Direct Facebook sharing is no longer available, but you can save your creations on computer and share them separately. For more details about this issue and workaround, see Unable to upload photos and videos to Facebook.

Uw films delen is nu sneller en eenvoudiger dan ooit. Het deelvenster Exporteren en delen (voorheen Publiceren en delen genaamd) bevat alles wat u nodig hebt om uw voltooide project op te slaan en te delen. U kunt uw project onder andere opslaan voor weergave op het web, een mobiele telefoon, een computer of een dvd.

De optie Exporteren en delen bevat alle beschikbare exportindelingen in één deelvenster. De afzonderlijke tabbladen op het deelvenster Exporteren en delen vertegenwoordigen de verschillende mediaopties die u kunt kiezen.

• Bekijk instellingen voor meerdere indelingen in één deelvenster.

• Bekijk aanbevolen instellingen op basis van de indeling van uw bronclip en het gewenste uitvoertype.

• Bekijk een voorvertoning van uw video voordat u exporteert.

• Scan door instellingen voor elk mediatype in een eenvoudig weer te geven indeling.
export-07

Exporteren en delen

1_exp and share

Klik op Exporteren en delen en klik vervolgens op het tabblad voor het gewenste mediatype.

Kies uit Snel exporteren, Apparaten, Schijf, Online, Audio en Afbeelding.
De opties en instellingen voor de geselecteerde mediacategorie worden weergegeven.

2_select media

Selecteer een uitvoertype voor de opgegeven mediacategorie.

Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare opties:

• Snel exporteren: meerdere apparaten, het web
  • Apparaten: Computer, Tv, Mobiel, Aangepast
  • Schijf: Dvd
  • Online: Vimeo, YouTube
  • Audio: Track, Aangepast
  • Afbeelding: Frame, GIF, Aangepast

Voor meer informatie over uitvoertypen klikt u op een van de mediacategorieën:

Premiere Elements geeft de instellingen weer voor het uitvoertype dat u selecteert.

Gebaseerd op de indeling van uw bronclip wordt een lijst met aanbevolen instellingen weergegeven.
Deze aanbevolen instelling is standaard geselecteerd.

recommended

3_change rec settings

Wijzig de aanbevolen instellingen, indien nodig.

U kunt de instellingen aan uw persoonlijke behoeften aan passen.

Op basis van de gewenste uitvoer kunt u een resolutie van uw keuze selecteren en vervolgens de indelingen voor deze resolutie.

Voor sommige indelingen kunt u onder andere ook Kwaliteit en Framesnelheid opgeven.

Klik op Aangepast > Geavanceerde instellingen om aangepaste exportinstellingen te maken of selecteer een eerder gemaakte aangepaste voorinstelling in de vervolgkeuzelijst Voorinstellingen. Zie Geavanceerde instellingen voor meer informatie over aangepaste instellingen.

Opmerking:

Als u de geavanceerde instellingen wijzigt zonder exact te weten wat voor videobeelden u daarmee verkrijgt, kunnen er ongewenste resultaten optreden tijdens het afspelen.

4_watch preview

Bekijk een voorvertoning van uw video voordat u deze exporteert.

Bekijk een voorvertoning van uw film om ervoor te zorgen dat de uitvoer voldoet aan uw vereisten voor audio, lengte van de clip enzovoort.

preview

5_save

Typ de Bestandsnaam en selecteer een locatie voor de uitvoer. Klik op Opslaan.

Voor Online delen klikt u op Delen starten nadat u uw opties hebt geselecteerd.

Premiere Elements maakt de uitvoer en slaat deze op de locatie op die u hebt opgegeven.

Snel exporteren

De optie Snel exporteren is de eenvoudigste manier om uw video's te exporteren. De video-indeling die met deze optie is gemaakt, kan op meerdere apparaten worden weergegeven. U kunt deze indeling ook delen op verschillende onlineplatforms.

Voor HD-projecten (resolutie van 1280 x 720 en hoger) is de standaardvoorinstelling voor snel exporteren als volgt:

Codec: H264
Resolutie: 1280 x 720
Framesnelheid: 30
Veldvolgorde: Geen (progressief)

Voor niet-HD-projecten (resolutie lager dan 1280 x 720) is de standaardvoorinstelling voor snel exporteren als volgt:

Codec: H264
Resolutie: 640 x 480
framesnelheid: 30
Veldvolgorde: Geen (progressief)

Apparaten

De video die u in de tijdlijn van de Snelle weergave of de Professionele weergave bewerkt, is pas beschikbaar als een individueel videobestand als u het exporteert, of deelt, naar een video-indeling. Na het exporteren kunt u de video afspelen op uw computer, in andere mediaspelers of bewerkingsprogramma's en kunt u deze verplaatsen naar andere computers. U kunt films exporteren voor afspelen op uw computer, tv, telefoon of tablet. Alle mobiele bestanden worden gecomprimeerd met de compressiestandaard H.264.

Selecteer de specifieke media-indeling in de categorie Apparaten. De opties waarover u beschikt zijn Computer, Tv, Mobiel, Aangepast.

Met Premiere Elements kunt u uw film snel exporteren in indelingen die geschikt zijn voor gebruik op mobiele apparaten met behulp van geoptimaliseerde instellingen voor specifieke apparaten. Alle mobiele bestanden worden gecomprimeerd met de compressiestandaard H.264. Gebruik de aanbevolen instellingen voor de beste resultaten. Als er speciale instellingen vereist zijn voor uw project, klikt u op de knop Geavanceerde instellingen om wijzigingen te maken.

