Lös in ditt köp av Student and Teacher Edition, konvertera en inlösenkod till ett serienummer med mera.

Serienummer eller inlösenkod

Beroende på hur du köpte din Adobe Student and Teacher Edition-produkt kan du ha fått ett serienummer eller en inlösenkod.

Du behöver serienumret för att kunna registrera produkten, uppdatera produkten, uppgradera till en Creative Cloud-plan och för att vara kvalificerad för vissa typer av tjänstplaner. Använd inlösenkoden (skickas vid mindre säkra situationer) för att lösa in din produktlicens och få ditt serienummer.

Lösa in en produkt som köpts direkt från Adobe

Inget serienummer behövs för produkter som ingår i prenumeration eller medlemskap. Du loggar bara in med ditt Adobe ID och aktiverar medlemskapet.

Om du köpte en fristående version av en produkt (via ett kort, som en nedladdning eller på skivor i en förpackning, till exempel Acrobat XI, Photoshop Elements eller Lightroom 6), behöver du ett serienummer för att installera programmet. Ange serienumret när du uppmanas göra det under programinstallationen.

Jag hittar inte serienumret

Om du har registrerat produkten eller hämtat den från Adobe.com kan du enkelt hitta serienumret. Adobe håller reda på det åt dig.

1. Om du vill se en lista över dina registrerade produkter och deras serienummer loggar du in med ditt Adobe ID och lösenord.

Obs!

Har du problem med ditt Adobe ID? Se Hjälp om Adobe ID, inloggning och konto.

2. Klicka på fliken Planer  och klicka sedan på Mina produkter i den vänstra rutan. En lista över dina registrerade produkter och serienummer visas.

Lista över registrerade produkter

Visas inte serienumret på ditt Adobe-konto?

Titta i följande tabell för att hitta ditt serienummer.

Hur fick du produkten?

Hitta ditt serienummer:

I ett produktpaket.

Tryckt på skivan eller skivfodralet.

Obs! För Elements-produkter finns serienumret på fodralet till Windows-dvd:n.

Som nedladdning från Adobe.

I ett e-postmeddelande från Adobe som innehåller serienumret för den produkt du har köpt. Leta efter ämnesraden "Ditt serienummer" eller "Dina serienummer".

Lösa in produkter som köpts från en butik eller återförsäljare online

Använd filtret för att välja din produkttyp.

Medlemskap eller prenumeration

Inget serienummer behövs för medlemskaps- eller prenumerationsprodukter, till exempel Creative Cloud – Student and Teacher-plan. Du loggar bara in med ditt Adobe ID och aktiverar medlemskapet.

Om du köpte ett medlemskap från en återförsäljare kan du dock ha fått en inlösenkod, till exempel under den avskrapningsbara folien på baksidan av ett förbetalt kort. Om du har en inlösenkod följer du stegen nedan för att lösa in koden och aktivera ditt medlemskap.

Lösa in en inlösenkod för att aktivera ditt medlemskap.

1. Gå till creative.adobe.com/educard och gör något av följande:

• Har du ett Adobe ID? Ange det och ditt Adobe-lösenord och klicka på Logga in.
    Logga in
    • Har du inget Adobe ID? Klicka på Registrera dig och följ instruktionerna på skärmen.
  2. Ange nödvändig information om din akademiska status och klicka på Fortsätt.

Lösa in en kod
  3. Ange den alfanumeriska inlösenkoden som består av 24 tecken och klicka sedan på Aktivera medlemskap.

Obs!

Inlösenkoder innehåller både bokstäver och siffror. De andra numeriska koderna, till exempel UPC-koden på insticksbladet, kortet eller i e-postmeddelandet, är inte din inlösenkod.

Ange inlösenkod
  4. Läs villkoren för förnyelseplanen och klicka på Godkänn villkor.

5. Ange din faktureringsinformation och klicka på Fortsätt om du uppmanas att göra det.

6. Klicka på Kom igång.

Kom i gång
  7. I fönstret som visas klickar du på Kom igång igen.

8. Du har nu tillgång till de program som ingår i din medlemsplan. Klicka på Starta Creative Cloud-programmet när du vill börja hämta programvaran.

Fristående produkt

Om du köpte en fristående version av en produkt (till exempel Acrobat XI, Photoshop Elements eller Lightroom 6), behöver du ett serienummer för att aktivera programmet. Välj det alternativ som gäller dig för att hitta information om ditt serienummer eller din kod för inlösen i följande tabell.

