Få svar på vanlige spørsmål om Lightroom for mobil og Apple TV.
lr_cc_android_marketicon512

Adobe Photoshop Lightroom for mobil er drevet av den kraftige Adobe Photoshop-teknologien, og lar deg skape og dele bilder av profesjonell kvalitet fra iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter eller Chromebook.

Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV lar deg vise Lightroom-bilder og se lysbildefremvisninger på en TV. Med denne appen kan du sveipe gjennom samlingene dine for raskt å finne bildet du ser etter, eller zoome inn på bilder for å vise alle detaljer på en stor skjerm.

Lightroom for mobil

Generell informasjon

Lightroom for mobil er en gratis app som gir deg en kraftig, men enkel løsning for å ta bilder, redigere dem og dele dem. Og du kan oppgradere for premium-funksjoner som gir deg nøyaktig kontroll med sømløs tilgang på alle enhetene dine – mobil, skrivebord og web.

Skap og del bilder av profesjonell kvalitet fra smarttelefonen eller nettbrettet ved hjelp av enkle men kraftige verktøy som er utviklet med Adobe Photoshop-teknologi. Perfeksjoner bildet med et tastetrykk med mer enn 30 forhåndsinnstillinger. Eksperimenter med farge, juster klarhet og legg til vignetter.

Du kan bruke alle opptaks-, organiserings- og delingsfunksjoner i Adobe Photoshop Lightroom for mobil gratis. Du kan også bruke flesteparten av redigeringsfunksjonene gratis.

Når du kjøper et Creative Cloud Photography-abonnement får du også:

• Mulighet for å redigere råfiler og tilgang til selektive redigeringsverktøy i Adobe Photoshop Lightroom for mobil.
  • Mulighet for å synkronisere Lightroom-bilder på alle enhetene dine inkludert datamaskinen.
  • Photoshop – verdens kraftigste bilderedigeringsverktøy.
  • En tilpasset nettside for å vise frem bildende dine drevet av Adobe-porteføljen.
  • Mulighet for å få tilgang til bilder du har i Lightroom i andre Adobe-mobilapper inkludert Photoshop Mix, Photoshop Fix, Adobe Spark Page, Adobe Spark Video og mer.

For flere detaljer, se Creative Cloud-fotoplaner | Vanlige spørsmål.

Du kan også prøve alle disse gratis som del av en prøveversjon for Creative Cloud-fotoplanen.

Du kan synkronisere bilder og redigeringer mellom Adobe Photoshop Lightroom for mobil og Lightroom Classic- eller Lightroom-skrivebordsapplikasjonen hvis du har et aktivt abonnement eller en prøveperiode på en Creative Cloud-medlemskapsplan.

For mer informasjon, se Creative Cloud-fotoplaner | Vanlige spørsmål.

Hvis du eier en versjon av Lightroom med en evigvarende lisens, vil du ikke kunne synkronisere bilder mellom Lightroom på skrivebordet og Lightroom på mobilenheten.

Den beste måten å få Adobe Photoshop Lightroom for mobil på er å besøke appbutikken for mobilenheten din og søke etter "Lightroom".

iOS

Lightroom for mobil støtter iPhone og iPad som kjører iOS 11 eller senere. Dette omfatter: iPhone 5S (2013) og senere, iPad Mini 2 (2013) og senere, iPad Air 1 (2013) og senere, og iPod Touch 6. generasjon (2015).

Android

Lightroom for mobil støtter telefoner som kjører Android 5.x (Lollipop) og nyere.

Kontroller at Android-telefonen du vil installere Lightroom for mobil på, oppfyller følgende systemkrav:

Minimum systemkrav

• Prosessor: Quad Core CPU med 1,5 GHz frekvens og ARMv7-arkitektur
  • RAM: 1 GB
  • Intern lagringskapasitet: 8 GB
  • Android OS-versjon: 5.x (Lollipop) og nyere

Anbefalte systemkrav

• Prosessor: Quad Core CPU med 2,2 GHz frekvens og ARMv8-arkitektur
  • RAM: 4 GB eller mer
  • Intern lagringskapasitet: 8 GB eller mer
  • Android OS-versjon: 5.x (Lollipop) og nyere

Adobe Photoshop Lightroom for mobil (iOS og Android) er tilgjengelig på engelsk, fransk, kanadisk fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, brasiliansk portugisisk, koreansk, russisk, forenklet kinesisk, tradisjonell kinesisk, thai, tyrkisk og indonesisk.

