Feilsøke installasjonen av Adobe Exchange-utvidelsen

1. Kontroller at du har fått tak i utvidelsen.

Alle utvidelser du har lastet ned med Adobe ID-en din, vises på siden Min Exchange. Logg på med Adobe ID-en din for å se siden. Du må ha Internett-tilgang for å installere en utvidelse.

Min Exchange-side
    • Hvis du har mer enn én Adobe ID, kan du bare installere og synkronisere utvidelser med én Adobe ID om gangen.
    • Hvis listen viser at utvidelsen er nedlastet, men ikke installert, klikker du på Installer-knappen ved siden av utvidelsen på listen.
    • Hvis du ikke ser utvidelsen på listen, kan du laste den ned på nytt fra utvidelsens startside.
  2. Kontroller at du har installert Creative Cloud-skrivebordsappen.

Utvidelser krever at Creative Cloud-skrivebordsappen og minst ett kompatibelt Adobe-program er installert. Hvis du ikke har installert Creative Cloud-skrivebordsappen, kan du laste den ned fra https://creative.adobe.com/products/creative-cloud.

Hvis du allerede har installert appen, og appen er åpen, sjekker du om ikonet vises riktig:

• Mac OS: Et ikon vises på menylinjen på en Mac. Hvis du ikke ser dette ikonet, kan du sjekke programmappen din i Finder.
    Ikon for skrivebordsprogrammet til Creative Cloud
    • Windows: Se ikonet i systemstatusfeltet. Hvis du ikke ser ikonet, kan du se om appen er på menyen Start > Alle programmer.
    Ikon for skrivebordsprogrammet til Creative Cloud
  3. Kontroller at synkroniseringsfilen er slått på og at den ikke er midlertidig stanset.

Hvis du vil installere en utvidelse i et vertsprogram, må filsynkroniseringsfunksjonen være aktivert i Creative Cloud-skrivebordsappen. Hvis den er deaktivert, kan du aktivere den ved å klikke på knappen Start synkronisering på fanen Ressurser > Filer.

Filsynkronisering i Creative Cloud-skrivebordsappen

Når du skal sjekke om funksjonen er aktivert, eller vil slå den på eller av, går du til Innstillinger:

Synkronisering av Creative Cloud

Når synkroniseringsfunksjonen er aktivert, blir utvidelsene dine automatisk synkronisert, lastet ned og installert. Et melding som angir at utvidelsen er installert, vises på skjermen. Filsynkronisering brukes også til å automatisk oppdatere eventuelle utvidelser du har kjøpt, når en oppdatering er tilgjengelig. Dermed kan du være sikker på at du alltid har den nyeste versjonen.

Hvis synkroniseringsfilen er aktivert, sjekker du statusen nederst på Filer-fanen for å se om den er midlertidig stanset. Klikk på Spill av-knappen for å fortsette.

Filsynkronisering
  4. Kontroller at du har installert et kompatibelt Adobe-program.

Bestemte utvidelser er kompatible med bestemte Adobe-skrivebordsapper. Sjekk produktkompatibiliteten ved å gå til utvidelsens produktdetaljside.

Naviger til Min Exchange-siden, velg utvidelsen, og vis siden med detaljer:

Velg Tillegg

Du kan sjekke kompabilitet i kompatibilitetsdelen øverst til høyre på siden med detaljer. Du kan også gå til delen Hvor finner jeg det for å se hvor utvidelsen er installert, og hvordan du får tilgang til den i vertsprogrammet.

Tilleggsdetaljer
  5. Start Adobe-programmet på nytt for å aktivere utvidelsen.

Enkelte utvidelser krever at du starter programmet på nytt for å kunne jobbe bruke det. Hvis Adobe-programmet var åpent under installasjonsprosessen, må du lukke og åpne det på nytt.

6. Lukk alle Adobe-programmene og installer utvidelsen på nytt.

Noen utvidelser kan ikke installeres helt hvis et Adobe-program kjører. Du vil se en merknad fra produsenten i installasjonsveiledningen hvis det er tilfelle.

I dette tilfellet lukker du alle åpne Adobe-programmer og går tilbake til Min Exchange-siden. Klikk på Avinstaller-knappen for å fjerne den delvis installerte utvidelsen.

Knappen Avinstaller endres til Installer. Klikk på Installer for å installere utvidelsen på nytt.

Installer utvidelse
  7. Installer på en annen måte.

Hvis du ikke kan installere utvidelsen ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsappen, klikker du på koblingen Last ned / Installer på en annen måte.

Last ned / Installer på en annen måte

Du vil se trinn for å installere den ved hjelp av verktøyet for installasjon av utvidelsen. Følg trinnene for å installere utvidelsen.

Trinn for å installere den på en annen måte

Hvis du fortsatt har problemer, følger du trinnene nedenfor:

• Klikk på Avinstaller i Min Exchange og vent i et parøyeblikk.Deretter klikker du på Installer.
    • Start datamaskinen på nytt og start Creative Cloud-skrivebordsappen.
    • Kontroller om utvidelsen er installert automatisk etter omstart.
      • Hvis ikke, og hvis det ikke vises tilsvarende aktiviteter, må du kontrollere at Extension Manager er avinstallert fra datamaskinen.
      • Etter at Extension Manager er avinstallert, må du avinstallere og deretter installere et Adobe-program på nytt ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsappen for å oppdatere Adobe-databasen.
      • Installer utvidelsen på nytt.

Hvis det fortsatt ikke er tegn på tilsvarende aktiviteter i aktivitetsstrømmen din, følger du trinnene i denne artikkelen: https://forums.adobe.com/docs/DOC-6306.

Merk:

Extension Manager er foreldet i CC 2015. Hvis du bruker Extension Manager CC til å installere utvidelser (tillegg) i tidligere versjoner, kan det forstyrre muligheten til å installere utvidelser (tillegg) gjennom Creative Cloud-skrivebordsappen. For å unngå problemer må brukere av alle Creative Cloud-versjoner begynne å bruke Creative Cloud-desktopappen når de skal installere utvidelser. Etter at du har oppgradert til CC2015, må du kontrollere at alle utvidelsene er riktig installert ved å følge disse trinnene:

1. Avinstaller Extension Manager CC.
  2. Start enheten på nytt.
  3. Avinstaller og installer et annet Adobe-program ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsappen for å oppdatere den interne databasen.

Få støtte for Adobe Exchange-problemer

Hvis du fortsatt har problemer med å installere eller få tilgang til utvidelsen, kan du få hjelp fra Adobe eller direkte fra utvidelsesprodusenten.

• Du finner kontaktinformasjon for hver produsent i delen Notater og dokumenter.
  • Ta kontakt med Adobes kundestøtte på asupport@adobe.com
Kontakt produsenten for å få hjelp