Din dator måste uppfylla de lägsta tekniska specifikationerna som anges nedan för att Adobe Fresco ska kunna användas.

Gäller för:

Februari 2021-utgåvan (version 2.2)

Systemkrav för tidigare versioner

Enheter som stöds

iPhone

Specifikation Minimikrav
Enheter
Alla följande enheter:
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone SE (2020)
Operativsystem
iOS version 13 eller senare
Hårddiskutrymme
3 GB krävs för att installera och köra. 16 GB tillgängligt lagringsutrymme rekommenderas för bästa prestanda.
Internet
Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.

Information om hur du identifierar din iPhone-modell finns i Apples supportdokumentation

iPad

Specifikation Minimikrav
iPad
Någon av följande enheter krävs:
  • iPad Pro (alla modeller)
  • iPad Air (tredje generationen)
  • iPad (femte, sjätte, sjunde och åttonde generationen)
  • iPad mini (femte generationen)
Operativsystem
iOS version 13 eller senare
Hårddiskutrymme
3 GB krävs för att installera och köra. 16 GB tillgängligt lagringsutrymme rekommenderas för bästa prestanda.
Internet
Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.
Styluspenna
Apple Pencil, Apple Pencil (andra generationen)

Information om hur du identifierar din iPad-modell finns i Apples supportdokumentation

Information om vilken Apple Pencil som fungerar med din iPad finns i Apples supportdokumentation.

Windows

Specifikation Minimikrav
Operativsystem Windows 10 version 1903 eller senare
Grafikprocessor

Intel-, Nvidia- eller AMD*-grafikprocessor med Direct X-funktion nivå 12.1

Grafikdrivrutin Den senaste grafikdrivrutinen krävs i Windows 10
RAM 8 GB
Hårddiskutrymme 5 GB ledigt diskutrymme för installation
Internet Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster
  Rekommenderas varmt
Externa inmatningsenheter  Fresco är ett program för att rita och måla och har optimerats för att användas med en penna. Vi rekommenderar att du använder tryckkänsliga surfplattor och pennor (t.ex. Wacom-surfplattor eller en Surface-penna).

* AMD GPU-drivrutinen Radeon Software Adrenalin 2020 utgåva 20.7.1, drivrutinsversion 20.20.01.08 (Windows Driver Store version 27.20.2001.8002) och nyare krävs. Gå till https://www.amd.com/sv/support och hämta.

Installera den senaste grafikdrivrutinen

För att kunna använda live-penslar i Fresco i Windows måste du ha den senaste grafikdrivrutinen installerad. Fresco kontrollerar enhetens kompatibilitet och meddelar dig om du behöver installera den senaste drivrutinsversionen.

1. Ladda ned grafikdrivrutinen för Windows 10 från Hämtningscenter.
  2. Dubbelklicka på <drivrutinfilens namn>.exe för att installera drivrutinen. Följ anvisningarna på skärmen och starta om enheten när installationen är klar.

Så här kontrollerar du installationen:

1. Högerklicka på Start-menyn i Windows och klicka på Enhetshanteraren
  2. I avsnittet Bildskärmskort högerklickar du på Intel Graphics-kortet och klickar på Drivrutin

Kontrollera om drivrutinens version och datum stämmer överens med det som visas i Hämtningscenter.

Aktivera hybridgrafikläge på HP ZBook x2 G4

Om Fresco ska kunna installeras på HP ZBook x2 G4 måste du aktivera hybridgrafikläget manuellt. Starta om enheten och kör Fresco-installationsprogrammet igen.

1. Du aktiverar hybridgrafikläget genom att stänga av och sedan slå på enheten och trycka på Esc-tangenten flera gånger för att öppna startmenyn.
  2. Tryck på F10-tangenten på startmenyn för att öppna BIOS-konfigurationsverktyget.
  3. Klicka på Advanced > Device Configurations > Hybrid Graphics och klicka sedan på Enable.
  4. Klicka på Save och sedan på Save changes och avsluta BIOS.

Du kan också använda HP Performance Advisor:

1. Installera och starta HP Performance Advisor-programmet.
  2. Klicka på fliken Din dator i sidopanelen och klicka på BIOS-inställningar.
  3. Bläddra nedåt, dubbelklicka på Avancerat och dubbelklicka på GFX.
  4. Välj Hybrid Graphics på rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på OK för att starta om och tillämpa ändringarna.

Språk som stöds

Fresco finns på följande språk på alla enheter som stöds:

Engelska

Franska

Tyska

Japanska

Brasiliansk portugisiska

Danska

Nederländska

Finska

Italienska

Norska

Spanska

Svenska

Koreanska

Förenklad kinesiska

Traditionell kinesiska

Tjeckiska

Polska

Ryska

Turkiska