Problem: Ett meddelande visas om att mappen Inställningar är skrivskyddad

Skrivskyddsfel för mappen Inställningar
Fel vid skrivskydd av mappen Inställningar

Det går inte att skriva i mappen Inställningar. Illustrator kan inte starta om mappen Inställningar är i ett skrivskyddat läge.

Lösning: Ange manuellt att mappen Inställningar ska vara skrivbar

Obs!

Gå till mappsökvägar eller namnen som visas i procedurerna. Skriv in de uppgifter som krävs mellan de vinkelformiga hakparenteserna <>.

• Ersätt <användare> med ditt kontonamn.
  • Ersätt <version> med den version av Illustrator som du använder.

Illustrator CC version Versionsnummer
CC2017 21
CC2015 20
CC2014 19

macOS

1. Öppna Finder och navigera till sökvägen: /Användare/ <användare>/Bibliotek/Inställningar
  2. Control-klicka och välja Hämta information från kontextmenyn.
  3. Om objektet är låst klickar du på låsikonen () och anger administratörens användarnamn och lösenord.
  4. Gå till avsnittet Delning och behörigheter. Välj ditt namn i kolumnen Namn (eller välj en användarprofil).
  5. Välj Läs och skriv i kolumnen Behörighet.
  6. Välj att tillämpa samma behörighet på alla undermappar, om åtgärden efterfrågas.
  7. Klicka på låsikonen () för att spara dina inställningar.
  8. Utför stegen 2–6 för mappen: /Användare/<user>/Bibliotek/Programsupport
  9. Starta Illustrator.

Windows

1. Tryck på knappen Windows + R för att öppna kommandofönstret Kör.
  2. Skriv %appdata% och klicka på OK.
  3. Navigera till mappen Adobe i Utforskaren som öppnas i ett fönster.
  4. Högerklicka på mappen Adobe Illustrator <version> Inställningar, välj Egenskaper > Säkerhet och klicka på Redigera.
  5. Välj ditt användarnamn i dialogen Behörigheter. Avmarkera kryssrutan Neka i området Behörigheter.
  6. Klicka på OK två gånger.
  7. Starta Illustrator.