Få svar på vanlige spørsmål om Lightroom CC for mobile og Apple TV.
lr_cc_android_marketicon512

Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile er drevet av den kraftige Adobe Photoshop-teknologien, og lar deg skape og dele bilder av profesjonell kvalitet fra iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter eller Chromebook.

Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV lar deg vise dine Lightroom-bilder og nyte godt av lysbildefremvisninger på din TV. Den lar deg sveipe gjennom samlingene dine for raskt å finne bildet du ser etter, eller zoome inn på bildene dine for å vise alle detaljer på stor skjerm.

Lightroom CC for mobile

Generell informasjon

Hva er Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile?

Lightroom CC for mobile er en gratis app som gir deg en kraftig, men enkel løsning for å ta opp, redigere og dele dine bilder. Og du kan oppgradere for premium-funksjoner som gir deg nøyaktig kontroll med sømløs tilgang på alle enhetene dine – mobil, skrivebord og web.

Skap og del bilder av profesjonell kvalitet fra smarttelefonen eller nettbrettet ved hjelp av enkle men kraftige verktøy som er utviklet med Adobe Photoshop-teknologi. Perfeksjoner bildet med et tastetrykk med mer enn 30 forhåndsinnstillinger. Eksperimenter med farge, juster klarhet og legg til vignetter.

Hvilke funksjoner får jeg gratis? Hvilke tilleggsfunksjoner får jeg når jeg kjøper et Creative Cloud Photography-abonnement?

Du kan bruke alle opptaks, organisasjons- og delingsfunksjoner i Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile gratis. Du kan også bruke flesteparten av redigeringsfunksjonene gratis.

Når du kjøper et Creative Cloud Photography-abonnement får du også:

• Mulighet for å redigere råfiler og tilgang til selektive redigeringsverktøy i Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile.
  • Mulighet for å synkronisere dine Lightroom-bilder på alle enhetene dine inkludert datamaskinen.
  • Photoshop CC - verdens kraftigste bilderedigeringsverktøy.
  • En tilpasset nettside for å vise frem bildende dine drevet av Adobe-porteføljen.
  • Mulighet for å få tilgang til bilder du har i Lightroom i andre Adobe-mobilapper inkludert Photoshop Mix, Photoshop Fix, Adobe Spark-side, Adobe Spark-video og mer.

For flere detaljer, se Creative Cloud Photography-abonnementer | Vanlige spørsmål.

Du kan også prøve alle disse gratis som del av en prøveversjon for Creative Cloud Photography-abonnementet.

Fungerer mobilappen med Lightroom på skrivebordet mitt?

Du kan synkronisere bilder og redigeringer mellom Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile og Lightroom Classic- eller Lightroom CC-skrivebordsapplikasjonen hvis du har et aktivt abonnement eller en prøveperiode på en Creative Cloud-medlemskapsplan.

For mer informasjon, se Creative Cloud-fotoplaner | Vanlige spørsmål.

Hvis du eier en versjon av Lightroom med en evigvarende lisens, vil du ikke kunne synkronisere bilder mellom Lightroom på skrivebordet og Lightroom CC på mobilenheten.

Hvordan kan jeg prøve Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile?

Den beste måten å få Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile er å besøke appbutikken for mobilenheten din og søke etter "Lightroom".

Hvilke plattformer og enheter støttes av Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile?

iOS

Lightroom for mobile støtter iPhone og iPad som kjører iOS 11 eller senere. Dette omfatter: iPhone 5S (2013) og senere, iPad Mini 2 (2013) og senere, iPad Air 1 (2013) og senere, og iPod Touch 6. generasjon (2015).

Android

Lightroom for mobile støtter telefoner som kjører Android 5.x (Lollipop) og nyere.

Kontroller at Android-telefonen du vil installere Lightroom for mobile på, oppfyller følgende systemkrav:

Minimum systemkrav

• Prosessor: Quad Core CPU med 1,5 GHz frekvens og ARMv7-arkitektur
  • RAM: 1 GB
  • Intern lagringskapasitet: 8 GB
  • Android OS-versjon: 5.x (Lollipop) og nyere

Anbefalte systemkrav

• Prosessor: Quad Core CPU med 2,2 GHz frekvens og ARMv8-arkitektur
  • RAM: 4 GB eller mer
  • Intern lagringskapasitet: 8 GB eller mer
  • Android OS-versjon: 5.x (Lollipop) og nyere

Hvilke språk er Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile tilgjengelig på?

Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile (iOS og Android) er tilgjengelig på engelsk, fransk, kanadisk fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, brasiliansk portugisisk, koreansk, russisk, forenklet kinesisk, tradisjonell kinesisk og thai.

I tillegg er Lightroom CC for mobile (iOS) også tilgjengelig på nederlandsk og svensk.

