Brukerveiledning Avbryt

Legg vannmerke til på bildene dine i Lightroom Classic

1. Brukerhåndbok for Lightroom
  2. Introduksjon til Lightroom Classic
    1. Hva er nytt i Lightroom Classic
    2. Systemkrav for Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Vanlige spørsmål
    4. Nøkkelkonsepter for Lightroom Classic
    5. Veiledninger for Lightroom Classic
    6. Funksjonssammendrag | Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x-versjoner
  3. Lightroom- og Adobe-tjenester
    1. Creative Cloud Libraries
    2. Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-apper
  4. Lightroom for mobil, TV og nett
    1. Vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Lightroom for mobil og Apple TV
    2. Synkroniser Lightroom Classic med Lightroom-økosystemet
    3. Photoshop-serien med mobilapper
  5. Importer bilder
    1. Hente bilder fra et digitalt kamera eller en kortleser
    2. Importer bilder fra en mappe på en harddisk
    3. Importer bilder automatisk
    4. Importer bilder fra Photoshop Elements
    5. Importer bilder fra et direktekoblet kamera
    6. Angi importalternativer
    7. Angi importinnstillinger
    8. Redigeringsprogrammer for filnavnmaler og tekstmaler
  6. Arbeidsflyter
    1. Bruk maskering i bilder
    2. Eksporter og lagre bildene som JPEG-er
    3. Eksporter og vannmerk bildene dine
    4. Importer bildene dine
    5. Justeringspensel: det grunnleggende
    6. Justeringer med tonekurven
    7. Avanserte lysbildefremvisninger i videoformat
    8. Kontroller hvitbalanse
    9. Opprette en kontaktkopi
    10. Forbedre arbeidsflyten din med Lightroom Classic
  7. Arbeidsområde
    1. Grunnleggende om arbeidsområder
    2. Angi innstillinger for å jobbe i Lightroom Classic
    3. Vis Biblioteket på en annen skjerm
    4. Tilpass identitetsskilt og modulknapper
    5. Vannmerk bildene dine i Lightroom Classic
    6. Fargehåndtering
  8. Vise bilder
    1. Vise bilder
    2. Bla gjennom og sammenlign bilder
    3. Angi visningsalternativer for Biblioteker
    4. Del bilder for kommentarer og tilbakemeldinger
    5. Smart Previews
  9. Administrere kataloger og filer
    1. Lightroom Classic-katalog – vanlige spørsmål
    2. Slik fungerer Lightroom Classic-kataloger
    3. Opprette og behandle kataloger
    4. Sikkerhetskopiere en katalog
    5. Finne manglende bilder
    6. Opprette og behandle mapper
    7. Administrere bilder i mapper
  10. Kart
    1. Arbeide med kartmodulen
  11. Organisere bilder i Lightroom Classic
    1. Ansiktsgjenkjenning
    2. Arbeid med bildesamlinger
    3. Gruppere bilder i stakker
    4. Flagge, merke og vurdere bilder
    5. Bruk av nøkkelord
    6. Grunnleggende om metadata og tiltak
    7. Finne bilder i katalogen
    8. Arbeide med video i Lightroom Classic
    9. Avanserte metadatahandlinger
    10. Bruk av Hurtigfremkalling-panelet
  12. Behandle og utvikle bilder
    1. Grunnleggende om fremkallingsmodul
    2. Opprette panoramabilder og HDR-panoramabilder
    3. Flatfeltkorreksjon
    4. Korrigere forvrengt perspektiv i bilder ved hjelp av Stående
    5. Forbedre bildekvaliteten ved hjelp av Forbedre
    6. Arbeide med bildetone og -farge
    7. Maskering
    8. Bruke lokale justeringer
    9. Slå sammen HDR-bilde
    10. Valg for fremkallingsmodul
    11. Retusjer fotografier
    12. Korrigere røde øyne og øyeeffekter hos kjæledyr
    13. Bruke verktøyet for sirkulært filter
    14. Bruke det forbedrede flekkfjerningsverktøyet
  13. Eksportere bilder
    1. Eksportere filer til disk eller CD
    2. Eksportere bilder fra Lightroom Classic
    3. Publisere bilder på nett
    4. Eksportere til harddisk ved hjelp av publiseringstjenester
    5. Forhåndsinnstillinger for eksport og andre innstillinger
  14. Arbeide med eksterne redaktører
    1. Eksterne redigeringspreferanser
    2. Åpne og redigere Lightroom Classic-bilder i Photoshop eller Photoshop Elements
  15. Lysbildefremvisninger
    1. Lage lysbildefremvisninger
    2. Paneler og verktøy for bildefremvisningsmoduler
    3. Angi lysbildeoppsettet
    4. Legg til overlegg i lysbilder
    5. Spill av og eksporter lysbildefremvisninger
  16. Skrive ut bilder
    1. Grunnleggende om utskriftsmodul
    2. Oppsett og maler for utskriftsmodul
    3. Jobbe med alternativer og innstillinger for utskriftsjobber
  17. Fotobøker
    1. Lage fotobøker
  18. Webgallerier
    1. Opprette nettgallerier
    2. Bruke panelene og verktøyene for webmoduler
    3. Arbeide med nettgallerioppsett
    4. Arbeide med nettgallerimaler og innstillinger
    5. Forhåndsvise, eksportere og laste opp nettfotogallerier
  19. Hurtigtast-
    1. Hurtigtast-
Important

