Inhoud
Ontdek hoe u Adobe-toepassingen (de)activeert.
Op deze pagina

Een app activeren

Activering—een toepassing met een geldige gebruikerslicentie verbinden—wordt voor de meeste apps automatisch uitgevoerd. In sommige gevallen moet u uw toepassing handmatig activeren voordat u deze kunt gebruiken. Kies uw product in het menu aan de linkerkant om te weten te komen hoe u de toepassing kunt activeren.

Creative Cloud, Acrobat DC

Meld u gewoon aan via Adobe Acrobat Pro DC of Acrobat Standard om de software te activeren.

1. Zorg dat uw computer is verbonden met internet.

2. Start de toepassing.

3. Kies Help > Aanmelden. (Als deze optie grijs wordt weergegeven, bent u al aangemeld en hoeft u uw software niet te activeren.)

4. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om uw product te activeren.

Als u geen Adobe-id hebt, ziet u een optie om er een te maken. Volg de instructies op het scherm.

Tip:

Voor gedetailleerdere instructies voor het activeren van Creative Cloud-toepassingen en services, raadpleegt u Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren.

Ondervindt u een probleem? Zie Activerings- en deactiveringsproblemen oplossen.

Acrobat XI, X

Adobe Acrobat XI en Reader X worden automatisch geactiveerd wanneer de software een internetverbinding detecteert.

Als u de software handmatig moet activeren (bijvoorbeeld als u het op een computer hebt gedeactiveerd om het op een andere computer te activeren), volgt u de stappen in de onderstaande Creative Suite-sectie op.

Creative Suite 6 en eerdere versies

CS6
    : Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om uw software binnen de eerste zeven dagen van gebruik te activeren. Om dit te doen, voert u onderstaande stappen uit.

CS5.5, CS5, CS4, CS3, en ouder: activering gebeurt automatisch wanneer de software een internetverbinding detecteert, of als de software u vraagt het tijdens de installatie te activeren. Om uw software handmatig te activeren, voert u onderstaande stappen uit.

Om uw software handmatig te activeren:
    1. Zorg dat uw computer is verbonden met internet.

2. Start de toepassing.

3. Kies Help > Activeren. (Als deze optie grijs wordt weergegeven, hebt u uw software al geactiveerd.)

4. Meld u aan met uw Adobe-id en wachtwoord om uw software te activeren.

Als u geen Adobe-id hebt, ziet u een optie om er een te maken. Volg de instructies op het scherm.

Tip:

Ondervindt u een probleem? Zie Activerings- en deactiveringsproblemen oplossen.

Flash Player, Acrobat Reader en Shockwave Player

Deze producten hoeft u niet te activeren. Als u hulp bij deze producten nodig hebt, gaat u naar de volgende sites:

Een app deactiveren

Deactivering verwijdert een toepassing van een geldige gebruikerslicentie. Wanneer uitgeschakeld, kunt u de toepassing op elk gewenst moment opnieuw activeren. U hoeft een toepassing niet van uw computer te verwijderen om deze te deactiveren. Door een toepassing te verwijderen, wordt de licentie ervan niet gedeactiveerd.

Met één licentie voor Adobe-software kunt u een toepassing op twee computers installeren, bijvoorbeeld thuis en op kantoor. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u eerst één installatie van de toepassing uitschakelen. Hieronder wordt beschreven hoe u dat doet.

Creative Cloud-toepassingen, Acrobat DC

U kunt een Creative Cloud-toepassing of Acrobat DC uitschakelen door u af te melden bij de toepassing of door een apparaat uit te schakelen op uw accountpagina op adobe.com.

Afmelden bij een toepassing
    1. Zorg dat uw computer is verbonden met internet.

2. Start de toepassing.

3. Kies Help > Aanmelden.

4. Klik op Afmelden.

Tip:

Voor gedetailleerdere instructies voor het activeren van Creative Cloud-toepassingen en services, raadpleegt u Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren.

Ondervindt u een probleem? Zie Activerings- en deactiveringsproblemen oplossen.

Een apparaat uitschakelen
    1. Open uw Adobe ID-account online en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

Tip:

Uw Adobe ID is het e-mailadres dat u hebt gebruikt toen u voor het eerst een Adobe-abonnement, -app of -service hebt aangeschaft.