Hvilke filformater støtter Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile?

Lightroom CC for mobile støtter bildeformatene JPEG, PNG, Adobe DNG. Hvis du er et betalende Creative Cloud-medlem eller har en aktiv Creative Cloud-prøveversjon kan du importere og redigere råfiler fra kameraet ditt ved å bruke iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook.

Lightroom Classic CC- og Lightroom CC-skrivebordsappene støtter filformater inkludert råbilder fra så og si alle DSLR-kamera-, JPEG- og PNG-filer.Lightroom Classic CC på og Lightroom CC-skrivebordsapper gir automatisk en smart forhåndsvisning av dine råbilder og synkroniserer den smarte forhåndsvisningen til mobilenheten din. Smarte forhåndsvisninger er mindre versjoner av din originale råfil som beholder all fleksibiliteten til en råfil til en brøkdel av størrelsen.

Den originale filen lastet opp fra Lightroom Classic CC forblir på skrivebordet ditt og blir ikke lagret, synkronisert eller brukt av Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile. Lightroom CC-skrivebordsapp laster opp alle dine originalbilder til skyen. Dette betyr at alle bildene dine trygt sikkerhetskopieres.

Hva skjer med mine synkroniserte bilder når min Lightroom-prøveversjon eller abonnementet avsluttes?

Du beholder fullt eierskap av bildene dine til enhver tid. Men hvis abonnementet ditt avsluttes, vil du ikke lenger kunne se, redigere eller synkronisere bildene dine i Lightroom på mobilenheter. Med Lightroom på iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter eller Chromebook kan du fortsette å vise og redigere bildene dine gratis, men du mister muligheten til å synkronisere mellom enhetene dine. Du kan fortsatt vise og redigere bildene dine ved bruk av Lightroom Classic CC-skrivebord.

Bruker synkronisering av bilder til Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile en del av den skybaserte lagringsplassen jeg får med mitt Creative Cloud-medlemskap?

Ja, bilder fra Lightroom CC for mobile opptar skybasert lagringsplass levert av Creative Cloud.

Kan Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile brukes til sikkerhetskopiering?

Ja, Lightroom CC sikkerhetskopierer automatisk alle bildene dine til skyen og gjør at du kan bruke og jobbe med bildene dine fra alle datamaskiner og mobilenheter.

Lagrer Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile de opprinnelige bildefilene mine på nettet?

Ja, Lightroom CC tilbyr skylagring og lagrer alle originalbildene dine i Creative Cloud.

Hvordan synkroniserer Lightroom råfilene jeg har lagret på datamaskinen eller den eksterne harddisken?

Når du synkroniserer råfiler fra Lightroom Classic CC på skrivebordet til Lightroom CC for mobile, gjengir Lightroom Classic automatisk en smart forhåndsvisning av råbildene dine og synkroniserer den smarte forhåndsvisningen til mobilenheten din. Smarte forhåndsvisninger er mindre versjoner av din originale råfil som beholder all fleksibiliteten til en råfil til en brøkdel av størrelsen.

Når du laster opp råfiler fra Lightroom CC på skrivebordet, sikkerhetskopierer den automatisk den originale filen til skyen og gir deg tilgang til og jobber med bildet ditt fra enhver skrivebords- eller mobil enhet.

Hvorfor krever bruk av synkronisering med Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile et Creative Cloud-medlemskap?

En omfattende nettskyinfrastruktur kreves for å synkronisere bildedata og redigeringer mellom skrivebordet og mobilenheter. Gitt at Creative Cloud allerede leverer en slik infrastruktur, så vel som et medlemskapsabonnement spesifikt for fotoentusiaster, passet Creative Cloud godt for å drive synkronisering av bilder og redigeringer i Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile, skrivebord og web.

Kan jeg importere råfiler som er overført til enheten min med kameratilkoblingssettet, til Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile?

Hvis du er et Creative Cloud-medlem eller du har en aktiv Creative Cloud-prøveversjon, har du tilgang til en teknologiforhåndsvisning som lar deg importere og redigere råfiler fra kameraet ved å bruk Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile på iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter eller Chromebook.

Hvor mange skrivebordkataloger kan jeg synkronisere Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile med?

Du kan kun synkronisere en katalog mellom Lightroom Classic CC på skrivebordet og Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile.

Før du bytter din synkroniserte katalog, må du sørge for at alle elementer har blitt synkronisert med skrivebordets Lightroom-katalog.

Fungerer Lightroom CC på Chromebook med en kablet Internett-tilkobling?

Med desember 2018-utgivelsen av Lightroom CC mobile versjon 4.1 støttes kablet Internett-tilkobling via Ethernet LAN-port eller USB Ethernet-adapter på Chromebook.

Bruker Lightroom CC for mobile mobilnettets båndbredde når alternativet "Bruk mobildata" er deaktivert i appinnstillingene?