I tillegg er Lightroom for mobil (iOS) også tilgjengelig på nederlandsk og svensk.

Lightroom for mobil støtter bildeformatene JPEG, PNG og Adobe DNG. Hvis du er et betalende Creative Cloud-medlem eller har en aktiv Creative Cloud-prøveversjon, kan du importere og redigere råfiler fra kameraet ditt ved å bruke iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter eller Chromebook.

Lightroom Classic- og Lightroom-skrivebordsapplikasjonene støtter filformater inkludert råbilder fra så og si alle DSLR-kamera-, JPEG- og PNG-filer. Lightroom Classic- og Lightroom-skrivebordsapplikasjonene gir automatisk en smart forhåndsvisning av råbildene og synkroniserer den smarte forhåndsvisningen til mobilenheten din. Smarte forhåndsvisninger er mindre versjoner av den originale råfilen som beholder all fleksibiliteten til en råfil, men bare er en brøkdel av størrelsen.

Den originale filen lastet opp fra Lightroom Classic forblir på skrivebordet ditt og blir ikke lagret, synkronisert eller brukt av Adobe Photoshop Lightroom for mobil. Lightroom-skrivebordsapplikasjonen laster opp alle dine originalbilder til skyen. Dette betyr at alle bildene dine trygt sikkerhetskopieres.

Du beholder fullt eierskap av bildene dine til enhver tid. Men hvis abonnementet ditt avsluttes, vil du ikke lenger kunne se, redigere eller synkronisere bildene dine i Lightroom på mobilenheter. Med Lightroom på iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter eller Chromebook kan du fortsette å vise og redigere bildene dine gratis, men du mister muligheten til å synkronisere mellom enhetene dine. Du kan fortsatt vise og redigere bildene dine ved bruk av Lightroom Classic-skrivebordsapplikasjonen.

Ja, bilder fra Lightroom for mobil opptar skybasert lagringsplass levert av Creative Cloud.

Ja, Lightroom sikkerhetskopierer automatisk alle bildene dine til skyen og gjør at du kan bruke og jobbe med bildene dine fra alle datamaskiner og mobilenheter.

Ja, Lightroom tilbyr skylagring og lagrer alle originalbildene dine i Creative Cloud.

Når du synkroniserer råfiler fra Lightroom Classic på skrivebordet til Lightroom for mobil, gjengir Lightroom Classic automatisk en smart forhåndsvisning av råbildene dine og synkroniserer den smarte forhåndsvisningen til mobilenheten din. Smarte forhåndsvisninger er mindre versjoner av den originale råfilen som beholder all fleksibiliteten til en råfil, men bare er en brøkdel av størrelsen.

Når du laster opp råfiler fra Lightroom på skrivebordet, sikkerhetskopieres den originale filen til skyen automatisk, slik at du får tilgang til og kan jobbe med bildet ditt fra alle datamaskiner og mobilenheter.

Det kreves en omfattende nettskyinfrastruktur for å synkronisere bildedata og redigeringer mellom datamaskiner og mobilenheter. Ettersom Creative Cloud allerede leverer en slik infrastruktur, så vel som en medlemskapsplan skreddersydd for fotoentusiaster, passer Creative Cloud godt for å drive synkronisering av bilder og redigeringer i Adobe Photoshop Lightroom for mobil, skrivebordet og nettet.

Hvis du er et Creative Cloud-medlem eller du har en aktiv Creative Cloud-prøveversjon, har du tilgang til en teknologiforhåndsvisning som lar deg importere og redigere råfiler fra kameraet ved å bruk Adobe Photoshop Lightroom for mobil på iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter eller Chromebook.

Du kan kun synkronisere én katalog mellom Lightroom Classic på skrivebordet og Adobe Photoshop Lightroom for mobil.

