Din enhet måste uppfylla de tekniska specifikationerna som anges nedan för att Adobe Fresco ska kunna användas.

Gäller för:

Mars 2020-utgåvan (version 1.4)

Fresco är en app för teckning och målning som är framtaget för pekplatts- och riftstiftsplattformar, som Apple iPad med Pencil, Wacom Mobile Studio Pro och vissa Microsoft Surface-enheter.

iOS

Vill du ta reda på vilken iPad-modell du har? Läs den här Apple-supportsidan och se vilken iPad-modell du har. Du kan även titta efter modellnumret på enhetens baksida eller gå till Inställningar Allmänt Om på din iPad.

Minimikrav
Enheter
Alla följande enheter:
  • iPad Pro (alla modeller)
  • iPad Air (tredje generationen)
  • iPad (femte och sjätte generationen)
  • iPad mini (femte generationen)
Operativsystem  iOS version 12.4 eller senare.
Processor Flerkärnig Intel-processor med 64-bitars stöd (rekommenderas: Intel Core i5 eller i7, eller motsvarande)
RAM 4 GB
Hårddiskutrymme 8 GB ledigt hårddiskutrymme för installation.
Internet Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.
Styluspenna  Apple Pencil, Apple Pencil (2:a generationen).

Windows

Minimikrav
Enheter
Alla följande enheter:
  • Surface Pro 4
  • Surface Pro 5
  • Surface Pro 6
  • Surface Pro 7
  • Surface Book 1
  • Surface Book 2
  • Surface Studio 1
  • Surface Studio 2
  • Surface Go
  • Wacom Mobile Studio Pro 13 tum
  • Wacom Mobile Studio Pro 16 tum
  • HP ZBook Studio x360 G5

Obs! För optimala prestanda bör du ansluta HP ZBook Studio x360 G5 till ett vägguttag. Fresco är ännu inte tillgängligt på Microsoft Surface Pro X-enheter.

Operativsystem Windows 10 version 1809 eller senare
Grafikprocessor Intel- eller Nvidia-processor med Direct X-funktion nivå 12.1
Grafikdrivrutin Den senaste grafikdrivrutinen krävs i Windows 10
RAM 4 GB
Hårddiskutrymme 5 GB ledigt hårddiskutrymme för installation.
Internet Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.
Styluspenna Surface Pen, Wacom Pro Pen.

Installera den senaste grafikdrivrutinen

För att kunna använda live-penslar i Fresco i Windows måste du installera den senaste grafikdrivrutinen på enheten. Fresco kontrollerar vilken grafikdrivrutin du har på enheten och meddelar dig om du behöver installera den senaste versionen av drivrutinen.

1. Ladda ned grafikdrivrutinen för Windows 10 från Hämtningscenter.
  2. Dubbelklicka på <drivrutinfilens namn>.exe för att installera drivrutinen. Följ anvisningarna på skärmen och starta om enheten när installationen är klar.

Kontrollera installationen:

1. Högerklicka på Start i Windows och klicka på Enhetshanteraren
  2. I avsnittet Bildskärmskort högerklickar du på Intel Graphics-kortet och klickar på fliken Drivrutin

Kontrollera om drivrutinens version och datum stämmer överens med det som visas i Hämtningscenter.

Aktivera hybridgrafikläge i HP:s ZBook x2 G4

Tillgängliga språkversioner för Fresco

Fresco finns på följande språk:

• Engelska
  • Franska
  • Tyska
  • Japanska
  • Brasilien
  • Portugisiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Finska
  • Italienska
  • Norska
  • Spanska
  • Svenska
  • Koreanska
  • Förenklad kinesiska
  • Traditionell kinesiska
  • Tjeckiska
  • Polska
  • Ryska
  • Turkiska