Schijf

Selecteer een specifieke media-indeling in de categorie Schijf. U kunt kiezen uit de opties Dvd, Blu-ray en AVCHD.

Opmerking:

Bij elke nieuwe release van Adobe Premiere Elements evalueert Adobe de industrienormen, markttrends en feedback van gebruikers om de nieuwe verzameling functies te bepalen. Element 2018 biedt geen ondersteuning meer voor het branden van Blu-ray- en AVCHD-schijven. U kunt wel exporteren in de indelingen H264 AVCHD en H264 Blu-ray via de optie Geavanceerde instellingen op het tabblad Aangepast in de workflow Exporteren en delen.

Afhankelijk van de complexiteit en de lengte van het project en de snelheid van de computer, kan het coderen (comprimeren) van de video- en audiogegevens voor een schijf een aantal uren in beslag nemen. Als u meerdere schijven met dezelfde inhoud en kwaliteit wilt branden, kunt u tijd besparen door deze tijdens dezelfde sessie te branden, zodat het project slechts eenmaal wordt gecomprimeerd.

Opmerking:

Premiere Elements zet alle audio om in de 16-bits diepte en de samplefrequentie van 48 kHz die vereist zijn voor dvd's. Voor de beste resultaten moet u uw audio opnemen met deze instellingen.

Voordat u begint met het branden naar een dvd of Blu-ray-schijf:

• Zorg ervoor dat de schijf die u hebt geselecteerd, compatibel is met de brander en het afspeelapparaat.
  • Controleer de beschikbare schijfruimte. U moet zorgen dat er voldoende vaste-schijfruimte beschikbaar is voor de gecomprimeerde bestanden en voor de tijdelijke bestanden die tijdens het exporteren worden gemaakt.
  • Als uw dvd-brander niet compatibel is met Adobe Premiere Elements, kunt u een ISO-afbeelding maken en de afbeelding vervolgens naar een dvd branden met behulp van de brandersoftware. Geef uw optie op in de vervolgkeuzelijst Type.

Als er onvoldoende beschikbare schijfruimte is op een schijfpartitie, kunt u een andere schijfpartitie voor de werkschijfbestanden opgeven met de opdracht Bewerken > Voorkeuren > Werkschijven / Adobe Premiere Elements > Voorkeuren > Werkschijven. (U kunt de vereiste ruimte controleren in het dialoogvenster Branden.)

Opmerking:

Wanneer een schijf niet kan worden gebrand vanwege een hardwarefout, maakt Adobe Premiere Elements een ISO-image en wordt deze opgeslagen. U kunt deze ISO-image dan later naar een schijf branden.

Zie Richtlijnen over het branden van schijven voor tips over het branden van schijven.

Online

U kunt uw film in Premiere Elements exporteren in een indeling die geschikt is voor weergave op internet. Met behulp van het deelvenster Exporteren en delen kunt u uw video rechtstreeks naar het web uploaden.

Selecteer een platform voor online delen in de categorie Online . De opties waarover u beschikt zijn Vimeo en YouTube.

Met de aanbevolen instellingen kunt u de film op de snelste manier exporteren. U kunt de instellingen ook aanpassen aan een specifieke situatie. Zorg echter dat de gegevenssnelheid van de film geschikt is voor het gewenste afspeelmedium.

Door op Delen starten te klikken, wordt het autorisatieproces geïnitialiseerd waarna u kunt doorgaan met het delen van het geselecteerde platform.

Audio

U kunt ervoor kiezen om alleen audio van uw film te exporteren met behulp van de opdracht Exporteren en delen > Audio.

Wanneer u deze optie kiest, kunt u de audio in Adobe Premiere Elements opslaan als een Windows Waveform-bestand (.wav), een MP3-bestand (.mp3), een AAC-bestand (.aac) of een AIFF-bestand (.aiff). Pas de kwaliteit aan uw wensen aan.

Afbeelding

U kunt elk frame of elke clip met een stilstaand beeld exporteren als een bestand met een stilstaand beeld. Het frame wordt geëxporteerd vanaf de huidige tijdpositie in de tijdlijn van de Professionele weergave of het deelvenster Monitor. Na het exporteren wordt het frame weergegeven in het deelvenster Projectelementen.

U kunt ook geanimeerde gif-bestanden van kleine videosegmenten maken. Selecteer GIF en kies een resolutie om een geanimeerd gif-bestand te maken. De duur van GIF mag niet langer dan 10 seconden zijn.

U kunt ook een clip of een film exporteren als een reeks stilstaande beelden, waarbij elk frame beschikt over een afzonderlijk bestand met een stilstaand beeld. Navigeer naar Geavanceerde instellingen en selecteer de optie Exporteren als een reeks. Exporteren als een reeks kan handig zijn in de volgende gevallen:

• Als u een clip wilt gebruiken in een animatie die geen video-indelingen ondersteunt of waarvoor een reeks stilstaande beelden vereist is.
  • Als u een clip wilt gebruiken in een 3D-toepassing die geen video-indelingen ondersteunt of waarvoor een reeks stilstaande beelden vereist is.
    Wanneer u een clip exporteert, worden de bestanden automatisch genummerd door Premiere Elements.