Før du bytter synkroniserte kataloger, må du sørge for at alle elementer har blitt synkronisert med skrivebordets Lightroom-katalog.

Med desember 2018-utgivelsen av Lightroom mobile versjon 4.1 støttes kablet Internett-tilkobling via Ethernet LAN-port eller USB Ethernet-adapter på Chromebook.

Når Bruk mobildata er aktivert

Når du aktiverer alternativet Bruk mobildata i appinnstillingene, bruker Lightroom for mobil mobilnettets båndbredde til å gjøre følgende:

• Laste ned bilde for redigering fra skyen når du åpner det i Lupe-visningen.
  • Synkronisere bildejusteringer eller endringer i metadata med skyen.
  • Laste opp bilder som er lagt til nylig, til skyen.

Hvis en WiFi-tilkobling er tilgjengelig på mobilenheten, prioriterer imidlertid Lightroom for mobil WiFi-tilkoblingen over tilkoblingen via mobilnettet.

Når Bruk mobildata er deaktivert

Når du deaktiverer alternativet Bruk mobildata i appinnstillingene, og du ikke har nettverkstilkobling, viser Lightroom for mobil ikonet Synkronisering avbrutt () i Album-visningen. I dette tilfellet kan du velge å laste ned Smartforhåndsvisning av et bilde for redigering og tvinge synkronisering av bildejusteringer ved hjelp av mobildata.

Hvis du vil laste ned en Smartvisning av et bilde ved hjelp av mobildata, følger du denne fremgangsmåten:

Laste ned en Smartvisning
Last ned en Smartvisning for redigering ved å bruke mobildata.
  1. Åpne bildet du vil redigere, i Lupe-visning.
  2. Trykk på ikonet (!) øverst til høyre på skjermen og velg Last ned Smartvisning.

Slik tvinger du synkronisering av ventende bildejusteringer ved hjelp av mobildata:

force-sync
  1. Etter at du har gjort justeringer i bildet i Lupe-visning, trykker du på ikonet (!) øverst til høyre på skjermen.
  2. Trykk på Tving synkronisering.

Sørg for at du kjører den nye Adobe Photoshop Lightroom for mobil-appversjonen på enheten.

(iOS)

Fra versjon 2.7 støtter Adobe Photoshop Lightroom for mobil (iOS) HDR-opptaksmodus på enhver iPhone- eller iPad-enhet som har et kamera med minst 12 megapiksler, og kjører iOS 10.0 eller nyere.

Hvis du vil ha mer informasjon om HDR-opptaksmodus, kan du se Ta bilder med høy kontrast i HDR-modus (iOS).

(Android)

Med den nyeste oppdateringen er HDR-modus bare tilgjengelig for mobilenhetene Samsung S8, Samsung S8+, Samsung S7, Samsung S7 Edge, Samsung Note 8, Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel XL, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL og One Plus 5.

HDR som en teknologisk forhåndsvisningsfunksjon: På andre kompatible mobilenheter fra Android som oppfyller spesifikasjonskravene oppført nedenfor, er HDR-modus tilgjengelig som en teknologisk forhåndsvisningsfunksjon som du kan aktivere fra sidemenyen.

• 3 GB RAM eller mer
  • Android OS-versjon 6.0 (Marshmallow) eller nyere
  • Appversjonen er "Arm8".
  • DNG-opptak støttes

Hvis du vil kontrollere spesifikasjonene for enheten din: Fra sidemenyen går du til Enhetsinformasjon og lagring > Enhetsinformasjon.

Hvis du vil ha mer informasjon om HDR-opptaksmodus, kan du se Ta bilder med høy kontrast i HDR-modus (Android).

Fra versjon 2.5 støtter Adobe Photoshop Lightroom for mobil (iOS) DNG-råbildeopptak på enhver iPhone- eller iPad-enhet som har et kamera med minst 12 megapiksler, og som kjører iOS 10.0 eller nyere.

Fra versjon 2.0 støtter Adobe Photoshop Lightroom for mobil DNG-råbildeopptak på enheter som kjører Android-versjoner 5.0 (Lollipop) og nyere. Men denne muligheten er kun tilgjengelig på de enhetene som støtter DNG-råbilder. Støtte for DNG-opptak aktiveres/settes utelukkende av enhetens produsenter.

