Følg instruksjonene nedenfor for å laste ned og installere Adobe Reader X på en Windows-maskin.

Solid State Networks: Adobe lisensierer nedlastingsteknologi fra Solid State Networks i Phoenix i Arizona i USA. Klikk her for mer informasjon om Solid State Networks og deres produkter.

Systemkrav

Sørg for at systemet ditt oppfyller systemkravene før du starter installasjonen.

Internet Explorer: Laste ned og installere Adobe Reader

Følg denne fremgangsmåten for å installere Reader fra Internet Explorer.

1. Lukk alle versjoner av Reader. Lukk eventuelle nettlesere som har åpne PDF-filer.
  2. Klikk på Last ned nå på nedlastingssiden for Adobe Reader.

Merk: Hvis du vil installere en eldre versjon av Reader, går du til denne siden.
  3. Når sikkerhetsadvarselen vises: Klikk på Kjør.

Kjør filnedlasting når sikkerhetsadvarselen vises

4. Når sikkerhetsadvarselen vises i Internet Explorer, klikker du på Kjør.

Internet Explorer – Sikkerhetsadvarsel

Merk: Installasjonen av Reader består av to deler: Først lastes installasjonsprogrammet ned, og deretter installeres Reader. Du må vente til hver del er fullført. Fremdriftsindikatoren viser hvor mye tid som gjenstår.

5. Klikk på Fullfør når du ser bekreftelsen om at installasjonen er fullført.

Bekreftelsesmelding for fullført installasjon

Mozilla Firefox: Laste ned og installere Adobe Reader

Følg denne fremgangsmåten for å installere Reader fra Mozilla Firefox.

1. Lukk alle versjoner av Reader. Lukk eventuelle nettlesere som har åpne PDF-filer.
  2. Klikk på Last ned nå på nedlastingssiden for Adobe Reader.

Merk: Hvis du vil installere en eldre versjon av Reader, går du til denne siden.
  3. Når åpningsdialogboksen vises, klikker du på Lagre fil.

Når åpningsdialogboksen vises, klikker du på Lagre fil
  4. Når nedlastingsvinduet vises, dobbeltklikker du på .exe-filen for Reader.

Merk: Hvis du ikke ser nedlastingsvinduet, kan det hende det er skjult av andre programmer eller vinduer.

dobbeltklikk på .exe-filen for Reader i nedlastingsvinduet
  5.  Klikk på OK når du blir spurt om du vil åpne den kjørbare filen.

Klikk på OK når du blir spurt om du vil åpne den kjørbare filen

Merk: Installasjonen av Reader består av to deler: Først lastes installasjonsprogrammet ned, og deretter installeres Reader. Du må vente til hver del er fullført. Fremdriftsindikatoren viser hvor mye tid som gjenstår.

6. Klikk på Fullfør når du ser bekreftelsen om at installasjonen er fullført.

Bekreftelsesmelding for fullført installasjon