Hitta produktens serienummer snabbt, så att du kan registrera eller uppgradera produkten. Lär dig också hur du åtgärdar ogiltiga eller återkallade serienummer.

Om ett Creative Cloud-program frågar efter ett serienummer

Creative Cloud-program kräver inte serienummer. Ett fel har inträffat om du ombeds att ange ett serienummer vid start av ett Creative Cloud-program. Hjälp för att lösa detta problem finns i Felsökning när Creative Cloud-appar frågar efter serienummer.

Om du köpte från Adobe.com eller registrerade din produkt

Om du hämtade produkten från Adobe.com eller har registrerat den, är det enkelt att hitta ditt serienummer. Adobe håller reda på det åt dig.

Gör så här om du vill se en lista över dina registrerade produkter och deras serienummer:

1. Få åtkomst till ditt Adobe ID konto och logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Ditt Adobe ID är den unika e-postadress som du använde när du först startade ditt medlemskap eller när du köpte ett Adobe-program eller en tjänst. Om du har använt ditt sociala (Facebook eller Google) konto för att skapa ditt Adobe ID-konto, är ditt Adobe ID samma som den e-postadress som är kopplad till ditt sociala konto. Mer information finns i Hantera ditt Adobe ID-konto.

2. I navigeringsfältet längst upp väljer du Planer.

3. I den vänstra panelen klickar du på Orderhistorik.

4. Klicka på ordernumret relaterat till din produkt i avsnittetOrderhistorik

5. Klicka på antingen  Hämtningar och serienummer på skärmen Ordernummer.

Serienumret visas.

Om du har produktförpackningen kvar eller en kod från en återförsäljare

Om du har produktförpackningen kvar eller en kod från en återförsäljare kan du söka efter serienumret i tabellen nedan.

Hur köpte du produkten?

Var finns koden eller serienumret?

Förbetalt kort, produktförpackning, eller från återförsäljare

Se avsnittet nedan: Förbetalt kort, produktförpackning, eller från återförsäljare.

Som Student & Teacher Edition-produkt

Se Serienummer, inlösenkoder och produktkoder | Student & Teacher Editions.

Som en volymlicens

Du kan hitta ditt serienummer på Adobes webbsajt för licensiering.

Som en del av Creative Suite 6 (CS6-produkter)

Inget serienummer krävs för att installera eller starta en Creative Suite 6-app. Gå istället till sidan för Adobe-konton och logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Om du har en inlösenkod går du till Lös in ditt köp. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord, ange din inlösenkod, följ instruktionerna på skärmen och installera produkten.

Om du installerar från diskar ska du ange ditt Adobe ID när du får en uppmaning från installationsprogrammet. (Om du påbörjade installationen innan du löste in koden ska du avbryta, lösa in din kod och försöka igen.)

ColdFusion Server, Flash Communication Server eller JRun

Se avsnittet nedan: ColdFusion Server, Flash Communication Server eller JRun.

Förbetalt kort, produktförpackning, eller från återförsäljare

Så här hittar du serienumret om du köpte produkten med ett förbetalt kort, via en återförsäljare eller om du har produktförpackningen kvar.

Vad har du?   Var finns koden eller serienumret?
Ett förbetalt kort

Inlösenkoden finns under den bortskrapningsbara folieetiketten på baksidan av kortet.

Detaljerade anvisningar finns i Hjälp om inlösenkod.

En produktförpackning

Serienummer

Serienumret finns på diskettfodralet eller på produktasken. Serienumret är en 24-siffrig numerisk kod.

Obs! Serienumret för Elements-produkter finns på Windows DVD-fodralet.

Inlösenkod

Din inlösenkod finns på ett infogat kort i asken. Inlösenkoden är en 22-siffrig alfanumerisk kod.

Detaljerade anvisningar finns i Hjälp om inlösenkod.

Ett e-postmeddelande från en återförsäljare

Din inlösenkod eller ditt serienummer finns i e-postmeddelandet.

Se Hjälp om inlösenkod om du har en inlösenkod.

Ogiltiga eller återkallade serienummer

Om du fick ett meddelande när du försökte installera Adobe Creative Suite eller Adobe Acrobat som indikerar att serienumret som du använder har återkallats eller är ogiltigt, är det på grund av att serienumret du försöker använda har blockerats av Adobe. Adobe blockerar serienummer som man vet inte har utfärdats av Adobe, eller är kända för att ha blivit använda på ett olagligt sätt av obehöriga försäljningsrepresentanter för att skapa falsk programvara. Tyvärr kan du bara få reda på om serienumret har blockerats på grund av detta när du återaktiverar eller installera om Adobe-program.

För att lära dig mer och för att lösa detta problem, gå till denna sida.