Hitta svar på de vanligaste frågorna om Adobe Fresco.

Vad är Adobe Fresco?

Adobe Fresco är en app för att rita och måla som utformats för de senaste pennorna och touchenheterna. De fina akvarell- och oljepenslarna från Sensei, som vi kallar live-penslar, kommer att bli favoriter hos alla som älskar att rita och måla. Lär dig mer om Adobe Fresco och se vad du kan göra med den här lättanvända, men kraftfulla, appen.

Adobe Fresco är tillgängligt i iPad- och Microsoft Surface Pro-enheter i Windows:

Är Adobe Fresco kostnadsfritt?

Är Adobe Fresco kostnadsfritt?

Adobe Fresco finns både som kostnadsfri version och betalversion. Du kan börja med en kostnadsfri startplan och sedan uppgradera till en betald version och få alla premiumfunktioner.

Om du prenumererar på någon av följande planer får du tillgång till Adobe Frescos premiumerbjudande:

• Adobe Fresco-plan för fristående app
  • Adobe Photoshop-plan för fristående program
  • Adobe Creative Cloud Alla program-plan

Mer information om premiumfunktioner finns i Uppgradera från den kostnadsfria startplanen för Adobe Fresco

På vilka enheter kan jag köra Adobe Fresco?

På vilka enheter kan jag köra Adobe Fresco?

Adobe Fresco stöds på följande iPad-enheter:

• iPad Pro (alla modeller)
  • iPad Air (tredje generationen)
  • iPad (femte och sjätte generationen)
  • iPad mini (femte generationen)

iOS-versionen måste vara 12.4 eller senare.

Vill du ta reda på vilken iPad-modell du har? Läs den här Apple-supportsidan och se vilken iPad-modell du har. Du kan även titta efter modellnumret på enhetens baksida eller gå till Inställningar > Allmänt > Om på din iPad.

Adobe Fresco stöds på följande Windows-enheter:

• Microsoft Surface Pro 4
  • Microsoft Surface Pro 5
  • Microsoft Surface Pro 6
  • Microsoft Surface Pro 7
  • Microsoft Surface Book 1
  • Microsoft Surface Book 2
  • Microsoft Surface Book 3
  • Microsoft Surface Studio 1
  • Microsoft Surface Studio 2
  • Microsoft Surface Go
  • Microsoft Surface Go 2
  • Wacom Mobile Studio Pro
  • HP ZBook Studio x360 G5 (modell 2020)
  • HP Spectre x360 Convertible 15-eb0xxx (modell 2020)
  • HP ENVY x360 Convertible 15-ed0xxx (modell 2020)
  • HP ENVY x360 Convertible 15m-ed0xxx (modell 2020)
  • HP ZBook x2 G4 (modell 2020: aktivera hybridgrafik)
  • HP Pavilion x360 Convertible 14-dh1xxx. (modell 2019)
  • HP Pavilion x360 Convertible 14-dh2xxx (modell 2020)
  • HP Pavilion x360 Convertible 14-dw0xxx (modell 2020 | Intel i7-processor)
  • HP Pavilion x360 Convertible 14m-dw0xxx (modell 2020 | Intel i7-processor)
  • Dell XPS 15 9500
  • Dell XPS 17 9700
  • Alla HP ZBook-arbetsstationer som uppfyller dessa kriterier:
    • Operativsystem: Windows 10 1809 eller senare.
    • Grafikprocessor: Nvidia med Direct X-funktionsnivå 12.1.
    • RAM-minne >= 4 GB.
    • Hårddiskutrymme >= 5 GB.

Den senaste informationen om vilka enheter som stöds och de lägsta systemkraven i iOS och Windows finns i Systemkrav för Adobe Fresco

Var lagras mina Adobe Fresco-bilder?

Var lagras mina Adobe Fresco-bilder?

Dina bilder synkroniseras automatiskt till Creative Cloud om du har en aktiv internetanslutning. Om du vill arbeta offline sparas dina dokument lokalt och synkroniseras till molnet så fort det finns en internetanslutning.

Vad är skillnaden mellan Photoshop på iPad och Adobe Fresco?

Photoshop på iPad är bäst för kreativ bildredigering och -retuschering på pixelnivå var du än är.

Adobe Fresco är en helt ny app för teckning och målning. Du kan börja med en tom rityta och använda funktionsrika pixel- och vektorpenslar, samt live-penslar för akvarell och olja för att förverkliga dina idéer. Adobe Fresco har samma kraftfulla penslar som Photoshop.

Om du prenumererar på Adobe Fresco på någon plattform (iOS eller Windows) får du tillgång till Photoshop på iPad. Och om du prenumererar på Photoshop på iPad får du tillgång till Adobe Fresco på alla plattformar.

Kan jag arbeta med mina Adobe Fresco-verk i andra program?

Kan jag jobba med mina Fresco-bilder i andra program?

Du kan öppna och redigera Adobe Fresco-dokument i Photoshop och arbeta smidigt i båda programmen. Fresco är en app som är byggd för att rita och måla och är ett bra komplement till Photoshop på iPad. Alla teckningar du gör i Photoshop på iPad eller Fresco sparas automatiskt som molndokument när du är ansluten till ett nätverk. Mer information om hur du arbetar smidigt i Photoshop och Fresco finns i Adobe Fresco och Photoshop.

Om du prenumererar på Adobe Fresco på någon plattform (iOS eller Windows) får du tillgång till Photoshop på iPad. Och om du prenumererar på Photoshop på iPad får du tillgång till Adobe Fresco på alla plattformar.

Du kan även exportera dina Adobe Fresco-dokument som PDF-filer och sedan redigera PDF-filerna med lager efter att du importerat dem till Adobe Illustrator.

Kan jag använda mina Sketch- och Draw-bilder i Adobe Fresco?

Kan jag använda mina Sketch- och Draw-bilder i Adobe Fresco?

Ja! När du loggar in i Adobe Fresco första gången importeras dina arbeten i Sketch och Draw automatiskt till Adobe Fresco. Efter det kan du importera enskilda Sketch- och Draw-dokument manuellt. Mer information finns i Migrera enkelt från Draw och Sketch.

Kan jag spara mina Adobe Fresco-bilder i Dropbox?

Kan jag spara mina Adobe Fresco-bilder i Dropbox?

Du kan exportera dina bilder till Dropbox eller någon annan molnlagring med hjälp av alternativet Publicera och exportera eller alternativet Snabbexport. Du hittar de här alternativen om du trycker på ikonen Dela  uppe till höger på Adobe Fresco-arbetsytan.

Jag vill lära mig mer om alla möjligheter med Adobe Fresco ...

Jag vill lära mig mer om alla möjligheter med Adobe Fresco ...

Du hittar den senaste informationen om Adobe Fresco på Adobe.com. Gå till Instagram och sök på @adobedrawing och #adobefresco för att hitta konst som skapats med Adobe Fresco och andra ritverktyg från Adobe.

Om du har några frågor eller vill dela några idéer eller förslag, är du välkommen till Adobe Fresco-communityn. Vi vill gärna att du hör av dig till oss.

Du kan även gå till Adobes sida för teckning och målning för att lära dig mer om Adobes appar för teckning och målning.