Ontdek hoe u Adobe-toepassingen (de)activeert.

Een app activeren

Wat is activering?

Activering—een toepassing met een geldige gebruikerslicentie verbinden—wordt voor de meeste apps automatisch uitgevoerd. In sommige gevallen moet u uw toepassing handmatig activeren voordat u deze kunt gebruiken. Zoek uw product in de onderstaande secties om te weten te komen hoe u uw app activeert.

Creative Cloud, Acrobat DC

Met Adobe Creative Cloud Acrobat Pro DC of Acrobat Standard DC meldt u zich eenvoudig aan om uw software te activeren (bijvoorbeeld Photoshop, Lightroom, Illustrator of Acrobat DC). Start de app en kies Help > Aanmelden (uw Adobe ID). Of meld u aan via de Creative Cloud-desktopapp.

Creative Suite 2 en 3 | Acrobat 7, 8 en 3D | Audition 3

Onze verouderde activeringsservers voor eerdere versies van Acrobat- en Creative Suite (CS)-toepassingen moesten worden stopgezet. Zonder de activeringsservers wordt in deze toepassingen een activerings- of verbindingsfout weergegeven bij de verificatie van een licentie. Voor de installatie van een versie die geen activering vereist, raadpleegt u Fout: "Activeringsserver onbereikbaar” | CS2, Acrobat 7, Audition 3 of Activerings- of verbindingsfout | CS3, Acrobat 8.

Toepassingen waarop dit van invloed is: Creative Suite 2- en 3-toepassingen, Acrobat 7 en 8 (Standard en Professional), en Acrobat 3D Version 8.

Creative Suite 6, 5 en 4

CS6: Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om uw software binnen de eerste zeven dagen van gebruik te activeren. Om dit te doen, voert u onderstaande stappen uit.

CS5.5, CS5, and CS4: activering gebeurt automatisch zodra de software een internetverbinding detecteert, of als de software u vraagt het tijdens de installatie te activeren. Om uw software handmatig te activeren, voert u onderstaande stappen uit.

Om uw software handmatig te activeren:

1. Zorg dat uw computer is verbonden met internet.

2. Start de toepassing.

3. Kies Help > Activeren. (Als deze optie grijs wordt weergegeven, hebt u uw software al geactiveerd.)

4. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om uw software te activeren.

Als u geen Adobe ID hebt, ziet u een optie om er een te maken. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking:

Hebt u een probleem of moet u offline activeren? Zie Activerings- en deactiveringsproblemen oplossen.

Acrobat XI, X

Adobe Acrobat XI en Reader X worden automatisch geactiveerd wanneer de software een internetverbinding detecteert.

Als u de software handmatig moet activeren (bijvoorbeeld als u het op een computer hebt gedeactiveerd om het op een andere computer te activeren), volgt u de stappen onder Creative Suite 6 en later.

Flash Player, Acrobat Reader en Shockwave Player

Deze producten hoeft u niet te activeren. Als u hulp bij deze producten nodig hebt, gaat u naar de volgende sites:

Photoshop Elements, Premiere Elements

Het product wordt geactiveerd zodra u het voor het eerst start na het invoeren van het serienummer.

Als u het product deactiveert door selectie van Help>Afmelden, kunt u het opnieuw activeren door selectie vanHelp > Aanmelden. Het product wordt gestart in de proefversiemodus. Selecteer Licentie voor deze software en geef het serienummer op.

U moet het serienummer ontvangen hebben bij aanschaf van het product. Voor meer informatie over het vinden van het serienummer, zie Vind uw serienummer of inwisselcode.

Uw serienummer of inwisselcode vinden

Sommige producten vereisen dat u uw serienummer of inwisselcode invoert voordat u kunt beginnen met gebruik van uw product. Uw serienummer of inwisselcode wordt aan u overhandigd bij aankoop van het product.

Opmerking:

Voor Creative Cloud-apps zijn geen serienummers vereist. Als u wordt gevraagd een serienummer in te voeren wanneer u een Creative Cloud-app start, is het een fout. Zie De Creative Cloud-app vraagt om een serienummer voor informatie om het probleem op te lossen.

Een app activeren op een nieuwe computer

Creative Cloud, Acrobat DC

U kunt uw individuele abonnement op maximaal twee computers of apparaten gebruiken.

Voor informatie over het gebruik van uw abonnement op een andere computer of ander apparaat, zie Uw abonnement op een andere computer of ander apparaat gebruiken.

Zelfstandige producten zoals Photoshop Elements of Premiere Elements

U kunt uw product op maximaal twee computers installeren. Als u uw product naar een nieuwe computer wilt verplaatsen, kiest u eenvoudig Help > Afmelden in het product op een van de computers die een actieve licentie heeft. U kunt vervolgens het product op de nieuwe computer installeren.

Als de computer waarop u het product hebt geïnstalleerd niet meer beschikbaar is, neemt u contact met ons op om de informatie in het systeem bij te werken. Zodra de gegevens zijn verwijderd, kunt u het product op een nieuw systeem installeren.

Een app deactiveren

Wat is deactiveren?

Deactivering verwijdert een toepassing van een geldige gebruikerslicentie. Wanneer uitgeschakeld, kunt u de toepassing op elk gewenst moment opnieuw activeren. U hoeft een toepassing niet van uw computer te verwijderen om deze te deactiveren. Wanneer u een toepassing verwijdert, wordt de bijbehorende licentie niet persé verwijderd.

