Användarhandbok Avbryt

Publicera, exportera och dela

Lär dig dela dina Adobe Fresco-bilder genom att publicera och exportera till olika format och medier.

Vill du dela dina bilder i sociala medier? Du kan göra det direkt från Adobe Fresco. Du kan även exportera dina bilder till olika format, till exempel PNG, JPG, PSD och PDF, för att dela eller använda i andra program och tjänster. Du kan skicka dina bilder som e-post, meddelanden eller skriva ut dem direkt från appen.

Adobe Fresco registrerar automatiskt alla penseldrag du gör när du ritar och skapar en tidsfördröjningsvideo som visar hur din bild blir till.

Så här exporterar och delar du snabbt

Använd alternativet Snabbexport för att snabbt dela eller skriva ut dina bilder.

1. Öppna bilden i Adobe Fresco.
  2. Tryck på ikonen Dela  i namnlisten.
  3. Tryck på Snabbexport.
  4. Välj hur du vill exportera eller dela och slutför stegen.

Om du ofta exporterar i ett annat format än JPG ändrar du inställningarna för Snabbexport i Adobe Fresco-appinställningarna. Mer information finns i anpassa appinställningar.

Exportera och dela som PNG, JPG, PSD eller PDF

Använd alternativet Exportera som från arbetsytan Dela och välj ett populärt format, till exempel PNG, JPG (hög, mellan eller låg kvalitet), PSD eller PDF och dela från Adobe Fresco.

1. Öppna bilden i Adobe Fresco.
  2. Tryck på ikonen Dela i namnlisten.
  3. Tryck på Publicera och exportera.
  4. Tryck på Exportera som och välj sedan ett utdataformat.
  5. Om du har valt JPG som utdataformat anger du bildkvaliteten Låg, Mellanhög eller Hög.
  6. Tryck på Exportera.
  7. Spara eller dela bilden.

Publicera din bild på Behance

Du kan enkelt nå ut med dina kreativa alster på den stora Behance-communityn direkt från Adobe Fresco. Du kan publicera både din bild och en tidsfördröjningsinspelning av när du skapade bilden.

1. Öppna bilden i Adobe Fresco.
  2. Tryck på ikonen Dela i namnlisten.
  3. Tryck på Publicera och exportera.
  4. Tryck på Behance-projekt.
  5. Logga in på ditt Behance-konto och lägg till informationen Behance behöver för att kunna visa upp din bild.
  6. Tryck på Spara och publicera.

Att publicera bilder till Behance stöds inte i Adobe Fresco 1.1 i Windows. Som en tillfällig lösning kan du exportera en kopia av dokumentet till skrivbordet och publicera dokumentet med appen Behance. Mer information finns i Adobe Fresco i Windows

Komprimera videofilmer från livesändning med hjälp av tidslinjekontroller

Du måste ange en upplösning för inspelningen innan du börjar direktuppspelningen. Följ de här stegen för att justera kvaliteten och upplösningen på tidslinjevideon.

1. Öppna Appinställningar > Allmänt > Inställningar för tidsfördröjning.
  2. Välj ett av alternativen Låg, Medel eller Hög i listrutan Kvalitet.
  3.  Välj upplösningsalternativ i listrutan Dimensioner innan du börjar rita:
    1. För macOS: Välj värden mellan 1 920 × 1 080 och 4 096 × 4 096, vilket är en upplösning på 4K.
    2. För Windows: Ange mellan 1 920 × 1 080 och 2 048 × 2 048. Upplösningsalternativet 4 096 × 4 096 är inte tillgängligt.
tidsfördröjningskontroll för storlek och komprimering
Tidsfördröjningskontroll

Spara en tidsfördröjd video av dina bilder

Du kan nu visa hur du skapar din konst med tidsfördröjda videor.

1. Öppna bilden i Adobe Fresco.
  2. Tryck på ikonen Dela  i namnlisten.
  3. Tryck på Publicera och exportera.
  4. Tryck på Tidslinjeexport.
  5. Spela upp inspelningen för att förhandsgranska resultatet.
  6. Tryck på Exportera.
  7. Välj platsen där du vill spara MP4-filen.

