Rešavanje problema i pomoć

Preuzimanje i instalacija

Kako da preuzmem i instaliram Creative Cloud?

Možete da preuzmete Creative Cloud aplikaciju iz kataloga Creative Cloud aplikacije. Biće potrebno da se prijavite koristeći Adobe ID i lozinku kako biste dovršili preuzimanje. Za više informacija, uključujući kako da instalirate starije verzije ili da proverite da li postoje ispravke, pogledajte Preuzmite aplikacije Creative Cloud.

Zašto moja Creative Cloud aplikacija neće da se instalira?

Za rešenja za grešku „neuspela instalacija“, pogledajte Grešku: „Neuspela instalacija“ Creative Cloud desktop aplikacije. Da rešite druge probleme sa preuzimanjem, instalacijom i ažuriranjem, pogledajte ovaj vodič za rešavanje problema sa preuzimanjem i instalacijom.

Mogu li da preuzmem probni primerak Creative Cloud-a?

Da! Možete da preuzmete probne verzije bilo koje aplikacije Creative Cloud iz kataloga aplikacija Creative Cloud. Potrebno je da se prijavite koristeći Adobe ID i lozinku kako biste preuzeli probnu verziju. Saznajte kako da preuzmete i instalirate probnu verziju Creative Cloud.

Kako da preuzmem Adobe ID ili lozinku?

Pročitajte ova jednostavna rešenja za česte probleme u vezi sa Adobe ID-jem i prijavljivanjem kako biste povratili pristup nalogu.

Mogu li da instaliram Creative Cloud na drugom računaru?

Možete da instalirate Creative Cloud aplikacije na do dva računara. Ako želite da je instalirate Creative Cloud aplikaciju na trećem računaru, potrebno je da deaktivirate aplikaciju na jednom od prethodno korišćenih računara. Saznajte više o aktiviranju i deaktiviranju aplikacija Creative Cloud.

Upravljanje nalogom

Kako da promenim lozinku?

Prijavite se na stranicu sa Adobe nalozima koristeći trenutni Adobe ID i lozinku.  Zatim kliknite na karticu Bezbednost i privatnost, a potom kliknite na opciju Promeni u odeljku Lozinka. Zaboravili ste lozinku? Saznajte kako da je ponovo postavite i promenite.

Na koji način mogu da promenim informacije o kreditnoj kartici?

Kako da izvršim nadogradnju ili da promenim članstvo?

Menjanje Creative Cloud planova je jednostavno. Sledite ova detaljna uputstva da biste nadogradili ili promenili plan (samo na engleskom).

Moja probna verzija uskoro ističe. Kako da je konvertujem?

Konvertovanje probne verzije u plaćeno članstvo je jednostavno. Sledite ova detaljna uputstva da biste nadogradili i započeli članstvo.

Kako da otkažem članstvo i šta će se desiti sa mojim datotekama?

Ako otkažete članstvo i dalje ćete imati pristup besplatnim funkcijama za Creative Cloud i svim datotekama koje ste sačuvali na uređaju. Nećete imati pristup aplikacijama i većini uslugama, a vaše skladište u oblaku će biti smanjeno na 2 GB. Saznajte kako da otkažete članstvo za Creative Cloud i razumete uslove Adobe pretplate.

Cloud usluge

Šta je to Creative Cloud desktop aplikacija?

Creative Cloud desktop aplikacija je vaša centralna lokacija za upravljanje dvanaest aplikacija i usluga koje su uključene u vaše Creative Cloud članstvo. Saznajte kako da preuzmete aplikacije, podelite datoteke, pronađete slike i još mnogo toga.

Kako da skladištite datoteke u cloud-u?

Vaš Creative Cloud nalog dolazi uz skladište na internetu, omogućavajući vam da pristupite svojim datotekama na bilo kom uređaju ili računaru. Pogledajte ovaj tutorijal da saznate kako da skladištite i delite sadržaj. Da biste videli koliko vam je prostora ostalo, pogledajte Pregledajte, sinhronizujte i upravljajte sredstvima.

Šta su to Creative Cloud biblioteke?

Creative Cloud biblioteke vam omogućavaju da pristupite, organizujete i podelite kreativna sredstva. Saznajte u ovom kratkom tutorijalu kako da, Upravljate sredstvima sa Creative Cloud bibliotekama. Za više pojedinosti, pogledajte Creative Cloud biblioteke.

Kako da dodam fontove iz Typekit-a?

Saznajte kako da pregledate, dodate i sinhronizujete Typekit fontove kako bi bili dostupni u svim vašim Creative Cloud aplikacijama.

Da li su Creative Cloud Market sredstva besplatna?

Creative Cloud članovi (osim klijenta za plan fotografije) mogu da preuzmu do 500 besplatnih sredstava svakog meseca. Možete izabrati neku od vektorskih grafika bez tantijema, ikone, šablone, UI komplete i još mnogo toga. Za više informacija pogledajte Creative Cloud Market.

Obrazovanje, tim i preduzeće

Zašto sam dobio poziv da se pridružim Creative Cloud-u?

Da biste imali pristup članstvu Creative Cloud za timove ili preduzeće, pozvani ste od strane vašeg IT administratora. Pratite vezu u pozivnici e-pošte da kreirate Adobe ID i lozinku i da se prijavite. Za više informacija, pogledajte Prihvati pozivnicu da se pridružiš Creative Cloud-u.

Kako da koristim moj Creative Cloud za kôd za preuzimanje obrazovanja?

Idite na Preuzmite svoje članstvo za Creative Cloud i pratite uputstva da se prijavite (ili kreirate) svoj Adobe nalog i preuzmete svoju kupovinu. Za više informacija, pogledajte Serijski brojevi, kôdovi za preuzimanje i kôdovi za proizvod | Verzije za studente i nastavnike.

Upravo sam kupio Studentsko izdanje Creative Cloud-a. Kako mogu da počnem?

Isprobate neke od ovih brzih tutorijala, koji su napravljeni samo za studente, da biste započeli učenje.

Gde mogu da dobijem pomoć sa Creative Cloud-om za preduzeće?

Pogledajte stranicu za Učenje i podršku preduzeću za dokumentaciju, alate, ažuriranja, podršku i još mnogo toga.

Gde mogu da dobijem više informacija o tome kako se koristi Creative Cloud za timove?

Pogledajte Creative Cloud za timove (krajnje korisnike) da biste saznali kako da preuzmete i instalirate svoju prvu aplikaciju, koristite Creative Cloud desktop aplikaciju i još mnogo toga. Za pomoć pri administriranju Creative Cloud za timove, pogledajte Creative Cloud za timove (administracija).

Česti problemi

Kako da rešim grešku o ograničenom pristupu?

Upotrebite alat Ograničeni pristup popravci ako dobijete poruku o grešci, „Moguće je da imate ograničen pristup Adobe aplikacijama ili uslugama.“

Zašto dobijam grešku koja glasi „Nemam Windows ažuriranja od Microsoft-a“?

Sa izdanjem od juna 2016, Creative Cloud aplikacije sada koriste Visual C++ 2015 okruženje za izvršenje programa od Microsoft-a. Ova promena može zahtevati da instalirate ažuriranja na vašem Windows operativnom sistemu.

Zašto moram da se prijavim da bih koristio Creative Cloud aplikaciju?

Potrebno je da se periodično prijavite na svoj nalog zbog potvrde licenciranja — na svakih 30 dana za mesečne članove i na svakih 99 dana za godišnje članove. Prijava je takođe potrebna kada preuzimate ili ažurirate Creative Cloud aplikacije. Za više informacija, pogledajte Aktivirajte i deaktivirajte Adobe Creative Cloud aplikacije.

Zašto moja Creative Cloud aplikacija neće da se otvori?

Ako vaša aplikacija prikaže točak koji se okreće ili prazan beli ekran, probajte rešenja iz ovog članka kako biste rešili problem.