Met één licentie voor Adobe-software kunt u een toepassing op twee computers installeren, bijvoorbeeld thuis en op kantoor. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u eerst één installatie van de toepassing uitschakelen. Hieronder wordt beschreven hoe u dat doet.

Creative Cloud deactiveren?

U kunt een Creative Cloud-app gemakkelijk deactiveren door u af te melden. Start uw Creative Cloud-app en kies Help > (uw Adobe ID) afmelden. U kunt zich ook afmelden van de Creative Cloud-desktopapp of een apparaat deactiveren via uw accountpagina op adobe.com. Voor uitgebreide instructies raadpleegt u Afmelden bij Creative Cloud en Afmelden bij accountpagina.

Opmerking:

De optie voor afmelden van de accountpagina is niet beschikbaar in landen die worden bediend door Digital River.

Acrobat DC deactiveren

Versie met een abonnement

Als u een Acrobat DC-abonnement hebt, kunt u de app deactiveren door u gewoon af te melden. Start de app en kies Help > (uw Adobe ID) afmelden.U kunt zich ook afmelden bij uw accountpagina op adobe.com.Voor uitgebreide instructies raadpleegt u Afmelden bij Creative Cloud en Aanmelden en afmelden bij accountpagina.

Opmerking:

De optie voor afmelden van de accountpagina is niet beschikbaar in landen die worden bediend door Digital River.

(Zelfstandige) versie zonder abonnement

Als u een zelfstandige versie zonder abonnement van Acrobat DC hebt, meldt u zich gewoon af bij Acrobat om de toepassing te deactiveren. Start de app en kies Help > (uw Adobe ID) afmelden.

Opmerking:

Zorg dat u een internetverbinding hebt wanneer u probeert u af te melden.

Acrobat XI/X, Creative Suite 6 en eerder afmelden

1. Zorg dat uw computer is verbonden met internet.

2. Start de toepassing.

3. Kies Help > Deactiveren.

4. Kies een van de volgende opties:

• Deactiveren of Activering onderbreken: Deze opties deactiveren de software maar bewaart de licentiegegevens op uw computer. Kies een van deze opties als u de software tijdelijk wilt activeren en van plan bent deze opnieuw te activeren op deze computer.
    • Permanent deactiveren: hiermee deactiveert u de software en wordt de licentie-informatie van uw computer verwijderd. Als u de software op deze computer opnieuw wilt gebruiken, moet u het serienummer opnieuw invoeren.

Deactiveer Photoshop Elements of Premiere Elements

Als u Photoshop Elements of Photoshop Elements wilt deactiveren, meldt u zich gewoon af via Help > Afmelden.

Opmerking:

Ondervindt u een probleem? Zie Activerings- en deactiveringsproblemen oplossen.

Veelgestelde vragen

Wat is activering?

Activering is het proces dat Adobe gebruikt om uw software te valideren en zo fraude en misbruik van Adobe-producten en -services te voorkomen. Voor activering wordt op verschillende tijdstippen informatie naar Adobe gestuurd, zoals tijdens de download, installatie, verwijdering, serialisatie, opstarten en tijdens controles op updates voor Adobe-software. Adobe kan deze informatie ook gebruiken, op zich of in combinatie met andere informatie die is verzameld, om (i) u toepasselijke opties voor licentieverlenging te bieden, en (ii) om ons beter inzicht in het gebruik van Adobe-software te bieden, zodat we kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten.

Welke gegevens worden naar Adobe verzonden tijdens activering?

De volgende soorten informatie kunnen tijdens activering naar Adobe worden verzonden:

Identificatie (id's)

• Unieke id's (gegenereerd door Adobe) specifiek voor uw computer en voor de licentie die u voor de software hebt aangeschaft. Deze id's kunnen niet worden gebruikt om uw computer te vinden of u persoonlijk te identificeren.
  • Uw Adobe ID als u zich bij Adobe hebt aangemeld als deel van de installatie, de update of het gebruik van de Adobe-software. De Adobe ID is uw persoonlijke identificatie en is gekoppeld aan alle informatie die u aan Adobe hebt verstrekt toen u uw Adobe-account maakte of gebruikte. Als u of uw bedrijf een beheerder of andere geautoriseerde partij voor het bovenstaande gebruikt, ontvangen we mogelijk ook de Adobe ID van die partij.

Informatie over geïnstalleerde Adobe-producten

• Serienummers van de geïnstalleerde productlicenties
  • Productnaam en versienummer; aangeschaft licentietype
  • Versie van de Gebruikersrechtovereenkomst die aan de software is gekoppeld
  • Het aantal keer dat u een Adobe-toepassing hebt gestart sinds de laatste activering, voor elke toepassing die aan de productlicentie is gekoppeld

Informatie over het besturingssysteem

• Type en versie van het besturingssysteem
  • Gebruikte taalinstelling (taaldialect en schrijfsysteem)
  • Lokale computertijd (inclusief tijdzone)
  • Naam van de computer
  • MAC-adres

IP-adres

Het IP-adres dat door uw internetserviceprovider aan u is toegewezen, wordt door Adobe ontvangen als deel van het proces waarbij de activeringsgegevens aan Adobe worden verzonden.