Validering misslyckades för Google Gmail-kontot

Om du försöker ställa in ditt e-postkonto för Lightroom med inloggningsuppgifter för Google Gmail misslyckas kontovalideringen. Felet kan uppstå även om den kombination av användarnamn och lösenord som du anger i Lightroom är samma som du använder för att logga in på ditt Gmail-konto.

OBS! Du kan även få ett varningsmeddelande per e-post från Google angående obehörig åtkomst.

Produktversioner som berörs

Lightroom Classic, Lightroom CC 2015 och tidigare

Operativsystem

Windows och macOS

Försök följande lösning i ordning. Starta om Lightroom för att kontrollera om problemet är löst när du har provat alla lösningar.

Lösning 1: Aktivera tvåstegsverifiering och generera ett app-specifikt lösenord

1. Aktivera tvåstegsverifiering för Google-inloggning. Se Googles hjälpdokument Aktivera tvåstegsverifiering för mer information.
  2. Generera ett app-specifikt lösenord för Lightroom. Se Googles hjälpdokument Logga in med hjälp av applösenord för mer information.
  3. Ange det app-specifika lösenord som du skapade och försök att verifiera ditt Gmail-konto i Lightroom.

Ytterligare information

Om du vill veta varför felet uppstod, se: Felet ”Felaktigt lösenord”

Lösning 2: Justera dina skyddsinställningar för ditt Gmail-konto

Googles säkerhetsmeddelande
  1. Öppna din webbläsare och gå till din Gmail-inkorg. Leta efter ett meddelande från Google som bekräftar att auktoriseringförsöket blockerades.
  2. Klicka på den markerade länken på bilden i e-postmeddelandet. Om du inte kan hitta det här e-postmeddelandet, prova direktlänk en till den här sidan.
  3. På sidan för Googles kontohjälp ska du lokalisera och klicka på avsnittlänken ”Mindre säkra program” (eller att använda denna direktlänk).
  4. Bredvid Åtkomst för mindre säkra program väljer du Aktivera
  5. Gå till Lightroom och försök validera ditt Gmail-konto.