Apparaten, Schijf (Windows), Sociale media, Audio, en Afbeelding.
De opties en instellingen voor de geselecteerde mediacategorie worden weergegeven.

Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare opties:

• Snel exporteren: meerdere apparaten, het web
  • Apparaten: Computer, Tv, Mobiel, Aangepast
  • Disk (Windows): DVD
  • Sociale media: YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram
  • Audio: Track, Aangepast
  • Afbeelding: Frame, GIF, Aangepast

Voor meer informatie over uitvoertypen klikt u op een van de mediacategorieën:

Premiere Elements geeft de instellingen weer voor het uitvoertype dat u selecteert.

Gebaseerd op de indeling van uw bronclip wordt een lijst met aanbevolen instellingen weergegeven.
Deze aanbevolen instelling is standaard geselecteerd.

Aanbevolen instellingen

U kunt de instellingen aan uw persoonlijke behoeften aan passen.

Op basis van de gewenste uitvoer kunt u een resolutie van uw keuze selecteren en vervolgens de indelingen voor deze resolutie.

Voor sommige indelingen kunt u onder andere ook Kwaliteit en Framesnelheid opgeven.

Klik op Aangepaste>Geavanceerde instellingen om aangepaste exportinstellingen te maken, of selecteer een reeds gemaakte aangepaste voorinstelling in de vervolgkeuzelijst Voorinstellingen Zie Geavanceerde instellingen voor meer informatie over aangepaste instellingen.

Opmerking:

Als u de geavanceerde instellingen wijzigt zonder exact te weten wat voor videobeelden u daarmee verkrijgt, kunnen er ongewenste resultaten optreden tijdens het afspelen.

Bekijk een voorvertoning van uw film om ervoor te zorgen dat de uitvoer voldoet aan uw vereisten voor audio, lengte van de clip enzovoort.

Voorbeeld uitvoer

Premiere Elements creëert de output en slaat deze op de door u opgegeven locatie op.

Snel exporteren

De optie Snel exporteren is de eenvoudigste manier om uw video's te exporteren. De video-indeling die met deze optie is gemaakt, kan op meerdere apparaten worden weergegeven. U kunt deze indeling ook delen op verschillende onlineplatforms.

Voor HD-projecten (resolutie van 1280 x 720 en hoger) is de standaardvoorinstelling voor snel exporteren als volgt:

• Codec: H264
  • Resolutie: 1920 x 1080
    • Staand - 1080 x 1920
    • Vierkant - 1080 x 1080
  • Framesnelheid: 30
  • Veldvolgorde: Geen (progressief)

Voor niet-HD-projecten (resolutie lager dan 1280 x 720) is de standaardvoorinstelling voor snel exporteren als volgt:

• Codec: H264
  • Resolutie: 640 x 480
    • Staand - 1080 x 1920
    • Vierkant - 720 x 720
  • Framesnelheid: 30
  • Veldvolgorde: Geen (progressief)

Opmerking:

In Premiere Element 2022 heeft de Quick Export niet-landschap voorinstellingen en Reduce File Size checkbox met een schuifregelaar om de grootte van uw creatie te reduceren zoals u dat wenst. De schuifregelaar verkleint de grootte door de bitrate-eigenschap te veranderen.

Voor niet-landschapsprojecten is de standaard voorinstelling voor snel exporteren als volgt:

Codec: H264

Resoluties: 720x1280 , 1080x1080 , 720x720 (afhankelijk van project en geïmporteerde media)

Framerate: 29,97 fps

Veldvolgorde: Geen (progressief)

Apparaten

De video die u in de tijdlijn van de Snelle weergave of de Professionele weergave bewerkt, is pas beschikbaar als een individueel videobestand als u het exporteert, of deelt, naar een video-indeling. Na het exporteren kunt u de video afspelen op uw computer, in andere mediaspelers of bewerkingsprogramma's en kunt u deze verplaatsen naar andere computers. U kunt films exporteren voor afspelen op uw computer, tv, telefoon of tablet. Alle mobiele bestanden worden gecomprimeerd met de compressiestandaard H.264.

Selecteer de specifieke media-indeling in de categorie Apparaten. De opties waarover u beschikt zijn Computer, Tv, Mobiel, Aangepast.

Met Premiere Elements kunt u uw film snel exporteren in indelingen die geschikt zijn voor gebruik op mobiele apparaten met behulp van geoptimaliseerde instellingen voor specifieke apparaten. Alle mobiele bestanden worden gecomprimeerd met de compressiestandaard H.264. Gebruik de aanbevolen instellingen voor de beste resultaten. Als er speciale instellingen vereist zijn voor uw project, klikt u op de knop Geavanceerde instellingen om wijzigingen te maken.