Når Bruk mobildata er aktivert

Når du aktiverer alternativet Bruk mobildata i appinnstillingene, bruker Lightroom CC for mobile mobilnettets båndbredde til å gjøre følgende:

• Laste ned bilde for redigering fra skyen når du åpner det i Lupe-visningen.
  • Synkronisere bildejusteringer eller endringer i metadata med skyen.
  • Laste opp bilder som er lagt til nylig, til skyen.

Hvis en WiFi-tilkobling er tilgjengelig på mobilenheten, prioriterer imidlertid Lightroom CC for mobile WiFi-tilkoblingen over tilkoblingen via mobilnettet.

Når Bruk mobildata er deaktivert

Når du deaktiverer alternativet Bruk mobildata i appinnstillingene, og du ikke har nettverkstilkobling, viser Lightroom CC for mobile ikonet Synkronisering avbrutt () i Album-visningen. I dette tilfellet kan du velge å laste ned Smartforhåndsvisning av et bilde for redigering og tvinge synkronisering av bildejusteringer ved hjelp av mobildata.

Hvis du vil laste ned en Smartvisning av et bilde ved hjelp av mobildata, følger du denne fremgangsmåten:

Laste ned en Smartvisning
Last ned en Smartvisning for redigering ved å bruke mobildata.
  1. Åpne bildet du vil redigere, i Lupe-visning.
  2. Trykk på ikonet (!) øverst til høyre på skjermen og velg Last ned Smartvisning.

Slik tvinger du synkronisering av ventende bildejusteringer ved hjelp av mobildata:

force-sync
  1. Etter at du har gjort justeringer i bildet i Lupe-visning, trykker du på ikonet (!) øverst til høyre på skjermen.
  2. Trykk på Tving synkronisering.

Hvordan vet jeg om min iOS- eller Android-mobilenhet støtter High Dynamic Range (HDR)-opptaksmodus?

Sørg for at du kjører den nye Adobe Photoshop Lightroom CC for mobil-appversjonen på enheten.

(iOS)

Fra versjon 2.7 støtter Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile (iOS) HDR-opptaksmodus på enhver iPhone- eller iPad-enhet som har et kamera med minst 12 megapiksler, og kjører iOS 10.0 eller nyere.

Hvis du vil ha mer informasjon om HDR-opptaksmodus, kan du se Ta bilder med høy kontrast i HDR-modus (iOS).

(Android)

Med den nyeste oppdateringen er HDR-modus bare tilgjengelig for mobilenhetene Samsung S8, Samsung S8+, Samsung S7, Samsung S7 Edge, Samsung Note 8, Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel XL, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL og One Plus 5.

HDR som en teknologisk forhåndsvisningsfunksjon: På andre kompatible mobilenheter fra Android som oppfyller spesifikasjonskravene oppført nedenfor, er HDR-modus tilgjengelig som en teknologisk forhåndsvisningsfunksjon som du kan aktivere fra sidemenyen.

• 3 GB RAM eller mer
  • Android OS-versjon 6.0 (Marshmallow) eller nyere
  • Appversjonen er "Arm8".
  • DNG-opptak støttes

Hvis du vil kontrollere spesifikasjonene for enheten din: Fra sidemenyen går du til Enhetsinformasjon og lagring > Enhetsinformasjon.

Hvis du vil ha mer informasjon om HDR-opptaksmodus, kan du se Ta bilder med høy kontrast i HDR-modus (Android).

Hvordan vet jeg om min iPhone eller iPad støtter opptak i Adobe DNG-format?

Fra versjon 2.5 støtter Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile (iOS) DNG-råbildeopptak på enhver iPhone- eller iPad-enhet som har et kamera med minst 12 megapiksler, og som kjører iOS 10.0 eller nyere.

Hvordan vet jeg om min Android-enhet støtter opptak i Adobe DNG-råfilformat?

Fra versjon 2.0 støtter Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile DNG-råbildeopptak på enheter som kjører Android-versjoner 5.0 (Lollipop) og nyere. Men denne muligheten er kun tilgjengelig på de enhetene som støtter DNG-råbilder. Støtte for DNG-opptak aktiveres/settes utelukkende av enhetens produsenter.

For å kontrollere om enheten støtter DNG-opptak:

1. Sørg for at den nyeste versjonen av Lightroom-appen er installert på mobilenheten din.
  2. I Samlinger-visningen trykker du på -ikonet øverst til venstre på skjermen for å vise sidepanelmenyen.
  3. I menyen trykker du på Enhetsinfo og lagring > Enhetsinfo.
  4. Kontroller om DNG Capture støttes viser Ja eller Nei. Hvis den viser Ja, kan du ta råbilder med kameraet i appen.

