Finn ut hva som er nytt i den nyeste versjonen av Bridge CC.
Adobe_Bridge_CC_icon

I oktober 2018-versjonen av Bridge CC (versjon 9.0) er det implementert spennende nye funksjoner for designere, digitalfotografer og kreative fagfolk. Les videre hvis du vil ha en rask introduksjon til disse funksjonene og koblinger til ressurser som inneholder mer informasjon.

Konsekvent brukeropplevelse

Adobe Bridge har nå et forbedret brukergrensesnitt for å gi deg en lignende opplevelse som i andre Creative Cloud-programmer. Du kan også endre standard utseende for brukergrensesnittet, tekststørrelsen og skaleringen ved å angi innstillingene for brukergrensesnitt i dialogboksen Rediger > Innstillinger > Grensesnitt.

Brukergrensesnittet i Adobe Bridge
Brukergrensesnittet i Adobe Bridge
Endre innstillingene for brukergrensesnittet
Endre innstillingene for brukergrensesnittet

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Adobe Bridge-arbeidsområdet.

Bedre på- og avloggingsopplevelse

Bridge har en ny modell for på- og avlogging som gir deg en sikker, moderne og sømløs programlisensieringsopplevelse. Når du starter Bridge, vises et påloggingsvindu der du blir bedt om å logge på med Adobe-ID og passord. Hvis du allerede er logget på med en Adobe-ID fra et Creative Cloud-program, vises ikke påloggingsvinduet, og den samme påloggingsinformasjonen brukes.

Hvis du vil logge deg av og avslutte Bridge, velger Hjelp > Logg av. Når du har logget deg av Bridge, er du logget av alle Adobe-programmer som er installert på systemet ditt.

Forbedret Creative Cloud Libraries

Biblioteker-arbeidsområdet i Bridge gir nå en forhåndsvisning av høy kvalitet av bibliotekelementer. Du kan velge flere elementer for å forhåndsvise dem sammen.

Forhåndsvise bilder i Biblioteker-panelet
Forhåndsvise bilder i Biblioteker-panelet

Du finner mer informasjon i Creative Cloud Libraries i Bridge.

Sentralisert bufferadministrasjon

Du kan nå dele en buffer med andre Bridge-brukere og la dem bruke den delte bufferen i stedet for å lage sin egen.

Alle Adobe Bridge-brukere kan eksportere bufferen til en delt plassering, og andre brukere kan importere en kopi av den delte bufferen til sine lokale systemer. Hvis maskinene er synkronisert, kan du ved å administrere bufferen på en sentral plassering bruke den allerede eksporterte bufferen på nytt, uten at du trenger å bygge bufferen på nytt på andre maskiner.

Du kan opprette og administrere den delte bufferen ved å bruke dialogboksen Administrer buffer (Verktøy > Administrer buffer), som nå har blitt forbedret og gjør det mulig å bygge, importere og tømme buffere. I tillegg har bufferinnstillingene blitt forbedret (Rediger > Innstillinger > Buffer og Rediger > Innstillinger > Bufferadministrasjon).

Deling av buffer i et samarbeidsmiljø
Deling av buffer i et samarbeidsmiljø

Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan du bygger og administrerer en delt buffer, kan du se Administrere en Adobe Bridge-buffer sentralt.

Hvis du ønsker mer informasjon om Adobe Bridge-bufferen, kan du se Arbeide med Adobe Bridge-bufferen.

Redigere fotograferingstidspunkt

Adobe Bridge gjør det nå mulig å endre fotograferingstidspunktet for JPEG- og RAW-bildefiler, akkurat som i Adobe Lightroom. Denne funksjonen er nyttig hvis du reiser til en annen tidssone uten å endre dato- eller klokkeinnstillingen på kameraet før du begynner å fotografere. Med denne funksjonen kan du redigere fotograferingstidspunktet etter at du har tatt bildet.

Endre fotograferingstidspunktet for en JPEG- eller RAW-fil
Endre fotograferingstidspunktet for en JPEG- eller RAW-fil

Du finner mer informasjon i Redigere fotograferingstidspunkt.

Støtte for XD-filformater

Bridge støtter nå forhåndsvisninger, generering av miniatyrbilder, tagging av metadata og generering av nøkkelord for Adobe XD-filer.

Mediebufferinnstillinger

Bridge behandler og bevarer nå en buffer av alle lyd- og videoavspillingsfiler. Denne funksjonen forbedrer ytelsen til avspillingsfiler, ettersom filene er lett tilgjengelige når du vil spille dem av senere. Det anbefales at du regelmessig fjerner gamle og ubrukte mediebufferfiler for å optimalisere ytelsen.

Innstillingene for mediebufferen kan angis ved å velge Rediger > Innstillinger > Mediebuffer.

Angi mediebufferinnstillinger
Angi mediebufferinnstillinger

Du finner mer informasjon i Administrer mediebuffer.

Klippe ut, kopiere eller flytte filer og mapper på tvers av Bridge og Filutforsker eller Finder

Bridge lar deg nå utføre følgende operasjoner:

• Klippe ut, kopiere eller flytte filer og mapper fra Filutforsker (Windows) eller Finder (macOS) og lime dem inn i Bridge
  • Klippe ut, kopiere eller flytte filer og mapper fra Bridge-arbeidsområdet og lime dem inn i Filutforsker (Windows) eller Finder (macOS)

Andre forbedringer

• Bridge viser nå de valgte ressursene med en mer fremtredende utheving og bakgrunn.
  • Bridge bruker nå mindre plass på harddisken mens du blar gjennom videoer.
  • Hvis du avviser et bufret element ved å velge Etikett > Avvis, vil en Avvist-tag i rødt vises under bildet.
  • Bridge genererer miniatyrbilder av MP3-lydfiler som inneholder bilder. Du kan justere størrelsen på miniatyrbildene i Innhold-panelet ved hjelp av miniatyrbilde-glidebryteren.