Creative Cloud-program använder ditt Adobe ID, inte ett serienummer, för att logga in. Om ett Creative Cloud-program uppmanar dig att ange ett serienummer kan du prova följande för att åtgärda problemet.

Obs!

Om du upplever problem relaterade till serienummer som löpt ut för Creative Cloud for enterprise, se denna artikel för mer information.

Testa din Internetanslutning

1. Ta reda på om du har åtkomst till Adobes aktiveringsservrar.

Om du ser två Adobe-logotyper ska du ha tillgång till aktiveringsservrarna. Försök att logga in på ditt program.

2. Klicka på den här länken om du fortfarande har problem med inloggningen.

Om du får ett meddelande om att testet lyckades har du åtkomst till aktiveringsservrarna. Prova nu att logga in till programvaran.

Se till att din prenumeration aktiveras

1. Klicka på ikonen för Creative Cloud som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (macOS), för att öppna Creative Cloud-datorprogram.

2. Klicka på Logga ut i Profil-menyn.

Utloggningsskärm
    Utloggningsskärm

3. Om du vill logga in på nytt anger du ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord och klickar sedan på Logga in.

4. Klicka på de tre vertikala punkterna i det övre högra hörnet.

5. Välj Kontrollera om det finns programuppdateringar i snabbmenyn. Du kan även uppdatera Creative Cloud-datorprogram och söka efter uppdateringar genom att trycka på Ctrl+Alt+R (Windows) eller Kommando+Alternativ+R (Mac OS).

Sök efter programuppdateringar
    Sök efter programuppdateringar

6. Om du inte använder den senaste versionen av Creative Cloud-datorprogram visas en uppmaning om att du ska uppdatera. Klicka på Uppdatera.

Bekräfta din kontoinformation

Verifiera betalningsinformationen

1. Logga in på Adobe-kontot med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

Om du har problem med att logga in går du till Felsökning av Adobe ID-konto och inloggning.

2. I navigeringsfältet längst upp klickar du på fliken Planer.

Klicka på fliken Planer
  3. I avsnittet Mina planer ska du klicka på Hantera plan.

Hantera plan
    Hantera plan

4. På sidan med planinformation, under Plan och betalning ska du klicka på Hantera betalning.

Klicka på Hantera betalning
    Klicka på Hantera betalning
  5. Bekräfta att ditt kredit- eller betalkortsnummer, utgångsdatum, faktureringsadress och telefonnummer anges på ett korrekt sätt, utan mellanslag eller bindestreck. Få hjälp med att uppdatera din faktureringsinformation.

Obs!

Använder du företagskort? Se till att du anger kortinnehavarens namn och faktureringsadress, inte din egen. Verifiera namnet och faktureringsadressen med kortinnehavaren eller redovisningsavdelningen.

6. I navigeringsfältet längst upp klickar du på Kommunikation.

7. I den vänstra panelen klickar du på Marknadsföringskommunikation. Sedan i avsnittet Kontaktinställningar ska du bekräfta att din postadress är korrekt och är densamma som är kopplad till betalkortet på ditt konto.

Verifiera att det födelsedatum du uppgav är korrekt

Ett saknat eller inkorrekt födelsedatum kan påverka din behörighet till att använda Creative Cloud.

1. Logga in på Adobe-kontot med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

Om du har problem med att logga in går du till Felsökning av Adobe ID-konto och inloggning.

2. Ange ditt födelsedatum om du uppmanas till det och klicka på Uppdatera. Om födelsedatumet inte godkänns, så har du inte rätt ålder för behörighetskraven i CC. Se: Fel: Du är inte berättigad att använda Creative Cloud.

3. Ändra födelsedatum genom att rensa webbläsarens cacheminne (se webbläsardokumentationen för anvisningar) och försök igen. Du kan också prova att använda en annan webbläsare. Du kanske måste vänta 24 timmar innan du kan ange ett nytt födelsedatum.

Bekräfta datorinställningarna

Välj engelska (internationell) som språk

Om du köpte en engelsk version av prenumerationen kontrollerar du att standardspråkinställningen i Creative Cloud-datorprogram är Engelska (internationell).

1. Klicka på ikonen Creative Cloud i aktivitetsfältet (Windows) eller Apples menyfält (Mac OS) för att starta Creative Cloud-datorprogram

2. Klicka på de tre vertikala punkterna i det övre högra hörnet och välj Inställningar.

Inställningar skärmen
    Inställningar

3. Välj Creative Cloud och klicka sedan på fliken Program

4. Under Programspråk väljer du engelska (internationell).

Kontrollera att datorns tid och datum är korrekt inställda

En felaktig systemklocka på datorn kan orsaka aktiveringsproblem. Har du återställt datum och tid nyligen på datorn? Kontrollera att din dators systemklocka är ställd på korrekt datum och tid.