Hvordan får jeg mest mulig ut av et tegnebrett med Photoshop på Windows 8 eller nyere?

På Windows 8 eller nyere bruker Photoshop CC 2014 eller nyere Windows Ink – en API-posisjonspeker for Win-systemer – til å kontrollere hvordan Photoshop samhandler med en posisjonspekerenhet. Med Windows Ink får du bedre strøkresultater, og du kan bruke din tegnebrett-PC eller en annen konvertibel enhet uten å måtte installere en driver.

For Wacom-tegnebrett:

Aktiver Windows Ink i Wacoms kontrollpanel. Bruk kontrollpanelet Penn og berøring for å endre funksjonaliteten for trykk og hold.

Du finner mer informasjon på Wacoms støtteside.

For andre tegnebrett:

Hvis nettbrettet bruker en WinTab-driver som ikke har muligheten til å bruke Windows Ink eller hvis du opplever andre problemer (se mulige problemer nedenfor), kan du tvinge Photoshop til å bruke WinTab ved å utføre følgende trinn.

1. Opprett en tekstfil i et tekstredigeringsprogram, som Notisblokk.

2. Skriv inn det følgende:

UseSystemStylus 0

3. Lagre filen som en klartekstfil med navn PSUserConfig.txt i mappen Photoshop-innstillinger: [Installation Drive]:\Users\[User Name]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC 2015\Adobe Photoshop CC 2015 Settings\

For å slå av tilbakevendingen til WinTab i Photoshop, gjør du ett av det følgende:

• Slett filen PSUSerConfig.txt.
  • Endre linjene så det står:

UseSystemStylus 1

Video: Tilpass Wacom-innstillinger for penn og trykk i Photoshop

Video: Tilpass Wacom-innstillinger for penn og trykk i Photoshop
Finn ut hvordan du tilpasser følelsen til Wacom-pennen og kontrollerer de forskjellige trykkinnstillingene i Photoshop.
Photoshop Cafe

Oversikt over problemer som kan oppstå

Det følgende er problemer med Wacom-tegnebrett som kan innebære at du må utføre trinnene ovenfor for å bruke WinTab-implementeringen:

• Å vise kontekstmenyer hvis du ikke vil flytte stilene mens du trykker på høyreklikkbryteren.
  • Hvis du trenger rullestøtte for posisjonspeker når du bruker Spraymaling.