Så här liveströmmar du bilder på Behance

Du kan liveströmma dina bilder och enkelt nå ut till en stor mängd kreatörer på Behance direkt från Adobe Fresco.

Liveströmning från Fresco
Liveströmma till Behance

1. Öppna bilden i Adobe Fresco.
  2. Tryck på ikonen Dela  i namnlisten.
  3. Välj knappen Liveström längst ned i listrutan.
  4. Lägg till strömmens titel och beskrivning.
  5. Om du tänker sända live för första gången måste du bekräfta den valda Behance-profilen för strömning. Du kan också läsa den korta översikten av tjänsten som visas för bekräftelse.
  6. Du kan välja att inaktivera mikrofonen eller kameran.
  7. Innan du börjar direktuppspelningen kan du ange alternativen till public, private eller silent.
  8. Tryck på Starta sändning.
Liveströmma från Fresco-chattar
Du kan aktivera mikrofonen eller kameran medan du arbetar. Du kan också göra Behance offentligt eller privat eller tyst.

Hur skickar jag Fresco-verk till Illustrator på iPad eller datorn?

Välj mellan iPad och Dator i Skicka till Illustrator under ikonen Dela   för att skicka ditt verk till Illustrator på iPad eller datorn.

iPadAi

Mer information finns i Adobe Fresco och Illustrator.

Hur skapar jag mönster i Fresco-konstverk med Adobe Capture?

Innehållet i Fresco-teckningslager går att exportera till Adobe Capture i bara fyra enkla steg, och då kan du använda det i ett upprepat vektormönster:

1. Öppna en teckning i Adobe Fresco.

2. Tryck på ikonen Dela  i det övre navigeringsfältet.

3. Tryck på Publicera och exportera på menyn Dela.

4. Klicka på Läs in mönster i den vänstra rutan för att visa Adobe Capture- och Fresco-lager som separata mönsterbilder.

Skapa mönster med Capture i utvalda lager.

Tryck på Publicera och exportera på menyn Dela.

Öppna teckningen i Capture genom att trycka på Läs in mönster i den vänstra rutan.

Från Adobe Capture

Du kan nu generera unika mönster och diverse kalejdoskopeffekter av dina bilder med Adobe Capture. Du kan t.ex. spara mönster som raster eller generera vektorer vars storlek går att ändra från din bild.

Sedan kan du skicka tillbaka dina mönster till Fresco om du vill jobba vidare med dem eller använda dem som fyllningar, texturer eller annat.

Skapa ett mönster i Adobe Capture

Så här förbättrar du en Fresco-teckning i Adobe Capture:

1. Välj Mönster med modulreglaget längst ner på skärmen.

2. Tryck på ikonerna längst upp på skärmen om du vill välja mönstertyp, raster eller vektor, och tillämpa effekter och bildjusteringar genom att välja ett eller flera av alternativen.

3. Tryck på slutaren när du vill gå till nästa steg.

4. Använd beskärningsalternativet på panelen Redigera för att förfina och redigera det hämtade mönstret.

5. Tryck på Spara (->) i det övre högra hörnet.

Dina resurser sparas automatiskt i dina Creative Cloud Libraries. Det bibliotek du arbetar och sparar i för närvarande visas längst upp på skärmen i gallerivyn. Om du vill byta biblioteket du arbetar i trycker du på bibliotekets namn så att menyn Mitt bibliotek öppnas. Du kan välja ett befintligt bibliotek som du vill spara enskilda resurser i eller skapa ett nytt bibliotek.

Se Vanliga frågor om Adobe Capture om du vill se fler effekter med Adobe Capture.

Har du frågor eller förslag?

ask

Om du har några frågor eller vill dela idéer eller förslag, är du välkommen till Adobe Fresco-communityn. Vi vill uppriktigt att du hör av dig och även gärna se det du skapar.

Relaterade resurser