Creative Cloud-program använder ditt Adobe ID, inte ett serienummer, för att logga in. Om ett Creative Cloud-program uppmanar dig att ange ett serienummer kan du försöka med följande för att lösa det här problemet:

Testa din Internetanslutning

1. för att se om du har åtkomst till Adobes aktiveringsservrar.

Om du ser två Adobe-logotyper har du åtkomst till aktiveringsservrarna
    Text för steg. Försök att logga in på ditt program

2. Klicka på den här länken om du fortfarande har problem med inloggningen.

Om du får ett meddelande om att testen har lyckats, har du åtkomst till aktiveringsservrarna. Prova nu att logga in till programvaran.

Se till att din prenumeration aktiveras

1. Klicka på Creative Cloud-ikonen som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apples menyfält (Mac OS) för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet.

Skrivbordsikon för Creative Cloud
  2. Klicka på Logga ut i Profil-menyn.

Logga ut
  3. Om du vill logga in på nytt anger du ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord och klickar sedan på Logga in.

Logga in
  4. Klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet.

5. Välj Kontrollera om det finns programuppdateringar i snabbmenyn. Du kan också trycka på Ctrl + Alt + R (Windows) eller Kommando + Alternativ + R (Mac Os) för att uppdatera datorprogrammet Creative Cloud och kontrollera om det finns uppdateringar.

Kontrollera om det finns programuppdateringar
  6. En uppmaning visas på skärmen om du inte använder den senaste versionen av datorprogrammet Creative Cloud. Klicka på Uppdatera.

Bekräfta din kontoinformation

Verifiera betalningsinformationen

1. Logga in på Adobe-kontot med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

Om du har problem med att logga in går du till Felsökning av Adobe ID-konto och inloggning.

2. I navigeringsfältet längst upp klickar du på fliken Planer.

Klicka på fliken Planer
  3. I avsnittet Mina planer ska du klicka på Hantera plan.

Klicka på Hantera plan
  4. På sidan med planinformation, under Plan och betalning ska du klicka på Hantera betalning.

Klicka på Hantera betalning
  5. Bekräfta att ditt kredit- eller betalkortsnummer, utgångsdatum, faktureringsadress och telefonnummer anges på ett korrekt sätt, utan mellanslag eller bindestreck. Få hjälp med att uppdatera din faktureringsinformation.

Använder du ett företagskort?
    Se till att du använder kortinnehavarens namn och faktureringsadress, inte din egen. Verifiera namnet och faktureringsadressen med kortinnehavaren eller redovisningsavdelningen.

6. I navigeringsfältet längst upp klickar du på Kommunikation.

7. I den vänstra panelen klickar du på Marknadsföringskommunikation. Sedan i avsnittet Kontaktinställningar ska du bekräfta att din postadress är korrekt och är densamma som är kopplad till betalkortet på ditt konto.

Verifiera att det födelsedatum du uppgav är korrekt

Ett saknat eller inkorrekt födelsedatum kan påverka din behörighet till att använda Creative Cloud.

1. Logga in på Adobe-kontot med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

Om du har problem med att logga in går du till Felsökning av Adobe ID-konto och inloggning.

2. Ange ditt födelsedatum om du uppmanas till det och klicka på Uppdatera. Om födelsedatumet inte godkänns, så har du inte rätt ålder för behörighetskraven i CC. Se: Fel: Du är inte berättigad att använda Creative Cloud.

3. Ändra födelsedatum genom att rensa webbläsarens cacheminne (se webbläsardokumentationen för anvisningar) och försök igen. Du kan också prova att använda en annan webbläsare. Du kanske måste vänta 24 timmar innan du kan ange ett nytt födelsedatum.

Bekräfta datorinställningarna

Välj engelska (internationell) som språk

Om du valt att köpa en prenumeration enbart på engelska ska du kontrollera att standardspråket för datorprogrammet Creative Cloud är engelska (internationell).

1. Klicka på ikonen Creative Cloud i aktivitetsfältet (Windows) eller Apples menyfält (Mac OS) för att starta Creative Clouds datorprogram

Skrivbordsikon för Creative Cloud
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Inställningar.

Inställningar
  3. Välj Creative Cloud och klicka sedan på fliken Program

4. Under Programspråk väljer du engelska (internationell).

Kontrollera att datorns tid och datum är korrekt inställda

En felaktig systemklocka på datorn kan orsaka aktiveringsproblem. Har du återställt datum och tid nyligen på datorn? Kontrollera att din dators systemklocka är ställd på korrekt datum och tid.