Vad har du?

Skicka din produktkod och intyg om behörighet till Adobe:

Hitta din inlösenkod eller ditt serienummer:

Konvertera din inlösenkod till ett serienummer:

Ett förbetalt kort

Du hittar produktkoden med 19 siffror under den avskrapningsbara folien på baksidan av kortet.

Gå till någon av följande webbplatser beroende på din region, om du vill skicka in en verifieringsbegäran eller ta reda på hur du gör det:

Nordamerika: www.adobe.com/go/edu-validate

Utanför Nordamerika, någon av följande:

Europa, Mellanöstern, Afrika | Tyskland | Frankrike | Spanien | Italien | Nederländerna | Tjeckien | Polen | Asien/Stillahavsområdet | Korea

Verifieringen kan ta 2–30 dagar.

När din verifieringsbegäran har godkänts:

Om du är i Nordamerika:

Du får ett e-postmeddelande med en alfanumerisk inlösenkod som innehåller 24 tecken och en länk till www.adobe.com/go/getserial för att få ditt serienummer.

Om du är utanför Nordamerika:

Du får ett e-postmeddelande med en länk tillbaka till ditt kundsupportärende. Ärendet innehåller din alfanumeriska inlösenkod med 24 tecken och en länk till www.adobe.com/go/getserial för att lösa in din inlösenkod.

1.    Gå till www.adobe.com/go/getserial och logga in med ditt Adobe ID och lösenord. Om du inte har något Adobe ID klickar du på Skaffa ett Adobe ID och följer instruktionerna på skärmen.

2.    Ange den alfanumeriska inlösenkoden på 24 tecken som du fick i e-postmeddelandet och klicka sedan på Lös in.

3.    Beroende på din produkt visas ett serienummer, en hämtningslänk eller både och.

4.    Skriv ned ditt serienummer och klicka på Hämta för att börja installera produkten.

Se till att du behåller serienumret ifall du behöver uppdatera din produkt eller få support för produkten. Överväg att registrera din Adobe-produkt. Då lagras ditt serienummer på ditt Adobe-konto.

Ett produktpaket

Du hittar den alfanumeriska produktkoden på 22 tecken på skivfodralet, på ett insticksblad eller på produktförpackningen.

Följ anvisningarna på insticksbladet i produktförpackningen.

Gå till någon av följande webbplatser beroende på din region, om du vill skicka in en verifieringsbegäran eller ta reda på hur du gör det:

Nordamerika: www.adobe.com/go/edu-validate

Utanför Nordamerika, någon av följande:

Europa, Mellanöstern, Afrika | Tyskland | Frankrike | Spanien | Italien | Nederländerna | Tjeckien | Polen | Asien/Stillahavsområdet | Korea

Verifieringen kan ta 2–30 dagar.

När din verifieringsbegäran har godkänts får du ett e-postmeddelande med ett serienummer som innehåller 24 siffror.

Skriv ned ditt serienummer och ange det när du uppmanas att göra det under produktinstallationen.

Se till att du behåller serienumret ifall du behöver uppdatera din produkt eller få support för produkten. Överväg att registrera din Adobe-produkt. Då lagras ditt serienummer på ditt Adobe-konto.

Ej tillämpligt.

Ett e-postmeddelande från återförsäljaren

Du hittar produktkoden med 19 siffror i ett e-postmeddelande från återförsäljaren som du köpte produkten hos.

Följ instruktionerna i e-postmeddelandet.

Gå till någon av följande webbplatser beroende på din region, om du vill skicka in en verifieringsbegäran eller ta reda på hur du gör det:

Nordamerika: www.adobe.com/go/edu-validate

Utanför Nordamerika, någon av följande:

Europa, Mellanöstern, Afrika | Tyskland | Frankrike | Spanien | Italien | Nederländerna | Tjeckien | Polen | Asien/Stillahavsområdet | Korea

Verifieringen kan ta 2–30 dagar.

När din verifieringsbegäran har godkänts får du ett e-postmeddelande med ett serienummer som innehåller 24 siffror.

Skriv ned ditt serienummer och ange det när du uppmanas att göra det under produktinstallationen.

Se till att du behåller serienumret ifall du behöver uppdatera din produkt eller få support för produkten. Överväg att registrera din Adobe-produkt. Då lagras ditt serienummer på ditt Adobe-konto.

Ej tillämpligt.