Important:

Denne artikkelen dekker arbeidsflyten for Lightroom Classic. Bruker du Lightroom for skrivebord? Se Legge til grafisk og signaturvannmerke.

Opprett et opphavsrettslig vannmerke

1. I hvilken som helst modul velger du Rediger > Rediger vannmerker (Windows) eller Lightroom Classic > Rediger vannmerker (macOS).

2. I dialogruten Vannmerke-redigeringsprogram velger du en Vannmerkestil: Tekst eller Grafikk.

Vannmerkeinnstilling for Lightroom Classic
    Innstillingen Tekstvannmerke i Lightroom Classic

3. Gjør ett av følgende:
    • (Tekstvannmerke) Skriv inn teksten under forhåndsvisningsområdet og spesifiser Tekstalternativer: skrift, stil, justering, farge og skygger. OpenType-skrifter støttes ikke.

• (Grafisk vannmerke) Klikk på Velg i panelet Bildealternativer, og deretter navigerer du til og velger PNG-en eller JPEG-en som du ønsker å bruke.

4. Spesifiser vannmerkeeffekter:

Ugjennomsiktighet

Juster gjennomsiktighetsnivået til vannmerket.

Størrelse

Proporsjonal skalerer vannmerket større eller mindre. Passende ordner størrelsen til vannmerket på tvers av bredden til bildet. Fyll ordner størrelsen til vannmerket for å fylle høyden og bredden til bildet.

Innfelt

Posisjonerer vannmerket vannrett eller loddrett på nytt i bildet.

Ankerpunkt

Ankre vannmerket til ett av ni ankerpunkter i bildet, og roter vannmerket til venstre eller høyre.

Merk:

Hvis du har problemer med å se vannmerket på de endelige bildene, kan du eksperimentere med en større størrelse eller en annen posisjon på bildet.

5. Klikk på Lagre.

Administrere opphavsrettslige vannmerker

• I hvilken som helst modul velger du Rediger > Rediger vannmerker (Windows) eller Lightroom Classic > Rediger vannmerker (macOS).
  • Hvis du har markert flere bilder i filmstripen, da klikker du på navigasjonspilknappene Venstre  og Høyre  for å forhåndsvise vannmerket på hvert bilde.
  • For å lagre de gjeldende innstillingene som en forhåndsinnstilling og avslutte Vannmerke-redigeringsprogrammet, da klikker du på Lagre. For å lagre vannmerket og fortsette å arbeide i Vannmerke-redigeringsprogrammet klikker du på forhåndsinnstillingsmenyen (i hjørnet øverst til venstre i vinduet) og velger Lagre gjeldende innstillinger som ny forhåndsinnstilling. Skriv inn et navn i dialogruten Ny forhåndsinnstilling og klikk på Opprett.
  • For å velge et vannmerke markerer du det i forhåndsinnstillingsmenyen i hjørnet øverst til venstre i vinduet.
  • For å redigere et vannmerke markerer du det i forhåndsinnstillingsmenyen og endre innstillingene. Deretter klikker du på forhåndsinnstillingsmenyen igjen og velger Oppdater forhåndsinnstilling [navn].
  • For å gi et nytt navn til et opphavsrettslig vannmerke velger du det i forhåndsinnstillingsmenyen, og deretter klikker du på menyen igjen og velger Gi nytt navn til forhåndsinnstilling [navn].
  • For å slette et opphavsrettslig vannmerke velger du det i forhåndsinnstillingsmenyen, og deretter klikker du på menyen igjen og velger Slett forhåndsinnstilling [navn].

Bruk et opphavsrettslig vannmerke på bilder

For instruksjoner om hvordan du bruker opphavsrettslige vannmerker på bilder, se: