Följ anvisningarna nedan för att ladda ned och installera Adobe Reader X på en Windows-dator.

Solid State Networks: Adobe licensierar nedladdningstekniker från Solid State Networks i Phoenix, Arizona. Klicka här för mer information om Solid State Networks och deras produkter.

Systemkrav

Innan installationen påbörjas måste du se till att systemet uppfyller systemkraven.

Internet Explorer: Ladda ner och installera Adobe Reader

Följ dessa steg för att installera Reader med hjälp av Internet Explorer.

1. Stäng alla versioner av Reader. Stäng alla webbläsare som visar PDF-dokument.
  2. Klicka på Ladda ner, på sidan Adobe Reader Download.

Obs! Gå till den här sidan för att ladda ner en äldre version av Reader.
  3. När filen laddas ner öppnas dialogrutan Säkerhetsvarning. Klicka på Kör.

Kör filhämtning i dialogrutan Säkerhetsvarning

4. Klicka på Kör när dialogrutan Säkerhetsvarning visas i Internet Explorer.

Internet Explorer – Dialogrutan Säkerhetsvarning

Obs! Reader-installationen sker i en tvåstegsprocess: installationsprogrammet laddas ner och därefter installeras Reader. Vänta tills båda stegen har slutförts. En förloppsindikator visar den återstående tiden.

5. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.

Bekräftelsemeddelande om att installationen har slutförts

Mozilla Firefox: Ladda ner och installera Adobe Reader

Följ dessa steg för att installera Reader med hjälp av Mozilla Firefox.

1. Stäng alla versioner av Reader. Stäng alla webbläsare som visar PDF-dokument.
  2. Klicka på Ladda ner, på sidan Adobe Reader Download.

Obs! Gå till den här sidan för att ladda ner en äldre version av Reader.
  3. Klicka på Spara fil när den första dialogrutan visas.

Första dialogrutan visas, klicka på Spara fil
  4. Dubbelklicka på .exe-filen för Reader när nedladdningsfönstret visas.

Obs! Om du inte ser något nedladdningsfönster kan det vara dolt bakom andra program eller fönster.

dubbelklicka på .exe-filen för Reader i hämtningsfönstret
  5. Klicka på OK när du uppmanas att öppna .exe-filen.

Klicka på OK när du uppmanas att öppna .exe-filen

Obs! Reader-installationen sker i en tvåstegsprocess: installationsprogrammet laddas ner och därefter installeras Reader. Vänta tills båda stegen har slutförts. En förloppsindikator visar den återstående tiden.

6. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.

Bekräftelsemeddelande om att installationen har slutförts