2. Klik onder het gedeelte Abonnementen en producten op Abonnement beheren.

Abonnement beheren
    3. Klik onder Geactiveerde apparaten op x naast het apparaat dat u wilt deactiveren.

Klik naast het apparaat dat u wilt deactiveren
    4. Klik op Deactiveren.

Klik op Deactiveren

Als u een apparaat opnieuw wilt activeren, opent u gewoon een Adobe-toepassing op die computer. U moet dan worden gevaagd om u aan te melden. Als dat niet het geval is, kiest u Help > Aanmelden.

Opmerking:

Houd er rekening mee dat er slechts twee apparaten tegelijk actief kunnen zijn. Zorg dat u zich alleen hebt aangemeld bij uw Adobe-apps op één ander apparaat voordat u zich aanmeldt op een tweede apparaat (met andere woorden: voordat u het activeert).

Acrobat XI/X, Creative Suite 6 en eerder

1. Zorg dat uw computer is verbonden met internet.

2. Start de toepassing.

3. Kies Help > Deactiveren.

4. Kies een van de volgende opties:

• Deactiveren of Activering onderbreken: Deze opties deactiveren de software maar bewaart de licentiegegevens op uw computer. Kies een van deze opties als u de software tijdelijk wilt activeren en van plan bent deze opnieuw te activeren op deze computer.
      • Permanent deactiveren: hiermee deactiveert u de software en wordt de licentie-informatie van uw computer verwijderd. Als u de software op deze computer opnieuw wilt gebruiken, moet u het serienummer opnieuw invoeren.
    Tip:

Ondervindt u een probleem? Zie Activerings- en deactiveringsproblemen oplossen.

Naar boven

Veelgestelde vragen

Wat is activering?

Activering is het proces dat Adobe gebruikt om uw software te valideren en zo fraude en misbruik van Adobe-producten en -services te voorkomen. Voor activering wordt op verschillende tijdstippen informatie naar Adobe gestuurd, zoals tijdens de download, installatie, verwijdering, serialisatie, opstarten en tijdens controles op updates voor Adobe-software. Adobe kan deze informatie ook gebruiken, op zich of in combinatie met andere informatie die is verzameld, om (i) u toepasselijke opties voor licentieverlenging te bieden, en (ii) om ons beter inzicht in het gebruik van Adobe-software te bieden, zodat we kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten.

Welke gegevens worden naar Adobe verzonden tijdens activering?

De volgende soorten informatie kunnen tijdens activering naar Adobe worden verzonden:

Identificatie (id's)
    • Unieke id's (gegenereerd door Adobe) specifiek voor uw computer en voor de licentie die u voor de software hebt aangeschaft. Deze id's kunnen niet worden gebruikt om uw computer te vinden of u persoonlijk te identificeren.
    • Uw Adobe-id als u zich bij Adobe hebt aangemeld als deel van de installatie, de update of het gebruik van de Adobe-software. De Adobe-id is uw persoonlijke identificatie en is gekoppeld aan alle informatie die u aan Adobe hebt verstrekt toen u uw Adobe-account maakte of gebruikte. Als u of uw bedrijf een beheerder of andere geautoriseerde partij voor het bovenstaande gebruikt, ontvangen we mogelijk ook de Adobe-id van die partij.
    Informatie over geïnstalleerde Adobe-producten
    • Serienummers van de geïnstalleerde productlicenties
    • Productnaam en versienummer; aangeschaft licentietype
    • Versie van de Gebruikersrechtovereenkomst die aan de software is gekoppeld
    • Het aantal keer dat u een Adobe-toepassing hebt gestart sinds de laatste activering, voor elke toepassing die aan de productlicentie is gekoppeld
    Informatie over het besturingssysteem
    • Type en versie van het besturingssysteem
    • Gebruikte taalinstelling (taaldialect en schrijfsysteem)
    • Lokale computertijd (inclusief tijdzone)
    • Naam van de computer
    • MAC-adres
    IP-adres

Het IP-adres dat door uw internetserviceprovider aan u is toegewezen, wordt door Adobe ontvangen als deel van het proces waarbij de activeringsgegevens aan Adobe worden verzonden.