Hvordan vet jeg om min Android-telefon støtter avanserte redigeringsfunksjoner i Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile?

Generelt sett kreves en nyere Android-telefon for å bruke de avanserte redigeringsfunksjonene. Adobe Photoshop Lightroom CC oppdager automatisk og gir deg tilgang til de avanserte funksjonene som telefonen din støtter. Vi jobber med en omfattende liste over støttede enheter og vil oppdatere disse vanlige spørsmålene med den listen så snart som mulig.

Hvordan avslutter jeg mitt månedlige abonnement på Lightroom CC, som er kjøpt via Apple iTunes App Store eller Google Play Store?

(iOS)

Alle abonnementer på Lightroom CC for mobile (iOS) som du kjøper via App Store, administreres av Apple via iTunes-kontoen din. Du kan avslutte abonnementet fra App Store-appen på mobilenheten din.

Du finner mer hjelp i Apples dokumentasjon: https://support.apple.com/nb-no/HT202039

(Android)

Alle abonnementer på Lightroom CC for mobile (Android) som du kjøper via Google Play Store, administreres av Google. Du kan avslutte abonnementet fra Google Play Store-appen på mobilenheten din.

Du finner mer hjelp i Googles dokumentasjon: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481

Bruk Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile

Hvordan kommer jeg i gang med Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile?

Gå til Kom i gang-siden for Adobe Photoshop Lightroom CC for mobil, last ned mobilappen og følg trinnene.

Hvordan får jeg hjelp med å bruke Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile på enhetene mine?

Lightroom CC for Apple TV

Generell informasjon

Hvilke versjoner av Apple TV-maskinvare støttes av Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV?

Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV-appen krever en fjerdegenerasjons Apple TV eller nyere, som kjører på tvOS 11.0 eller nyere.

Hvorfor er noen av bildene mine avkuttet på venstre og høyre side når jeg viser Album?

Hvis bildet ditt vises beskåret eller forkortet, justerer du zoom- eller overskanningsinnstillinger på visningsenheten din.

For flere detaljer, kan du se Apples støtteartikkel https://support.apple.com/nb-no/HT202763.

Kan jeg redigere eller kurere bildene mine i Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV?

Nei, Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV fokuserer på opplevelsen av å vise bildene og videoene dine. Hvis du vil redigere og kurere bilder, bruker du Lightroom CC på stasjonære datamaskiner og mobilenheter (Android og iOS) eller Internett, eller Lightroom Classic på stasjonære datamaskiner.

Kan jeg bruke en fjernkontroll som ikke er fra Apple med Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV?

Ja, hvis fjernkontrollen virker med Apple TV, bør den fungere med Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV-appen. På visse fjernkontroller som ikke er fra Apple fungerer det ikke å panorere rundt bildet mens du er zoomet inn og rask rulling er kanskje ikke tilgjengelig.

Kan jeg legge til musikk til lysbildefremvisningene i Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV?

Nei, bruk av musikk i lysbildefremvisninger støttes ikke i Lightroom CC for Apple TV.  Du kan imidlertid spille av musikk fra en annen app på Apple TV-en mens lysbildefremvisningen kjører. Hvis du vil fortsette å spille av bakgrunnsmudikk fra andre apper, må du starte eller stanse lysbildefremvisningen midlertidig i Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV med et langt trykk på kontrollens berøringsoverflate.

Er ulike glioverganger tilgjengelig for lysbildefremvisninger i Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV?

Nei, det er bare én standard overgang tilgjengelig i Lightroom CC for Apple TV.

Hvilket fargerom bruker Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV for å vise bilder?

Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV bruker sRGBfaregerom.

For mer informasjon, se Vanlige spørsmål | Farge i Lightroom.

Jeg har foretatt endringer på bildene mine i Adobe Photoshop Lightroom CC på web, Adobe Photoshop Lightroom CC for mobile eller Lightroom Classic CC-skrivebord, men de vises ikke i Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV. Hva kan jeg gjøre?

Selv om disse redigeringene burde synkroniseres automatisk, kan du eventuelt gå til Innstillinger og velge Last album på nytt.

På hvilke språk er Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV tilgjengelig?

Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk og japansk. Lightroom CC for Apple TV versjon 2.0 støtter også italiensk, koreansk, brasiliansk portugisisk, russisk, forenklet kinesisk, spansk, svensk, thai, tradisjonell kinesisk, nederlandsk og canadisk fransk.

Bruk Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV

Hvordan kommer jeg i gang med Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV?

For å sette opp Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV-appen på Apple TV må du lese Sette opp Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV-appen og følge trinnene for å få appen fra App Store og logge på med din Adobe ID.

Hvordan kan jeg få hjelp med Adobe Photoshop Lightroom CC for Apple TV?

Les Vis Lightroom-bilder på din TV for å lære om appens grensesnitt og innstillinger.

Mer informasjon