Opmerking:

Premiere Elements zet alle audio om in de 16-bits diepte en samplefrequentie van 48 kHz die vereist zijn voor dvd's. Voor de beste resultaten moet u uw audio opnemen met deze instellingen.

Voordat u begint met het branden naar een dvd of Blu-ray-schijf:

• Zorg ervoor dat de schijf die u hebt geselecteerd, compatibel is met de brander en het afspeelapparaat.
  • Controleer de beschikbare schijfruimte. U moet zorgen dat er voldoende vaste-schijfruimte beschikbaar is voor de gecomprimeerde bestanden en voor de tijdelijke bestanden die tijdens het exporteren worden gemaakt.
  • Als uw dvd-brander niet compatibel is met Adobe Premiere Elements, kunt u een ISO-afbeelding maken en de afbeelding vervolgens naar een dvd branden met behulp van de brandersoftware. Geef uw optie op in de vervolgkeuzelijst Type.

Als er onvoldoende beschikbare schijfruimte is op een schijfpartitie, kunt u een andere schijfpartitie voor de werkschijfbestanden opgeven met de opdracht Bewerken > Voorkeuren > Werkschijven / Adobe Premiere Elements > Voorkeuren > Werkschijven. (U kunt de vereiste ruimte controleren in het dialoogvenster Branden.)

Opmerking:

Wanneer een schijf niet kan worden gebrand vanwege een hardwarefout, wordt er een ISO-image gemaakt en opgeslagen. U kunt deze ISO-image dan later naar een schijf branden.

Zie Richtlijnen over het branden van schijven voor tips over het branden van schijven.

Sociale media

U kunt uw film in Premiere Elements exporteren in een indeling die geschikt is voor weergave op internet. Met behulp van het deelvenster Exporteren en delen kunt u uw video rechtstreeks naar het web uploaden.

Selecteer een platform voor online delen in de categorie Sociale media De beschikbare opties zijn YouTube, Vimeo, Facebook, en Instagram.

Met de aanbevolen instellingen kunt u de film op de snelste manier exporteren. U kunt de instellingen ook aanpassen aan een specifieke situatie. Zorg echter dat de gegevenssnelheid van de film geschikt is voor het gewenste afspeelmedium.

Voor delen naar YouTube en Vimeo, klik op Begin delen om het autorisatieproces te starten waarna u verder kunt gaan met de deelworkflow van het geselecteerde platform

Voor het delen naar Facebook en Instagram, slaat u de video op in een lokale map en uploadt u deze vervolgens naar het geselecteerde platform.

Audio

U kunt ervoor kiezen om alleen audio van uw film te exporteren met behulp van de opdracht Exporteren en delen > Audio.

Wanneer u deze optie kiest, kunt u de audio in Adobe Premiere Elements opslaan als een Windows Waveform-bestand (.wav), een MP3-bestand (.mp3), een AAC-bestand (.aac) of een AIFF-bestand (.aiff). Pas de kwaliteit aan uw wensen aan.

Afbeelding

U kunt elk frame of elke clip met een stilstaand beeld exporteren als een bestand met een stilstaand beeld. Het frame wordt geëxporteerd vanaf de huidige tijdpositie in de tijdlijn van de Professionele weergave of het deelvenster Monitor. Na het exporteren wordt het frame weergegeven in het deelvenster Projectelementen.

U kunt ook geanimeerde gif-bestanden van kleine videosegmenten maken. Selecteer GIF en kies een resolutie om een geanimeerd gif-bestand te maken. De duur van GIF mag niet langer dan 10 seconden zijn.

U kunt ook een clip of een film exporteren als een reeks stilstaande beelden, waarbij elk frame beschikt over een afzonderlijk bestand met een stilstaand beeld. Navigeer naar Geavanceerde instellingen en selecteer de optie Exporteren als een reeks. Exporteren als een reeks kan handig zijn in de volgende gevallen:

• Als u een clip wilt gebruiken in een animatie die geen video-indelingen ondersteunt of waarvoor een reeks stilstaande beelden vereist is.
  • Als u een clip wilt gebruiken in een 3D-toepassing die geen video-indelingen ondersteunt of waarvoor een reeks stilstaande beelden vereist is.
    Wanneer u een clip exporteert, worden de bestanden automatisch genummerd door Premiere Elements.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?