Hvis du ikke kan koble til en nettjeneste på Adobe.com, f.eks. Acrobat.com eller Photoshop.com, kan du bruke disse løsningene til å finne og løse problemet.

Løsning 1: Test Internett-tilkoblingen.

Prøv å åpne et annet nettsted, som Google.com. Hvis du ikke kommer inn på et annet nettsted, kan det være at du må reparere Internett-tilkoblingen din. Eller så kan du kontakte leverandøren for å finne ut om tjenesten er nede.

Hvis datamaskinen er på et nettverk, kan du prøve å få tilgang til nettjenesten fra en annen datamaskin på nettverket. Hvis problemet ikke er nettverksrelatert, kan du kontakte den systemansvarlige for å få hjelp.

Løsning 2: Kontroller brannmurinnstillingene.

Brannmurprogramvare kan blokkere tilkoblinger til et nettsted.

Hvis du får opp et sikkerhetsvarsel når du prøver å få tilgang til nettjenesten, velger du alternativet for å tillate tilkobling.

Sikkerhetsadvarsel fra brannmuren

Alternativt kan du deaktivere brannmurprogrammet og så prøve å få tilgang til nettjenesten igjen. Du finner instruksjoner i dokumentasjonen til brannmurprogramvaren. Hvis problemet forsvinner når brannmuren er deaktivert, konfigurerer du programmet så det tillater tilkobling til nettjenesten. Du finner instruksjoner i dokumentasjonen til brannmurprogramvaren.

Løsning 3: Sjekk innstillingen til systemklokken.

Kontroller at systemklokken viser riktig dato og klokkeslett. Du endrer dato og klokkeslett ved å klikke på klokken på oppgavelinjen.

Løsning 4: Deaktiver programvare som beskytter systemet.

Systembeskyttelsesprogrammer kan hindre tilkobling til en nettjeneste på Adobe.com. Du deaktiverer programvare som beskytter systemet ved å se i instruksjonene til programvaren, eller kontakte systemansvarlig.

Løsning 5: Start datamaskinen i forenklet modus.

Andre programmer enn brannmurer og systembeskyttelse kan hindre tilgang til en nettjeneste. Når du starter en datamaskin i forenklet modus ( sikker oppstart i Mac OS, og ren oppstart i Windows), deaktiveres slike elementer.

Løsning 6: Se etter proxy-konfigurasjonsproblemer.

1. Gjør ett av følgende:
  • Windows XP: Klikk Start > Kjør. Skriv cmd i feltet Åpne. Trykk Enter.
  • Windows Vista/Windows 7: Klikk på Start. Skriv cmd i feltet Start søk. Trykk Enter.
  • Mac OS: Fra skrivebordet, velg Gå > Verktøy. Dobbeltklikk på Terminal.
  1. Ved ledeteksten, skriv én av følgende kommandoer og trykk Enter.

ping activate.adobe.com

ping practivate.adobe.com

• Hvis testen er vellykket, returnerer følgende streng: activate.adobe.com [ip-adresse] (Du kan ignorere annen informasjon som blir returnert.) Eksempel,

PING practivate.adobe.com (192.150.14.67) med 56 byte med data
  • Hvis testen mislykkes, konfigurer proxy-innstillinger for Internett-tilgang i Nettverk i Systeminnstillinger. Eller prøv å aktivere uten proxy. (En autentiserings-proxy kan også forhindre aktivering.) Hvis du trenger hjelp, kontakt din internettjeneste-leverandør eller IT-administrator.
Nettbasert tjeneste Serveradresse
Aktiveringsserver  https://activate.adobe.com (lanseringsversjon)
https://practivate.adobe.con (førlanseringsversjon)