For å kontrollere om enheten støtter DNG-opptak:

1. Sørg for at den nyeste versjonen av Lightroom-appen er installert på mobilenheten din.
  2. I Samlinger-visningen trykker du på -ikonet øverst til venstre på skjermen for å vise sidepanelmenyen.
  3. I menyen trykker du på Enhetsinfo og lagring > Enhetsinfo.
  4. Kontroller om DNG Capture støttes viser Ja eller Nei. Hvis den viser Ja, kan du ta råbilder med kameraet i appen.

Generelt sett kreves en nyere Android-telefon for å bruke de avanserte redigeringsfunksjonene. Adobe Photoshop Lightroom for mobil oppdager automatisk hvilke avanserte funksjoner telefonen din støtter, og gir deg tilgang til dem. Vi jobber med å utarbeide en omfattende liste over støttede enheter, og vi kommer til å oppdatere disse vanlige spørsmålene med den listen så snart den er klar.

(iOS)

Alle abonnementer på Lightroom for mobil (iOS) som du kjøper via App Store, administreres av Apple via iTunes-kontoen din. Du kan avslutte abonnementet fra App Store-appen på mobilenheten din.

Du finner mer hjelp i Apples dokumentasjon: https://support.apple.com/nb-no/HT202039

(Android)

Alle abonnementer på Lightroom for mobil (Android) som du kjøper via Google Play Store, administreres av Google. Du kan avslutte abonnementet fra Google Play Store-appen på mobilenheten din.

Du finner mer hjelp i Googles dokumentasjon: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481

Bruke Adobe Photoshop Lightroom for mobil

Gå til Kom i gang-siden for Adobe Photoshop Lightroom for mobil, last ned mobilappen og følg trinnene.

Lightroom for Apple TV

Generell informasjon

Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV-appen krever en fjerdegenerasjons Apple TV eller nyere, som kjører på tvOS 11.0 eller nyere.

Hvis bildet ditt vises beskåret eller forkortet, justerer du zoom- eller overskanningsinnstillinger på visningsenheten din.

For flere detaljer, kan du se Apples støtteartikkel https://support.apple.com/nb-no/HT202763.

Nei, Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV fokuserer på opplevelsen av å vise bildene og videoene dine. Hvis du vil redigere og finpusse bilder, må du bruke Lightroom på datamaskiner og mobilenheter (Android og iOS) eller Internett, eller Lightroom Classic på en datamaskin.

Ja, hvis fjernkontrollen virker med Apple TV, bør den fungere med Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV-appen. På visse fjernkontroller som ikke er fra Apple, fungerer det ikke å panorere rundt bildet mens du er zoomet inn, og rask rulling er kanskje ikke tilgjengelig.

Nei, å legge til musikk til lysbildefremvisninger støttes ikke i Lightroom for Apple TV, men du kan spille musikk fra en annen app på Apple TV mens lysbildefremvisningen kjører. Hvis du vil fortsette å spille av bakgrunnsmusikk fra andre apper, må du starte eller stanse lysbildefremvisningen midlertidig i Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV med et langt trykk på kontrollens berøringsoverflate.

Nei, det er bare en standard overgang tilgjengelig i Lightroom for Apple TV.

Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV bruker sRGBfaregerom.

For mer informasjon, se Vanlige spørsmål | Farge i Lightroom.

Selv om disse redigeringene burde synkroniseres automatisk, kan du eventuelt gå til Innstillinger og velge Last album på nytt.

Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk og japansk. Lightroom for Apple TV versjon 2.0 støtter også italiensk, koreansk, brasiliansk portugisisk, russisk, forenklet kinesisk, spansk, svensk, thai, tradisjonell kinesisk, nederlandsk og canadisk fransk.

Bruke Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV

For å sette opp Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV-appen på Apple TV må du lese Sette opp Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV-appen og følge trinnene for å få appen fra App Store og logge på med din Adobe ID.

Les Vis Lightroom-bilder på din TV for å lære om appens grensesnitt og innstillinger.

Mer informasjon